Tulevaisuuden yleinen ammatti: sadan robotin esimies - väitös käsittelee digitaalista murrosta ja uudenlaisia työtehtäviä iltalehti 09:46 14.12

Riitta Bekkhus käsittelee väitöskirjassaan digitaalisen murroksen tuomia uusia haasteita. Tulevaisuuden uusi todennäköinen ammatti on toimia sadan robotin esimiehenä Näin arvioi Riitta Bekkhus juuri valmistuneessa väitöskirjassa digitaalisesta murroksesta.


Katariina Souri järkyttyi: sai psykiatrilta kaksi eri diagnoosia – kärsii mielenterveysongelmista iltasanomat 07:30 13.12

Katariina Souri kertoo tulevassa kirjassaan mitä tapahtui, kun hän sai diagnoosiksi kaksi psyykkistä sairautta.


Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista iltasanomat 07:30 13.12

Katariina Souri kertoo tulevassa kirjassaan mitä tapahtui, kun hän sai diagnoosiksi kaksi psyykkistä sairautta.


Samantha Fox on perheväkivallan uhri: ”Luulin kuolevani” iltalehti 16:46 12.12

51-vuotias Samantha Fox on tunnettu englantilainen malli ja poptähti. Samantha Fox Tahkolla. Samantha Fox kertoo uutuuskirjassaan isän pahoinpidelleen häntä nuorena. Foxin isä erosi vaimostaan Carolesta vuonna 1988. Isällä oli huumeongelmia ja hän oli riippuvainen alkoholista. Aggressiivinen isä tarttui myös tyttäreensä humalapäissään. Fox muistelee erästä erityistä iltaa vuonna 1991 uutuuskirjassaan Forever, tomorrow.


Virolaiselta naisurheilijalta paljastuksia piinaavasta suhteesta valmentajaansa: ”Halusin jakaa tenniksen, en vuodetta” iltasanomat 06:37 12.12

Kaia Kanepi kertoo elämäkertakirjassaan uhkaavasta välikohtauksesta valmentajansa kanssa.


Tänään televisiossa uusi brittijännäri - ruumis on lojunut kellarissa 38 vuotta iltalehti 08:13 09.12

Uusi brittiläinen Minkä taakseen jättää -jännityssarja kuvaa kahden vanhan rikosjutun tutkintaa. Ensimmäisellä kaudella tutkitaan nuoren miehen murhaa. Itä-Lontoossa rapistuneen talon perustuksista kellarista löytyy vanha luuranko. Uhrin henkilöllisyys on ensin arvoitus, kuten myös syy hänen hautaamiseensa juuri kyseiseen paikkaan. Pian kuitenkin selviää, että ihmisjäänteet kuuluivat nuorelle miehelle ja että ruumis on ollut 38 vuotta haudattuna talon alle. Rikosylikomisario Cassie Stuart (Nicola Walker) ja komisario Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) lupaavat tehdä kaikkensa selvittääkseen rikoksen. Uhrin vierestä löytynyt vanha muistikirja on avain ja pikkuhiljaa sen antamat vihjeet vievät poliisia eteenpäin. Heidän täytyy pähkäillä, miten muistikirjassa mainitut henkilöt liittyivät edesmenneen nuorukaisen elämään. Yle esittää ohjelmasta ykköskauden perään myös toisen tuotantokauden. Toisella tuotantokaudella poliisit joutuvat kimurantin tilanteen eteen, sillä heidän täytyisi tunnistaa vuosikausia joenpohjassa maannut ruumis.


Ruotsalaiskiekkoilijan leski kertoo avoimesti elämänsä musertaneesta hetkestä: ”Tiesin, että hän oli siinä lentokoneessa” iltalehti 21:49 08.12

Lokomotiv Jaroslavlin lento-onnettomuudessa menehtyneen Stefan Livin leski Anna Liv kertoo toimittaja Torbjörn Berlstedtin kirjoittamassa kirjassa hetkestä, jolloin hän kuuli tragediasta. Syyskuun 7. päivänä vuonna 2011 KHL-joukkue Lokomotiv Jaroslavlia kuljettanut Jak-42-lentokone syöksyi nousun jälkeen maahan. Yhteensä 44 ihmistä menetti henkensä. Yksi heistä oli ruotsalainen maalivahti Stefan Liv, jonka leski Anna Liv kertoo ruotsalaisjoukkue HV71:stä kirjoitetussa kirjassa kuuden vuoden takaisista tapahtumista. Jönköpings-Posten-lehti julkaisi kirjasta otteita.


