Ministeri Saarikko, oliko perhevapaauudistuksen torppaaminen puoluepolitiikkaa vaalien alla? iltalehti 20:57 13.02

Kotihoidontuki on pääministeripuolue keskustalle iso asia. Kriitikot sanovat, että kotihoidontuki on niin iso ja periaatteellisesti merkittävä asia keskustalle, ettei kannatuksen laskusta ja sisäisistä paineista kärsivällä puolueella ollut eduskuntavaalien alla kanttia lähtemään kaventamaan etuutta perhevapaauudistuksen yhteydessä. Peruspalveluministeri Annika Saarikko löi jarrut pohjaan viime perjantaina keskusteltuaan sitä ennen keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän kanssa asiasta. Keskustelu käytiin torstaina, samana päivänä, kun keskustan puoluehallitus kokoontui hätäkokoukseen keskustelemaan Paavo Väyrysen puheenjohtajahankkeesta, joka järkyttää keskustaa. Väyrynen pyrkii hajoittamaan keskustaa korostamalla keskustan perinteisiä arvoja ja saavutuksia, joihin kotihoidontukikin eittämättä kuuluu.


SAK:n Eloranta paljastaa tarjouksen perhevapaista – Hallitukselle kotihoidontuki, järjestöille ansiosidonnaiset uusisuomi 10:34 13.02

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta on pahoillaan, että Juha Sipilän hallitus ei päässyt maanantaina sopuun perhevapaauudistuksen jatkamisesta.


Orpo kertoo Ylellä, miksi perhevapaauudistus lässähti - ”Olemme pettyneitä” iltalehti 21:56 12.02

Suurin kiistakysymys Orpon mielestä oli kotihoidontuki. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi Ylen uutisissa perhevapaauudistuksen kaatumista. - Sopuun ei päästy, olemme pettyneitä. Tämä olisi ollut tärkeää naisten työmarkkina-aseman, työelämän ja lasten takia, listasi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Yle Uutisten haastattelussa puoli yhdeksän tv-uutislähetyksessä.


Riita perhevapaauudistuksesta ei ota rauhoittuakseen - Timo Soinikin astuu kehään: ”Tämä hallitus ei tee punavihreätä perhepolitiikkaa” iltalehti 16:59 11.02

Ulkoasianministeri Timo Soini kommentoi kiistanalaista perhevapaauudistusta blogissaan. Hänen mielestään Saarikon tekemä ratkaisu perhevapaauudistuksen kaatamisesta oli oikea. Ulkoasianministeri Timo Soini (sin) ottaa kantaa tänään julkaistussa blogitekstissään hallituspuolueita repineeseen perheuudistuskiistaan. Plokissaan Soini puoltaa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk) tekemää ratkaisua ja ottaa kärkkäästi kantaa hankkeen kaatumista koskeneeseen kritiikkiin. - Perhevapaauudistus voidaan pelastaa vain turvaamalla kotihoidontuki. Tämä hallitus ei tee punavihreätä perhepolitiikkaa, Soini kirjoittaa.


Uutiset