Vihreät esittää mikromuovien kieltoa - ”Tällä menolla maailman merissä on enemmän muovia kuin kalaa” iltalehti 19:35 25.02

Vihreä eduskuntaryhmä ehdottaa ratkaisuja muovin aiheuttamiin ongelmiin. Eduskuntaryhmä ehdottaa mikromuovien sekä ohuiden hedelmäpussien jakelun kieltoa, muovipakkausveroa, muovinkeräyspisteiden määrän lisäämistä sekä lisärahaa muovia korvaavien materiaalien kehittämiseen. Vihreä eduskuntaryhmä vaatii, että Suomelle laaditaan muovistrategia, kuten EU-tasolla on jo tehty. Muovistrategian tavoitteena olisi vähentää muovijätteen syntyä, tehostaa muovin kierrätystä ja vauhdittaa muovin korvaamista muilla materiaaleilla.


Pohjois-Korea pitää uusimpia Yhdysvaltain asettamia pakotteita ”sotatoimena” iltalehti 12:02 25.02

Pohjois-Korea ilmoitti sunnuntaina, että se pitää Yhdysvaltain asettamia uusimpia pakotteita ”sotatoimena”. Pohjois-Korea ilmoitti sunnuntaina, että se pitää Yhdysvaltain asettamia uusimpia pakotteita "sotatoimena". Yhdysvaltojen asettamat uudet pakotteet koskevat muun muassa rahtiyhtiöitä ja kauppaa. Tavoitteena on saada Pohjois-Korea perääntymään ydinaseohjelmassaan. Pohjois-Korean ulkoministeriö totesi tiedotteessaan, että kuten se on toistuvasti sanonut, se kokee rajoitukset sotatoimina.


Tänään tv:ssä: Vera on 90-vuotias kansallissosialisti - ”Führerin kuva on aina ollut sänkyni yllä” iltalehti 09:29 25.02

Vera Oredsson kantaa Adolf Hitlerin kuvaa myös kaulassaan. 90-vuotias Vera Oredsson on NMR:n eli suomeksi PVL:n kunniajäsen. Lyhenne tulee sanoista Pohjoismainen vastarintaliike. Järjestö haluaa ehkäistä joukkomuuton Pohjolaan ja karkottaa heidät, jotka eivät edusta "pohjoismaista rotua". Liikkeen mielestä maailmaa hallitsevat juutalaiset, ja se haluaa Pohjolasta kansallissosialistisen, Hitlerin Kolmannen valtakunnan innoittaman alueen. - Kuulun Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen. Se on kansallissosialistinen kuten minäkin, Vera lausuu illan Spotlightissa.


Olympiakulta yhden voiton päässä - nostaisi Datsjukin kolmen kullan klubiin jatkoaika.com 20:30 24.02

Venäjä, tarkemmin Venäjän OU kuten se turnauksessa tunnetaan, on ensimmäistä kertaa jääkiekon olympiafinaalissa sitten Naganon ja vuoden 1998. Olympiakulta olisi itänaapurin ensimmäinen Neuvostoliiton tai IVY-aikojen jälkeen.


Keskustan Kaikkonen: Pienten lasten koulu ratkaisuksi koulutuksen eriarvoistumiseen iltalehti 20:16 24.02

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen esittää niin sanottua pienten lasten koulua ratkaisuksi koulutuksen eriarvoistumiseen ja oppimistulosten eriytymiseen. Kaikkonen ehdottaa, että esikoulusta ja peruskoulun kahdesta ensimmäisestä vuosiluokasta tulisi muodostaan kokonaisuus, pienten lasten koulu, jonka aikana varmistetaan jokaisen lapsen perustaitojen riittävyys edetä pidemmälle. - Viime vuosina tutkimukset peruskoulun päättävien osaamisesta ovat huolestuttavaa luettavaa. PISA-tulokset ovat ensimmäistä kertaa näyttäneet oppimistuloksissa alueellisia eroja. Tyttöjen ja poikien osaamiserot ovat kasvaneet suurimmiksi mitattujen maiden joukosta. Tutkimusten mukaan osalla peruskouluista valmistuvilla on puutteita perustaidoissa kuten lukemisessa ja kirjoittamisessa. Emme voi tyytyä tähän, Kaikkonen sanoo.


