Kärppien voittomaalissa tiivistyi mieletön tarina – sankarihahmon ei edes pitänyt pelata finaaleissa! MTV 22:26 26.04

Jääkiekon SM-liigan kuudennessa finaaliottelussa Kärppien sankariksi nousi puolustaja Aleksi Mäkelä, joka laukoi ottelun ainoan ja mestaruuden varmistaneen osuman. Mäkelän tarina oli lopulta aivan mieletön.


SM-liigan maalikuninkaalla erikoinen ongelma - joukkuekaverit eivät osaa nimeä: ”Nyt he alkavat juoda, joten ei mitään toivoa!” iltalehti 22:20 26.04

SM-liigan maalikuninkuuden voittanut Kärppien ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand oli iloinen ratkaisumaalin tehneen Aleksi Mäkelän puolesta. Bertrand teki runkosarjassa 32 maalia ja pudotuspeleissäkin 5. SM-kullan ratkaisseen maalin tehneelle Aleksi Mäkelälle kultamaali oli liigauran kuudes.


Karvas finaalitappio nosti Tapparan tähdelle tunteet pintaan - vahvisti jättävänsä seuran: ”Vetää kylmäksi” iltalehti 22:11 26.04

Dominik Hrachovina kertoi Aleksi Mäkelän voittomaalin taustat. Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina kuvaili oloaan tyhjäksi hopea mitali kaulassa kuudennen SM-finaalin jälkeen median haastattelualueella. Samaan aikaan kaukalossa Kärpät juhli Suomen mestaruutta. Hrachovina joutui antautumaan ajassa 55.32, kun Aleksi Mäkelä iski Kärpille ottelun ainoaksi jääneen osuman.


Kärppien sankari teki uransa ensimmäisen pudotuspeliosuman makeaan paikkaan - ”Lähti vähän hanskasta” iltalehti 22:07 26.04

Kärppien Aleksi Mäkelä teki torstain kiekkofinaalissa uransa isoimman osuman. Aleksi Mäkelä, 24, huudatti kärppäfaneja kuudennessa finaalissa ajassa 55:32, kun hän laukoi Kärppien kultaiseksi jääneen 1-0-voittomaalin Dominik Hrachovinan selän taakse. Osuma oli kiiminkiläislähtöiselle kiekkoilijalle vasta liigauran kuudes maali.


Mäkelä kulki pitkän tien Suomen mestaruuden ratkaisijaksi jatkoaika.com 22:05 26.04

Aleksi Mäkelä oli liki kaksi kuukautta sivussa Kärppien kokoonpanosta, mutta sai vastuuta pudotuspeleissä Jani Hakanpään jäätyä sivuun tositoimista. Puolustaja kiitti, ja niittasi mestaruusmaalin Tapparan Dominik Hrachovinan selän taakse.


Ruohomaa kiitteli joukkueen kärsivällisyyttä mestaruuden tiellä ? "Hyvistä yksilöistä kasvoi mieletön joukkue" jatkoaika.com 22:00 26.04

Kärpät voitti finaalisarjan kuudennen kamppailun Hakametsässä, kun Aleksi Mäkelä iski ottelun ainoan osuman kolmannessa erässä. Mikael Ruohomaa oli onnesta soikeana, kun pokaali oli noussut ilmaan ja oli juhlan aika.


Lasse Kukkonen hehkutti uskomattoman tarinan tekijöitä – "Kärppä on aika vikkelä poika" MTV 21:57 26.04

Jääkiekon Suomen mestaruuden voittanut Kärpät toi tällä kaudella raikkaat mausteensa suomalaiseen jääkiekkoon. Oululaisjoukkue viljeli energistä pelitapaa, jossa haettiin rohkeasti murtavia, pitkiäkin syöttöjä ja puolustettiin eteenpäin aggressiivisesti karvaten. Myös Kärppien konkaripakki Lasse Kukkonen hehkutti oululaisten tarinaa pelitavan ja sen tekijöiden kautta.


Kärppien mestaruusmaalin tekijä pelasi vain kaksi pudotuspeliottelua – tällainen hän on iltasanomat 21:40 26.04

Jäälistä on noussut Suomen kiekkoilun eturiviin isoja puolustajanimiä. Aleksi Mäkelä, 24, ei kuulu heihin. Vielä.