Sverigesradio: Väinö Linna kopioi Rokan hahmon - oikea Antti joutui pelkäämään kuolemaa: ”Nyt venäläiset tulevat tappamaan minut” iltalehti 18:53 05.12

Sirkka Granestadin isän nimi päätyi miehen tahdosta huolimatta Väinö Linnan teokseen. Asiasta kertoo Sverigesradio. Sirkka Granestadin isä Antti Rokka taisteli Suomen armeijassa Neuvostoliittoa vastaan, aivan kuten Väinö Linnan klassikkoteoksen Antti Rokka. Tosielämässä tarina meni kuitenkin toisin kuin kirjassa, kertoo Sverigesradio. Tosielämän Antti Rokka joutui pakenemaan sodan jälkeen ensin Suomen sisällä ja sitten Suomesta Ruotsin puolelle, sillä hän oli inkerinmaalaisena vaihtanut puolta Neuvostoliiton riveistä Suomen riveihin. Sodan päätyttyä Neuvostoliitto vaati Suomen joukoissa taistelleita inkeriläisiä takaisin.


Trumpin ex-kampanjapäällikkö kertoo uutuuskirjassa presidentin raivokohtauksista – kuppi nurin vaatehöyrystimestä iltasanomat 07:02 05.12

Trumpin entinen kampanjapäällikkö kirjoitti ihailevan kirjan, joka paljastaa samalla erikoisia sattumuksia vaalikiertueelta.


Ylitsepursuavia vaippoja, yksinäisyyttä tai elämän parasta aikaa - uutuuskirja kertoo, millaista on vanhuus satavuotiaassa Suomessa iltalehti 07:09 03.12

Painotuore kirja antaa äänen niille, jotka viettävät eläkepäiviään ja huolehtivat yhteiskunnan vanhimmista. Luvuiksi pelkistyviä ihmiskohtaloita, sirpalemainen palvelujärjestelmä, pompottelua paikasta toiseen, yksinäisyyttä, sotamuistoja ja luopumista, mutta myös tyyneyttä, onnea, vapautta ja rauhaa. Tällaisena näyttäytyy vanhuus 100-vuotiaassa Suomessa Sirpa Pursiaisen tuoreessa kirjassa Unohdetut - vanhuus satavuotiaassa Suomessa. Se on kokoelma ikäihmisten tarinoita, omaishoitajan näkökulmia, alan työntekijöiden kokemuksia ja asiantuntijoiden kommentteja.


Prinssi Harryn kihlatun, Meghan Marklen teini-iän koulukuvat vuotivat julkisuuteen iltalehti 11:06 01.12

Meghan Markle on bongattu vuoden 1999 high school -vuosikirjasta. Toukokuussa Britannian prinssi Harryn kanssa avioituvasta Meghan Marklesta on julkaistu nostalgisia koulukuvia. Markle opiskeli vuonna 1999 Immaculate Heart High Schoolissa Los Angelesissa. Hänestä on napattu noin 18-vuotiaana otoksia koulunsa vuosikirjaan. Yhdessä kuvatekstissä kaverit ylistävät häntä tyylikkääksi. Marklen kuvan alle on lisätty vuosikirjassa Eleanor Rooseveltin anekdootti: "Naiset ovat kuin teepusseja, he eivät tajua kuinka voimakkaita he ovat, kunnes he päätyvät kuumaan veteen".


Astronautti paljastaa uutuuskirjassaan, mitä liki vuoden jakso avaruudessa teki ihmiskeholle iltasanomat 21:18 29.11

Eläköitynyt astronautti Scott Kelly kuvailee kirjassaan, kuinka hän heräsi inhottaviin oireisiin 48 tuntia sen jälkeen, kun oli palannut avaruudesta takaisin Maan pinnalle 340 päivän jälkeen.


Entinen huippupelaaja halusi tappaa itsensä - ilkeä isä käytti tytärtään hyväksi: ”Hän teki elämästäni helvettiä” iltalehti 17:48 27.11

Serbialais-australialainen ex-tennisammattilainen Jelena Dokic kertoo tuoreessa kirjassaan lapsuutensa ja nuoruutensa kauhuista. Dokic, 34, nousi tennismaailman huipulle raketin tavoin jo nuorella iällä. Vuonna 1999 Dokic voitti Wimbledonissa maailmanlistan ykkösen Martina Hingisin vain 16-vuotiaana. Seuraavana vuonna hän ylsi Wimbledonin nurmella välieriin, mutta hävisi USA:n Lindsay Davenportille.


