Oulu sekosi Kärppien mestaruudesta: Liikenne kaaoksessa, tori täynnä, pommit paukkuvat iltalehti 23:19 26.04

Kärppäjuhliin on Oulussa totuttu. Torilla tavataan. Oululaiset kokoontuivat juhlimaan Kärppien mestaruutta jälleen kerran. Viikonloppu alkoi Oulussa jo torstaina. Oulun Kärpät varmisti jääkiekon Suomen mestaruuden Tampereella. Välittömästi loppuvihellyksen jälkeen autojen töötit raikuivat Oulun keskustan suunnalta. Joku paukautti ensimmäiset ilotulitteet.


Paavo Väyrysen paluu aiheuttaa harmaita hiuksia eduskunnassa - apulaispääsihteeri: ”Kansanedustajana on joko Väyrynen tai Kärnä” iltalehti 15:52 26.04

Eduskunnan apulaispääsihteeri Timo Tuovinen sanoo Iltalehdelle, että Paavo Väyrysen paluu eduskuntaan on ennakkotapaus, joka vaatii vielä juridista selvittelyä. Paavo Väyrynen IL-TV:n haastattelussa paluuilmoituksen jälkeen keskiviikkona Keskustan europarlamentaarikko ja kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ilmoitti keskiviikkona palaavansa Euroopan parlamentista eduskuntaan kesäkuun alussa. Samalla Väyrynen ilmoitti eroavansa keskustasta.


Paavo Väyrynen pyysi vapautusta keskustan kunniapuheen­johtajuudesta iltasanomat 14:42 26.04

Ratkaisu tehtänee keskustan Sotkamon puoluekokouksessa.


Mikko Kärnä harkitsee vielä estävänsä oikeusteitse Väyrysen paluun eduskuntaan MTV 14:27 26.04

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo tiedotteessaan, että useat lakimiehet ovat todenneet hänelle Paavo Väyrysen paluun eduskuntaan olevan juridisesti haastavaa.


Demokraatti: Kärnä harkitsee Väyrysen valtakirjan riitauttamista oikeudessa MTV 14:15 26.04

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo Demokraatissa, että useat lakimiehet ovat todenneet hänelle Paavo Väyrysen paluun eduskuntaan olevan juridisesti haastavaa.


Keskustan kansanedustajan mieli muuttui yhdessä yössä - toivotti Väyryselle ensin kaikkea hyvää, harkitsee nyt haastamista oikeuteen iltalehti 13:31 26.04

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen paluu eduskuntaan ei ole läpihuutojuttu, sanoo Väyrysen varamies Mikko Kärnä Lapista. Keskustan europarlamentaarikko ja kunniapuheenjohtaja Väyrynen ilmoitti keskiviikkona palaavansa eduskuntaan kesäkuun alussa ja eroavansa samalla keskustasta. Noin 15 minuuttia ennen Väyrysen ilmoitusta Väyrysen varamies, kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) lähetti medialle tiedotteen, jossa hän toivotti Väyryselle ”kaikkea hyvää”.


Käräjäoikeus: Lönnrotinkadun yliajosta epäilty oli syyntakeeton – ajoi autolla kuuden ihmisen päälle MTV 11:32 26.04

Helsingin keskustan viime heinäkuun yliajosta epäilty mies oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeeton eli ei ymmärtänyt tekoaan. Asiasta kertoo Helsingin käräjäoikeus.


Näkökulma: Sipilä tumppasi Väyrysen - aiheutti lisää painetta sote-uudistukselle iltalehti 07:59 26.04

Lausuntojen loppuun asti harkitseminen ei varsinaisesti ole ollut pääministeri Sipilän vahvin puoli, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Onhan se kieltämättä ymmärrettävää, että keskustan nykyisessä johdossa ollaan tympiintyneitä Paavo Väyrysen moniin käänteisiin. Mutta se ei ole ymmärrettävää, että minkälaiseen hönöyden tilaan tämä on vienyt ainakin pääministeri Juha Sipilän, ilmeisesti myös hänen lähipiirinsä. Väyrynen ilmoitti viime viikolla, että hän luopuu kisaamasta puolueen puheenjohtajan paikasta, jos pääsee kisaamaan puoluevaltuuston puheenjohtajan paikasta. Tämä olisi vaatinut jo vireillä olevan, Sipilän oman Pohjois-Pohjanmaan piirin, tekemän aloitteen nopeutettua käsittelyä.


Varasijalta eduskuntaan nouseva Eija Nivala haluaa kirkkoherraksi - valituksi tullessaan hakisi heti vapautusta kansanedustajuudesta iltalehti 22:10 25.04

Brysseliin suuntaavan Mirja Vehkaperän varaedustaja saattaa hakea saman tien vapautusta kansanedustajan työstä. Paavo Väyrysen paluu Suomen päivänpolitiikkaan myllää uusiksi edustajapaikkoja niin europarlamentissa kuin eduskunnassa. Väyrysen paikan europarlamentissa perii keskustan Oulun piirin kansanedustaja Mirja Vehkaperä, jonka paikkaa eduskunnassa ei kuitenkaan saa Väyrysen tämänhetkinen Lapin vaalipiirin varamies Mikko Kärnä, vaan tuoli istuntosalissa kuuluu keskustan Oulun vaalipiirin Eija Nivalalle. Oulaisten seurakunnan vs. kirkkoherrana tällä hetkellä toimiva Nivala sai kevään 2015 eduskuntavaaleissa 4476 ääntä häviten viimeisenä keskustalaisena Oulun vaalipiiristä läpi menneelle Ulla Parviaiselle vain 47 äänellä.


