Asiantuntija Anneli Auerin korvausvaatimuksista: ”Kyllähän nämä ovat ihan tähtitieteellisiä” iltalehti 20:02 13.12

Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio sanoo, että Anneli Auerin 2,5 miljoonan korvausvaatimukset on juttuna poikkeuksellinen. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa puidaan Suomen rikoshistorian suurinta korvausoikeudenkäyntiä. Miehensä murhasyytteistä vapautunut Anneli Auer vaatii valtiokonttorilta lähes 2,5 miljoonaa euroa perusteettomasta vapaudenmenetyksestä. Hän oli pidätettynä ja vangittuna vuosina 2009-2011 sekä 2013-2015 yhteensä 1044 päivää, eli lähes kolmen vuoden ajan. Auerin alkuperäiset vaatimukset olivat yli kolme miljoonaa euroa. Valtiokonttori korvasi Auerille 611 päivästä yhteensä noin 490 000 euroa. Päiväkorvaus oli 800 euroa. Korvauksesta vähennettiin 433 päivää, jolloin Auer istui seksuaalirikoksesta tuomittuna.


Hallitus haluaa sakottaa alaikäisiä, jotka ostavat alkoholia lainapapereilla - rikosoikeuden professori tyrmää idean iltalehti 08:19 13.12

Hallitus haluaa sakottaa toiselle kuuluvan henkilöllisyystodistuksen väärinkäytöstä alkoholia ostettaessa. Rikosoikeuden professorin Kimmo Nuotion mukaan ongelma ei ole yhteiskunnallisesti merkittävä, ja siksi sitä ei pidä kriminalisoida. Hallitus haluaisi rangaista alaikäistä, joka ostaa alkoholia erehdyttämällä myyjää väärinkäyttämällä toisen henkilön papereita. Tätä koskeva säännösehdotus on alkoholilain kokonaisuudistusta koskevassa lakiesityksessä, jota eduskunta parhaillaan märehtii. Sosiaali- ja terveysministeriön mielestä erehdyttämisestä pitää rangaista tasapuolisuuden nimissä.


MTV:n suuri vaalitentti tänä iltana – Vaaliasiantuntija: "Kaikki on vielä mahdollista" MTV 06:29 13.12

Kaikki on mahdollista, vaikka istuvan presidentin Sauli Niinistön (kok.) etumatka mielipidetiedusteluissa on kova, arvioi Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund. Illalla nähtävässä MTV Uutisten suuressa vaalitentissä kello 20-22 ovat ensimmäistä kertaa mukana kaikki kahdeksan presidenttiehdokasta.


Metsäaktivisti lahjoitti satoja hehtaareja suojeluun - ”Metsänhoidossa Suomi yhden totuuden maa” iltalehti 09:15 11.12

Espoolainen metsäyrittäjä ja -aktivisti Timo Kujala lahjoitti suojeluun 600 hehtaaria metsä- ja suoalueita joulukuun alussa. Erämaa-alueet sijaitsevat Pudasjärvellä, Puolangalla, Sotkamossa ja Kiuruvedellä. Espoolaisen metsäyrittäjä ja -aktivisti Timo Kujalan lahjoitus on tähän mennessä suurin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi lahjoitetuista suojeltavista yksityismaista. Ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) aloitteesta polkaistu luontolahjani satavuotiaalle -kampanja yrittää kerätä yhteensä 1800 hehtaaria yksityismaita luonnonsuojelualueiksi.


Ministeri Kimmo Tiilikainen väläyttää isännöintiin rekisteröintipakkoa - ”Alan itsesääntely ei kaikkialla toimi” iltalehti 21:43 08.12

Isännöitsijöiden lukuisat kavallus- ja petostuomiot on huomattu myös ympäristöministeriössä. Iltalehti kertoi viimeksi viime viikolla isännöitsijästä, joka kavalsi useiden taloyhtiöiden varoja yli 160 000 euroa Uudessakaupungissa ja Kalannissa. Iltalehden tavoittama asuntoministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) on valmis esittämään alalle sääntelyä ja valvontaa. Yksi sääntelykeino olisi kiinteistönvälityksestä tuttu rekisteröintivelvoite.


