Irakilaisjoukot valtasivat Kirkukin kurdeilta - Yhdysvaltain aseistamat liittolaiset taistelevat keskenään iltalehti 02:45 17.10

Irakin turvallisuusjoukot ovat vallanneet strategisesti tärkeän Kirkukin kaupungin kurdeilta. Irakin joukot tunkeutuivat kahden etulinjan läpi sunnuntaina ja olivat maanantaihin mennessä ottaneet haltuunsa tärkeimmät öljykentät, kuten Baba Gurgurin, sekä paikallisen K1-sotilastukikohdan. Irakin hallussa ovat myös valtio-omisteisen öljy-yhtiön toimistot. Hyökkäyksessä on kuollut ainakin 15 kurditaistelijaa ja loukkaantunut useita muita. Kirkukin maakunnassa sijaitsee yksi maan suurimmista öljykentistä. Yli kuusi prosenttia maailman öljystä tulee alueella.


Irakin joukot kertovat ottaneensa kurdeilta sotilastukikohdan haltuunsa Kirkukissa iltasanomat 11:37 16.10

Irakissa maan hallituksen joukot kertovat ottaneensa keskeisen sotilastukikohdan haltuunsa kurditaistelijoilta Kirkukin öljymaakunnassa.


Kurdiviranomaiset: Irakin joukot etenevät Kirkukin kaupungissa iltalehti 03:28 16.10

Irakin hallinnon joukot etenevät maan pohjoisosassa sijaitsevassa Kirkukin kaupungissa, kertovat kurdiviranomaiset. Kurdistanin turvallisuusneuvosto tviittasi varhain maanantaina, että Irakin joukoilla on käynnissä suuri operaatio. Turvallisuusneuvoston mukaan joukkojen tavoitteena on päästä sisään Kirkukin kaupunkiin sekä vallata alueella sijaitsevat sotilastukikohta ja öljykentät.


Kurdiviranomaiset: Irakin hallinnon joukot etenevät Kirkukissa iltasanomat 03:11 16.10

Kirkukin ympäristössä tuotetaan lähes puolet Irakin öljystä.


Uutiset