Venäläisten kultamitalisaldon avannut teiniluistelija: "Käteni tärisivät" MTV 20:28 23.02

Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueen vasta 15-vuotias Alina Zagitova voitti olympiakultaa taitoluistelussa. Tällä kaudella aiemmin jo EM-kultaa voittanut Zagitova päihitti jälleen maannaisensa Jevgenia Medvedevan, joka sai tyytyä Pyeongchangissa hopeaan, kuten Moskovan EM-kisoissakin.


STT: Sipilä ei vaadi Lindéniltä selvitystä Ugandan-matkasta iltalehti 14:10 23.02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei vaadi kokoomuksen entiseltä kansanedustajalta ja ministeriltä Suvi Lindéniltä selvitystä kohutusta Ugandan-matkasta. Sipilä sanoo STT:lle, että valtion enemmistöomisteinen asetarvikeyhtiö Patria on selvittänyt Uganda-epäselvyyksiä kuten on pitänyt. Suomen hallituksen kannalta asia on Sipilän mukaan nyt loppuun käsitelty. - Uskon, että Patria on toiminut nyt kuten pitääkin toimia. Ihmisiä on erotettu tai lähtenyt yhtiöstä tämän casen vuoksi. Meidän puolelta asia Patriaan päin on loppuun käsitelty, Sipilä sanoo.


Sipilä Patria-kohusta: Asia puolestamme loppuun käsitelty MTV 13:15 23.02

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan valtion enemmistöomisteinen asetarvikeyhtiö Patria on selvittänyt Uganda-epäselvyyksiä kuten on pitänyt.


Haluatko paremman sadon? Hyötymikrobeilla jopa neljänneksen parempi kasvu mtv 08:06 23.02

Terveydelle hyödyllisiä mikrobeja käytetään monien ruokien, kuten juustojen, jogurttien ja hapankaalin valmistuksessa. Hyötymikrobeista  nauttivat kuitenkin ihmisten lisäksi myös kasvit.


Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäsenistä joka toisella on rikostuomio iltalehti 13:19 22.02

Ruotsin radion mukaan uusnatsijärjestön joka neljäs jäsen on syyllistynyt väkivaltarikoksiin. Ruotsin radio on tutkinut maassa toimivia uusnatseja. Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen kuuluvista tunnistettiin 178 kaikkein aktiivisinta jäsentä vuoden 2017 aikana. Heistä joka toinen on tuomittu rikoksesta, joka neljäs väkivaltarikoksesta, kuten törkeästä pahoinpitelystä.


Näitä kuvia kelpaa katsella – Naisleijonat juhlii olympiapronssia iltasanomat 13:06 21.02

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue palasi mitalikantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Ilo oli aiheestakin ylimmillään, kuten kuvista selviää.


Ville Peltonen antoi tyttärelleen Emmi Peltoselle olympianeuvoja - ”Ota kaikki irti tästä” iltalehti 00:52 21.02

18-vuotias taitoluistelija Emmi Peltonen on olympiakävijä kolmannessa polvessa, mikä on jo itsessään hyvin historiallista. Video: Emmi Peltonen kertoi tunnelmistaan ennen olympialaisiin lähtöä Hänen isänsä, jääkiekkoikoni Ville Peltonen, 44, sai kokea urallaan neljät olympialaiset (1994, 1998, 2006, 2010), kuten myös isoisä Esa Peltonen, 70, leijonapioneeri (1968, 1972, 1976, 1980).


Muusikko Stormin kuoli vain 32-vuotiaana iltalehti 17:58 20.02

Brittimuusikko Stormin kuoli ihosyöpään. Shaun Lewis, tunnettu paremmin nimellä Stormin MC oli tunnettu grime-musiikkityylin Stormin vaikutti useissa kokoonpanoissa kuten N.A.S.T.Y, ja SaSaSaS.


Espoossa murtauduttu jo seitsemään asuntoon - tekijöinä samat vorot? Poliisi toivoo vihjeitä iltalehti 15:49 20.02

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että Pohjois-Tapiolassa, Laajalahdessa ja Friisinmäessä on murtauduttu helmikuun aikana jo seitsemään asuntoon. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että alustavan esitutkinnan perusteella asuntomurtojen sarjan taustalla on sama tekijä tai tekijöiden ryhmä. Viranomaiset siis epäilevät, että kyse on samasta rikoskokonaisuudesta. Poliisin julkaiseman kuvan perusteella varkaat ovat menneet sisään ikkunan kautta. Murrot ovat kohdistuneet pari- ja rivitaloihin sekä omakotitaloihin. Poliisin mukaan osa rikoksista on tapahtunut päiväsaikaan ja osa iltaisin. Kähvelletty omaisuus on ollut mahdollisimman arvokasta ja pienikokoista kuten koruja ja kelloja, eli sellaista minkä saa helposti nopeasti mukaan.


