EU:n jättävä Britannia vahvistaa suhteitaan Kiinaan MTV 10:09 16.12

Kiina ja Britannia ovat sopineet vahvistavansa siteitään talouden ja kaupankäynnin saralla. Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond on ollut Pekingissä tapaamassa Kiinan valtion edustajia.


Yhdysvaltoihin paennut kiinalaismiljardööri: ”Kiinassa valta on vaihdettava ja maahan on tuotava demokratia” iltalehti 02:40 10.12

Guo Wengui jätti kotimaansa vuonna 2014 tai 2015 häntä koskevien paljastusuutisten jälkeen. - Haluan maahani demokratian ja vapauden sen asukkaille. Haluan Kiinaan toimivan lain. Tärkeintä on, että valta Kiinassa vaihdetaan, miljardööri Guo Wengui (50) sanoo uutistoimisto AFP:n haastattelussa. Haastattelupaikaksi on valikoitunut Guon lukaali New Yorkissa, Manhattanilla.


Kanteletaiteilija Ida Elinalta upea onnitteluvideo satavuotiaalle Suomelle: ”Kappale edustaa minulle suomalaisuutta ja suomalaista mystiikkaa” iltasanomat 15:28 06.12

Ida Elina ei ehdi juhlia Suomessa itsenäisyyspäivää, sillä hän matkustaa keikkamatkalle Kiinaan.


Gobin aavikolla on 130 kilometriä pitkä kuorma-autojen jono - katso video iltalehti 18:55 14.11

Kuljetukset Mongoliasta Kiinaan aiheuttavat megaruuhkia. Tuhannet kuorma-autot ja rekat seisovat paikallaan Gobin aavikolla Mongoliassa, minne on muodostunut peräti 130 kilometriä pitkä autojono. Ajoneuvot kuljettavat mukanaan hiiltä ja ovat matkalla naapurimaa Kiinaan. Mutta nyt autot seisovat paikallaan.


Melania Trumpin pukeutumistyyli herätti ihailua presidenttiparin Aasian vierailulla iltalehti 04:28 11.11

Yhdysvaltain presidenttipari tekee parhaillaan virallisen työmatkan kumpikin omilla tahoillaan. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kiertänyt puolisonsa Melanian kanssa Aasian maita virallisella työmatkalla, joka kestää kaiken kaikkiaan 12 päivää. Presidenttipari on hiljattain vieraillut Japanissa ja Kiinassa. Melania Trump jäi vielä perjantaina Kiinaan tutustumaan muun muassa Kiinan muuriin ja paikalliseen eläintarhaan, kun presidentti itse suuntasi Vietnamiin maailmanjohtajien APEC Vietnam 2017 -tapaamiseen ja sieltä vielä Filippiineille. Kiinasta Melania Trumpin työmatka jatkuu Alaskan kautta takaisin Valkoiseen taloon. Melania Trumpin Aasian vierailun pukeutumistyyli on saanut kehuja yhdysvaltalaismedioissa. Maan ykkösrouva teki muun muassa Los Angeles Timesin mukaan tyylikkään valtiovierailun Aasiaan.


Trump ja Xi sopivat 250 miljardin kaupoista maiden välillä – Boeing toimittaa satoja lentokoneita Kiinaan iltasanomat 08:18 09.11

Kaupat koskevat muun muassa soijan ja lentokoneiden tuontia.


KHL:ssä harvinainen vaihtokauppa - kaksi suomalaispelaajaa siirtyy eri suuntiin iltalehti 17:58 06.11

Kiinan KHL-seura Kunlun ja venäläinen Vitjaz tekivät harvinaisen vaihtokaupan. Ne nimittäin vaihtoivat keskenään suomalaishyökkääjiä. Kunlunissa kauden aloittanut Matias Myttynen vaihtaa Vitjaziin, kun taas ritarijoukkueen Jaakko Rissanen muuttaa Kiinaan.


Annina Rajahuhta siirtyy ammattilaiseksi Kiinaan jatkoaika.com 17:50 19.10

Suomen naisten maajoukkuerinkiin kuuluva hyökkääjä Annina Rajahuhta siirtyy Kiinaan. Sopimus Kunlun Red Starin kanssa mahdollistaa kokeneelle pelaajalle ammattilaisuuden.


Venäläisministerin typerä ehdotus sai Vladimir Putinin repeämään nauruun iltalehti 06:48 18.10

Maatalouden kehittämiskeskustelu Venäjällä teki täyskäännöksen viihteellisempään suuntaan kun maan maatalousministeri ehdotti sianlihan vientiä muslimimaahan. Maatalousministeri Aleksandr Tkatsev ehdotti 13. lokakuuta järjestetyssä tapaamisessa, että Venäjän pitäisi lisätä sianlihan vientiä Aasiaan. Tkachev sanoi, että esimerkiksi Saksa toimittaa sianlihaa ympäri Aasiaa, muun muassa Kiinaan, Japaniin, Koreaan ja Indonesiaan. Presidentti Vladimir Putin tarttui oitis yhteen Tkatsevin luettelemista valtioista.


Uutiset