Kauhavan maastopalo saatu pääosin sammumaan – sammuttajat työskentelivät äärirajoilla usean päivän ajan MTV 09:00 02.08

Kauhavalla sunnuntaista asti roihunnut maastopalo on saatu käytännössä sammutettua.


Päiväkausia roihunnut Kauhavan maastopalo on sammutettu iltasanomat 08:48 02.08

Kauhavalla sunnuntaista asti roihunnut maastopalo on saatu käytännössä sammutettua.


Sammuttajilla vaikeat olosuhteet Kauhavan pätsissä – "Savu ja pöly meni silmiin ja hengitysteihin" MTV 10:29 01.08

Kauhavalla useita päiviä jatkuneissa maastopalossa jälkisammutustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Päivystävä palomestari Ville Kultalahti kertoo, että sammuttajat ovat työskennelleet äärirajoilla.


Kauhavan maastopalon sammutus jatkuu vielä päiviä – "Sammuttajat äärirajoilla" MTV 09:02 01.08

Kauhavan metsäpalon sammuttajat ovat olleet usean päivän ajan äärirajoilla helteen vuoksi, kertoo päivystävä palomestari Jari Kankaanpää Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta. Kankaanpää kertoo, että sammuttajien työvuoroja on pyritty lyhentämään.


Kauhavan metsäpalon sammuttajat äärirajoilla helteen takia iltasanomat 08:53 01.08

Sammutustyöt jatkuvat vielä päiviä.


Kauhavan laaja maastopalo rauhoittumassa – alueelle kaivataan rankkoja sateita: "Tulevaisuus riippuu aika paljon siitä, paljonko tulee vettä" MTV 20:51 31.07

Kauhavan maastopalo on rauhoittumaan päin, kerrotaan Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta. Pelastuslaitos valmistautuu irrottamaan kalustoaan maastopalon sammutuksesta muihin tehtäviin.


Kauhavan suurpalon sammutus kestänee ainakin tämän päivän – apua sammutustöihin naapurikunnista iltasanomat 08:44 31.07

Palo sai alkunsa turvekentältä, josta se levisi metsään.


Kauhavan suurpalon sammutus kestänee ainakin tämän päivän – apua sammutustöihin naapurikunnista MTV 08:11 31.07

Kauhavan maastopalo roihuaa nyt noin 100 hehtaarin laajuudella, kertoo pelastuspäällikkö Petri Järvensivu Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.


Kauhavan suurpaloa sammutti 70 ihmistä – ”Tuli meinasi muutamasta paikkaa karata” iltasanomat 23:52 30.07

Maanantai-iltana paloa oli sammuttamassa 70 ihmistä.


Kauhavan suurpaloa sammuttamassa yli 100 palomiestä – helikopteri heittänyt jo yli 50 lastillista vettä MTV 08:58 30.07

Etelä-Pohjanmaalla Kauhavalla sammutetaan yli 80 hehtaarin metsäpaloa ainakin aamuun asti. Pelastusjohtaja Harri Setälä Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta sanoo, että aamuksi Puolustusvoimilta on pyydetty virka-apua jälkivartiointiin.


Kauhavan suurpaloa valmistaudutaan sammuttamaan päiviä – ”Palo on pureutunut syvälle suohon” iltasanomat 08:51 30.07

30 varusmiestä tuli sammuttamaan paloa varhain aamulla.


Tuli levinnyt turvesuolta maastoon Kauhavalla – suurpalo on saatu rajattua MTV 16:48 29.07

Turvetuotantoalueelta alkunsa saanut palo on levinnyt maastoon Kauhavan Ohranevalla, kerrotaan Kauhavan paloasemalta.


Tuli levinnyt turvesuolta maastoon Kauhavalla – palo ei hallinnassa MTV 16:48 29.07

Turvetuotantoalueelta alkunsa saanut palo on levinnyt maastoon Kauhavan Ohranevalla, kerrotaan Kauhavan paloasemalta.


Powerparkin työntekijä hiiltyi täysin: Pahoinpiteli luokkaretkellä olleen lapsen - sai välittömästi potkut iltalehti 16:09 25.05

Mies kävi käsiksi lapseen keskiviikkona. Etelä-Pohjanmaalla Kauhavan Alahärmässä sijaitsevan Powerpark-huvipuiston työntekijä kävi käsiksi puistossa luokkaretkellä olleeseen lapseen. Iltalehdelle asiasta kertoi nimetön lähde, jonka mukaan huvipuiston työntekijä pahoinpiteli lasta keskiviikkona 23. toukokuuta. Lapselle tuli vammoja kasvoihin ja käsiin.


