Pääkirjoitus: Kummat ensin, maakunta- vai eduskuntavaalit? iltasanomat 21:08 27.05

Sote- ja maakuntauudistusten kaatuminen tietäisi saman tien hallituksen kaatumista.


Janni Hussi upeassa rantakuvassa: ”Good night Finland!” stara 21:00 24.05

Janni Hussi on fitnessmalli ja liikunta-alan yrittäjä, joka nähtiin kevään


Viihdelehti Stara.fi stara 21:00 24.05

Janni Hussi on fitnessmalli ja liikunta-alan yrittäjä, joka nähtiin kevään


Ministerin vastaus loksautti leuat eduskunnassa: ”Ei kuusi kuukautta vaan noin puoli vuotta” uusisuomi 18:45 24.05

Eduskunnassa kiisteltiin torstain kyselytunnilla kiivaasti – ja mistäpä muustakaan kuin sote- ja maakuntauudistuksesta. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) vastaus kuitenkin sai riitaisat kansanedustajat nauramaan hämmennyksestä.


Heinäluoma ehdottaa kolumnissaan: Kolmet vaalit yhteen – ajankohta ensi toukokuu MTV 13:49 21.05

Eduskunta-, maakunta ja EU-vaalit voitaisiin hyvin pitää yhtä aikaa ensi toukokuussa. Vaalien yhdistäminen ratkaisisi myös sote-uudistuksen aikatauluongelmat, kirjoittaa eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja Eero Heinäluoma nettikolumnissaan.


Ministeri Leppä valitsi uuden erityisavustajan luottamuspulan takia potkut saaneen tilalle iltalehti 10:39 21.05

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän uudeksi erityisavustajaksi maa- ja metsätalousministeriöön on nimitetty yhteiskuntatieteiden kandidaatti Teppo Säkkinen. Rovaniemeltä kotoisin oleva Säkkinen, 27, aloittaa tehtävässä 21. toukokuuta. Johtamista Lapin yliopistossa opiskellut Säkkinen vastaa maa- ja metsätalousministeriön luonnonvaroihin liittyvistä asioista. Säkkinen on aiemmin työskennellyt muun muassa kehitysyhteistyöjärjestössä, eduskunta-avustajana ja toimittajana sekä Suomen Lukiolaisten Liiton ja Suomen Keskustanuorten puheenjohtajana.


Halla-aho kritisoi SDP:n vaalilupauksia: "En pidä epärehellisyydestä" MTV 19:43 19.05

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä maakunta- ja eduskuntavaalit pitäisi yhdistää, jotta äänestäjät saataisiin maakuntavaaleissa liikkeelle.


Ministerin sote-vastaus herätti ihmetystä eduskunnassa: ”Emme ole miettineet asiaa” iltalehti 22:14 17.05

Hallitukselle moitteita myös ”banaalista propagandakampanjasta”. Sote- ja maakuntauudistus sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien yhä koveneva vastustus uudistusta kohtaan puhuttivat odotetusti eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) ollessa EU-kokousmatkalla Bulgariassa opposition kysymykset aiheesta suuntautuivatkin pääasiassa valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok) sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiselle (kesk), joista molemmat onnistuivat hämmästyttämään vastauksillaan opposition kansanedustajia.


Kansanedustaja ihmettelee uusien vaalien demokratiavajetta: ”Onko tässä tapahtunut laskuvirhe?” uusisuomi 19:15 17.05

Huoli sote- ja maakuntauudistuksen aiheuttamasta demokratiavajeesta nousi tänään esille eduskunnan kyselytunnilla. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) joutui vastaamaan huoliin.


Pääkaupunkiseudun kaupungit käyvät sote-kapinaan yhteisrintamassa: ”Paljon vahingollisia vaikutuksia” iltalehti 21:59 15.05

Aiemmin vastahankaan pistänyt Espoo yhtyi muiden pääkaupunkiseudun kaupunkien esittämään kritiikkiin. Pääkaupunkiseudun kaupungit julkaisivat tiistai-iltana yhteisen lausuntonsa maakunta- ja sote-uudistuksesta. Seuraavan lausunnon ovat hyväksyneet Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot: - Maakunta- ja sote-uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot toteavat yhteisenä lausuntonaan, että eduskunnan käsiteltävänä oleva maakunta- ja sote-uudistus ei riittävästi toteuta sille asetettuja tavoitteita, eikä ehdotuskokonaisuutta tule esitetyssä muodossa hyväksyä.


