KSML: Laura Huhtasaari vaatii huivikieltoa pikkutytöille MTV 05:00 21.04

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari vaatii huivikieltoa pikkutytöille Suomessa. Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja tyrmää kiellon perusteettomana. Asiasta uutisoi Keskisuomalainen-lehti.


Pelastaisiko tämä Kokoomuksen? Orpon toivotaan siirtyvän ehdokkaaksi Uudellemaalle MTV 19:21 20.04

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon pitäisi siirtyä Uudellemaalle ehdokkaaksi, jotta kokoomus voi taistella pääministeripuolueen paikasta seuraavissa eduskuntavaaleissa. Näin sanoo kansanedustaja Raija Vahasalo. Tämän vaalikauden aikana jo neljä Uudenmaan kansanedustajaa on jäänyt pois eduskunnasta tai puolueesta.


Yle: Harkimon ja Jungnerin "Liike Nyt" julkistetaan huomenna MTV 18:10 20.04

Kokoomuksen entisen kansanedustajan Harry "Hjallis" Harkimon ja Mikael Jungnerin poliittinen hanke on Ylen uutisten tietojen mukaan jo niin pitkällä, että esimerkiksi sen verkkosivusto on valmiina.


IL-Analyysi: Niinistö avasi latua Harkimon porukalle iltalehti 17:49 20.04

Kuka voisi olla tulevissa eduskuntavaaleissa Liike Nyt -puolueen pääministeriehdokas? Miksei vaikka Jan Vapaavuori, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Mielenkiintoista, että juuri liikemies-kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo kokoaa uutta poliittista voimaa vanhojen valtapuolueiden kiusaksi. Mielenkiintoista siksi, että tätä latua on avannut Hjalliksen hyvä ystävä, presidentti Sauli Niinistö. Harkimo tunnetaan myös Niinistön vaalirahojen kerääjänä.


Paavo Väyrynen vetäytyy Keskustan puheenjohtajakisasta – valmis harkitsemaan puoluevaltuuston puheenjohtajuutta MTV 15:42 20.04

Eurokansanedustaja Paavo Väyrynen vetäytyy Keskustan puheenjohtajakisasta. Hän kertoo asiasta blogikirjoituksessaan.


Kansanedustaja ”järkyttyi” Juhana Vartiaisen puheista – Vartiainen: Ilman tätä hyvinvointimenoja ei voi rahoittaa uusisuomi 09:55 20.04

Työttömyysturvan aktiivimalli antoi yhä aihetta lähes neljätuntiselle kiistelylle, kun aktiivimallin kaatamista vaativa kansalaisaloite oli eduskunnan käsittelyssä torstaina. Keskustelu kulki tuttuja latuja opposition kritisoidessa ja hallituksen puolustaessa sekä korostaessa, että mallin toiminnan tarkasteluun tarvitaan aikaa.


Ben Zyskowicz myönsi Ylellä: Kokoomus on huolissaan – Harkimo voi viedä ”ratkaisevat” äänet uusisuomi 08:51 20.04

Kokoomuksen kokenut kansanedustaja Ben Zyskowicz puhui puolueensa tilanteesta suorasanaisesti Yleisradion Ykkösaamu-ohjelmassa perjantaina. Hänen mukaansa Hjallis Harkimon mahdollinen uusi poliittinen liike tai puolue voi viedä kokoomukselta pääministerikisan kannalta ratkaisevan siivun kannatusta.


"Luottamus puolueisiin jo nyt aivan surkealla tasolla" – Kansanedustajat jättävät kautensa yhä useammin kesken MTV 07:13 20.04

Vapautuksen edustajantoimestaan saajien kansanedustajien määrä sivuaa tällä vaalikaudella jo ennätystasoa. SDP:n kansanedustaja Susanna Huovinen jättää eduskunnan kesken kauden, jos hänelle myönnetään vapautus eduskuntatyöstä.


Näkökulma: Harkimo jättää kokoomuksen - onko perusteilla eliitin keskustelukerho vai vakavasti otettava poliittinen liike? iltalehti 07:00 20.04

- Näyttää siltä, että Hjallis ja Mikael ovat saaneet idean liikkeen perustamiselle ravintola Teatterin vip-tiloissa, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Olli Waris. Katso videolta Harkimon tiedotustilaisuuden kooste. - Vielä aamulla vaikutti siltä, että Harkimon matkaan on lähdössä useampi kansanedustaja. Nyt näyttää siltä, että tulee tussahdus, eräs kansanedustaja kommentoi torstaipäivällä eduskunnassa huhuja Harry "Hjallis" Harkimon ja Mikael Jungnerin johtamasta uudesta poliittisesta liikkeestä.


Hjallis Harkimo jatkoi kokoomusjohdon tylytystä EVS:ssä: "Ryhmäkokoukset keskustelukerho, samat asiat voi lukea lehdestä" MTV 22:45 19.04

Kokoomuksen tänään jättänyt kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo jatkoi nokittelua puolueen johtoa vastaan illan EVS-livessä. Katso koko haastattelu videolta!