Varma merkki kesästä! Linnanmäki avaa huvipuistokauden MTV 05:13 27.04

Helsingin Linnanmäki avaa tänään kotimaan huvipuistokauden. Kauhavan Powerparkissa huvittelemaan pääsee huomenna, ja Tampereen Särkänniemessä kausi avataan vapunpäivänä. Kouvolan Tykkimäki avautuu toukokuun loppupuolella.


Tulvavesi noussut pelloille ja kellareihin Pohjanmaalla, tulvahuippu vielä tulossa: ”Olemme saaneet oman järven” iltalehti 18:22 18.04

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan jokien pinnat jatkavat nousuaan. Vaikein tilanne on Kyrön- ja Laihianjoella, myös Lapuanjoessa riittää haastetta. Kyrönjoki on noussut Ilmajoen Nikkolassa ja Lapuanjoki Kauhavan Ylihärmän Liinamaassa tämän kuun aikana jo yli neljä metriä. Esimerkiksi Liinamaassa vesi velloo nyt pelloilla laajalla alueella, sillä tulvaraja on ylittynyt reilulla kahdella metrillä. - Liinamaan tämän hetken tilanteeseen vaikuttaa paljon se, että Kauhavanjoki on tuonut tullessaan ison vesimäärän Lapuanjokeen. Vedenpinnan odotetaan jatkavan yhä nousua vähintään kymmeniä senttejä, kertoo Ely-keskuksen johtava vesitalousasiantuntuja Katja Haukilehto.


Katso kuvakooste veden vallasta: Pohjanmaan kevättulvat alkoivat jo - ”Katkaisevat todennäköisesti paikallisteitä, mökkejä on vaarassa kastua” iltalehti 19:56 16.04

Pohjanmaan jokien pinta nousee jo vauhdilla. Nopeasti lämmennyt sää on saanut lumet ja jäät sulamaan Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Tilanne näkyy erityisesti Kyrön- ja Lapuanjoissa veden vauhdikkaana nousuna. Pohjanmaan Ely-keskuksen projektipäällikkö Satu-Mikaela Burmanin mukaan Lapuanjoki on jo tulvinut alimmille pelloille Kauhavan Ylihärmän Liinamaassa.


Onnettomuudesta toipuva Juhani Palmu pystyy jälleen maalaamaan: ”Tunnen olevani aivan uusi ihminen lääkkeiden aiheuttamien harhojen jälkeen” iltalehti 19:59 06.04

Vakavasta onnettomuudesta toipuva taiteilija Juhani Palmu on päässyt viimein palamaan suuren intohimonsa äärelle: Hän on tarttunut jälleen siveltimeen. Lisäiloa tuo hurjasti kohentunut vointi. Toimittajan saapuessa Kauhavan Alahärmässä sijaitsevaan Juhani ja Leila Palmun kotiin on Juhanilla menossa yksi viikon viidestä fysioterapeutin johdolla toteutettavasta jumpasta. Nöyrästi jumpparin ohjeita noudattava taitelija ilmoittaa heti alussa iloisia uutisia.


Kauhavan vastaanottokeskuksessa osa asukkaista jo kolmatta vuotta - Tylyt kertomukset pysäyttävät: ”Lapsi piteli päätöntä ruumista” iltalehti 20:39 31.03

Kauhavan vastaanottokeskuksen asukasmäärä on puolittunut huippulukemista. Henkilökunta kohtaa yhä kertomuksia, joista osa on totta ja toiset keksittyjä. Kellon lähestyessä puoltapäivää on Kauhavan vastaanottokeskuksen pihamaalla autiota. Ensisilmäyksellä ei uskoisi ympärillä asuvan reilut parisataa turvapaikanhakijaa. Sama ilmiö on havaittavissa majoitustilojen käytävillä, joissa ei kuulu risahdustakaan. - Väki heräilee yleensä puolenpäivän jälkeen. Heillä on tällainen vuorokausirytmi, sillä monet menevät nukkumaan hyvin myöhään. Osalla nukkuminen on myös tapa tappaa aikaa, sillä turhautuminen on varsin yleinen olotila, kertoo vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Ari Kokko.


hurmasi Zlatanin Kommentti Ay-liike lausunto Kimi Räikkösen se voisi saada tasan 88 Traaginen vihanpito tuuletukset herättivät huomiota Video Sääkartassa pyörii

Uutiset