Kolmannes suomalaisista lisäisi presidentin valtaa - diktatuuri tai USA:n kaltainen järjestelmä ei kuitenkaan kiinnosta iltalehti 08:48 13.01

Presidentin vallan karsinta lisääntyy nuorimman ikäluokan suuntaan. Puolet suomalaisista haluaisi muuttaa tasavallan presidentin asemaa ja valtaa maamme poliittisessa järjestelmässä, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) kansalaistutkimuksesta. 33 prosenttia suomalaisista lisäisi presidentin valtaa ja olisi valmis palaamaan vuoteen 2000 saakka vallinneeseen puolipresidenttijohtoisen järjestelmään, jossa valta jaettiin presidentin ja pääministerijohtoisen hallituksen kesken.


Tutkimus: Kekkonen arvostetuin presidentti – perässä Niinistö ja Koivisto MTV 08:37 06.01

Suomalaiset arvostavat maan presidenteistä eniten Urho Kekkosta, ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselystä.


Presidentillä hurjat 78 prosentin luottamuslukemat – seuraavaksi luotetuin taho kaukana perässä MTV 12:27 03.01

Lähes 80 prosenttia suomalaisista luottaa presidenttiin. Sen sijaan luottopulasta kärsii oppositio, johon luottaa vain neljännes Kunnallisalan kehittämissäätiön Ilmapuntari-tutkimukseen osallistuneista.


Kysely: Enemmistö suomalaisista ei nostaisi kuntaväen palkkoja - poikkeuksena 3 ammattiryhmää iltalehti 07:02 19.11

Enemmistö (56 %) suomalaisista katsoo, että kuntaväen palkkoja ei pitäisi seuraavissa tuloneuvotteluissa korottaa eikä laskea, vaan pitää ne ratkaisussa ennallaan, ilmenee KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiön Kantar TNS Oy:ltä tilaamasta kyselystä. Kyselyn mukaan enemmistö vastaajista olisi kuitenkin valmis nostamaan lastenhoitajien (61 %), sairaanhoitajien (60 %) ja siivoojien (51 %) palkkoja. Lisäksi kaksi viidestä (40 %) korottaisi mielellään myös luokanopettajien palkkoja ja reilu kolmannes (35 %) palomiesten. Kunnallisalan kehittämissäätiö rahoittaa kuntia palvelevaa tutkimustoimintaa. Sen mukaan tavoitteena on näin tukea kuntien itsehallintoa ja parantaa niiden toimintamahdollisuuksia. Säätiö sanoo toimivan täysin itsenäisesti.


Uutiset