STT: Perhevapaauudistus on Touko Aallon vihreille hallituskysymys iltalehti 20:36 13.02

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoo STT:lle, että perhevapaauudistus on puolueelle hallituskysymys. - En lähde sellaiseen hallitukseen, joka ei uudista perhevapaita, Aalto sanoo STT:lle. Juha Sipilän (kesk) hallituksen perhevapaauudistus kariutui lopullisesti maanantaina. Kotihoidontuen heikentäminen oli liikaa keskustalle ja sinisille.


Ministeri Saarikko tilittää tuntojaan perhevapaauudistuksen kaatumista: ”Melkein nolottaa - mutta sydämessä tuntuu oikealta” iltalehti 00:06 13.02

Keskustaministerin mielestä kotihoidontuen nimi pitäisi muuttaa. Maanantaina lopullisesti ainakin tällä vaalikaudella kaatuneen perhevapaauudistuksen vastuuministeri, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) tilitti tuntojaan tapahtuneesta pitkässä Facebook-päivityksessään myöhään maanantai-iltana. - Tässä on nyt käynnissä semmoinen mielikuvien taisto. Paljon vilisee tasa-arvoa, joustoja, arkea, lapsen etua, naisten asemaa ja parempaa työelämää. Toki hyvä, että perheistä ja tasa-arvosta puhutaan. Mutta sen pohjalta tarvitaan ratkaisu, joka toimii oikeasti perheille paremmin kuin nykyinen malli. Erilaisille perheille, kaikenlaisille perheille, Saarikko aloittaa kirjoituksensa.


Kokoomus hyökkää keskustan kimppuun: ”Perheministeriä ei valittu peruuttamaan perheiden uudistusta” uusisuomi 15:18 09.02

Pääministeripuolue keskustan hallituskumppani kokoomus on pettynyt perhevapaauudistuksen kaatumiseen ja syyttää asiasta keskustaa. Siniset eivät olisi hyväksyneet kotihoidontuen leikkausta.


Uutiset