Kannabiskeittokirjassa on 50 reseptiä – muuttaa ruokailut rennommiksi stara 13:30 27.05

Kannabista voi hyödyntää myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Nyt on julkaistu


Hugo Engbom aneli vaimoaan myymään kaiken, minkä irti saa, jotta hän selviäisi sisällissodan pahimmasta vankileirihelvetistä - turhaan iltalehti 13:05 27.05

Sirpa Kähkösen tuore kirja kuvaa tavallisen ihmisen tarinan maanpäällisessä helvetissä Tammisaaren punavankileirillä vuonna 1918. Tammisaaren punavankileirillä 1918 tapahtuneet kauheudet ovat jääneet palaksi Suomen synkintä historiaa. Dragsvikin kasarmialueelle perustetussa maanpäällisessä helvetissä menehtyi muutaman kuukauden aikana yli 3 000 vankia nälän ja tautien näännyttäminä. Sirpa Kähkönen paljastaa hiljakkoin ilmestyneessä Hugo 1918 -kirjassaan uutta faktatietoa Tammisaaren leiristä ja sen joukkokuolemista. Hänen aineistostaan on kasvanut mikrohistoriallinen kertomus työläisten elämästä ja sisällissodasta yhden miehen, Hugo Enbomin kohtalon kautta.


Vakoojia on nyt kuin kylmän sodan aikaan: Muistatko Suomen James Bondin ja muut agenttitarinat? iltalehti 20:01 26.05

Iltalehden paljastukset Nokian ex-johtajasta nostivat vakoilun jälleen pinnalle. Vieraiden valtioiden Suomeen kohdistama tiedustelu jatkui aktiivisena vuonna 2017. Suomeen on sijoitettu maan kokoon suhteutettuna varsin suuri määrä ulkomaisten tiedustelupalveluiden henkilöstöä. Toiminta Suomessa on pitkäkestoista ja jatkuvaa. Tiedustelullisesti Suomi kiinnostaa erityisesti Venäjää mutta myös muita suurvaltoja, kerrottiin Suojelupoliisin vuosikirjassa. Supon päällikkö Antti Pelttari (Yle, 2014) ja myöhemmin tuolloinen sisäministeri Petteri Orpo (IL, 2016) ovat arvioineet, että Suomessa liikkuu nyt vakoojia yhtä paljon kuin kylmän sodan vuosina.


Presidentti Niinistö vitsaili UM:n 100-vuotisjuhlassa: ”Outojen asioiden ministeriö” iltalehti 14:21 25.05

Presidentti Sauli Niinistö hauskuutti ulkoministeriön (UM) henkilökuntaa ja kutsuvieraita ministeriön 100-vuotisjuhlassa pitämässään puheessaan Finlandia-talossa perjantaina. Hän kertoi, että ministeriön 50-vuotista taivalta juhlistettiin aikanaan 1968 talon johtavien virkamiesten artikkelisarjalla. - Suurlähettiläs Joel Toivola viittasi silloin kirjoituksessaan vuoden 1918 alkuvaiheessa tapahtuneeseen kömmähdykseen. Ulkoasiainministeriön nimi oli nimittäin ensimmäisessä rankankielisessä asiakirjassa tullut taipuneeksi "outojen asioiden ministeriöksi".


41 kohdan lista – testaa, miten hyvin sinä olet varustautunut sodan tai kriisin varalle iltasanomat 18:09 23.05

Ruotsalaisille kriisien varalta laaditussa opaskirjassa listataan myös tarvikkeita, joita jokaisesta kotitaloudesta olisi hyvä löytyä esimerkiksi sodan tai ympäristökatastrofin sattuessa.


Löytyisikö sinun kotoasi tällaiset tarvikkeet? Näin Ruotsi ohjeistaa kansalaisiaan varautumaan sotaan tai kriisiin iltasanomat 10:47 23.05

Ruotsalaisille kriisien varalta laaditussa opaskirjassa listataan myös tarvikkeita, joita jokaisesta kotitaloudesta olisi hyvä löytyä esimerkiksi sodan tai ympäristökatastrofin sattuessa.


