“Sama häirintä, jota oikeus käsitteli, jatkui oikeudenkäynnissä" – kirjailija Elina Hirvonen vaatii verkkohäirinnän estämiseen tiukempia toimia

yle 11:43 16.11

Toimittaja Jessikka Aroon kohdistuvaa vainoa käsitellään hovioikeudessa. Myös juttujen haastateltavat joutuvat entistä useammin someryöpytykseen.


Vuoden parhaassa esikoiskirjassa uppoudutaan lapsuuden muistoihin ja välillä jopa teksti haalistuu pois - "Kirjastoista tulee valituksia, että tänne on lähetetty viallisia kirjoja"

yle 20:30 14.11

Esikoiskirjailijalle myönnettävän Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon sai tänä vuonna Jouni Teittinen runokokoelmallaan.


Jörn Donner hämmästyi aviottoman poikansa kovia väitteitä – täräyttää nyt julki oman mielipiteensä: ”Ei pidä paikkaansa”

iltasanomat 06:30 14.11

Jörn Donner kumoaa kirjailijapoikansa väitteet välinpitämättömästä isästä.


Jörn Donner hämmästyi aviottoman poikansa kovia väitteitä – täräyttää nyt julki oman mielipiteensä: ”Ei pidä paikkansa”

iltasanomat 06:30 14.11

Jörn Donner kumoaa kirjailijapoikansa väitteet välinpitämättömästä isästä.


Jouni Hynynen ja Mari Perankoski harvinaisessa yhteiskuvassa - pariskunta edusti juhlatuulella

iltalehti 19:43 13.11

Jouni Hynynen ja Mari Hynynen o.s. Perankoski saapuivat Tarhapäivä -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan hyväntuulisina keskiviikkona. Muusikko-kirjailija Jouni Hynynen ja Mari Hynynen o.s. Perankoski saapuivat Tarhapäivän ensi-iltaan juhlatuulella. Hynynen, 49, sai juuri soololevynsä valmiiksi, joten parilla on syytä juhlaan. Miehen albumi ilmestyy helmikuussa. Jouni Hynynen tunnetaan ehkä parhaiten Kotiteollisuus-yhtyeen laulajana ja kitaristina. Lisäksi Hynynen tunnetaan kirjailijana.


Nyt puhuu Jörn Donner - kommentoi aviottoman poikansa paljastuskirjan väitteitä: "Hyljeksitty poika -termi on aivan väärin"

iltalehti 10:45 13.11

Otto Gabrielsson, Jörn Donnerin avioton poika, kirjoittaa keväällä ilmestyvässä kirjassa isälleen. Otto Gabrielsson on kirjailija-poliitikko Jörn Donnerin, 86. ruotsalainen, psykologiksi opiskeleva 38-vuotias poika. Hänen kirjansa Vildhavre - Sista brevet till pappa (Rikkaruoho - Viimeinen kirje isälle) ilmestyy huhtikuussa. Schildts\&Söderströms (S\&S) -kirjakustantamon tuoreen uutuusluettelon mukaan kyseessä on hyljeksityn pojan puheenvuoro. Kirjassa poika kertoo, kuinka on toivonut isänsä ottavan yhteyttä tai vastaavan edes yhteydenottoihin. Kirjassa poika kertoo myös sisaruskateudesta. Hän ihmettelee, miksi velipuolet ovat läheisiä isänsä kanssa, mutta hänet on sysätty syrjään. Yhdessä sinun kirjasi arviossa minua kutsuttiin hukkakauraksi. Olen rikkaruoho, jonka ei kuuluisi olla olemassa, jolla ei ole merkitystä eikä hyötyä kenellekään, Gabrielsson kirjoittaa kirjassa riipaisevasti.


Vakava onnettomuus keskeytti Eve Hietamiehen uran – toipuminen kestänyt jo puolitoista vuotta

iltalehti 06:30 13.11

Eve Hietamies pystyi palaamaan töihin yhdeksän kuukauden sairausloman jälkeen, mutta välillä selkä kipeytyy yhä. Yli kymmenen vuotta sama mies on tullut toimittaja-kirjailija Eve Hietamiehen ajatuksiin. Houkuttanut ja ruokkinut mielikuvitusta, vaikka Hietamies on välillä päättänyt, että nyt riittää. – Se mies on kuin takiainen, joka ei päästä irti. Välillä keskustelen, voisiko hän häipyä, mutta ei, Hietamies kuvailee.


Pentti Linkola tyrmää tyttöjen koulutuksen ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi – fanittaa silti Greta Thunbergiä: ”Suurenmoinen tyttö”

iltasanomat 07:14 12.11

Kritiikkiä osakseen saanut ilmastokannanotto ei tyydytä armottomista ympäristöresepteistään tunnettua kalastaja-kirjailijaa.


Rauni Mollbergin Eira-tytär: Elämä isän kanssa sairastutti

iltalehti 08:22 11.11

Eira Mollberg kirjoitti uusimman kirjansa Kelan rahoilla. Jonkin verran oli lainattavakin. Ohjaaja, akateemikko Rauni "Molle" Mollbergin tytär Eira Mollberg nähdään tänään tv:ssä Lukutoukat-ohjelmassa. Eira on seurannut isänsä jalanjälkiä ohjaajana, tosin teatterin puolella. Eira on myös kirjailija, joka on kirjoittanut isänsä suhteesta omaan jälkikasvuunsa. Sanna Stellanin ja Heini Röyskön vieraana Eira kertoo uutuuskirjastaan Villahousuhäpeä. Siinä hän muun muassa tekee matkan omaan alkoholismiinsa ja päihdekuntoutuksensa aikaan. Eira käy läpi myös lapsuutensa perhe-elämää. Pahimmillaan se oli repivää ja hirveän rikkovaa.