Sisällissota päättyi 100 vuotta sitten – Professori: ”Varsinkin ulkomaalaiset kollegat pitävät suunnan muutosta suoranaisena ihmeenä” uusisuomi 18:36 15.05

Vuoden 1918 sisällissodan päättymisestä tulee tänään kuluneeksi tasan 100 vuotta. Helsingin yliopiston oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Jukka Kekkonen sanoo, että on häkellyttävää, kuinka pian yhteiskunta- ja oikeuspolitiikan linja muuttui Suomessa sodan jälkeen. 


Seuraa livenä: Pääkaupunkiseudun kunnat sorvaavat sote-kritiikkiään iltalehti 18:20 15.05

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot pitävät kello 18.30 alkaen yhteisen keskustelutilaisuuden sote- ja maakuntauudistuksesta. Kello 18.30 alkavassa tilaisuudessa käsitellään pääkaupunkiseudun valtuustojen yhteistä lausuntoa maakunta- ja sote-uudistuksesta. Sorvatussa lausunnossa on ollut voimakasta kritiikkiä sote-uudistusta kohtaan. Sen mukaan uudistus ei ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. - Pääosin maaseutu- ja haja-asutusalueiden tarpeisiin pohjautuva ratkaisu ei vastaa pääkaupunkiseudun erityispiirteisiin tai kasvaville kaupungeille tyypillisiin haasteisiin. Alueiden erojen huomioiminen olisi kaikkien etu, lausunnossa kirjoitetaan.


Yleisö ihmetteli kustannuksia ja palkkaharmonisointia sote-kiertueella: ”Lähes vaiettu asia” uusisuomi 17:10 15.05

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelijat ovat kiertäneet valtiovarainministeriön alivaltiosihteerin Päivi Nergin johdolla huhtikuun loppupuolelta asti maakunnissa puhumassa ja keskustelemassa paikallisten maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanijoiden kanssa Oma maakunta -kierroksella.


Tänään tv:ssä: Kuka voittaa Selviytyjät Suomen ja 30 000 euroa? - finaali poikkeaa jenkkiversiosta iltalehti 09:20 13.05

Viimeisessä jaksossa jäljellä on enää kolme voitosta kisaavaa julkkisselviytyjää. Julkkisten selviytymiskilpailussa viime metreille ovat edenneet kauppias Sampo Kaulanen, fitnessmalli ja liikunta-alan yrittäjä Janni Hussi sekä radiojuontaja Kimmo Vehviläinen. 33 päivää Filippiineillä autiolla saarella luonnon armoilla, vähällä ruualla ja juonittelujen keskellä huipentuu illan finaaliin. Kilpailu etenee siten, että ensin kilpailijat kohtaavat toisensa silmästä silmään näyttävässä viimeisessä koskemattomuustehtävässä, jonka voittaja lunastaa tiensä suoraan finalistikaksikkoon. Voittaja saa käyttöönsä myös suuren edun, sillä hän saa valita kumman kilpailijan ottaa kanssaan voittajaäänestykseen.


Janni Hussi tutustuu eläinsuojelutyöhön Romaniassa - Sydämen asiana kulkukoirien karu kohtalo iltalehti 22:30 11.05

