PAMin lakko peruuntuu, vartijoille +96 €/kk: ”Kiitos jokaiselle lakkoon osallistuneelle” uusisuomi 09:48 08.11

Valtakunnansovittelijan tiistaina jättämä sovintoesitys on saanut molempien osapuolten hyväksynnän vartiointialan työkiistassa, Palvelualojen ammattiliitto PAM kertoo. Vartijoiden palkat nousevat ja työehdot muuttuvat monin osin.


Tyly arvio irtisanomislain vaiheista: ”Lakkoase toimii edelleen” uusisuomi 10:10 27.10

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä sanoo ay-liikkeen ”selättäneen” hallituksen kiistassa niin sanotusta irtisanomislaista. Hänen mukaansa työllistämiskynnystä madaltavat toimet laimennettiin esityksestä kokonaan pois ay-liikkeen miellyttämiseksi. 


Irtisanomislaki: Sipilän hallitukselta vihreää valoa kolmikantavaatimukselle uusisuomi 17:22 26.10

Juha Sipilän (kesk) hallitus vastaa tämänpäiväisiin työmarkkinakeskusjärjestöjen kannanottoihin koskien hallituksen ratkaisuesitystä irtisanomislakikiistassa.


SAK: Lakot voidaan keskeyttää – liitot tekevät itse päätökset uusisuomi 15:33 26.10

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo, että SAK:n hallitus suhtautuu positiivisesti Sipilän hallituksen eiliseen ratkaisuehdotukseen irtisanomislakikiistassa. SAK ei kuitenkaan hyväksynyt tai hylännyt hallituksen ehdotusta, koska kyseessä ei ollut mikään neuvottelutulos, Eloranta sanoi.


STTK:n Palola: ”Hallituksen esitys antaa edellytykset keskeyttää työtaistelutoimet” uusisuomi 15:18 26.10

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK suhtautuu myönteisesti Sipilän hallituksen ratkaisuehdotukseen irtisanomislakikiistassa.


PAM ilmoitti kolmannesta turvallisuusalan lakosta vartiointialan työehtokiistassa MTV 13:41 26.10

Palvelualojen ammattiliitto PAM on päättänyt kolmannesta lakosta vartiointialalle, palkansaajajärjestö tiedottaa.


Irtisanomiskiistassa hurjat käänteet kulisseissa: Ay-liikkeelle torjuntavoitto – pääministeri kuunteli taas "kätilöitä" MTV 08:55 26.10

Ammattiliittojen hallinnot päättävät iltapäivällä, kelpaako Sipilän hallituksen kompromissiesitys ay-liikkeelle. Nyt on hyvä mahdollisuus päättää turha arvovaltakiista niin, että kukaan ei menetä kasvojaan, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki.


Tässä on Sipilän hallituksen ratkaisuehdotus uusisuomi 18:28 25.10

Hallitus on tehnyt irtisanomislakikiistassa esityksen palkansaajajärjestöille. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmoittaa, että hallitus on sorvannut nelikohtaisen ratkaisuehdotuksen palkansaajajärjestöille.


Juuri nyt: Tässä on Sipilän hallituksen ratkaisuehdotus uusisuomi 18:28 25.10

Hallitus on tehnyt irtisanomislakikiistassa esityksen palkansaajajärjestöille. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmoittaa, että hallitus on sorvannut nelikohtaisen ratkaisuehdotuksen palkansaajajärjestöille.


Suomen Yrittäjät iski tiskiin uusia ehdotuksia irtisanomislaista syntyneessä kiistassa iltasanomat 10:58 25.10

Suomen Yrittäjät tarjoaa kahta vaihtoehtoa irtisanomislaille, jos sen eteneminen ei jostain syystä onnistuisi.


Suomen Yrittäjät iski tiskiin uusia ehdotuksia irtisanomislaista syntyneessä kiistassa: palkaton ensimmäinen sairauspäivä, neuvoteltavat pyhä- ja ylityökorvaukset... iltasanomat 10:58 25.10

Suomen Yrittäjät tarjoavat kahta vaihtoehtoa irtisanomislaille, jos sen eteneminen ei jostain syystä onnistuisi.