Tutkijat löysivät Anne Frankin päiväkirjasta tuhmia vitsejä iltalehti 03:23 16.05

Holokaustissa kuolleesta Anne Frankista tuli päiväkirjansa takia maailmankuulu, mutta siitä huolimatta hän oli tavallinen teinityttö, joka nautti hölmöstä huumorista. Hollantilaistutkijat ovat löytäneet Anne Frankin kuuluisasta päiväkirjasta ennennäkemätöntä sisältöä. Päiväkirjassa on peräti kaksi sivua aiemmin julkaisematonta materiaalia, jonka 13-vuotias Frank oli itse päättänyt sensuroida jälkipolvilta liimaamalla tekstin päälle ruskeaa paperilla. Tutkijoiden mukaan salatut sivut sisältävät tuhmia vitsejä. Yksi niistä kertoo saksalaisista sotilaista hollantilaisten naisten kimpussa, toiset miehistä, jotka yllättävät vaimonsa pettämästä. Saksankielisten vitsien huumori ei valitettavasti säilytä mahdollista huumoriarvoaan käännettynä.


Lähtöhinta lähes puoli miljoonaa, painoa 450 kiloa - maailman suurin pinssikokoelma huutokaupataan Suomessa iltalehti 13:40 14.05

Kokoelmassa on yhteensä yli 44 000 erilaista pinssiä. Guinnessin ennätystenkirjassa rekisteröity maailman suurin pinssikokoelma huutokaupataan Suomessa tässä kuussa. Pinssikokoelmaan kuuluu yli 44 000 erilaista pinssiä. Pinssit painavat yli 450 metriä ja muodostavat kehyksiin laitettuina yli sata metriä pitkän näyttelyn. Tavallisen yksiön seinälle pinssit eivät näin ollen mahdu - ainakaan kehystettyinä.


Maria Veitola teki Sillanpäät: Sai törkypalautetta huumeidenkäytöstään - julkaisi haukkumaviestin iltalehti 15:18 12.05

Maria Veitola on julkaissut Instagramissa viestin, jossa häntä arvostellaan varsin alatyylisesti. Maria Veitola kertoi elämäkertakirjassaan varsin avoimesti menneisyydestään, myös parikymppisenä tapahtuneesta huumeidenkäytöstään. Kaikkia Marian avoimuus ei ole miellyttänyt.


Suomalaisten SS-miesten arvostettu sairaanhoitaja ”Sisar Ruth” kutsui potilaita pojikseen - tuomittiin sodan jälkeen maanpetturina iltalehti 13:11 11.05

Vapaaherratar Ruth Munck oli jääkärien ja suomalaisten SS-miesten arvostettu sairaanhoitaja. Jatkosodan jälkeen hänet tuomittiin maanpetturina vankeuteen. Ruth Munck (1886-1976) syntyi Lempäälässä aatelissukuun. Hänen vaiherikkaasta elämästään Elina Virtasen tekemän väitöskirjan Schwester, lotta ja maanpetturi on kustantanut Sigillum (2018). Väitöskirjassaan Virtanen pitää Munckia kommunismin vihaajana ja natsien myötäilijänä, joka ei suostunut näkemään pahuutta natsi-Saksassa.


Yrittäjien Mikael Pentikäinen lestadiolaisten bisnesverkostokirjan väitteistä: ”Varmasti varjojakin löytyy” iltalehti 12:11 11.05

Lestadiolainen Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja tunnistaa monet Aini Linjakummun tutkimuksessa kerrotuista ilmiöistä. Politiikantutkija Aini Linjakummun tuore tutkimus ruotii verkostojen merkitystä vanhoillislestadiolaisten pyörittämien yritysten liiketoiminnassa. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, joka on itsekin vakaumukseltaan lestadiolainen, kertoo tunnistavansa monet niistä ilmiöistä, joista Linjakummun kirjassa kerrotaan.


