Venäjä kiistää osallisuutensa toimittajan murhaan: ”Verinen provokaatio” iltalehti 14:10 30.05

Kremlin tiedottajan mukaan Ukraina yrittää syytöksillään lietsoa russofobiaa eli venäläisvastaisuutta. Aktiivinen Vladimir Putinin arvostelija, toimittaja ja kirjailija Arkadi Babchenko murhattiin Kiovassa kotitalonsa rappukäytävässä tiistaina. Ukrainan poliisi epäilee, että venäläistoimittaja murhattiin työnsä takia ja että Venäjän hallitus olisi osallisena murhassa.


Pääkirjoitus: Putin päästi Fortumin pälkähästä – vai päästikö? iltasanomat 21:00 28.05

Fortumin kannalta ikävää on, että Putinin kehut pikemminkin vain alleviivaavat sitä, kuinka riippuvainen suomalainen valtionyhtiö on Kremlin mielipiteestä.


Kremlin tiedottaja kertoo näkevänsä painajaisia Putinista: ”Sitten herään hiestä märkänä” iltalehti 19:09 27.05

Yllättävän avoimena esiintynyt Dmitri Peskov vastasi toimittajan esittämiin kysymyksiin NTV-televisiokanavan haastattelussa. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov myönsi venäläisen NTV-televisiokanavan lähetyksessä näkevänsä painajaisia esimiehestään, Venäjän presidentistä Vladimir Putinista. NTV:n toimittaja kysyi Peskovilta, näkeekö Peskov koskaan unia Putinista.


Venäjältä täystyrmäys syytöksille MH17:n alas ampumisesta - puolustusministeriö syyttää Ukrainaa iltalehti 18:58 25.05

Venäjän ulkopoliittinen ja sotilaallinen johto on ponnekkaasti kiistänyt Alankomaiden ja Australian syytökset, joiden mukaan Ukrainassa alas ammuttu lento MH17 olisi Venäjän tekosia. Ukrainassa alas ammutun matkustajakoneen aiheuttama skandaali on edennyt siihen pisteeseen, että Hollanti ja Australia syyttävät avoimesti Venäjää. Maat vaativat Venäjää tilille siitä, että lento MH17 ammuttiin Venäjältä tuodulla Buk-ohjusjärjestelmällä heinäkuussa 2014. Kaikki Malaysia Airlinesin lennolla olleet 298 ihmistä kuoli. Suurin osa heistä oli hollantilaisia, mutta koneessa oli myös 28 australialaista. Tutkimustulosten mukaan ohjusjärjestelmä kuuluu Venäjän 53. prikaatiin ja se tuotiin Kurskista Itä-Ukrainaan. Venäjän johto kiistää jyrkästi kaikki syytökset. Presidentti Vladimir Putinin luottomies ja Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov ilmoitti perjantaina, ettei Moskova luota kansainvälisen tutkimuksen tuloksiin.


Kalervo Kummola ei yllättynyt IIHF:n puheenjohtajan Rene Faselin Putin-vierailusta: ”Siellä oli nämä muutkin kaverit” iltalehti 11:47 11.05

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kävi Venäjän presidentin Vladimir Putinin virkaanastujaisissa kesken MM-turnauksen. Mitä ajatuksia Faselin Kremlin-vierailu herättää, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola? - Ei se kutsu mua kyllä yllättänyt ollenkaan. Siellä oli nämä muutkin kaverit Jean-Claude Killy, Schröder ja Berlusconi, jotka ovat hänen ulkomaalaisia ystäviään.


Vladimir Putin paljasti elämänsä tarkoituksen 4. virkaanastujaisissaan uusisuomi 14:37 07.05

Venäjällä Vladimir Putin on aloittanut neljännen kautensa maan presidenttinä. Putin vannoi toisen peräkkäisen kuusivuotiskautensa virkavalan Kremlin suuressa palatsissa maanantaina.


Näkökulma: Kremlin kiristysruuvi pitää länttä otteessaan iltalehti 10:14 06.05

Elämme jonkinlaisessa harmaassa välitilassa, joka ei ole rauhan eikä sodan aikaa, kirjoittaa toimittaja Nina Järvenkylä. Tutkija, everstiluutnantti evp Pentti Forsströmin mukaan tietynlainen rajapinta Venäjän toimien osalta on kadonnut. On haasteellista määritellä, onko rauhan aika vai sota, vai jonkinlainen harmaa välitila. Venäjä luo onnistuneesti hämmennystä, jolloin kukaan ei tiedä, mikä tilanne tosiasiassa on. Informaatiovaikuttaminen korostuu, ennakointi on haasteellista, eskalaation hallinta ja pelotteiden käyttö on yleistä, eli annetaan ymmärtää, että esimerkiksi ydinaseen käyttäminen on mahdollista, vaikkei tosiasiassa olisi minkäänlaista aikomusta sitä käyttää.


Näin Kremlin rikkaat tienasivat viime vuonna: Putinin viralliset tulot 242 000 euroa, vaimot miehiään paremmin palkattuja iltalehti 11:05 18.04

Kreml on julkistanut viralliset tilastot hallituksen rikkaimpien viranomaisten virallisista ansioista. Tilastojen mukaan vaimot ”tienaavat” miehiään huomattavasti enemmän. Tilastoissa on mukana esimerkiksi senaattori, jonka tulot olivat viime vuonna 230 kertaa edellisvuotta muhkeammat sekä lukuisia Venäjän hallituksen nokkamiehiä, joiden vaimot ovat huomattavasti miehiään kovapalkkaisimpia. Presidentti Vladimir Putinin epäillään kuuluvan maailman rikkaimpiin miehiin, mutta Kremlin virallisten tilastojen mukaan Putinin tulot ovat melkoisen vaatimattomat. Vuonna 2017 presidentti ansaitsi 242 000 euroa.