Katsomosta ratkaisijaksi: Kärppien yllätysmies kirjoitti ikimuistoisen tuhkimotarinan MTV 21:24 26.04

Kärppien puolustaja Aleksi Mäkelä oli seurannut SM-liigan pudotuspelit pitkälle finaalisarjan loppupuolelle saakka katsomosta. Mäkelä pelasi tänään finaalisarjan ja koko pudotuspelikevään toisen ottelunsa, mutta teki sen ikimuistoisella tavalla: ampumalla mestaruusmaalin.


Katsomosta ratkaisijaksi: Kärppien yllätysmies kirjoitti upean tuhkimotarinan MTV 21:24 26.04

Kärppien puolustaja Aleksi Mäkelä oli seurannut SM-liigan pudotuspelit pitkälle finaalisarjan loppupuolelle saakka katsomosta. Mäkelä pelasi tänään finaalisarjan ja koko pudotuspelikevään toisen ottelunsa, mutta teki sen ikimuistoisella tavalla: ampumalla mestaruusmaalin.


Kärpät on Suomen mestari! Varamies ampui kultaisen maalin iltalehti 20:58 26.04

Oulun Kärpät on Suomen mestari 2018. Kärpät voitti kuuden finaalin Tampereella 1-0 ja vei finaalisarjan voitoin 4-2. Kultaisen maalin laukoi oululaisille varapakki Aleksi Mäkelä ajassa 55.32. Jari Sailio karvasi kiekon ja tarjoili sen maalin takaa Mäkelälle, joka tulitti sydämensä kyllyydestä.


Kela pyörsi päätöksensä toimeentulotuesta - yksinhuoltajaäiti Lauran ei tarvinnutkaan myydä poikansa omaisuutta: ”Olen hirveän helpottunut” iltalehti 20:31 26.04

Helsingissä asuva kahden lapsen äiti Laura saa täysimääräisen perustoimeentulotuen myös poikansa osalta. Kela oli aiemmin vaatinut, että se edellyttäisi pojan sijoitusrahasto-osuuden myymistä. helsinkiläisen yksinhuoltajaäiti Lauran tuskastumisesta Kelaan. Kela vaati häntä myymään poikansa sijoitusrahasto-osuuden, jotta Laura voisi hakea itselleen ja lapsilleen perustoimeentulotukea. Hän sai reilun viikon aikaa myydä noin kolmen sadan euron arvoisen rahasto-osuuden, jonka Lauran äiti oli lapsenlapselleen antanut.


Oikeusasiamies: Tietoja eduskunnan vierailijoista ei olisi saanut tuhota kesken oikeudenkäynnin MTV 15:13 26.04

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen katsoo eduskunnan turvallisuusosaston menetelleen virheellisesti vuonna 2017, kun pyydetyt vierailijatiedot oli hävitetty ennen kuin korkein hallinto-oikeus oli lopullisesti ottanut kantaa niiden julkisuuteen.


35-vuotiaalle 9 vuotta vankeutta taposta - naisen ruumis kuljetettiin petauspatjaan käärittynä Viitasaarelle ja haudattiin lopulta maastoon iltalehti 15:05 26.04

Kuoliaaksi kuristettu 57-vuotias uhri kuljetettiin patjaan käärittynä Riihimäeltä Viitasaarelle. 35-vuotias Mikko Antero Juntunen on tuomittu taposta yhdeksän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hän sai tuomion kuristettuaan kuoliaaksi 57-vuotiaan naisen yksityisasunnossa Riihimäellä. Tapahtumat saivat alkunsa riihimäkeläisasunnossa syntyneestä riidasta, kun tekijä oli kertomansa mukaan hermostunut naisen puheista. Humalainen tuomittu oli pahoinpidellyt naista nyrkein ja lopulta istunut maassa makaavan uhrin päällä kuristaen tätä.


