Suomella vahva edustus Planican sprintin erävaiheessa – Kerttu Niskasella harmittava kohtalo iltasanomat 12:43 20.01

Suomella on sekä naisten että miesten erävaiheessa neljä edustajaa.


Neljä suomalaisnaista jatkoon sprintissä – Kerttu Niskasella kaikista karuin kohtalo MTV 12:04 20.01

Krista Pärmäkoski, Aino-Kaisa Saarinen, Johanna Matintalo ja Anne Kyllönen selvittivät sprinttikarsinnan hiihdon maailmancupissa Planicassa lauantaina.


Neljä suomalaisnaista erävaiheeseen Planican sprintissä – Kerttu Niskasella harmittava kohtalo iltasanomat 12:01 20.01

Kerttu Niskanen ja Laura Mononen karsiutuivat erävaiheesta hiihdon maailmancupin sprintissä.


Anne Kyllösen olympiaunelma elää - edessä huippujännittävä sprinttikisa! iltalehti 12:01 20.01

Planicassa on hiihdetty naisten sprintin karsinta. Suomalaisista varsinaiseen kilpailuun etenivät Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski, Aino-Kaisa Saarinen ja Johanna Matintalo. Kerttu Niskasen ja Laura Monosen urakka päättyi sen sijaan karsintaan.


Bussi ajoi punaisia päin Turussa - törmäsi pyöräilijään iltalehti 11:08 20.01

Linja-auton epäillään ajaneen perjantaina iltapäivällä pyöräilijän päälle Hämeenkadun ja Kerttulinkadun risteyksessä. Perjantaina iltapäivällä Turussa linja-auton kuljettajan epäillään ajaneen punaisia päin ja törmänneen suojatietä ylittäneeseen pyöräilijään. Linja-auto oli onnettomuushetkellä ajamassa Hämeenkatua pitkin. Törmäys tapahtui Hämeenkadun ja Kerttulinkadun risteyksessä.


Kerttu Niskanen kommentoi sisarusten poisjääntiä: ”Ei ole Niskasten salaliitto” iltasanomat 16:22 13.01

Kerttu Niskanen lähetti onnitteluviestin Riitta-Liisa Roposelle.


Iivo Niskanen jättää SM-hiihdot väliin – myös isosisko Kerttu Niskanen jäi kotiin iltasanomat 11:52 13.01

Suomen kärkihiihtäjiin kuuluvat Niskasen sisarukset eivät kilpaile viikonloppuna Vantaan SM-hiihdoissa.


Kerttu Niskanen ei hiihdä SM-laduilla – "Palauttelen Tourista" MTV 11:18 13.01

Kerttu Niskanen on päättänyt jättää Vantaan SM-hiihdot väliin.


Kerttu Niskanen jättää SM-hiihdot väliin - ”Nyt nautin kotonaolosta” iltalehti 10:37 13.01

Kerttu Niskanen jättää tänä viikonloppuna Vantaalla järjestettävät SM-hiihdot väliin. Vantaan SM-hiihdoissa kilpaillaan lauantaina naisten 10 kilometriä ja miesten 16,5 kilometriä. Molemmat kisat käydään vapaalla hiihtotavalla. Kerttu Niskasen nimi löytyy naisten kilpailun lähtölistasta viimeisenä, mutta Niskanen ilmoitti lauantaiaamuna jättävänsä SM-hiihdot kokonaan väliin.


Kerttu Niskaselle jäi vielä menohaluja: "Vähän liian lyhyt Tour" MTV 16:46 07.01

Kerttu Niskanen olisi ollut valmis haastamaan itseään vielä enemmän Tour de Ski -kiertueella.


Kerttu Niskanen oli porukan hyvävoimaisin hiihtäjä loppunousun päällä: ”Oli aika helppo Tour” iltalehti 15:08 07.01

Suomalainen sijoittui kuudenneksi tämän vuoden Keski-Euroopan kiertueella. Iltalehti seurasi erittäin tarkasti 15 ensimmäisen urheilijan maaliintulon Tour de Skin päätösetapin päällä Alpe Cermisin laskettelurinteessä. Viidestätoista naisesta ylivoimaisesti hyvävoimaisimman oloinen oli kuudenneksi sijoittunut Kerttu Niskanen. Hän otti jopa pienen spurtin ennen maaliviivaa, vaikkei kirikamppailua ollut. Maalilinjan ylitettyään suomalainen nojasi hetken sauvoihinsa, otti sukset pois, rupatteli pari sanaa Krista Pärmäkosken kanssa, kävi halaamassa voittajaa Heidi Wengiä ja meni vaihtamaan kuivaa ylle.


Kerttu Niskaselta tylyt terveiset huoltojoukoille – pää painuksissa kuudennesta sijasta MTV 17:56 06.01

Kerttu Niskanen pettyi karvaasti kuudenteen sijaansa Tour de Skin 10 kilometrin perinteisen takaa-ajokisassa Val di Fiemmessä lauantaina.