Sotaveteraanien lapset kertovat kokemuksistaan: ”Isä hermostui helposti ja pelotteli jatkuvasti aseilla” iltalehti 08:00 27.11

Sotaveteraanien jälkikasvu pääsee ääneen ”Rintama hiljeni - sota jatkui kotona” -kirjassa. Sivuilta tihkuu niin ahdistusta, pelkoa, painajaisia kuin myös ymmärrystä sekä anteeksiantoa. Sisko Laukkasen ja Satu Vaarulan kirjoittama ja Väyläkirjojen kustantama teos "Rintama hiljeni - sota jatkui kotona" kertoo kolmentoista sotaveteraanin jälkeläisen sanoin, kuinka he kokivat rintamalta palanneen isän läsnäolon elämässään. Idean kirjaan Laukkanen ja Vaarula saivat tavattuaan toisensa Ylen Sodan murtamat -dokumentin parissa.


Kirjaväite: Supo toimi SDP:n ohjauksessa - johtajana ”Sorsan mies” Nevala iltalehti 16:53 24.11

Kremlin jalanjäljet -kirjassa Suojelupoliisia syytetään toiminnasta SDP:n ohjauksessa. Alpo Rusin ja Jarmo Korhosen Kremlin jalanjäljet -kirja maalaa karun kuvan SDP:hen tiiviisti kytköksissä olleesta Suposta, ja erityisesti vuosina 1996 - 2007 Supon päällikkönä toimineesta Seppo Nevalasta. Rusin mukaan Supo oli poliittisesti ohjattu ja kyvytön suoriutumaan suomalaisten Stasi- ja KGB-menneisyyden lainmukaisesta hoitamisesta.


Kirjaväite: Lipponen puhui muunneltua totuutta säilyttääkseen valtansa iltalehti 16:52 24.11

Kremlin jalanjäljet -kirjassa epäillään pääministeri Lipposen kertoneen muunneltua totuutta säilyttääkseen pääministeripestinsä. Alpo Rusin ja Jarmo Korhosen Kremlin jalanjäljet - Suomettuminen ja vuoden 2002 vakoilukohun tausta (Docendo 2017) -kirjassa epäillään pääministeri Paavo Lipposen kertoneen muunneltua totuutta säilyttääkseen pääministeripestinsä. - Halusin nostaa tämänkin ikävän seikan ottaa esille ymmärtääkseni syitä, joiden pohjalta minun asemaani heikennettiin.


Verkkouutiset: Venäläiskenraalin salainen rooli Ukrainan sodassa vuoti julki vahingossa iltalehti 19:40 21.11

Verkkouutiset kertoo, kuinka Itä-Ukrainan separatistihallinto julkaisi vahingossa paljastavan asiakirjan. kertoo, että Itä-Ukrainan Donetskin separistien johto julkaisi 19. lokakuuta virallisilla kotisivuillaan asiakirjan, jossa kerrotaan separatistijohtaja Aleksandr Zahartsenkon kunnianosoituksena Sergei Jurievits Istrakoville myöntämästä rannekellosta. Kyseisessä asiakirjassa kiitetään Istrakovia ”merkittävästä henkilökohtaisesta panoksesta Donetskin kansantasavallan muodostamiseen ja kehittämiseen”.


Uutuuskirja: Kristityiksi kääntyneitä ex-muslimeja painostetaan ja uhkaillaan Suomessa iltalehti 02:54 21.11

”Kääntyneet” avaa kristityiksi kääntyneiden ex-muslimeiden kohtaamia ongelmia Suomessa. Tämän kirjan haastatteluaineisto paljastaa, että kristityksi kääntyminen voi olla hengenvaarallista. Tappouhkauksia saivat niin kääntyneet Suomessa kuin heidän läheisensä kotimaassa. Näin toimittaja Mari Turunen kirjoittaa uutuuskirjassaan Kääntyneet.


”99 ? tarinoita jääkiekosta” kertaa NHL-historiaa ? Gretzky tarinoi kuin leirinuotiolla jatkoaika.com 17:00 17.11

Wayne Gretzky kertaa kirjassaan ”99 ? tarinoita jääkiekosta” pohjoisamerikkalaisen huippukiekkoilun 99 edellistä vuotta. Gretzky dominoi tarinankertojana yhtä tyylikkäästi kuin pelikentillä ja esittelee niin elävästi entisiä pelimiehiä ja lajin huippuhetkiä, että lukija voi helposti kuvitella itsensä Original Six -aikaan.


KGB kiinnostui Donald Trumpista jo 1977 – yksi tokaisu ”tehosi häneen kuin hunaja mehiläiseen” iltasanomat 07:02 17.11

Donald Trumpin huonetta salakuunneltiin jo tämän ensimmäisellä Moskovan-vierailulla vuonna 1987, brittitoimittaja Luke Harding kirjoittaa tuoreessa kirjassaan.


Uutiset