Eduskunta alkoi hävittää vierailijatietoja joka päivä sen jälkeen, kun oikeus määräsi ne julkisiksi - Oikeusasiamieheltä moitteet iltalehti 14:29 26.04

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen toteaa tuoreessa kannanotossaan, että eduskunnan turvallisuusosasto menetteli virheellisesti hävittäessään vierailijatietoja ennen oikeuden lopullista päätöstä. Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläisen arvostelee eduskunnan turvallisuusosaston menettelyä, kun se vuonna 2017 käsitteli tietopyyntöjä eduskunnassa vierailleista henkilöistä. Eduskunnan vierailijatietojen käsittelystä kohistiin viime vuonna julkisuudessa, kun oikeus määräsi vierailijatiedot julkisiksi ja eduskunta alkoi hävittää tietoja päivittäin.


Koululaiset saivat tarpeekseen siivottomista unisex-vessoista – tytöt ja pojat saivat omat wc:t iltasanomat 14:13 26.04

Koskelan yläkoulun tytöt halusivat omat vessat.


Motiivi: Pääluottamusmiehen työsuhde purettiin, kun hän nosti esiin henkilöstön epäasiallisen kohtelun - työnantaja joutui maksamaan 55 000 euron korvaukset iltalehti 14:05 26.04

JHL:n Motiivi-lehti kertoo suonenjokelaisen lähihoitajan työsuhteen purkamisesta. Motiivi-lehti kertoo JHL:n liittoon kuuluva Pilvi Hännisen työsuhteen yllättävästä purkamisesta. Hänninen oli kertonut pääluottamusmiehen ominaisuudessa työsuojelutoimikunnalle edustamiensa henkilöiden kokeneen epäasiallista kohtelua kaupungin henkilöstöpäälliköltä.


10 prosentin vähemmistö haukkaa 70 prosenttia koko budjetista - näin eläkeläiset käyttävät sote-palveluja iltalehti 09:01 26.04

Tuoreessa tutkimuksessa on käytetty ainutlaatuisen kattavaa rekisteriaineistoa, joka kattaa Suomen kaikki eläkeläiset. Eläkeläinen käyttää sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita vuodessa keskimäärin 6 500 euron edestä ja maksaa niistä asiakasmaksuina 830 euroa, kertoo tuore tutkimus. Noin kymmenen prosentin vähemmistö eläkeläisistä käyttää sote-palveluita huomattavan paljon. He aiheuttavat lähes 70 prosenttia kaikista eläkeläisten palveluiden tuottamisesta syntyvistä kuluista.


Vakuutusetsivän karu kolumni: Kävin kertomassa, kuinka eläkeläistä kustaan linssiin MTV 07:40 26.04

Kävin ennen joulua kertomassa itähelsinkiläiselle eläkeläisyhdistykselle petoksista. Alun perin he pyysivät minua kertomaan heille, kuinka eläkeläistä kustaan linssiin. Muutin otsikkoa hieman salonkikelpoisemmaksi, kuitenkaan esitykseni sisältöä muuttamatta. Yhtenä pääteemana nousi esiin valepoliisit, joista on viime aikoina puhuttu julkisuudessa paljon, kirjoittaa MTV Uutisten uusi kolumnisti, vakuutusetsivä Christian Rönnbacka.


RoPS:n päävalmentaja kertoo Napapiirin sankaruudesta: ”Suurella sydämellä ja fiksusti taktisesti” iltalehti 22:37 25.04

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela on tyytyväinen ja vähän ylpeäkin joukkueestaan. Toni Koskelan komentama RoPS johtaa Veikkausliigaa puhtaalla pelillä maali koskemattomana. Kuuluisa menestyksen salaisuus on yksinkertainen. On mietittävä vain seuraavaa harjoitusta tai seuraavaa peliä.


aktiivisesta vakauspolitiikasta” epäilty on uhrin erottavan ja himon mestaruus jääkiekon juhlaa jatkosuunnitelmia kaksi viikkoa myöhemmin kesken SM-finaalien Leijonat nöyryytti pitkään – SM-kultaa plagiointisyytöksiä koskeva kappale Räikkönen väisteli kysymyksiä sai Saulilta Suomen mestaruutta Hakametsän Syyte Poliisi uhkasi tilanteesta uutta vielä edessä

Uutiset