Kerttu Niskanen pettyi suksiinsa: ”Ihan päin persettä meni” iltalehti 17:15 06.01

Suomalainen arveli, että otti liikaa pitoa välineisiinsä. Kerttu Niskanen sijoittui kuudenneksi Val di Fiemmen perinteisen hiihtotavan kympillä Tour de Skillä, mutta nainen oli maalissa hyvin pettynyt. Hän sanoi, että kisa meni pipariksi huonosti luistaneiden suksien vuoksi.


Upeaa, Krista Pärmäkoski! Suomalainen paahtoi kakkoseksi iltalehti 15:48 06.01

Krista Pärmäkoski hiihti kakkoseksi Tour de Skin perinteisen hiihtotavan kympillä Val di Fiemmessä. Pärmäkoski jäi 7,6 sekuntia Norjan Heidi Wengin taakse ja roikkui kärkiporukassa koko matkan ajan. Kolmoseksi hiihti Itävallan Teresa Stadlober. Kerttu Niskanen oli kuudes, 45,4 sekuntia kärjen takana. Aino-Kaisa Saarinen sijoittui 13:nneksi. Hänen loppuaikansa jäi Wengistä hieman yli puolitoista minuuttia.


Kerttu Niskanen teki kaikkien aikojen punttikuurin - paino kasvoi useita kiloja: ”Rauta nousee ja tyttö lihoo” iltalehti 07:01 05.01

Suomalaishiihtäjän uusi henkilökohtainen valmentaja Pekka Vähäsöyrinki laittoi suojattinsa ensitöikseen kuuden viikon voimaharjoittelukuurille. Kerttu Niskanen aloitti viime kauden jälkeen valmennusyhteistyön takavuosien huipputekijän Pekka Vähäsöyringin kanssa, ja uusi luotsi laittoi ensitöikseen suojattinsa punttikuurille. - Aikaisempina kausina mun heikkous on ollut voimatasot ja varsinkin ylävartalon voimat. Olin saanut aikaisemminkin jonkinlaista punttitulosta ja olin siihen tyytyväinen, mutta se oli oikeasti liian vähän. Pekka oli sitä mieltä, että ylävartaloon pitää saada lisää ruutia, Niskanen kertoo.


Mertaranta: Pärmäkoskella ja Niskasella yhteinen vastustaja – minimitavoitteena puolustusvoitto MTV 07:06 04.01

Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskanen on seurattava tarkasti Jessica Digginsin tekemisiä Tour de Skillä torstaina, ennakoi C Moren maastohiihtoselostaja Antero Mertaranta.


Salkkareiden Kerttu Rissanen avautuu haastavasta vuodestaan: "Olin ahdistunut ja epävarma siitä, mitä haluan" mtv 20:30 03.01

Salkkareiden Kerttu Rissanen summasi vuotensa Instagram-päivityksessään. Nuori nainen kertoo haastavasta vuodestaan.


Suomen MM-mitalistin tilanne huolestuttaa: ”Laura on kuutamolla” iltalehti 12:02 03.01

Iltalehden asiantuntija Toni Roponen arvioi Suomen naishiihtäjien suorituksia Tour de Skin kolmen etapin jälkeen. Laura Monosen tilanne huolestuttaa mestarivalmentajaa. Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen kehuu Krista Pärmäkosken ja etenkin Kerttu Niskasen suoritustasoa Tour de Skillä, mutta kahden muun suomalaisnaisen tilanne ei ole kovin mairitteleva. Laura Mononen, jonka oletettiin tällä kaudella nousevan maailman terävimmän kärjen tuntumaan, on ollut vaisu läpi talven. Viime vuoden MM-kisojen viestimitalistin Tourilla naisen sijoitukset ovat 40, 15 ja 21.


Suomalaishiihtäjän tuskainen Tour de Ski ohi uusisuomi 15:50 01.01

Pyeongchangin olympiakisoihin jo valituista suomalaishiihtäjistä Krista Pärmäkoski sijoittui uudenvuodenpäivänä Tour de Skin 10 kilometrin vapaan tyylin takaa-ajokisassa Lenzerheidessa neljänneksi ja Kerttu Niskanen kuudenneksi.


Kerttu Niskanen puhkuu itseluottamusta: ”Ei auta kuin odotella, että läsähtää” iltalehti 14:00 01.01

Suomalainen on Tour de Skin kokonaistilanteessa kuudes. Kerttu Niskanen on useaan otteeseen puhunut näillä lumilla, että perusharjoittelukausi uuden valmentajan Pekka Vähäsöyringin alaisuudessa on ollut mainio, ja että hän odottaa itseltään kovia tuloksia. Niskanen on viime viikkoina napannut hyviä sijoituksia aivan terävimmän kärjen takana. Maanantaina Tour de Skin kolmannella etapilla hän oli kuudes, ja on samalla sijalla myös kiertueen kokonaiskilpailussa.


Uutiset