Nyt teki kipeää! Lasse Kukkonen sai kiekon suoraan kasvoihinsa - Leijonat meni täysin sekaisin iltalehti 15:34 20.02

Leijonien kapteeni Lasse Kukkonen sai kiekon suoraan kasvoihinsa toisessa erässä. Kukkonen pelasi uhrautuvasti kuten aina, kun Etelä-Korea hyökkäsi. Kippari painui jäihin, jolloin korealaislaukaus osui suomalaista suoraan kasvoihin ja teki silmin nähden kipeää. Hän nousi kuitenkin pystyyn ja poistui itse paikalta.


Säveltäjä Andrew Lloyd Webber avautuu muistelmissaan itsemurha-aikeistaan: ”Se oli täyttä kärsimystä” iltalehti 14:57 20.02

Terveysongelmat ja masennus ajoivat brittisäveltäjä Andrew Lloyd Webberin pohtimaan itsemurhaa. Cats- ja Oopperan kummitus -musikaalien säveltäjä Andrew Lloyd Webber, 69, avautui uudessa Unmasked-muistelmateoksessaan toistuvista itsemurha-aikeistaan. Brittiläinen teatterialan pioneeri on kärsinyt vuosien varrella monista terveysongelmista, kuten pahoista selväkivuista. Hän sairasti myös vuonna 2009 eturauhassyövän. Terveysongelmat ajoivat Lloyd Webberin masennukseen ja itsetuhoisiin ajatuksiin.


Amerikkalaispelaaja pokkana: ”Suomi pelasi hienon ottelun” MTV 09:49 19.02

Yhdysvallat vei Suomea täysin naisten jääkiekon olympiavälierissä voittaen 5-0. Suomi ei todellakaan pelannut parhaalla tasollaan, mutta Yhdysvaltain pelaaja Sidney Morin antoi kehuja vastustajalle, kuten amerikkalaisessa urheilukulttuurissa on tapana.


Miksi herttuatar Catherine ei pukeutunut mustaan Bafta-gaalassa? - Taustalla yksiselitteinen syy iltalehti 08:48 19.02

Herttuatar valitsi ylleen tummanvihreän puvun, vaikka muut osoittivat tukeaan seksuaalisen häirinnän uhreille pukeutumalla mustaan. Britannian elokuva-alan tärkein gaala, Bafta, pidettin Lontoossa eilen sunnuntaina. Monet paikalla olleista naisnäyttelijöistä edustivat Me Too ja Time's Up -kampanjan hengessä mustassa puvussa - kuten jo tammikuussa Golden Globe -gaalassakin.


Nokian Pyry otti kiinnityksen Suomi-sarjan mestaruuteen jatkoaika.com 07:30 19.02

Suomi-sarjan ylempi ja alempi loppusarja pelattiin loppuun sunnuntaina. Ylemmän loppusarjan voittotaistelu huipentui viimeiselle kierrokselle, kuten myös alemman loppusarjan kärkipaikkojen kohtalo. Ylemmän loppusarjan voitolla on tällä kertaa tavanomaista suurempi merkitys.


Vakioveikkauksessa voittanut haki voittoaan, mutta pelipääte ilmoitti: ei voittoa - Veikkaus: ”Virhe, joita tapahtuu satunnaisesti” iltalehti 05:17 19.02

Veikkauksen pelikuponki kannattaa tarkistaa myös itse, koska muuten voitto voi jäädä saamatta. Näin kävi vantaalaiselle Tuomo Ylänteelle, joka kummastelee miksi Veikkauksen pelipääte ei tunnistanut hänen saamaansa voittoa. Ylänne pelasi Vakioveikkausta kaverinsa kanssa kierroksella 48 viime joulukuussa. Pelilappu oli jaettu kahteen osaan. Ylänne ei käyttänyt veikkauskorttia, kuten hänen kaverinsa.


Uutiset