Keravan teinimurhan pääepäilty myönsi teon poliisille – "Hän on kertonut mitä on tehnyt" MTV 15:57 08.12

Keravalla 16-vuotiaan tytön murhasta epäilty mies ei vastustanut rikosnimikettä murha vangitsemisoikeudenkäynnissä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen.


Keravan murhaepäilty on tunnustanut surman - poliisi: uhrin sijainti kertoo tekotavasta iltalehti 15:28 08.12

Keravan murhasta epäilty ei vastustanut vangitsemistaan. Vantaan käräjäoikeus vangitsi perjantaina vuonna 1986 syntyneen miehen todennäköisin syin epäiltynä 16-vuotiaan tytön murhasta. Vangitsemista vaati poliisin puolesta tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen. Surman rikosnimike kiristyi tutkinnan edetessä taposta murhaksi.


Kadulta Keravalla löydetyn 16-vuotiaan tytön kuolemaa tutkitaan nyt murhana – poliisi esittää vangittavaksi MTV 12:00 08.12

Keravan teinitytön henkirikosta tutkitaan nyt murhana, vahvistaa tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen MTV Uutisille.


Kadulta Keravalla löydetyn 16-vuotiaan tytön kuolemaa tutkitaan nyt murhana MTV 10:28 08.12

Keravan teinitytön henkirikosta tutkitaan nyt murhana, vahvistaa tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen MTV Uutisille.


Huh, mitä loistoa - Teemu Selänteen kuva on legendoja täynnä iltalehti 19:20 07.12

Teemu Selänteen Instagram-kuvassa on kentällisen verran kiekkolegendoja puolisoineen. Linnan juhlissa nähtiin eilen poikkeuksellisen paljon entisiä ja nykyisiä urheilijoita. Kiekkolegendojakin oli paikalla useampi. Selänteen kuvassa on hänen ja Sirpa-vaimon lisäksi Jari Kurri ja Vanessa Forsman, Kimmo Timonen ja Johanna-vaimo, Raimo Helminen ja Leena-vaimo sekä Saku Koivu ja hänen puolisonsa Hanna.


Ympäristöministeri Tiilikainen valittiin luottamustehtävään YK:ssa iltasanomat 14:49 07.12

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) on valittu YK-tehtäviin, kertoo ympäristöministeriö.


16-vuotiaan tytön taposta epäiltyä on kuulusteltu - myös muiden henkilöiden osallisuutta selvitetään iltalehti 13:10 07.12

Keskiviikkona aamulla Keravan keskustassa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi 16-vuotias tyttö kuolleena. Kuulustelut ovat poliisilla kesken. Vainajan ruumiissa oli poliisin mukaan merkkejä ulkoisesta väkivallasta. Tapausta tutkiva rikoskomisario Kimmo Hyvärinen kertoo Iltalehdelle, että tapausta tutkitaan tällä hetkellä tappona. Poliisi tiedottaa, että tytön kuolemaan johtaneiden tapahtumien kulku on alkanut tarkentua. Poliisi on kuullut teosta epäiltynä kiinniotettua vuonna 1986 syntynyttä miestä. Kuulusteluissa epäilty on kertonut tapahtumien kulusta.


Kimmo Elomaa tylytti Linnan pukuja: ”Kaikilla olisi pitänyt olla sotilaspuku” iltalehti 00:05 07.12

Elomaat saapuivat hyväntuulisena Linnan jatkoille. Kike ja Kimmo Elomaa saapuivat juuri Linnan jatkoille ja päätyivät saman tien Iltalehden Marko-Oskari Lehtosen ja Juha Veli Jokisen haastatteluun. Elomailta kysyttiin ensimmäiseksi, näkyikö tasavuosien juhlinta jollain spesiaalilla tavalla Linnassa. - Minusta ei näkynyt, että oli spesiaalia. Minä olisin suunnitellut niin, että kaikilla olisi ollut armeijan vaatteet, miehillä sotilaspuvut ja naisilla lottapuku. Se olisi ollut spesiaalia, Kimmo ehti vastata ensimmäisenä.


