Heikki haistoi tupakansavun lentokoneessa - epäilee henkilökuntaa: ”Stuerttiheppu otti parfyymipullon ja sumutti vaivihkaa” iltalehti 00:06 22.03

Maailmalla lentokoneessa röyhyttelystä voi joutua jopa linnaan. Nummelalainen Heikki Tallinen palasi seurueensa kanssa Jordanian Aqabasta kotiin paikallisen Royal Wingsin lennolla, joka lähti aikaisin aamulla. Tallinen meni muutaman tunnin matkanteon jälkeen juttelemaan koneen takaosaan kavereidensa kanssa. Pian seurue haistoi palaneen käryä. Kirjaimellisesti. - Haistoimme tupakan savua, Tallinen kertoo Iltalehdelle.


3 työntekijätyyppiä, joille pitäisi voida antaa potkut iltalehti 21:35 21.03

Yhdysvaltalaiset työelämän asiantuntijat listaavat työntekijätyyppejä, jotka saavat tuhoa aikaa työpaikalla. Ennen kuin alkaa suunnitella työntekijän irtisanomista, täytyy konsultoida henkilöstöosastoa ja pyytää lainopillisia neuvoja. Työsopimusta ei pidä purkaa päähänpistosta, vihastuksissaan tai yhden virheen takia. Tätä mieltä ovat Michael Kerr, puhuja ja kirjailiija sekä Lynn Taylor, työpaikka-asiantuntija ja kirjailija.


Valejenkki olikin afrikkalainen huijari – suomalaisnaiselta meni lähes 40 000 euroa MTV 21:19 21.03

– Mies otti minuun yhteyttä sähköpostilla. Me keskustelimme kaikenlaisista asioista, se rönsyili Nobel-kirjailijoista talouteen ja maailman tilasta taiteeseen, "Elina" aloittaa tarinansa illan Rikospaikka-ohjelmassa.


Supon päällikkö: Suomi ei pysty itse edes havainnoimaan ulko­valtojen kyber­hyökkäyksiä iltasanomat 15:37 21.03

Suojelupoliisi julkaisi tänään vuosikirjan viime vuoden toiminnastaan.


Museonjohtaja ällistyi, olisi tyytynyt 500 euroon: Tarkka-ampujalegenda Simo Häyhän muistikirjan kopiosta huudettiin yli 3500 euroa iltalehti 13:43 21.03

Tarkka-ampuja Simo Häyhän talvisodasta kertovan muistikirjan numeroidusta näköispainoksesta huudettiin 3 555 euroa. Huutokauppa päättyi myöhään tiistai-iltana - Ihan uskomatonta tämä on. Kaikki omat arviomme siitä, mihin hinta voisi nousta, menivät väärin. Ei tällaista olisi millään voinut uskoa, sanoo Kollaa- ja Simo Häyhä -museon johtaja Reijo Sinkkonen.


16-vuotias tyttö löytyi kuolleena kerrostalon pihalta Keravalla – murhasta syytetty mies ei peitellyt itseään oikeudessa MTV 11:35 21.03

Tuusulan käräjäoikeus määräsi keskiviikkona oikeudenkäynnin salaiseksi jutussa, jossa miestä syytetään 16-vuotiaan tytön murhasta Keravalla. Myös jutun asiakirjat määrättiin salaisiksi.


16-vuotias tyttö löytyi kuolleena kerrostalon pihalta Keravalla – oikeus määräsi murhaoikeudenkäynnin salaiseksi MTV 11:35 21.03

Tuusulan käräjäoikeus määräsi keskiviikkona oikeudenkäynnin salaiseksi jutussa, jossa miestä syytetään 16-vuotiaan tytön murhasta Keravalla. Myös jutun asiakirjat määrättiin salaisiksi.


Uutuuskirja paljastaa kuinka kuningatar Elisabet suhtautui herttuatar Camillaan: "En halua olla missään tekemisissä hänen kanssaan" mtv 10:30 21.03

Uutuuskirjan mukaan kuningatar Elisabet ei peitellyt mielipidettään prinssi Charlesin suhteesta Camilla Parker Bowlesiin.


Kauko Röyhkä puolustaa Aku Louhimiestä - vertaa Akun kohtelua julkiseen ruoskimiseen iltalehti 10:08 21.03

Muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkän mielestä Aku Louhimiehen piinaaminen on verrattavissa keskiaikaiseen ruoskimiseen. Muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä ihmettelee Facebookissa muun muassa sitä, täytyykö Aku Louhimiehen elokuvat kieltää. Tilanne lähti käyntiin siitä, kun joukko lukuisia naisnäyttelijöitä syytti Louhimiestä kyseenalaisista, elokuvan tekemiseen liittyvistä keinoista.


Politiikan nousevat tähdet ovat vakoilijoiden kiikarissa - Supo kertoo Venäjän tiedustelupalveluiden olevan ”aktiivisia” iltalehti 09:41 21.03

Ministereiden erityisavustajat ja politiikan nuoret leijonat ovat ulkomaisten vakoiluorganisaatioiden kiikarissa - heitä pyritään värväämään laittomaan salaiseen tiedonhankintaan. Tämä oli Suojelupoliisin viesti keskiviikkona, kun turvallisuuspoliisi julkaisi viime vuoden vuosikirjansa. Vuosikirjassa ei ollut käytännössä mitään uutta tietoa, ellei sellaiseksi lue sitä, että Supo nimeää aiempaa hiukan suorasanaisemmin Venäjän tiedustelupalvelut ”erityisesti” aktiiviseksi Suomeksi. Näin on ollut jo ainakin sata vuotta, mutta nyt suurvaltanaapurin nimi sanotaan ääneen.


