WP: Venäjä hakkeroi satoja talvi­olympialaisten tieto­koneita iltasanomat 20:49 25.02

Kyberhyökkäys yritettiin vierittää Pohjois-Korean syyksi, Washington Postin lähteet kertovat.


Potkonen iski jälleen turnausvoittoon MTV 17:57 25.02

Nyrkkeilijä Mira Potkonen iski turnausvoittoon 60-kiloisten sarjassa  69. kansainvälisessä Strandja -turnauksessa Bulgariassa. Turnausvoitto on jo Potkosen toinen tänä vuonna.


Jaana Pelkosen hellyttävä kuvapäivitys tyttären 1-vuotissynttäreiltä: ”Rakas lapseni” iltalehti 15:09 25.02

Kansanedustaja Jaana Pelkosen esikoislapsi täyttää vuoden. Kansanedustaja Jaana Pelkonen, 41, juhli sunnuntaina lapsensa 1-vuotissynttäreitä perheen kesken. Hän julkaisi juhlista suloisen kuvapäivityksen, jossa kirjoittaa sydämelliseen sävyyn lapsestaan. - Rakas tyttäremme täyttää 26. 2 vuoden. Juhlimme hänen synttäreitään läheisten kanssa Lahdessa. Samassa talossa, jossa neljäkymmentä vuotta sitten juhlittiin minun 1v-juhliani. Kotitalossani, kirjoittaa Pelkonen tunnelmoiden.


Deadmau5 väitti kappaleen bassolinjan soittamista mahdottomaksi – sitten basisti näytti mallia stara 13:00 25.02

Konemuusikko Deadmau5 kuvaili Strobe-kappaleestaan tehdyn remixin bassolinjan olevan niin monimutkainen,


Ampumahiihdon olympiamitalisti vaihtoi lajia - on nyt riippuliidossa Suomen parhaita iltalehti 06:58 25.02

Ampumahiihdon olympiapronssimitalisti Ville Räikkönen opiskeli diplomi-insinööriksi ja kisaa nyt riippuliidossa. Elettiin 1990-lukua, kun Suomen ampumahiihtäjät olivat kisareissulla Keski-Euroopassa. Ville Räikkönen ja Vesa Hietalahti vilkuilivat kiinnostuneena taivaalle. Se oli ensimmäinen kerta, kun Räikkönen näki varjoliitäjiä. Hän suhtautui näkyyn suurella mielenkiinnolla.


YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi Syyrian tulitaukoehdotuksen iltalehti 21:30 24.02

Venäjän vastustus on venyttänyt tulitaukoneuvotteluja. YK:n turvallisuusneuvosto on lauantai-iltana hyväksynyt äänestyksessään yksimielisesti tulitauon Syyriaan. Tulitauosta oli määrä äänestää eilen perjantaina, mutta turvallisuusneuvoston jäsenmaan Venäjän vastustus venytti neuvotteluita.


Tv:stä tuttu Anne-Mari avautuu työstään lentoemäntänä – koneesta löytyy melkoisia yllätyksiä: Lomailevat miehet lähestyvät ovelasti iltasanomat 20:20 24.02

Millaista lentoemännän työ todellisuudessa on? Julkisuudesta tutut naiset kertovat Ilta-Sanomille kokemuksistaan. Ensimmäisenä kokemuksistaan kertoo kuuden vuoden ajan lentoemäntänä työskennellyt Anne-Mari Miettinen.


Keskustan Kaikkonen: Pienten lasten koulu ratkaisuksi koulutuksen eriarvoistumiseen iltalehti 20:16 24.02

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen esittää niin sanottua pienten lasten koulua ratkaisuksi koulutuksen eriarvoistumiseen ja oppimistulosten eriytymiseen. Kaikkonen ehdottaa, että esikoulusta ja peruskoulun kahdesta ensimmäisestä vuosiluokasta tulisi muodostaan kokonaisuus, pienten lasten koulu, jonka aikana varmistetaan jokaisen lapsen perustaitojen riittävyys edetä pidemmälle. - Viime vuosina tutkimukset peruskoulun päättävien osaamisesta ovat huolestuttavaa luettavaa. PISA-tulokset ovat ensimmäistä kertaa näyttäneet oppimistuloksissa alueellisia eroja. Tyttöjen ja poikien osaamiserot ovat kasvaneet suurimmiksi mitattujen maiden joukosta. Tutkimusten mukaan osalla peruskouluista valmistuvilla on puutteita perustaidoissa kuten lukemisessa ja kirjoittamisessa. Emme voi tyytyä tähän, Kaikkonen sanoo.


Jäätävä tilanne suorassa Putous-lähetyksessä – Kiti Kokkonen ei yltänyt mikrofoniin! mtv 19:57 24.02

Putous-näyttelijät pääsivät Tulikoe-osiossa improvisoimaan lauluja Putous-studiolta löydetyistä löytötavaroista. Muita näyttelijöitä hieman lyhyemmällä Kiti Kokkosella oli vaikeuksia yltää mikrofoniin.