Kalle Päätalon tytär lopetti Iijoki-sarjaan perehtymisen, kun luki isänsä itsemurhayrityksestä – "Tuli tunne, että nyt saa riittää"

yle 19:53 10.11

Kalle Päätalon värikkääseen elämään perehtyneet tytär ja tyttärentytär uskovat, että kirjoittaminen oli terapiaa kirjailijalle.


Kalle Päätalon tytär lopetti IIjoki-sarjaan perehtymisen, kun luki isänsä itsemurhayrityksestä – "Tuli tunne, että nyt saa riittää"

yle 19:53 10.11

Kalle Päätalon värikkääseen elämään perehtyneet tytär ja tyttärentytär uskovat, että kirjoittaminen oli terapiaa kirjailijalle.


Hector näki vaivaa päästäkseen ojentamaan lahjan Ringo Starrille - ex-Beatle yllätti: ”Tunnistan sinut!”

iltalehti 19:45 08.11

Hector lupasi ystävälleen Mauri Kunnakselle toimittaa lahjan Ringo Starrille, jota lämmitteli Helsingissä. Hexit-kiertueensa 5. joulukuuta aloittava Hector nousi viimeksi esiintymislavalle kesällä 2018. Tuolloin konkarilla yhtyeineen oli harvinainen tehtävä toimia Ringo Starrin ja tämän yhtyeen lämppärinä Helsingin jäähallissa. Ennen keikkaa Hector sai soiton kirjailija Mauri Kunnakselta. Kunnas tiedusteli toiveikkaana, josko artisti saisi toimitettua Piitles: Tarina erään rockbändin alkutaipaleesta -kirjan Starrille kouraan. Hector ja Kunnas olivat entuudestaan tuttuja, olihan Kunnas aikoinaan piirtänyt Hectorista oman sarjakuvastripin, jonka originaali koristaa Hectorin kodin seinää.


Monika Fagerholmin uutuusteos on kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas – inspiraatio tarinaan löytyi yllättävästä lähteestä: ”Ajattelin Harvey Weinsteinia”

iltasanomat 20:15 07.11

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaina on useita palkittuja kirjailijoita.–?Se on jo voitto, että ollaan täällä, kirjailija Monika Fagerholm iloitsi.


Kuka kuudesta kirjailijasta voittaa kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon? Tässä ovat ehdokkaat

iltalehti 10:21 07.11

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat on valittu. Ehdokkaat löydät tämän jutun lopusta. Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto on suuruudeltaan 30?000 euroa. Suomen Kirjasäätiö asettaa vuosittain kolmijäsenisen valintalautakunnan. Sen tehtävänä on nimetä ehdokkaat sekä henkilö, joka valitsee nimetyistä ehdokkaista lopullisen palkinnon saajan. Tänä vuonna voittajan valitsee Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.


Tieto-Finlandiasta kisaa kuusi ehdokasta – kisaan ylsivät niin huippurikkaita kuin suomalaista metsää käsittelevät kirjat

iltasanomat 10:39 06.11

Palkinnonsaajasta päättää emeritusprofessori, tietokirjailija Sixten Korkman.


Kari Hotakainen kääri Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjallaan hyvät tienestit - Mauri Kunnas päihitti hänet ja dekkaristit

iltalehti 08:14 05.11

Viime vuoden elokuussa ilmestyneestä kirjasta tuli Suomen kaikkien aikojen eniten myyty urheilukirja - ja maailmanvalloitus jatkuu. Kirjailija Kari Hotakainen, 62, teki viime vuonna kovan tilin. Hänen tulonsa olivat 74 314 euroa, joista ansiotuloja oli 45 196 euroa ja pääomatuloja 29 118 euroa. Hotakaisen firma Sanavalinta Oy teki voittoa 150 000 euroa eli 50 000 euroa enemmän kuin vuotta aiemmin. Yhtiön palveluksessa ei ole ollut ulkopuolista henkilökunta. Hotakaisen firma on ollut koko toimintansa ajan kannattava ja se on tuottanut kolmessa vuodessa lähes puolen miljoonan euron voitot. Hotakainen on nostanut firmasta vuosittain yli kymppitonnin osingot, Seiska kertoo.


Suomen kovatuloisimpien nuorten joukossa yllätysnimi: Seidi Saikkonen, 29, julkaisi elokuussa esikoiskirjansa

iltasanomat 07:03 05.11

Suomessa elää koko joukko kaksikymppisiä, joiden vuosittaisilla pääomatuloilla ostaisi hulppean asunnon. Yksi heistä on esikoiskirjailija Seidi Saikkonen.


Kirjallisuuden Finlandia-palkinto moninkertaisti Juha Hurmeen ansiotulot – myös lastenkirjoilla ja dekkareilla tienaa muhkeita tuloja

iltasanomat 22:48 04.11

Monen kirjailijan tulot ylittivät 100?000 euroa.


Suosikkikirjailijat tienasivat valtavia summia – Leena Lehtolaisen tulot yli 200 000 euroa

mtv 14:32 04.11

Suosikkikirjailijat tienasivat viime vuonna muhkeat tulot.


Herätys: Suomessa on tuhansia superrikkaita, viha ja angsti suojasivat kirjailija Anni Saastamoista, Venäjä panostaa taas tutkimukseen

yle 08:14 03.11

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.


hiihtovalmentajalle vankeustuomio – Huuhkajien juhlissa ”Tim koreile - upean yllätyksen – puolustus­ministeri arvosteli – tapasi kohulääkärin

Hot topics