Kirjapaljastus: Näin Rakkausdieetit-ohjelmasta tutut Aki ja Rita kommunikoivat seksistä: ”Täyskö meiä oikee flatkuttaa?” iltalehti 08:16 10.05

Rosa Meriläisen ja Sanna Seiko Salon Seksipuhekirjassa ääneen pääsee myös televisiosta tuttu pariskunta. Aki ja Rita tulivat tunnetuiksi osallistuessaan Temptation Island Suomi -tosi-tv-sarjan ensimmäiselle kaudelle. He testasivat parisuhdettaan viettelysten saarella sangen onnistuneesti - pari vihittiin ohjelman jälkeen Yyterin hiekoilla. Pariskunta sai myös oman tv-sarjan, Akin ja Ritan rakkausdieetit, jossa mukana olleiden pariskuntien vartaloita ja intiimisuhteita treenautettiin.


Uutuuskirjassa paljastuksia Robin Williamsin viimeisistä hetkistä: Työkaveri todisti päivittäin rajuja itkupurkauksia iltalehti 20:44 07.05

Vuonna 2014 hirttäytyneellä Robin Williamsilla oli masennuksen lisäksi vakavia terveydellisiä ongelmia. Suosikkinäyttelijä ja -koomikko Robin Williams kuoli hirttäytymällä traagisesti vain 63-vuotiaana. Williams tappoi itsensä elokuussa 2014 kärsittyään kuukausien ajan erilaisista terveysongelmista. Maailmaa järkyttäneen itsemurhan syy on kuitenkin tähden lesken Susan Schneiderin mukaan moniulotteisempi kuin aluksi kerrottu tähden syvä masennus. Robin Williams oli kertonut Schneiderille kärsineensä muun muassa virtsaamisongelmista, unettomuudesta, hajuaistin menetyksestä ja vasemman käden vapinasta.


Jere Karalahden ex-naisystävä teki kirjasta rikosilmoituksen - juttu etenee syyttäjälle iltalehti 13:21 03.05

Jere Karalahden ex-naisystävä Oksana Chaiko teki elämäkerta-kirjasta rikosilmoituksen, sillä hänen mukaansa kirjassa on esitetty valheellisia väitteitä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Seiska. Videolla Jere Karalahti kertoo kirjaprojektistaan. Tuore uutisoi, että Jere Karalahden elämäkertakirjasta Jere (Aki Linnanahde, WSOY), tehdyn rikosilmoituksen esitutkinta on saatu valmiiksi.


Hjallis Harkimolta kirja politiikan kulisseista – paljastaa, mitä valtakunnanpolitiikassa todella tapahtuu MTV 09:42 02.05

WSOY julkaisee elokuun lopussa Hjallis Harkimolta kirjan Suoraan sanottuna. Kirjassaan Harkimo paljastaa mitä valtakunnanpolitiikan kulisseissa on todella tapahtunut hänen kansanedustajakautensa aikana.


Lepomäki raotti jatkosuunnitelmiaan - pyrkii ”toistaiseksi” vain kansanedustajaksi iltalehti 07:28 27.04

Lisää valtaa avoimesti tavoitteleva kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kertoi torstaina pyrkivänsä uudestaan kansanedustajaksi. Vapauden voitto -kirjan (Otava) tiedotustilaisuudessa torstaina kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) totesi, ettei hän "toistaiseksi" pyri mihinkään muuhun tehtävään kuin uudelle kaudelle kansanedustajaksi. Lisää valtaa avoimesti tavoitteleva Lepomäki totesi kirjassaan, että "ilman valtaa on mahdoton saada mitään aikaan, siksi poliitikolla on suorastaan velvollisuus tavoitella valtaa. Muu olisi äänestäjien pettämistä”.


Kansanedustaja Lepomäki: "Miksi lähtöpalkan pitää olla erilainen paperimiehellä ja varhaiskasvatuksen opettajalla?" MTV 08:33 26.04

Kansanedustaja Elina Lepomäki (Kok.) sanoo tuoreessa kirjassaan haluavansa, että Suomessa kenellä tahansa olisi mahdollisuus edetä elämässään. Hän sanoo tämän syyksi sille, miksi on ylipäätään mukana politiikassa.


etsityintä miestä karkureista tunnustusta ? Predators-vahdista – supertulokas ”strategisen

Uutiset