Suomessakin pakko- ja lapsiavioliittoja - Pakkoavioliittoja on kolme eri tyyppiä iltalehti 05:53 19.10

Kukaan ei tiedä, kuinka paljon Suomessa on pakkoavioliittoja, mutta tuore selvitys kertoo, että niitä on kolmea eri tyyppiä. Suomen lain mukaan 18 vuotta täyttänyt voi solmia avioliiton, mutta oikeusministeriö voi erityisestä syystä myöntää hakemuksesta alaikäiselle luvan avioliiton solmimiseen. Vielä joitakin vuosikymmeniä sitten lupaa anottiin presidentiltä ja hakijoilla saattoi olla kova kiire avioon, koska lapsi oli tulossa. Sittemmin ajat ovat muuttuneet ja hakemusten määrä vähentynyt. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2015 solmituista avioliitoista 22 oli sellaisia, joissa toinen puolisoista oli alaikäinen. Kaikki alaikäisinä avioituneet olivat tyttöjä. Pakottaminen ihmisoikeusloukkaus Koska ihmisoikeuksiin kuuluu voida itse päättää siitä, avioituuko vai pysyykö naimattomana, on avioliittoon pakottaminen ihmisoikeusloukkaus. Aivan viime aikoina Suomessa on havahduttu siihen tosiasiaan, että meilläkin elää ihmisiä pakkoliitoissa ja jopa lapsiliitossa. Pakkoavioliitot tulevatkin nykyisin esiin mm. lastensuojelun työssä.


Suomessa työskennellyt marjanpoimija kertoo tukalasta tilanteesta – ”Kukaan ei lukenut minulle, mitä papereissa oli” iltasanomat 22:19 18.10

Ihmiskauppaa koskevassa oikeudenkäynnissä Keski-Suomen käräjäoikeudessa kuultiin thaipoimijaa.


Kommentti: Räjähtävä alku NBA-uralle - järjetön nyrkkitappelu muutti Lauri Markkasen asemaa radikaalisti iltalehti 18:51 18.10

Lauri Markkanen nähdään lähes varmuudella avausviisikossa NBA-debyytissään, kirjoittaa Ville-Veikko Valta Torontosta. Tällaista alkua Lauri Markkasen NBA-uralle ei osannut kukaan odottaa. Kun Chicago Bulls pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa Torontossa, Markkanen on lähes takuuvarma avausviisikon mies. Ei ollut lainkaan mahdotonta, etteikö Markkanen olisi päässyt avaukseen puhtaasti omien suoritustensa ansiosta, mutta nyt tilanne on se, ettei valmentaja Fred Hoibergilla ole käytännössä muuta vaihtoehtoa kuin tuupata suomalaistulokas parketille.


Poliisi saanut valmiiksi Hartolan asemiehen tutkinnan - puhui "kaikkien tappamisesta" iltalehti 14:32 18.10

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi Hartolan aseella uhkailun tutkinnan. Hämeen poliisi on saanut valmiiksi Hartolassa elokuun alussa tapahtuneen aseellisen uhkauksen tutkinnan. 26-vuotias paikallinen mies osoitteli aseella marketin pihassa ja sisällä useita henkilöitä lähietäisyydeltä ja yritti laukaista aseen ainakin kahdesti. Koska ase ei toiminut, kukaan ei vahingoittunut. Tapahtumassa oli kuitenkin ainekset vakavaan vaaratilanteeseen.


Ruotsissa räjähti poliisitalolla - suuret aineelliset vahingot, ei loukkaantuneita iltalehti 08:49 18.10

Ruotsissa Helsinborgissa räjähti yöllä poliisitalon sisäänkäynnin edustalla. Ruotsissa Helsingborgissa räjähti yöllä poliisitalon sisäänkäynnin edustalla. Räjähdys aiheutti poliisin mukaan merkittävästi aineellista vahinkoa, mutta kukaan ei loukkaantunut. Räjähdyksen aiheuttajasta ei toistaiseksi ole tietoa. Poliisin pommiryhmä tutkii tapahtumapaikkaa. Räjähdys tuhosi poliisitalon sisäänkäynnin ja aiheutti tuhoa myös talon sisätiloissa.


Poliisioperaatio Raumalla: Miehen nähtiin liikkuvan puukon kanssa lukiossa - epäilty otettu kiinni iltalehti 11:12 17.10

Poliisi kertoo saaneensa tiedon, jonka mukaan Rauman Lyseon lukion tiloissa on tehty havainto miehestä, joka liikkuu teräase kädessään. Lounais-Suomen poliisi kertoo, että oppilaat ovat olleet suljettuina luokkaan. Poliisin mukaan epäilty on jo saatu kiinni. Koulun tilat tarkastetaan vielä. Oppilaat ovat luokissa siihen saakka, kunnes poliisi on tarkastanut koulun ja sen läheisyyden. Poliisin mukaan kukaan ei ole loukkaantunut tilanteessa. Epäilty ei ole uhannut ketään, eikä tilanteessa aiheuttanut sivullisille vaaraa.


Poliisioperaatio Raumalla: Miehen nähty liikkuvan teräaseen kanssa lukiossa iltalehti 10:40 17.10

Poliisi kertoo saaneensa tiedon, jonka mukaan Rauman Lyseon lukion tiloissa on tehty havainto miehestä, joka liikkuu teräase kädessään. Lounais-Suomen poliisi kertoo Twitterissä, että oppilaat ovat suljettuna luokkaan ja poliisi on paikalla. Poliisin mukaan kukaan ei ole loukkaantunut. Lounais-Suomen poliisin päivystyksestä kerrotaan, että miehen etsinnät ovat parhaillaan käynnissä.


Rauman Lyseon lukiossa nähtiin mies puukon kanssa – poliisi otti epäillyn kiinni iltasanomat 10:39 17.10

Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut.


Rauman Lyseon lukiossa nähty mies puukon kanssa – oppilaat luokissa, poliisi paikalla iltasanomat 10:39 17.10

Poliisi on paikalla, eikä kukaan ole tiettävästi loukkaantunut.


Tälle Pohjois-Korean mahdille ei naura enää kukaan – NYT: 6000 hengen ”armeija” ja ”lähes täydellinen ase” iltasanomat 02:38 16.10

The New York Times kirjoittaa Pohjois-Korean kyberhyökkäyksistä, joissa maa kehittää taitojaan koko ajan.


Uutiset