Supo: Suomessa on huomattava määrä ulkovaltojen vakoojia – yrittävät värvätä tietolähteitä ja mielipidevaikuttajia uusisuomi 09:40 21.03

Ulkovallat ja erityisesti Venäjä harjoittavat aktiivista vakoilutoimintaa Suomessa, kertoo Suojelupoliisi vuosikirjassaan. Supon mukaan tavanomaista on sekä perinteinen että kybervakoilu.


Supo: Suomessa on huomattava määrä ulkomaisia vakoojia – yrittävät värvätä tietolähteitä ja mielipidevaikuttajia uusisuomi 09:40 21.03

Ulkovallat harjoittavat aktiivista vakoilutoimintaa Suomessa, kertoo Suojelupoliisi vuosikirjassaan. Supon mukaan tavanomaista on sekä perinteinen että kybervakoilu.


Supon toiminnasta jo puolet terrorismin torjuntaa: ”Ei merkkiä siitä, että uhkataso olisi laskemassa” iltasanomat 09:39 21.03

Suojelupoliisi on julkaissut vuosikirjansa. Siinä mainitaan, että terrorismin uhka ei ole vähentynyt. Vieraiden valtioiden vakoilu Suomessa myös aktiivista, Venäjä on näistä aktiivisin.


Supo: Venäjän tiedustelu aktiivista Suomessa myös viime vuonna – "Kybervakoilu on vakava uhka" MTV 09:14 21.03

Suojelupoliisin tietoon tuli viime vuonna monta yritykseen kohdistunutta kyberhyökkäystä, joiden takana oli ulkomainen valtiollinen taho, ilmenee supon vuosikirjasta.


16-vuotiaan keravalaistytön murhasta syytetty mies saapui oikeuteen - ei peittänyt kasvojaan iltalehti 09:11 21.03

Törkeästä raiskauksesta ja murhasta syytetty 31-vuotias mies katseli maahan saapuessaan käräjäoikeuteen. Istunto on asianomistajien pyynnöstä määrätty salaiseksi. Tuusulan käräjäoikeudessa alkoi tänään keskiviikkona 16-vuotiaan keravalaistytön murhan käsittely. Käräjäoikeuden istuntosalissa oli myös paikalla tytön sukulaisia. Asianomistajat ovat pyytäneet, että käsitellään yleisön läsnäolematta. Asiakirjat on myös määrätty salaisiksi.


Volkswagen Golfin hervoton myynti-ilmoitus kuin jännityskirja: ”Nippu laskuja. Hikiset kädet.” stara 07:45 21.03

Suomessa tulee ajoittain vastaan poikkeuksellisen osuvia luokiteltuja myynti-ilmoituksia. Nyt Nettiautossa


Trump onnitteli Putinia vastoin turvallisuusneuvonantajien ohjeita - McCain arvioi puhelua tylysti iltalehti 03:55 21.03

Donald Trump onnitteli Venäjän presidentti Vladimir Putinia tämän vaalivoitosta huolimatta hänen turvallisuusneuvonantajiensa nimenomaisia varoituksia. Asiasta kertoo Washington Post, jonka mukaan Trumpin neuvonantajiltaan saamissa ohjeistuksissa luki isoilla kirjaimilla "ÄLÄ ONNITTELE". Trump ei myöskään huomioinut neuvonantajiensa ohjeistusta tuomita Putin ex-agentti Sergei Skripalin myrkyttämisestä hermokaasulla Isossa-Britanniassa.


Kirjaväite: Kuningatar Elisabet vihasi herttuatar Camillaa – piti mykkäkoulua vuosien ajan iltasanomat 20:36 20.03

Prinssi Charlesista tehty uusi elämäkerta nostaa esille kuningatar Elisabetin ja herttuatar Camillan viileät välit.


Tv-koomikko härnää USA:n varapresidenttiä: kirja homojäniksestä ampaisi Amazonin myydyimmäksi ja jätti Pencen kirjan jalkoihinsa iltalehti 17:11 20.03

John Oliver julkaisi oman kirjansa päivää ennen varapresidentin tyttären ja vaimon tekemää kirjaa. Tv-yhtiö HBO:n suosikkikoomikko John Oliver on julkistanut lastenkirjan, jolla hän pyrkii avoimesti ärsyttämään Mike Penceä. Varapresidenttiä pidetään mielipiteiltään erittäin konservatiivisena ja seksuaalivähemmistöjen vastaisena. Pencen pehmeämpää puolta edustaa lemmikkikani Marlon Bundo, jonka hän omistaa yhdessä vaimonsa Karenin kanssa. Nyt Bundo on päässyt mukaan lastenkirjaan, jolla Karen ja varapresidenttiparin tytär Charlotte Pence pyrkivät kertomaan varapresidentin työstä kanin elämän kautta.


Kansanedustaja Mikko Alatalo: Testamentit pois piironginlaatikoista, säilytykseen maistraatteihin iltalehti 10:50 20.03

Kansanedustaja Mikko Alatalon (kesk) mukaan testamentit tulisi pois piironginlaatikoista talletukseen maistraatteihin. Alatalo ehdottaa tiedotteessaan, että testamentteja säilytettäisiin maistraateissa ja että ne koottaisiin yhden rekisterin alle. Alatalon mukaan ehdotus parantaisi nykyistä kirjavaa käytäntöä merkittävästi. Hänen mukaansa "testamentit saattavat kadota eivätkä löydä tietään perillisille ollenkaan".


Uutiset