Liverpoolin hurja vire sai jatkoa - nousi maali-iloittelulla toiseksi iltalehti 18:58 24.02

Valioliigassa hurjassa vireeessä oleva Liverpool ei jättänyt West Hamille mahdollisuuksia. Reilu viikko sitten Liverpool hämmästytti Mestarien liigassa kaatamalla FC Porton peräti 5-0. Lauantaina lontoolainen West Ham joutui punapaitojen pesukoneeseen Anfieldilla. Liverpool tyylitteli 4-1-kotivoiton Mohamed Salahin, Roberto Firminon, Emre Canin ja Sadio Manén osumilla.


Pyöräkuormaajaa korjannut mies menehtyi Suonenjoella iltasanomat 18:17 24.02

Konepelti oli juuttunut yläasentoon.


Mies löytynyt kuolleena saha-alueelta Suonenjoella – oli puristuksissa työkoneensa vieressä MTV 18:07 24.02

Keski-ikäinen mies on kuollut työtapaturmassa Pohjois-Savon Suonenjoella lauantaina. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.


Huoltomies löytynyt kuolleena saha-alueelta Suonenjoella – oli puristuksissa työkoneensa vieressä MTV 18:07 24.02

Pyöräkuormaajaa korjaamassa ollut mies on löydetty kuolleena saha-alueella Suonenjoen Iisveden Piimäkadulla. Asiasta tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.


Kiti Kokkoselta paljastus illan Putouksesta: ”Tanhupallon isovanhemmat tulevat mukaan lähetykseen” mtv 16:07 24.02

Näyttelijä Kiti Kokkonen lupaa, että Putouksen kuudennessa lähetyksessä tullaan näkemään menoa ja meininkiä muun muassa yllättävien vierailijoiden muodossa.


Minttu Räikkönen kritisoi yllättäen voimakkaasti nykypäivän somekulttuuria – ”Nuoret tytöt esiintyvät lähestulkoon alasti” iltasanomat 15:37 24.02

Minttu Räikkönen kertoi IS:n haastattelussa ajatuksiaan sosiaalisen median käyttämisestä.


Kommentti: Iivo Niskanen tiesi olevansa ykkönen – uskomatonta viileyttä olympiavoittajana! MTV 09:46 24.02

Iivo Niskanen teki lauantaina Pyeongchangin olympialaduilla sen, mitä hän itseltään odotti. Niskanen voitti 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökisan suvereenilla esityksellä.


Iivo Niskanen harvinaiseen suomalaiskerhoon – nousi legendojen rinnalle! MTV 09:25 24.02

Iivo Niskanen otti urallaan toisen olympiakullan, kun hän oli ykkönen maastohiihdon miesten 50 kilometrin matkalla Etelä-Korean Pyeongchangissa. Samalla hän nousi todellisten suomalaislegendojen rinnalle.


Kommentti: Iivo Niskanen oli kuin Kimi Räikkönen: ”Leave me alone, I know what I'm doing” iltalehti 09:18 24.02

Suomalainen tiesi tasan tarkkaan, mitä on tekemässä. Kulta on Suomen ensimmäinen 50 kilometrin hiihdossa sitten vuoden 1960, kirjoittaa Pyeongchangista Santtu Silvennoinen. Viime marraskuussa puhuin Iivo Niskasen kanssa ensimmäisen kerran kauden 2017-18 kupletin juonesta. Hän teki harvinaisen selväksi, että tulevaankin kauteen lähdetään yhden kärjen -taktiikalla samaan tapaan kuin edelliseen talveen. Se tarkoitti sitä, että kauden kaikki muut tapahtumat ovat sivuseikkoja arvokisojen päämatkan rinnalla.


Kortsuravi, ruumide koristamine ja pori - testaa kuinka hyvin tunnet viron kielen riskisanojen merkitykset iltalehti 09:02 24.02

Tutulta kuulostaa! Kyllä tämän merkityksen varmaan voi päätellä? Tai sitten ei. Viro ja suomi ovat läheisiä sukulaiskieliä ja kieltemme sanastoissa ja kieliopeissa on paljon samankaltaisuutta. Kielissämme on kuitenkin runsaasti sanoja, jotka muistuttavat toisiaan, mutta niiden merkitykset ovat erivivahteiset tai täysin toisistaan poikkeavat. - [Kun] merkityseroihin lisätään varsinaiset pulmasanat ja käsitys, että virolainen ja suomalainen ymmärtävät toistensa kieliä ilman minkäänlaisia kieliopintoja, on luotu mitä ihanteellisin perusta väärinymmärtämisestä johtuvilla koomisille tilanteille, kirjoittaa Turun yliopiston viron kielen ja kulttuurin lehtori Eve Mikone Huvittavat raamatut (Gummerus, 2008) -kirjassa.


Minttu Räikkönen kertoi poikkeavasta arjestaan lasten kanssa Sveitsissä – pieni Robin, 3, on aivan kuin isänsä: Rakastaa urheilua yli kaiken iltasanomat 08:11 24.02

Minttu Räikkösen paras ystävä Johanna Muhonen on myös Mintun personal trainer. He jakavat toisilleen kaiken. Ystävyydessä tärkeintä on paitsi urheilullisuus ja samanhenkisyys, myös ehdoton luottamus.


Uutiset