Janni Hussi matkaa jo toistamiseen Romaniaan Rescueyhdistys Kulkurien kanssa. Selviytyjät-kisaaja ja liikunta-alan yrittäjä Janni Hussi matkaa heti äitienpäivän jälkeen Rescueyhdistys Kulkurien kanssa Romaniaan. Siellä hän tutustuu yhdessä muusikko Eva Louhivuoren kanssa paikallisiin eläinsuojelijoihin ja heidän rankkaan työhönsä sekä tutustuvat Kulkurien yhteistyötarhoihin ja projekteihin. He käyvät rakenteilla olevassa koiratarhassa Carpessa. Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti, jonka turvin rakentuu tarha 150 kodittomalle koiralle. Lisäksi matkalaiset osallistuvat sterilointipäivään, johon vähävaraiset paikalliset tuovat koiriaan steriloitaviksi. Romanialaisilla koiratarhoilla tulee eteen lukemattomia lohduttomia koirakohtaloita. Matkalaiset tietävät jo kokemuksesta, että eläinrakkaalle matka voi olla henkisesti rankka. Hussi ja Louhivuori ovat jo olleet Kulkureiden matkassa jo kerran aiemmin, helmikuussa 2017.


Hallitukselta vahva sote-kannanotto: ”On vastuutonta esittää jatkamista nykyisellä mallilla” uusisuomi 12:29 11.05

Hallitus julkisti perjantaina kannanoton, jossa muistutetaan, että maakunta- ja sote-uudistuksella pyritään takaamaan yhdenvertaiset palvelut ja vähentämään eriarvoistumista koko maassa.


Maaseudun Tulevaisuus: Timo Soini saattaa lähteä eduskunta- ja eurovaaliehdokkaaksi MTV 05:40 07.05

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) sanoo Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, että ehdokkuus eduskunta- ja eurovaaleissa on mahdollinen. Maakuntavaaleihin hän sen sijaan ei aio lähteä ehdolle.


Rinne vastaa populismisyytöksiin - Uudistuksiin löytyy rahaa ottamalla omistuksista ja pääomista iltalehti 10:15 06.05

Värikkäistä vaalilupauksista syytetty SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vastaa populismisyytöksiin. Demarijohtaja näpäyttää myös kokoomusta ja keskustaa katteettomista vaalilupauksista. Puolueiden gallup-kärjessä ja pääministeripaikkaa seuraavissa eduskuntavaaleissa kärkkyvä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on saanut paljon kritiikkiä viimeaikaisista vaalilupauksistaan, erityisesti pienituloisille eläkeläisille lupaamastaan lisäsatasesta, jossa alle 1400 euro kuukaudessa saavat eläkeläiset saisivat 100 euroa kuussa lisää rahaa, mikäli talous antaa myöden, ja sillä reunaehdolla, että SDP äänestetään hallitusvaltaan. Puolueen tuorein vaalilupaus liittyy soteen, sillä Rinne totesi Iltalehden haastattelussa (5.5.) että SDP aikoo myös muuttaa Sipilän (kesk) hallituksen ”markkina- ja maakunta-mallin pohjalle rakentuvaa sotea ”merkittävästi” jos puolue pääsee valtaan. Taskulaskin hukassa


Rinne vastaa populismisyytöksiin - rahaa on! iltalehti 10:15 06.05

Värikkäistä vaalilupauksista syytetty SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vastaa populismisyytöksiin. Demarijohtaja näpäyttää myös kokoomusta ja keskustaa katteettomista vaalilupauksista. Puolueiden gallup-kärjessä ja pääministeripaikkaa seuraavissa eduskuntavaaleissa kärkkyvä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on saanut paljon kritiikkiä viimeaikaisista vaalilupauksistaan, erityisesti pienituloisille eläkeläisille lupaamastaan lisäsatasesta, jossa alle 1400 euro kuukaudessa saavat eläkeläiset saisivat 100 euroa kuussa lisää rahaa, mikäli talous antaa myöden, ja sillä reunaehdolla, että SDP äänestetään hallitusvaltaan. Puolueen tuorein vaalilupaus liittyy soteen, sillä Rinne totesi Iltalehden haastattelussa (5.5.) että SDP aikoo myös muuttaa Sipilän (kesk) hallituksen ”markkina- ja maakunta-mallin pohjalle rakentuvaa sotea ”merkittävästi” jos puolue pääsee valtaan. Taskulaskin hukassa


Automaattiaseen uhkailivat Dubaista vakuuttunut, –? käräjäoikeus

Uutiset