Euroopan suurin kultakaivos laajenee entisestään Kittilässä – 160 miljoonan investoinnilla mittava työllistävä vaikutus MTV 11:19 15.02

Kaivosyhtiö Agnico Eagle Finland Oy tiedotti tänään käynnistävänsä noin 160 miljoonan euron laajennusinvestoinnin Kittilän kaivoksella. Kyseessä on jo nyt Euroopan suurin kultakaivos.


Kittilän kaivokseen jätti-investointi – kullantuotanto jatkossa jopa 8000 kiloa vuodessa MTV 09:39 15.02

Kaivosyhtiö Agnico Eagle Finland kertoo investoivansa 160 miljoonaa Kittilän kaivoksen laajennukseen.


Kittilän kaivokseen jätti-investointi – kullantuotanto jatkossa jopa 6000 kiloa vuodessa MTV 09:39 15.02

Kaivosyhtiö Agnico Eagle Finland kertoo investoivansa 160 miljoonaa Kittilän kaivoksen laajennukseen.


Kittilän kaivokseen jätti-investointi – kullantuotanto jatkossa jopa 2000 kiloa vuodessa MTV 09:39 15.02

Kaivosyhtiö Agnico Eagle Finland kertoo investoivansa 160 miljoonaa Kittilän kaivoksen laajennukseen.


Kittilän kaivokseen jätti-investointi – kullantuontanto jatkossa jopa 2000 kiloa vuodessa MTV 09:39 15.02

Kaivosyhtiö Agnico Eagle Finland kertoo investoivansa 160 miljoonaa Kittilän kaivoksen laajennukseen.


Lapsiperhettä odotti karu yllätys -25 asteen pakkasessa – syy ikävään huijaukseen selvisi iltasanomat 13:33 18.01

Mökkihuijarit aiheuttivat ikäviä hetkiä turkulaisperheelle, joka suuntasi uudenvuoden viettoon Kittilän Leville.


Selvitysryhmä aloitti työt hallintosotkujen ryvettämässä Kittilässä – pääsee käsiksi myös salassa pidettäviin asiakirjoihin iltasanomat 13:54 16.01

Kittilän kunnan hallintoa selvittämään tullut valtiovarainministeriön selvitysryhmä ei ota vielä kantaa siihen, kuinka todennäköisesti se esittää syytteissä olevien luottamushenkilöiden pidättämistä tehtävistään ennen oikeudenkäyntien loppua.


Kittilän sotkuja setvivä ryhmä aloitti työnsä – pääsee käsiksi salassa pidettäviin asiakirjoihin MTV 13:40 16.01

Kittilän kunnan hallintosotkuja selvittämään tulleen valtiovarainministeriön ryhmän puheenjohtaja Antti Rantakokko sanoo, että seuraavaksi kunnan päättäjien ja virkamiesten kanssa käydään laajoja keskusteluja kunnan tilanteesta.


Koneen kapteeni kuoli Kittilän lentoasemalla - onnettomuudesta uutta tietoa iltalehti 11:16 16.01

Miehistö oli rauhassa valmistellut konetta lähtöön, kun onnettomuus tapahtui. Koneen saksalainen kapteeni oli avannut ulko-oven, jolloin ovi oli syöksynyt voimalla häntä päin. Liikesuikukoneen kapteeni kuoli torstaina 4. tammikuuta Kittilän lentoasemalla sattuneessa onnettomuudessa. Poliisin tutkimuksissa on tarkentunut, että lentokone on Gulfstream G150 -mallinen liikesuihkukone, johon mahtuu seitsemän matkustajaa. Kone oli tullut Suomeen Venäjältä 2. tammikuuta ja sen oli tarkoitus palata Venäjälle tapahtumapäivän iltana. Suomeen tullessa koneessa oli matkustajia, mutta paluulennolle ei ollut tulossa matkustajia, vaan koneen oli tarkoitus lentää tyhjänä takaisin.


Tältä näyttää Kittilän lentokapteenin kuoleman aiheuttanut turmaovi - iskeytyi kohti kapteenia ylipaineen voimasta iltalehti 11:06 16.01

Onnettomuustutkintakeskus on selvittänyt, miksi lentokoneen ulko-ovi iskeytyi kovalla paineella kohti oven avannutta kapteenia. Liikesuihkukoneen kapteeni kuoli torstaina 4. tammikuuta Kittilän lentoasemalla sattuneessa onnettomuudessa. Miehistö oli valmistellut konetta lähtöön, kun onnettomuus tapahtui. Koneen kapteeni avasi ulko-oven, jolloin ovi iskeytyi kovalla paineella ulos ja osui häneen. Kapteeni kuoli iskun voimasta. Koneen moottorit eivät olleet tuolloin käynnissä.


OTK: Lentokapteenin surmannut ovi iskeytyi auki suurella voimalla – syynä koneen sisällä ollut ylipaine iltasanomat 10:34 16.01

Onnettomuustutkintakeskus tiedotti Kittilän lentoasemalla tapahtuneen turman tutkinnasta.


Ovi iskeytyi auki voimalla ja tappoi lentokapteenin – Kittilän turman syy varmistui MTV 10:34 16.01

Onnettomuustutkintakeskus Otkes on selvittänyt Kittilän lentoasemalla kuolleen lentäjän turmaa. Saksalainen lentäjä kuoli, kun lentokoneen ovi rysähti miehen päälle 4. tammikuuta.


Kittilän ongelmat saivat alkunsa hissihankinnoista – ministeriön selvitysryhmä tapaa kunnan johtoa MTV 05:14 16.01

Valtiovarainministeriön asettama selvitysryhmä saapuu tänään Kittilään Lappiin kolmipäiväiselle vierailulle. Kittilää painavat useiden päättäjien rikossyytteet, minkä vuoksi ministeriö on halunnut aloittaa selvityksen kunnan hallinnon tilasta.


Lappilaisen Jannen, 25, hullusta ideasta syntyi jotain, josta puhuu nyt koko maailma - IL vieraili lumimetsän keskelle nousseessa Game of Thrones -hotellissa iltalehti 07:17 12.01

Esimies ei uskonut Janne Pasman hulluun ideaan, josta maailmalla kohistaan. Usko meinaa loppua ajellessa Kittilän lumimetsässä Lainiontietä kohti paikkaa, josta muiden muassa The Telegraph, The Sun, Ranskan yleisradio, CNN, NME, BuzzFeed, People, Vanity Fair ja The Economic Times ovat viime päivinä uutisoineet. Täälläkö se muka on?


Neljän miehen porukka tunkeutui Kittilässä asuintoihin ja pahoinpiteli: Toinen uhreista yläasteikäinen poika iltalehti 16:22 11.01

Toisessa asunnossa oli yksin yläasteikäinen poika, jonka varkaat pahoinpitelivät. Maanantaina aamupäivällä tuli poliisille ilmoitus, että neljä miestä on tunkeutunut Kittilän kylällä yksityisasuntoon ja pahoinpidellyt asunnossa tapahtumahetkellä yksin ollutta yläasteikäistä poikaa. Tapahtuman yhteydessä asunnosta anastettiin tabletti ja matkapuhelin. Poliisi lähti välittömästi etsimään epäiltyjä ja partio tavoittikin iltapäivällä kylältä auton, jolla epäillyt liikkuivat.


Uutiset