Varasijalta eduskuntaan nouseva Eija Nivala hakee kirkkoherraksi - valituksi tullessaan hakisi heti vapautusta kansanedustajuudesta iltalehti 21:00 25.04

Brysseliin suuntaavan Mirja Vehkaperän varaedustaja saattaa hakea saman tien vapautusta kansanedustajan työstä. Paavo Väyrysen paluu Suomen päivänpolitiikkaan myllää uusiksi edustajapaikkoja niin europarlamentissa kuin eduskunnassa. Väyrysen paikan europarlamentissa perii keskustan Oulun piirin kansanedustaja Mirja Vehkaperä, jonka paikkaa eduskunnassa ei kuitenkaan saa Väyrysen tämänhetkinen Lapin vaalipiirin varamies Mikko Kärnä, vaan tuoli istuntosalissa kuuluu keskustan Oulun vaalipiirin Eija Nivalalle. Oulaisten seurakunnan vs. kirkkoherrana tällä hetkellä toimiva Nivala sai kevään 2015 eduskuntavaaleissa 4476 ääntä häviten viimeisenä keskustalaisena Oulun vaalipiiristä läpi menneelle Ulla Parviaiselle vain 47 äänellä.


Keskustan jättävän Paavo Väyrysen mukaan keskustasta on tullut pikku-kokoomus: ”Nämä henkilöt eivät välttämättä välitä siitä, mitä keskustalle käy” iltalehti 20:39 25.04

Keskustan europarlamentaarikko ja kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen kertoi Iltalehdelle, miksi hän päätti erota hänelle rakkaasta puolueesta. Väyrynen piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden Helsingin keskustassa sijaitsevassa hotellissa. Tilaisuuden kahvitarjoilu meni tarkan markan miehenä tunnetulle Väyryselle ominaiseen tapaan Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmän (ALDE) piikkiin. Tilaisuudessa kuultiin kaksi uutista, joista ainakin toinen oli odotettu sellainen: Väyrynen palaa kesäkuun alkupuolella eduskuntaan, minkä lisäksi hän eroaa keskustasta. Väyrysen mukaan eropäätös oli vaikea.


”Bryssel kutsuu!” – Keskustan kansanedustaja nousee Väyrysen tilalle uusisuomi 19:16 25.04

Kansanedustaja Mirja Vehkaperä (kesk.) siirtyy Euroopan parlamenttiin Paavo Väyrysen tilalle pätkämepiksi.


Paavo Väyrynen: ”Palaan eduskuntaan kesäkuussa, luovun keskustan jäsenyydestä” iltalehti 18:29 25.04

Eduskunnasta Väyrysen tieltä väistyy kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk). Väyrynen kertoi suunnitelmistaan tiedotustilaisuudessa keskiviikkona. Paavo Väyrynen kertoo, että palaa eduskuntaan kesäkuussa ja luopuu keskustan jäsenyydestä. Hän kertoo asiasta blogissaan.


Mikael Pentikäinen ei vastaa Brysselin-kutsuun - piikittelee Väyrystä: ”Tänään se sitten oli tämä kesäkuun suunnitelma” iltalehti 18:24 25.04

Pentikäisen mukaan tuloillaan olevat kolmet vaalit ja järjestöuudistus ei ole toimitusjohtajalle hyvä hetki jättää Suomen Yrittäjät. Keskustan toisen euroedustajan valtikan kuuluisi perimysjärjestyksessä Suomen Yrittäjien toimitusjohtajalle Mikael Pentikäiselle (kesk), mutta tämä kertoi keskiviikkona, ettei ota tehtävää vastaan. Päätöksen taustalla on Pentikäisen mukaan ennen muuta ajoitus, ei se, etteikö parlamentaarikon tehtävä olisi kiinnostava tai tärkeä.


Keskustan kansanedustaja Mirja Vehkaperä ottaa Paavo Väyrysen paikan Euroopan parlamentissa: ”Bonjour ja merci!” iltalehti 18:18 25.04

Keskustan kansanedustaja Mirja Vehkaperä, 42, nousee neljänneltä varasijalta Euroopan parlamenttiin eduskuntaan palaavan Paavo Väyrysen tilalle. Väyryseltä vapautuva paikka kuuluisi vuoden 2014 EU-vaalituloksen perusteella Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana toimivalle Mikael Pentikäiselle, mutta Pentikäinen ilmoitti keskiviikkona, ettei hän aio ottaa paikkaa vastaan. Pentikäisen kieltäytymisen myötä paikka menee seuraavalle keskustan ehdokkaalle eli tässä tapauksessa Vehkaperälle. Vehkaperä on kolmannen kauden kansanedustaja ja keskustan eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja.


Eduskuntaan palaava Väyrynen luopuu keskustan jäsenyydestä ja aikoo vastustaa sote-uudistusta: ”Olen sekä hallitusta että oppositiota vastaan” iltalehti 17:29 25.04

Paavo Väyrysen mukaan keskusta on kuihtumassa pienpuolueeksi. Paavo Väyrynen kertoi suunnitelmistaan tiedotustilaisuudessa keskiviikkona. Keskustan europarlamentaarikko ja ex-presidenttiehdokas Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan kesäkuussa ja luopuu samalla keskustan jäsenyydestä.


ampui kultaisen maalin ele aamujäillä, hotellissa Island -kisaaja juhli jälkiviisaita joutua loppuelämäkseen vankilaan julkaisi anteeksipyynnön Kärppien huikea Karvas finaalitappio päälle, Kärpillä paljastivat Raaseporin puolustukseen nimi sivaltaa jälkiviisaita kriitikoita turpaan vetämisellä Helsingissä ”Innokkaimmat kiipeilevät jo ”Lähti vähän

Uutiset