Erikoinen ratkaisu: Ruotsin kohujuoksija asetettiin kilpailukieltoon dopingsotkuista – saa silti osallistua Dohan MM-kisoihin

iltalehti 17:01 24.06

Meraf Bahta on asetettu vuoden mittaiseen kilpailukieltoon. Ruotsalainen saa silti juosta Dohan MM-kisoissa. Meraf Bahta jätti vuoden sisällä kolme kertaa ilmoittamatta olinpaikkatietonsa dopingvalvojille ennen Berliinin EM-kisoja. Silti nainen sai juosta kisoissa ja nappasi pronssia 10 000 metrillä. Nyt Bahta on kuitenkin asetettu dopingtestaajien välttelystä vuoden mittaiseen kilpailukieltoon, joka alkoi kuitenkin jo 1.9.2018. Niinpä hän on vapaa kilpailemaan taas syyskuun alussa. MM-kisat järjestetään tänä vuonna Dohassa 28.9.–6.10.


Kohujuoksija Caster Semenya tylyttää rajusti Kansainvälistä yleisurheiluliittoa – "He käyttivät minua ihmiskoekaniinina"

MTV 07:55 19.06

Kohujuoksija Caster Semenya kritisoi rajusti Kansainvälisen yleisurheiluliitto IAAF:n toimintaa.


Kaksinkertainen olympiavoittaja Caster Semenya lähetti kipakat terveiset IAAF:lle – "En ole idiootti, miksi ottaisin lääkkeitä?

MTV 17:36 12.06

Kohujuoksija Caster Semenya lähetti tulikivenkatkuiset terveiset Kansainväliselle yleisurheiluliitolle IAAF:lle.


Kilpakumppani hämmentyi yleisön reaktiosta kohujuoksija Justin Gatlinille: ”Sitä ei voinut olla huomaamatta”

iltalehti 22:44 11.06

Turun katsojat antoivat amerikkalaiselle aplodit. Muualla miehelle buuataan. Suomen Samuel Purola kiiruhti samassa lähdössä. Kahdesti urallaan dopingista kärynnyt Justin Gatlin sai Turussa Paavo Nurmen kisoissa yleisöltä 100 metrin mittelön rataesittelyssä raikuvat aplodit. Se oli poikkeuksellista, sillä yleensä Gatlinille buuataan ja jopa syljetään päälle.


Kohujuoksija Justin Gatlin sai nokkaan – maanmies tohkeissaan kuin pikkupoika: ”Rakastan Turkua”

iltalehti 20:55 11.06

Mike Rodgers voitti miesten 100 metriä ajalla 10,00. Gatlin hävisi sadasosan. Aika on uusi Turun kenttäennätys. Kohujuoksija Justin Gatlin sai Paavo Nurmi Gamesin 100 metrillä nokkaan maanmieheltään Mike Rodgersilta. Voittaja kellotti ajan 10,00, Gatlin hävisi sadasosan.


Kohujuoksija Caster Semenyan kilpailukieltosotku sai hämmentävän ja ainutlaatuisen käänteen: ”Yleensä valitukset korkeimpaan oikeuteen eivät johda mihinkään”

iltalehti 12:17 04.06

Etelä-Afrikan urheilija saa hyvin todennäköisesti kilpailla Dohan MM-kisoissa ilman testosteronitasoa alentavaa lääkitystä. Urheiluoikeuksien asiantuntija Olli Rauste kertoo seikkaperäisesti erikoisen tapauksen taustat. Kohujuoksija Caster Semenyan, 28, hyvin erikoinen kilpailukieltosotku sai maanantaina hämmentävän käänteen, kun Sveitsin korkein oikeus Federal Tribunal päätti laittaa Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CAS:n päätöksen ja sen pohjana olleen IAAF:n sääntömuutoksen täytäntöönpanokieltoon siihen asti, kunnes se on ratkaissut Semenyan CAS:n päätöksestä tekemän valituksen. – Täytäntöönpanokieltoa ei myönnetä, jos valituksella ei olisi menestymismahdollisuuksia. Korkeimman oikeuden päätös ennakoi sitä, että Semenyalla voi olla mahdollisuus voittaa valituksensa. Joka tapauksessa Semenya saa kilpailla siihen saakka, kunnes korkein oikeus on ratkaissut valituksen, kertoo urheiluoikeuksien suomalaisasiantuntija Olli Rauste.


Kohujuoksija Caster Semenya ei suostu käyttämään vaadittuja lääkkeitä – debytoi uudessa lajissa Timanttiliigassa

iltalehti 18:41 21.05

Caster Semenya nähdään uudessa lajissa Stanfordissa järjestettävässä Timanttiliigan osakilpailussa 30.6. Kohujuoksija Caster Semenya ei saa enää juosta paraatimatkaansa 800 metriä, jos hän ei laske testosteronitasojaan lääkkeiden avulla. Eikä Semenya aio laskea. Uusi testosteronisääntö on voimassa kaikilla matkoilla 400 metristä mailiin eli 1609 metriin.


EM-karsintaottelut pelataan tyhjille mahdollisessa paikassa,

Hot topics