Tuomas Enbuske IL-blogissaan: Suomi kuuluu rikkaille! Ja sinä maksat öykkäreiden elämän! iltalehti 16:55 23.02

Raha ylittää rasismin, identiteettipolitiikan ja kaiken muun ääliömäisyyden, kirjoittaa Enbuske. Ihminen hankkii koiran, jotta sillä olisi sadistisen esimiehensä luota kotiin palattuaan edes joku, jota saa kiskoa samalla tavoin talutushihnassa. AY-liikkeen koira on SDP, ja suuyritysten koira on kokoomus. MTK:llä taas ei ole koiraa, vaan huora nimeltä keskusta, jonka ping pong -show’n maksamme sinä ja minä. Sen mielisairaan tukipolitiikan takia maataloutemme tekee joka vuosi kolme miljardia euroa miinusta. Kolme miljardia euroa, joka Odinin, Nemesiksen ja Allahin vuosi! Elinkeinot eivät ole Suomessa olemassa asiakasta varten, vaan elinkeinoja itseään varten. Oikea yrittäminen on Suomessa hankalaa. Sen sijaan feikkiyrittäminen eli yrittäminen monopoliasemalla ja yritys- ja maataloustukien avulla on helppoa kuin jazz-heinän teko Helsingissä.


Sdp:n Lindtman tylyttää kokoomusta: ”Puolueesta on tullut ylimielinen ja vallantäyteinen” iltasanomat 16:27 23.02

Kokoomus ja sdp ovat ajautuneet ilmiriitaan sen jälkeen, kun puhemiesneuvosto hylkäsi torstaina hallituksen enemmistöllä sdp:n muutosehdotukset eduskunnan uuteen työjärjestykseen.


Tutkimus: Rikollisuus, vanhusten huolto ja terveyspalvelut huolettavat kuntalaisia - toiveikkaimpia kokoomuslaiset iltalehti 11:52 23.02

Enemmistö kuntalaisista odottaa rikollisuuden, vanhusten huollon ja terveyspalveluiden kehittyvän huonompaan suuntaan lähivuosien aikana. KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämän kansalaistutkimuksen tuloksista paljastuu, että enemmistö kuntalaisista odottaa rikollisuuden (52 %), vanhusten huollon (52 %) ja terveyspalveluiden (51 %) ajautuvan lähivuosien aikana huonommalle kehitysuralle. Näihin asioihin kuuluu myös kuntaverotus (48 %). Aiempaa suurempi osa suomalaisista odottaa kuitenkin kotikuntansa kuntatalouden ja työllisyyden kehittyvän parempaan suuntaan. Työllisyyden paranemiseen luottaa 43 prosenttia vastanneista ja heikentymiseen 25 prosenttia. 38 prosenttia arvioi kotikuntansa liikunta-, urheilu- ja kuntoilumahdollisuuksien paranevan entisestään lähitulevaisuudessa.


Kokoomus syyttää sdp:tä politikoinnista turvallisuuden kustannuksella – ”Tyylitön veto, poliittisten irtopisteiden keräämistä” iltasanomat 11:16 23.02

Tiedustelulakien valmisteluun vakava repeytymä – puhemiesneuvosto torjui eilen sdp:n vaatimukset Suojelupoliisin laajemmasta parlamentaarisesta valvonnasta.


Ilkka Kanerva nousemassa Veikkauksen hallitukseen - kokoomus täyttää Harkimolta vapautuneen paikan iltalehti 10:47 23.02

Kokoomuksen ehdokas Veikkauksen hallituksen uudeksi jäseneksi on kansanedustaja Ilkka Kanerva. Paikka Veikkauksen hallituksessa vapautui, kun kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo ilmoitti luopuvansa paikastaan jääviyssyistä. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen vahvistaa Iltalehdelle, että Kanervan ehdokkuus on kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajiston yksimielinen päätös.


Kohun keskellä oleva Suvi Lindén saapui Suomeen – vaikenee yhä, jatkoi suoraan Ouluun MTV 21:32 22.02

Uganda-vyyhdin seurauksena otsikoihin noussut entinen kokoomusministeri Suvi Lindén on saapunut Suomeen.


HS-gallup: Vihreät vajosi selvästi keskustan taakse uusisuomi 08:16 22.02

Pääministeripuolue keskustan kannatus on hieman noussut, mutta selkeästi suurin puolue on yhä sen hallituskumppani kokoomus, kertoo tuore HS-gallup.


