Pitäisikö Lauri Marjamäki vaihtaa Jukka Jaloseen jo tänä keväänä? Leijonien ex-valmentajilta paljon puhuvat mielipiteet iltasanomat 11:58 23.02

Suomalaisen jääkiekon kovat nimet arvioivat Leijonien suoritusta olympialaisissa.


SDP yritti vanhanaikaista, hallituspuolueet eivät menneet vipuun: ”Loppumetreillä ruvetaan lisäämään sitä, tätä ja tuota” iltalehti 08:37 23.02

Pääoppositiopuolue SDP heittää hiekkaa tiedustelulainsäädäntöä valmistelevan hallituksen rattaisiin. SDP haluaisi suojelupoliisin parlamentaarisen valvonnan piiriin. Eduskunnan puhemiesneuvosto ehdotti torstaina uuden tiedusteluvalvontavaliokunnan perustamista eduskuntaan. Uudessa valiokunnassa olisi 11 jäsentä ja kaksi varajäsentä. Ehdotus liittyy siviili- ja sotilastiedustelutoiminnan uudistamista koskevaan lainsäädäntökokonaisuuteen, jonka tarkoituksena on tehostaa tiedustelutoimintaa lisäämällä tiedusteluviranomaisten toimivaltuuksia.


Nashville jahtaa vahvistuksia kannujahtiin: ”Jokainen seura kysyy Eeli Tolvasesta” iltalehti 06:03 23.02

Nashville Predators valmistautuu NHL:n siirtoikkunan sulkeutumiseen. Predators on yksi läntisen konferenssin mahtijoukkueista ja virittelee tälläkin kaudella kovaa Stanley Cup -jahtia. Viime keväänä Nashville ylsi Pekka Rinteen torjuntojen myötä aina finaaleihin asti. Kannua nosteli lopulta kuitenkin Pittsburgh Penguins. Predators on ilmaissut halukkuutensa vahvistaa joukkuetta vielä ennen siirtoikkunan umpeutumista pelaajakaupoilla. Joukkueen GM David Poile myönsi muun muassa, että on valmis luopumaan ensi kesän ykköskierroksen varausvuorostaan, jos oikeanlainen tarjous saapuu pöydälle.


Niki Juuselan kommentti: Uuden kevään linnunpoikaset – F1-kausi kihelmöivän lähellä MTV 06:00 23.02

Kuin linnunpoikaset, jotka lähtevät pesistään kohti uusia seikkailuita, esittelevät F1-tallit yksi toisensa jälkeen talven aikana viimeistelemiään luomuksia.


Šohina turhautui pronssiottelutappiosta - pelikieltoa ensi kevään MM-kisoihin jatkoaika.com 19:08 22.02

Venäjän olympiaurheilijoiden joukkuetta edustanut Anna Šohina sai ottelurangaistuksen pronssiottelun jälkeen. Summerin soidessa Šohina potkaisi Suomen puolustajaa Minnamari Tuomista.


Puhemiesneuvosto ehdottaa uuden valiokunnan perustamista iltalehti 16:58 22.02

Eduskunnan puhemiesneuvosto esittää uuden tiedusteluvalvontavaliokunnan perustamista eduskuntaan. Puhemiesneuvosto päätti esityksestä torstaina. Puhemies Paula Risikon johdolla kokoontunut puhemiesneuvosto ehdottaa, että eduskunnan työjärjestykseen tehdään tiedustelun parlamentaarisen valvonnan järjestämisestä ja tiedusteluvalvontavaliokunnan perustamisesta johtuvat tarpeelliset muutokset. Ehdotus liittyy siviili- ja sotilastiedustelutoiminnan uudistamista koskevaan lainsäädäntökokonaisuuteen, jolla luodaan edellytyksiä tiedustelutoiminnan tehostamiseen lisäämällä tiedusteluviranomaisten toimivaltuuksia.


Ketterä elää ja voi hyvin ? "Hyvä kevään kiekko" toi jo yhdennentoista perättäisen voiton jatkoaika.com 22:10 21.02

Imatran Ketterä jatkaa vahvaa voittokulkuaan. Keskiviikon kierroksella hurjassa vireessä olevaa sarjakolmosta sai isännöidä Jokipojat, jonka illan esitys kaatui lähinnä ylivoiman heikkouteen ja liian myöhäiseen heräämiseen. Ketterä oli jatkoajalla parempi niukoin 2?1-lukemin ja kasvatti näin voittoputkeaan jo 11 ottelun mittaiseksi.


Kommentti: Leijonat voi pelastua vain pelaajista lähtevällä kapinalla MTV 21:45 21.02

Maalipaikoista ja yhden maalin otteluista voidaan puhua vaikka kevään MM-kisoihin asti, mutta niin kauan kuin Leijonat pelaa näin tunneköyhää ja riskien hallintaan keskittyvää jääkiekkoa, menestystä taitaa olla turha odottaa.


HPK:n pajatso tyhjenee – pistenikkari Palve TPS:n riveihin MTV 19:38 21.02

Oula Palve siirtyy HPK:sta TPS:n riveihin kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Sopimus kattaa myös tämän kevään.


