Hallitus esittää eurovaalien ja maakuntavaalien yhdistämistä uusisuomi 15:09 17.08

Hallituksen niin sanottu reformiministeriryhmä esittää maakunta- ja eurovaalien yhdistämistä. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee ehdotusta seuraavassa kokouksessaan ensi viikon maanantaina.


Ministeri riemastui Ylen kyselystä: ”Kyllä kansa tietää!” uusisuomi 09:18 23.07

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen hehkuttaa Facebookissa Ylen kyselytulosta koko maan asuttamisesta.


Hallituskumppanilta raju ryöpytys kokoomusministerille: ”Ei jäänyt mitenkään epäselväksi” uusisuomi 15:40 12.07

Keskustalainen kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen arvostelee tiukasti sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) päätöstä siirtää Kriisinhallintakeskus Kuopiosta Helsinkiin. Hän syyttää Mykkäsen ajaneen Kuopion kohtuuttomaan tilanteeseen. 


KKO:sta ei hellinnyt valituslupaa: Kansanedustajan ex-avustajan tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan jäi voimaan uusisuomi 10:07 11.07

Korkein oikeus ei tutki entistä kansanedustajan eduskunta-avustajaa, Tampereen varavaltuutettu Terhi Kiemunkia koskevaa rikosasiaa, jossa oli kysymys kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.


Jukka Tennilän kolumni: Kestääkö lehmänkauppa? iltasanomat 10:34 09.07

Jonkinlainen sosiaali- ja terveysuudistus on epäilemättä jossain vaiheessa syntymässä, mutta lopputulos voi poiketa nykyisen hallituksen kaavailemasta maakunta-markkinamallista, joka perustuu terveyspolitiikan ulkopuoliseen keskustan ja kokoomuksen lehmänkauppaan.


Näin Sipilä perusteli sotea eduskunnalle – ”Tämän pitäisi huolestuttaa meitä kaikkia tässä salissa” uusisuomi 15:13 27.06

Pääministeri Juha Sipilä on antanut eduskunnassa pääministerin ilmoituksen maakunta- ja sote-uudistuksen voimaantulon siirtymisestä vuodella. Hän luonnehti lykkääntymistä suureksi asiaksi, joka vaatii suuren salin keskustelun.


Juuri nyt: Näin Sipilä perusteli sotea eduskunnalle – ”Tämän pitäisi huolestuttaa meitä kaikkia tässä salissa” uusisuomi 15:13 27.06

Pääministeri Juha Sipilä on antanut eduskunnassa pääministerin ilmoituksen maakunta- sekä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen voimaantulon siirtymisestä.


Video: Pääministeri Sipilä antaa ilmoituksen soten viivästymisestä MTV 14:42 27.06

Pääministeri antaa tänään ilmoituksensa eduskunnalle, maakunta-, ja soteuudistuksen voimaantulon siirtymisestä alkamaan 1.1.2021.


Live juuri nyt: Pääministeri Sipilä antaa ilmoituksen soten viivästymisestä MTV 14:42 27.06

Pääministeri antaa tänään ilmoituksensa eduskunnalle, maakunta-, ja soteuudistuksen voimaantulon siirtymisestä alkamaan 1.1.2021.


Ensi vuonna supervaalit? – Kaikkonen yhdistäisi kaikki 3, Orpo ei: ”Aikamoinen rysäys” uusisuomi 19:00 26.06

Siniset esitti tänään eduskunta-, euro- ja maakuntavaalien yhdistämistä ensi vuonna. Samaa on ehdottanut jo aiemmin demarikonkari Eero Heinäluoma.


Terho: Siniset yksimielisesti lykkääntyvän soten takana iltasanomat 17:44 26.06

Siniset katsoo, että järkevintä olisi yhdistää sekä eduskunta-, euro- että maakuntavaalit.


Enemmistö ei halua samoja päättäjiä kunta- ja maakuntapolitiikkaan sekä eduskuntaan MTV 06:13 21.06

Valtaosa suomalaisista rajaisi ehdokkaaksi asettumista maakuntavaaleissa, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) kysely.


Soten muutosjohtajat ihmettelevät: ”Miksi taas kerran roikuttaa löysässä hirressä - Pahalta näyttää” uusisuomi 11:39 16.06

Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtaja Marjukka Manninen varoittaa sote-uudistuksen viivästymisestä. Uudenmaan maakunnan muutosjohtaja Markus Sovala puolestaan ennustaa, että asia lykkääntyy seuraavalle hallitukselle.


Soten muutosjohtaja ihmettelee: ”Miksi taas kerran vatvoa, odottaa ja roikuttaa löysässä hirressä?” uusisuomi 11:39 16.06

Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtaja Marjukka Manninen varoittaa sote-uudistuksen viivästymisestä.


Sari Essayah kolumnissaan: Jääkö järjestöille tilaa sotessa? MTV 12:48 08.06

Maakunta- ja sote-uudistusta on moitittu pitkin matkaa heikosta valmistelusta ja asiantuntijoiden näkemysten sivuuttamisesta, eikä syyttä. Jopa aivan perustavaa laatua olevien asioiden selvittäminen on jäänyt kalkkiviivoille, kristillisten puheenjohtaja Sari Essayah kirjoittaa.


Kommentti: Sipilä tulee ja muuttaa taas mahdottoman ”periaatteessa mahdolliseksi” iltasanomat 09:43 06.06

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan eduskunta- ja eurovaalien yhdistäminen on ”periaatteessa mahdollista” – todennäköisemmin se olisi kuitenkin mahdotonta.


Kommentti: Kenestä syntipukki, jos Sipilän hallitus kaatuu? Kokoomuslaisten kannattaa miettiä vielä kerran MTV 11:36 28.05

Suomessa järjestetään kohtapuoliin vaalit, mutta vielä ei ole tietoa, ovatko ne maakunta- vai eduskuntavaalit. Kokoomuslaiset kansanedustajat ovat maalintekijän roolissa, mutta pallo voi lipsahtaa myös omaan maaliin, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki.


Pääkirjoitus: Kummat ensin, maakunta- vai eduskuntavaalit? iltasanomat 21:08 27.05

Sote- ja maakuntauudistusten kaatuminen tietäisi saman tien hallituksen kaatumista.


Janni Hussi upeassa rantakuvassa: ”Good night Finland!” stara 21:00 24.05

Janni Hussi on fitnessmalli ja liikunta-alan yrittäjä, joka nähtiin kevään


sanoisi vahvisti Ricciardon korvaajan, vierailun taustalla

Uutiset