HS-gallup: Kokoomus selvästi suurin puolue - keskusta kiilasi takaisin kärkikolmikkoon vihreiden ohi iltalehti 07:51 22.02

Vihreiden kannatus laski Helsingin Sanomien gallupissa edellisestä mittauksesta kaikkein eniten. Pitkään kestäneen laskun jälkeen keskustan kannatus on huonosti menneistä presidentinvaaleista huolimatta kasvanut tasaisesti jo toista kuukautta, selviää Helsingin Sanomien Kantar TNS:llä teettämästä . Pääministeripuolueen kannatus on tuoreimpien kyselyiden mukaan 16,3 prosenttia, eli se on päässyt tällä erää niskan päälle kamppailussa vihreiden kanssa kolmanneksi suurimman puolueen asemasta.


HS-gallup: Kokoomus yhä suosituin, keskustan kannatus elpynyt hieman MTV 05:26 22.02

Kokoomus on yhä Suomen suosituin puolue, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä gallupista. Kokoomusta kannattaa 21,7 prosenttia vastaajista. Toisena jatkaa SDP 19 prosentin kannatuksella.


HS-gallup: Kokoomus yhä suosituin, keskustan kannatus elpynyt hieman iltasanomat 03:01 22.02

Vihreiden kannatus hiipuu, mutta kaikki muutokset mahtuvat virhemarginaaliin.


Uganda-kohuun liitetty ex-ministeri Suvi Lindén yhä tavoittamattomissa MTV 18:53 21.02

Entiseltä kokoomusministeriltä Suvi Lindéniltä ei keskiviikkonakaan saatu kommentteja julkisuudessa vellovaan Uganda-jupakkaan, johon kytkeytyy myös epäselvissä olosuhteissa kuollut suomalaisliikemies ja asetarvikeyhtiö Patria.


Kokoomusministerille kipakka vastaus keskustasta: ”Vastuunpakoilua – Lindén on puhtaasti kokoomuksen ongelma” uusisuomi 13:55 21.02

Kokoomusministeri Anne-Mari Virolainen vaati tiistaina hallitusta käymään ex-ministereihin liittyvän ”pelisääntökeskustelun” puoluetoverinsa, ex-ministeri Suvi Lindénin toimien johdosta. Kokoomuksen hallituskumppania keskustaa edustava kansanedustaja Mikko Kärnä ihmettelee Virolaisen avausta.


Näkökulma: Supon kokoomuslainen päällikkö saamassa vallan jollaisesta Tiitinen saattoi vain haaveilla – ja sitä on Sdp:n vaikea niellä iltasanomat 07:30 20.02

Supon päälliköstä Antti Pelttarista tulee tiedustelulakien myötä sellainen harmaan valtakunnan ruhtinas, ettei Sdp sitä purematta niele, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Supon päätös ihmetyttää – Tiitisen listaa vaaditaan julki: ”Salaamisesta voi olla haittaa valtion turvallisuudelle” uusisuomi 18:10 19.02

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos vaatii niin sanotun Tiitisen listan julkaisemista ja näpäyttää Supoa, joka tiedotti tänään, ettei se luovuta listaa tutkimuskäyttöön.


Oliko Suvi Lindén edistämässä tietoyhteiskuntaa vai bisnestä? Ex-ministeri piilotti tai poisti selvityksensä Uganda-matkansa syistä MTV 12:36 18.02

Traagisella kauppamatkalla Ugandaan mukana ollut entinen kokoomusministeri Suvi Lindén kommentoi vielä perjantaina, että matkan tarkoituksena oli edistää tietoyhteiskunnan kehittymistä Ugandassa.


Näkökulma: Juha Sipilän tuskien taival - potku polveen saattaakin osua takapuoleen iltalehti 22:23 17.02

Takarivin kokoomuslaisillekin on valjennut, että keskustasatraappi Juha Sipilä ei ole hönö maalaismies, vaan piinkova poliitikko, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Näin Sipilä kommentoi Väyrysen puheenjohtajuuspuheita On selvää, että politiikan tekemiseen liittyy aimo annos teatteria julkisuuden ja kansalaisten suuntaan. Sitä oli myös kuluneella viikolla, kun kaikki kynnelle kyenneet poliitikot jyrähtivät kaatuneesta perhevapaauudistuksesta.


Valheita, huumeita, asekauppaa ja kuolema loistohotellissa - tämä kaikki tiedetään Uganda-tapauksesta nyt iltalehti 10:10 16.02

Voi viedä pitkään, että suomalaismiehen kuolema on loppuun käsitelty. Maanantaina 5. helmikuuta suomalainen 41-vuotias liikemies matkusti Ugandan pääkaupunkiin Kampalaan seuranaan ex-kokoomusministeri Suvi Lindén. Kampalan lentokentältä alkoi purkautua tapahtumavyyhti, josta on Suomessa uutisoitu tiuhaan viimeisen viikon ajan.


Uutiset