Urheilulehti: Nashville Predators haluaa Eeli Tolvasen jo tänä keväänä iltasanomat 13:46 21.02

Jos Nashvillen suunnitelmat toteutuvat, Eeli Tolvasta ei nähdä kevään MM-kisoissa vaan pelaamassa Stanley Cupista.


Korealaisten kanadalaispelaaja toivoo kostoa Leijonille MM-kisoissa MTV 19:32 20.02

Etelä-Korea osoitti Leijonia vastaan, ettei se ole ihan mikä tahansa "pilipalijoukkue". Suomi voitti lopulta 5-2, mutta osaa varmasti varoa Etelä-Koreaa avausottelussaan kevään MM-kisoissa Tanskassa.


Suomen mestari laukoi Norjan puolivälieriin MTV 12:10 20.02

Norja voitti Slovenian jatkoajalla 2-1 neljännesvälierissä Pyeongchangin olympialaisissa tiistaina. Ratkaisumaalin teki viime keväänä Tapparan paidassa mestaruutta juhlinut Alexander Bonsaksen.


Entinen Suomen mestari laukoi Norjan puolivälieriin MTV 12:10 20.02

Norja voitti Slovenian jatkoajalla 2-1 neljännesvälierissä Pyeongchangin olympialaisissa tiistaina. Ratkaisumaalin teki viime keväänä Tapparan paidassa mestaruutta juhlinut Alexander Bonsaksen.


Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku alkaa MTV 09:56 20.02

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioon on alkanut. Haku kestää maaliskuun 13. päivään asti. Kevään yhteishaussa haetaan syksyllä alkavaan koulutukseen.


Korealla seitsemän pelaajaa Pohjois-Amerikasta - kolme 196-senttistä korstoa iltalehti 08:53 20.02

Etelä-Korea on valmistautunut jo vuosia kotikisoihinsa ja vahvistanut joukkuettaan pohjoisamerikkalaisella osaamisella. Miesten jääkiekkomaajoukkuetta valmentaa korealaissyntyinen ja sittemmin sekä Kanadan että Yhdysvaltojen kansalaisuuden saanut entinen NHL-pelaaja Jim Paek. Hänen johdollaan pelin taso on noussut nopeasti, ja viime keväänä Korea nousi MM-kisojen A-sarjaan. Osittain kiitos kuuluu Pohjois-Amerikasta värvätyille seitsemälle kahden passin pelaajalle.


Tätä Patria ei kertonut ministerille: Yhtiö lähetti Ugandassa kuolleelle liikemiehelle salassapitosopimuksen jo viime keväänä iltalehti 07:50 20.02

Liikemies teki Patrian kanssa yhteistyötä myös Romanian panssariajoneuvotarjouksessa viime vuonna. Valtionyhtiö Patria toimitti yhtiön omistajaohjauksesta vastaavalle elinkeinoministeri Mika Lintilälle (kesk) viime viikolla selvityksen yhtiön ja Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen välisistä yhteyksistä. Selvityksen mukaan suomalaismies oli ollut yhteydessä asetarvikeyhtiö Patriaan marraskuussa 2016, jonka jälkeen oli myös järjestetty ensimmäinen tapaaminen. Siellä mies ilmoitti olevansa valmis auttamaan Patriaa Indonesiassa ja Pakistanissa olevissa mahdollisissa myyntihankkeissa.


Kiira Korven Arthur-rakas viettää polttareitaan Portugalissa – juhlahumussa mukana Cheek, Elastinen ja Uniikki: ”Olen niin onnekas” iltasanomat 20:15 19.02

Kiira Korpi ja Arthur Borges kihlautuivat viime keväänä.


Supo ei luovuta Tiitisen listaa tutkimus­käyttöön iltasanomat 14:15 19.02

Lupaa hakenut Helsingin yliopiston dosentti sai luvan Stasin ja Suomen välistä yhteistyötä koskevaan aineistoon.


Supo ei luovuta Tiitisen listaa tutkimuskäyttöön iltalehti 13:50 19.02

Suojelupoliisi on päättänyt, että se ei anna niin kutsuttua Tiitisen listaa ja Rosenholz-aineistoon liittyviä tietoja tutkimuskäyttöön. Suojelupoliisi tiedotti päätöksestään maanantaina. Supo päätti myöntää tutkimusluvan suomalaisten ja entisen DDR:n tiedustelupalvelun Stasin välistä yhteistyötä koskevaan aineistoon. Se kuitenkin päätti, että "yksilöidysti pyydettyä aineistoa eli niin kutsuttua Tiitisen listaa tai niin kutsuttuun Rosenholz-aineistoon liittyviä tietoja ei voida luovuttaa tutkimuskäyttöön".


Kingin uusi näyttelijälupaus Linda Wiklund tunnustaa: "Huumorini on röyhkeää ja härskiä" mtv 18:04 18.02

Musiikkikomediashow Kingi tekee paluun tänä keväänä. Mukana ohjelmassa nähdään uusi näyttelijätulokas Linda Wiklund.


Uutiset