Viimeinen Suomen-poikien upseeri on kuollut iltasanomat 14:07 06.12

Virolainen Otto Peters osallistui Karjalan Kannaksen torjuntataisteluihin.


Korpi-Karjalan musertava sotataival: kauhujen 10 minuuttia oli liikaa – JP7:ssä puhkesi kapina juuri ennen suurtaistelua iltasanomat 09:55 03.12

Kesäkuussa 1941 perustetun Jääkäripataljoona 7:n sotataival jatkosodassa oli poikkeuksellisen raskas ja verinen. Se oli niin raskas, että noin 80 miestä nousi kapinaan rankoissa olosuhteissa käytyjen taisteluiden jälkeen.


Myrskyisä aallokko keinutti matkustaja-aluksia – Karjalan evakko Ule menetti viskipullonsa iltasanomat 17:11 30.11

Kova aallokko keinutti Itämerellä liikennöiviä matkustaja-aluksia. Ilta-Sanomat oli vastassa, kun matkustajat astelivat maihin Helsingin Eteläsatamassa.


Yössä kuulunut outo ääni kertoi suomalaisille, että rajalla oli jotakin outoa tekeillä – sitten alkoi kk-tuli ja puna-armeijan hyökkäys iltasanomat 19:01 29.11

Aamuyön tunteina Suomen ja Neuvostoliiton rajalla Karjalankannaksella kuului outo ääni. Vartiomiehet vaistosivat, ettei kaikki ollut niin kuin piti. Perjantaina tulee kuluneeksi 79 vuotta talvisodan syttymisestä.


Karjala-kohu jatkuu Venäjällä – UM: ”Suomella ei ole alue­vaatimuksia millekään maalle” iltasanomat 12:11 28.11

Venäjän mediassa leviää nyt Suomen ulkoministeriön ilmoitus, jonka mukaan Suomi ei aio esittää Venäjälle aluevaatimuksia Karjalan palauttamista koskien.


Lappeenrannan murhasta epäilty kaksikko mielen­tila­tutkimukseen – hävitti ruumiin polttamalla iltasanomat 15:40 23.11

Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi tänään antamassaan välituomiossa, että 20-vuotias mies ja 20-vuotias nainen murhasivat ikätoverinsa keväällä Lappeenrannassa.


Kommentti: Kuka hyötyy PS-nuorten Karjala-vaateista? Ehkä eniten Putin iltasanomat 07:01 21.11

Venäjän kautta julkisuuteen noussut PS-nuorten Karjalan palautusaloite saattaakin palvella juuri Putinin etuja, erikoistoimittaja Arja Paananen kirjoittaa.


Karjala-vaatimus leviää Venäjällä – PS-nuorten tempauksesta uutisoi ensin Kremliä lähellä oleva sivusto iltasanomat 16:09 20.11

Perussuomalaisten nuorten aloite Karjalan palauttamisesta ryhtyi leviämään Venäjällä ennen kuin sitä edes huomioitiin Suomen mediassa.


Uutiset