Sture Fjäder äimistyi Sipilän ratkaisusta – ”Mistä tässä oikeasti on kysymys?” uusisuomi 15:28 24.10

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) ja hänen hallituksensa toiminta herättää laajaa hämmennystä työmarkkinavaikuttajissa. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder kuvaa irtisanomiskiistassa syntynyttä asetelmaa ihmeelliseksi ja arvostelee erityisesti Sipilän äkkiväärää kieltäytymistä määräaikaisuuksien lisäämisen pohtimisesta.


Kommentti lakon pattitilanteesta: Nyt katsotaan, kellä perse kestää merivettä – jollei järki voita MTV 16:49 23.10

Kielenkäyttö työmarkkinoilla on joskus kovaa. Järjen käyttöäkään ei ole kielletty, mutta välillä se, mikä on yhdelle järkevää, on toiselle mahdotonta. Irtisanomislakikiistassa on kaikki mahdollisuudet suuriin vahinkoihin, vaikka itse asia on pieni.


Orpo pitää ay-liikkeen vastatoimia ylimitoitettuina – ei aio vetää lakiesitystä pois: "Hallituksella on velvollisuus auttaa pk-yrityksiä" MTV 13:33 22.10

Valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on pahoillaan, että ay-liikkeen poliittiset lakot osuvat tavallisten ihmisten arkeen, vaikka he eivät ole osapuolia koko kiistassa.


Sampo Terho syytti Ylellä ay-liikettä valehtelusta – ”Ollaan valmiita viemään leipä lasten suusta, että saadaan puskettua Rinteen kampanjaa” iltasanomat 11:15 20.10

Terhon mukaan irtisanomiskiistassa on kyse pienestä asiasta, josta on tullut periaatekysymys.


Teollisuusliitolta shokkihoitoa työnantajille: ”Rankka päätös – tilanne on kestämätön” uusisuomi 12:27 19.10

Työnantajapuoli Teknologiateollisuus ry tuomitsee Teollisuusliiton uudet kovat toimet irtisanomissuojaa koskevassa kiistassa. Perjantain päätös tuli työnantajille ikävänä yllätyksenä. Tilanne työmarkkinoilla on jo kestämätön, Teknologiateollisuus katsoo.


Kommentti: Italia ei ole edes yrittänyt saada talouttaan kuntoon – Suomen vaalikamppailijoidenkin on mietittävä, pelastetaanko maa jättilainalla vai näytetäänkö ovea MTV 13:42 17.10

Rooman populistihallitus ei osoita taipumisen merkkejä budjettikiistassa eikä EU:lla ole tehokkaita painostuskeinoja. Jos luottoluokittajien pinna palaa, vaihtoehtoja on kaksi: eurooppalaiset veronmaksajat, myös suomalaiset, kaivavat kuvettaan tai Italia jättää rahaliiton, kirjoittaa MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen. 


Lasse Laatunen Ylellä: Juha Sipilä sanoi juuri jotain hyvin merkittävää – Irtisanomislaista ”on ulospääsytie” uusisuomi 08:15 17.10

Irtisanomislakikiistassa vahvasti profiloitunut EK:n entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen pitää merkittävänä pääministeri Juha Sipilän (kesk) eilistä avausta Ylen A-studiossa. Sipilä ehdotti suurimman oppositiopuolueen sdp:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle, että palattaisiin irtisanomislakikiistan alkujuurille.


Suomen Yrittäjien puheenjohtaja MTV Uutisextrassa: Yrittäjien mitta täyttyi irtisanomiskiistassa – "Poliittiset lakot kuuluvat vapaa-ajalle" MTV 16:42 13.10

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen sanoo MTV:n Uutisextrassa, että poliittisia lakkoja on rajoitettava. Hän ilmaisee samalla tukensa käynnissä olevalle kansalaisaloitteelle poliittisten lakkojen kieltämiseksi.


kotonaan 4–0, yhteismaalit odottamaan turhaan Britannian verotus korjattava

Uutiset