Timo ikuisti osittain pimentyneen Kuun upeaan kuvaan – kiertolainen hehkuu kuparinpunaisena iltasanomat 02:58 17.07

Suomessa nähtiin keskiviikon vastaisena yönä osoittainen kuunpimennys. Ilta-Sanomien lukijat todistivat harvinaista ilmiötä ja lähettivät siitä useita kuvia.


Päivän ravivihje: Toto5, Teivo 9.7. iltalehti 08:58 09.07

Teivon tiistairavien Toto5-vihjesysteemi rakennetaan neloskohteen Juicemaniin luottaen. Ruuna lähtee matkaan takarivin uloimmalta paikalta, joten kärkipään ylivauhtinen juoksu sopisi hyvin Olli Koivusen ajokille. Ruuna on hurjassa iskussa, vaikkei vielä tänä vuonna olekaan saanut kuparistaan rikki. Toukokuun lopulla Juiceman kiri Vermossa päätöspuolikkaan alle 10-kyytiä. Toto5-vihjerivi:


Sotilaat karkottivat epävirallisia kaivajia kansainvälisen jättiyhtiön omistamalta kuparikaivokselta Etelä-Kongossa yle 14:53 04.07

Glencoren tytäryhtiön kuparikaivoksella sattui viikko sitten maanvyöry, jossa kuoli yli 40 luvatonta kaivostyöläistä.


Katso suorana: Hollanti rikkoi kuparisen! Vivianne Miedema puski Italian ahdinkoon yle 15:37 29.06

Hollanti ja Italia kohtaavat jalkapallon naisten MM-kisojen puolivälierässä kello 16. Katso suoraa lähetystä kuvaa klikkaamalla!


Usean taloyhtiön kupariputket menivät piloille muutamassa vuodessa – syy jää mysteeriksi, asukkaat hävisivät oikeudessa yle 13:12 28.06

Vastaavia ennenaikaisia kuparisten käyttövesiputkien syöpymisiä on tapahtunut myös muualla Suomessa. 


NHL-seuralla suuria toiveita suomalaisen huippulupauksen varalle – "Hän on ottanut askeleen ylöspäin" MTV 11:36 28.06

Los Angeles Kingsin suomalaislupaus Rasmus Kupari on mukana joukkueensa nuorten pelaajien kehitysleirillä. Kingisillä on suuria suunnitelmia taitavan 19-vuotiaan suomalaisen varalle.


Katso suorana: Chile sai kuparisensa rikki – tarvitsee vielä vähintään kaksi maalia Thaimaan verkkoon yle 21:45 20.06

Thaimaa ja Chile kohtaavat jalkapallon naisten MM-kisojen F-lohkon päätöskierroksella. Katso suoraa lähetystä kuvaa klikkaamalla!


Kruunaa juhannuksesi täytekakulla – mansikka ja raparperi taivaallinen makupari stara 23:00 17.06

Mansikkakakku kannattaa täyttää ja kostuttaa perinteisesti jo päivää tai jopa


Päivän ravivihje: Toto4, Seinäjoki 3.6. iltalehti 06:21 03.06

Ilkka-ajon karsinnat Seinäjoella. Maanantain Seinäjoen ravien pääosissa ovat Ilkka-ajon karsinnat 5-vuotiaille Suomessa syntyneille lämminverisille. Tasoerot ovat niissä lähdöissä melkoiset, eikä potentiaalisia voittajakandidaatteja kovin monta ole. Vihjesysteemin pankiksi valitaan kakkoskohteen Rose’s Tara, joka on ehtinyt tienaamaan jo yli 100 000 euroa. Tamma voitti viime vuonna Lappeenrannassa Villinmiehen Tammakilpailun ja 52 500 euroa. Nyt porukka on sen verran köykäisen oloinen, että tämän vuoden kuparinen rikkoutunee. Toto4-vihjerivi:


34 kilometriä kuparilankaa, 15 kilometriä rataa ja 230 miljoonaa euroa – katso vaihtokuvista, kuinka Tampereen jättimäinen ratikkatyömaa on edistynyt yle 06:14 20.05

Tampereen raitiotien rakentaminen on edennyt reiluun puoleen väliin. Osa töistä on pakko tehdä öisin, kun kaupunki nukkuu.


34 kilometriä kuparilankaa, 23 kilometriä kiskoja ja 230 miljoonaa euroa – katso vaihtokuvista, kuinka Tampereen jättimäinen ratikkatyömaa on edistynyt yle 06:14 20.05

Tampereen raitiotien rakentaminen on edennyt reiluun puoleen väliin. Osa töistä on pakko tehdä öisin, kun kaupunki nukkuu.


johtoon rimaa loukkaantui vakavasti rivitalopalossa

Uutiset