Harkimon uusiin suunnitelmiin liitetty Tuomas Enbuske mystisenä: ”Mä en ole missään pääosassa” iltalehti 21:00 19.04

Juontaja ja kolumnisti Tuomas Enbuske vahvistaa ainoastaan, että hän ei ole perustamassa uutta poliittista puoluetta. Katso videolta Harkimon tiedotustilaisuuden kooste. Kansanedustaja Hjallis Harkimo pudotti tänään poliittisen pommin ilmoittamalla eroavansa kokoomuksesta. Iltalehden tietojen mukaan muun muassa juontaja ja kolumnisti Tuomas Enbuske liittyy tavalla tai toisella Harkimon tuleviin kuvioihin.


Pääkirjoitus: Kokoomuksen piina syvenee entisestään – Harkimon ero puolueesta on myrkkyä Orpolle iltasanomat 21:00 19.04

Torstaina iltapäivällä kokoomuksen kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo käveli median eteen ja ilmoitti, että on eronnut kokoomuksesta.


Ottiko Hjallis mallia Macronilta? - IS: Harkimo perustaa Liike Nyt -yhdistyksen iltalehti 20:53 19.04

Harry ”Hjallis” Harkimon uudessa yhdistyksessä on samoja piirteitä Ranskan Emmanuel Macronin voittoisan poliittisen liikkeen kanssa. Kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo kertoi torstaina tiedotustilaisuudessa eroavansa kokoomuksesta. Iltalehden tietojen mukaan Harkimolla on meneillään hanke, jossa on kyse ainakin aluksi poliittisesta liikkeestä, joka pyrkii vaikuttamaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon eduskunnan ulkopuolelta. Ilta-Sanomat , että Harkimo on perustamassa Liike Nyt -nimistä yhdistystä. Myös Iltalehti on nähnyt Patentti- ja rekisterihallituksen perustamisilmoituksen, jossa kerrotaan Liike Nyt -yhdistyksen perustamisesta. IS:n mukaan yhdistyksen sääntöehdotukseen on merkitty, että ”yhdistyksen tarkoituksena on uudistaa politiikan toimintatapoja ja päätöksenteon prosesseja".


Harkimoon yhdistetyn liikkeen verkko-osoite varattiin jo viime kuussa – rekisteröijä: "Asioista tiedotetaan aikanaan" MTV 20:42 19.04

Ilta-Sanomat uutisoi hetki sitten, että hallituspuolue kokoomuksen tänään jättänyt kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä.


Harkimoon yhdistetyn Liike Nyt -yhdistyksen verkko-osoite varattiin jo viime kuussa – rekisteröijä: "Asioista tiedotetaan aikanaan" MTV 20:42 19.04

Ilta-Sanomat uutisoi hetki sitten, että hallituspuolue kokoomuksen tänään jättänyt kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä.


MTV Uutisten Jussi Kärki: ”En lähtisi vielä Harkimon ja Jungnerin karismaa vertaamaan Macroniin ja Trumpiin” MTV 20:39 19.04

MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki arvioi TV-uutisissa, että kokoomuksen eduskuntaryhmässä ei itketä kansanedustaja Hjallis Harkimon perään.


IS: Hjallis Harkimo jättänyt yhdistyshakemuksen – mukana Tuomas Enbusken naisystävä MTV 19:54 19.04

Kokoomuksen tänään jättänyt kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä, kertoo Ilta-Sanomat.


Saarikko: Tarjoan Harkimolle sote-soppaa iltasanomat 18:06 19.04

Sote-paketista vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoo hallituksen osanneen varautua kansanedustaja Harry Harkimon päätökseen lähteä hallituspuolue kokoomuksen riveistä.


Hjallis Harkimo erosi kokoomuksesta - ”En rupea miksikään oppositiopoliitikoksi” iltalehti 16:57 19.04

Kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon kertoi juuri, että hän on tänään eronnut kokoomuksesta. Katso videolta Harkimon tiedotustilaisuus, jossa hän ilmoitti eroavansa kokoomuksesta. Kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo piti tiedotustilaisuuden torstaina eduskunnassa. Hän kertoi eroavansa kokoomuksesta.


Petteri Orpo Hjallis Harkimon erosta: ”Huonon ratkaisun teit” iltalehti 16:56 19.04

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo toivottaa Twitterissä Harry ”Hjallis” Harkimolle hyvää matkaa. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo on kommentoinut Twitterissä kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon eroilmoitusta. Harkimo sanoi torstaina tiedotustilaisuudessa eronneensa torstaina kokoomuksesta. - Huonon ratkaisun teit, mutta hyvää matkaa ystäväni Hjallis. Joukkueessa pärjää aina paremmin kuin yksin, Orpo tviittasi.


Bäckström lähtee seurasta, italialaisjoukkueen Kolmosveskari jätti tuli Suomeen hoitoon vaikea – ”Liian

Uutiset