Ulkoministeriö: Suomi puhutteli Pohjois-Korean suurlähettilään - vaati lopettamaan välittömästi tilannetta kärjistävät toimet iltalehti 15:50 06.12

Ulkoministeriö kertoo asiasta keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa. - Suomi on ilmaissut vakavan huolensa Korean niemimaan tilanteesta ja tuominnut jyrkästi Korean demokraattisen tasavallan 29.11.2017 tekemän ohjuslaukaisun, kertoo ulkoministeriö keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa. Ulkoministeriön osastopäällikkö Kimmo Lähdevirta puhutteli Korean demokraattisen tasavallan suurlähettilään Kang Yong Dokin 6.12.2017.


Saku Koivu sai kutsun Linnan juhliin - kutsu myös Kimmo Timoselle iltalehti 15:12 03.12

Linnan juhlissa nähdään tänä vuonna kiekkolegendoja. Iltalehden tietojen mukaan Saku Koivu on saanut kutsun. Kutsu on saapunut myös Kimmo Timoselle, kuten Savon Sanomat ensimmäisenä kertoi. Leijonalegenda Koivu pääsi ensimmäisen kerran paikalle Linnan juhliin vuonna 2014, Timoselle itsenäisyyspäivän juhlat ovat ensimmäiset.


Leijonien legenda pääsi Valkoiseen taloon ennen Linnan juhlia – nyt kutsu vihdoin tuli: ”Isällä oli tippa linssissä” iltasanomat 09:56 30.11

Kimmo Timonen seuraa isoisoisänsä jälkiä Linnan juhliin.


Kimmo Timonen jäi kaksi vuotta sitten ilman kutsua – nyt hänestä tulee Linnan juhlien vieras kolmannessa sukupolvessa iltasanomat 05:55 30.11

Kimmo Timonen seuraa isoisoisänsä jälkiä Linnan juhliin.


Seuraa livenä IL-TV:ssä: Kansalaiset tenttaavat ministereitä iltalehti 11:25 27.11

Kansalaiset pääsevät esittämään kysymyksiä ministereille - seuraa suoraa lähetystä IL-TV:stä. Eduskunnassa järjestetään maanantaina tulevaisuuden kyselytunti Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Kyselytunnilla eduskunnan pikkuparlamentissa on kansalaisten ja järjestöjen kysymyksiin vastaamassa seitsemän ministeriä: opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok), oikeusministeri Antti Häkkänen (kok), työministeri Jari Lindström (sin), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk), Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin), asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk).


Urheilu-Suomi: Kalervo Kummola kertoo, kuinka Curt Lindströmin työhaastattelu salattiin - ”Tuotiin salakäytäviä pitkin” iltalehti 14:05 22.11

Ylen Urheilu-Suomi-dokumenttisarjan toisessa jaksossa puhutaan jääkiekosta. Kalervo Kummolan mukaan kimmoke ulkomaisen valmentajan palkkaukseen tuli vuoden 1993 MM-kisoista, kun Kanada nöyryytti leijonia puolivälierässä lukemin 5-1. - Miksi meille aina käy näin? Pitäisikö kokeilla ulkomaista valmentajaa? Jääkiekkoliiton silloinen varapuheenjohtaja Kummola muistelee .


Urheilu-Suomi: Kalervo Kummola kertoo, kuinka Curt Lindström työhaastattelu salattiin - ”Tuotiin salakäytäviä pitkin” iltalehti 14:05 22.11

Ylen Urheilu-Suomi-dokumenttisarjan toisessa jaksossa puhutaan jääkiekosta. Kalervo Kummolan mukaan kimmoke ulkomaisen valmentajan palkkaukseen tuli vuoden 1993 MM-kisoista, kun Kanada nöyryytti leijonia puolivälierässä lukemin 5-1. - Miksi meille aina käy näin? Pitäisikö kokeilla ulkomaista valmentajaa? Jääkiekkoliiton silloinen varapuheenjohtaja Kummola muistelee .


Uutiset