Venäjän propagandasivut riemuitsevat Nord Stream 2 -luvista ”Suomen vallanpitäjät ymmärsivät, millaisia etuja he voivat saada…” iltasanomat 13:43 16.04

Kremlin politiikkaa tukevilla trolli- ja propagandasivuilla iloitaan avoimesti, että Suomen päätös myöntää luvat Nord Stream 2-kaasuputkelle oli Venäjän voitto ”Baltian tiikereistä” ja Ukrainasta.


Putinilta painokas lausunto: Kaaos on väistämätön, jos länsi iskee uudelleen Syyriassa iltalehti 17:47 15.04

Venäjän presidentti Vladimir Putin katsoo lännen iskujen olleen vahingollisia Syyrian tilanteen rauhoittumisen kannalta. Venäjän presidentti Vladimir Putin keskusteli sunnuntaina puhelimessa Iranin presidentti Hassan Rouhanin kanssa lännen tekemistä iskuista, kertoo AFP. - Jos tällaisia YK:n peruskirjaa rikkovia toimia tehdään uudelleen, se saisi väistämättä aikaan kaaoksen kansainvälisissä suhteissa, Putin sanoi Kremlin lausunnon mukaan.


Putinilta suora varoitus: Uusi ohjusisku Syyriaan johtaisi kaaokseen MTV 17:02 15.04

Kremlin läheiden mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on keskustellut puhelimitse Iranin presidentin Hassan Rouhanin kanssa Syyrian kärjistyneestä tilanteesta.


Putin varoittaa: Uusi ohjusisku Syyriaan johtaisi kaaokseen MTV 17:02 15.04

Kremlin läheiden mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on keskustellut puhelimitse Iranin presidentin Hassan Rouhanin kanssa Syyrian kärjistyneestä tilanteesta.


Putin keskusteli Syyrian iskusta Erdoganin kanssa - syyttää länttä kansainvälisten lakien rikkomisesta iltalehti 02:01 15.04

Venäjän presidentti Vladimir Putin on keskustellut Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan iskusta Syyriaan. Presidentit keskustelivat asiasta puhelimitse. Kremlin mukaan Putin ja Erdogan vahvistivat sitoumuksensa pyrkiä yhdessä vähentämään jännitteitä Syyriassa. He olivat yksimielisiä tarpeesta tehostaa maiden kahdenvälisiä ponnisteluita Syyrian konfliktin ratkaisemiseksi.


Viron Suojelupoliisi: Venäjänkielisiä nuoria värvätään Kremlin riveihin – "vakoojaromantiikkaa ei voi väheksyä" MTV 13:04 12.04

Viron Suojelupoliisi (Kapo) kertoo juuri julkaistussa vuosikirjassaan, että Venäjä keskittyy yhä enemmän Virossa asuvien nuorten venäjänkielisten keskuudessa toimimiseen.


Kreml vaatii: Theresa Mayn pyydettävä anteeksi Putin-syytöksiä iltalehti 10:46 04.04

Britannian hallitus on väittänyt presidentti Vladimir Putinin olevan ex-vakoojan myrkytyksen takana. Kreml vaatii nyt Britannian pääministeriä Theresa Mayta ja hänen hallitustaan pyytämään anteeksi syytöksiä, että presidentti Vladimir Putin olisi ex-vakoojan hermomyrkkyiskun takana. Kremlin mukaan "typeryys on mennyt jo liian pitkälle". Kremlin vaateista kertoi uutistoimisto AFP. - Heidän teoriaansa ei voida koskaan vahvistaa, koska sen vahvistaminen ei ole mahdollista, Putinin edustaja Dmitri Peskov sanoi Ankarassa, jossa Putin on vierailulla.


Kremliltä yllättävä ilmoitus Trumpin ja Putinin tapaamisesta – näin vastaa Valkoinen talo iltasanomat 19:41 02.04

Kremlin neuvonantaja kertoi presidentti Donald Trumpin kutsuneen Venäjän johtajan Valkoiseen taloon.


Kremlin tiedottaja: ”Britannian todisteet hermomyrkkyiskusta eivät vakuuta” uusisuomi 14:30 28.03

Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov tyrmää täysin Britannian esittämät todisteet siitä, että Venäjä olisi Salisburyssa tehdyn iskun takana.


Venäjä: Putin edelleen valmis huippukokoukseen Trumpin kanssa iltasanomat 13:25 28.03

Venäjän presidentti Vladimir Putin on edelleen valmis tapaamaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin huippukokouksessa, ilmoittaa Kremlin tiedottaja.


Venäjä kuvailee ex-vakoojan myrkytystä koskevien väitteiden hätyyttelevän rikollisuuden rajoja MTV 14:15 25.03

Ison-Britannian syytökset Venäjän osallisuudesta entisen vakoojan Sergei Skripalin myrkytykseen ovat ”rikollisuuden rajoilla”, ilmoittaa Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov RIA-uutistoimistolle.


Kremlin tiedote vaikenee täysin Niinistön hermomyrkkyhuolesta – keskittyi Putinin saamiin onnitteluihin iltasanomat 14:24 22.03

Kremlin tiedotteessa ei mainita lainkaan, että Sauli Niinistö otti Vladimir Putinin kanssa puhuessaan esille Sergei ja Julia Skripalin myrkytyksen.


media USAn johtama pistetaulukot Puhakka Kiekko-Vantaaseen

Uutiset