Kyläkauppias avautuu Lapin Kansalle kahden päivän puhelinpiinasta: Verkot kaatuivat täysin, edes 112:een ei voinut soittaa: "Asiakkaat olivat peloissaan" MTV 23:51 21.07

Pohjois-Lapissa Inarin kunnassa, Näätämöstä Sevettijärvelle koettiin lähes kahden päivän mittainen puhelinpiina viime sunnuntaista tiistai-iltaan saakka, kertoo Lapin Kansa.


Menestyskrapula tai Ecclestonen riistosopimus – miksi Saksa uhkaa kadota kokonaan F1-kartalta? MTV 06:55 19.07

Formula 1 -sarjan Saksan osakilpailun puuttuminen vuorovuosina kisakalenterista on ihmetyttänyt faneja ja F1-toimijoita. Miksi yli 80 miljoonan asukkaan urheilukansalle ei saada järjestettyä taloudellisesti kannattavaa F1-kisaa?


Haitin pääministeri erosi – polttoaineen hinnankorotukset olivat liikaa kansalle MTV 05:24 15.07

Haitin pääministeri Jack Guy Lafontant on ilmoittanut eroavansa tehtävistään saarivaltion pääkaupunki Port-au-Princeä ja useita muita kaupunkeja päivien ajan piinanneiden väkivaltaisten levottomuuksien jälkeen.


Helsingin huippukokous poiki poliisilta oman sähköpostin – kansalle mahdollisuus kysyä vierailusta MTV 11:15 14.07

Helsingissä maanantaina alkava huippukokous on poikinut poliisilta tapaamiseen liittyvän sähköpostin.


Kommentti: Kimi Räikkönen voitti maailmanmestaruuden tallipelillä MTV 06:00 06.07

Ferrari esitteli tämän taktisen manööverin kaikelle kansalle ja teki samalla itsestään kirosanan isolle joukolle formulafaneja. Silti harvoin kuulee valituksia niistä ”hyvistä” tallimääräyksiä, joita Scuderia ja välillä muutkin ovat vuosien saatossa toimeenpanneet.


Suomi antoi veljeskansalle kyytiä – Lauri Markkanen loisti jälleen iltasanomat 20:29 25.06

Suomi sai hyvän kenraaliharjoituksen tärkeisiin MM-karsintapeleihin löylyttämällä Viron 95–76.


Iran on MM-kisojen ainoa maa, jossa naiset eivät saa katsoa miesten pelejä – ”Tämä on erittäin häpeällistä kansallemme” iltasanomat 08:53 18.06

Iranissa naisilla ei ole edelleenkään asiaa jalkapallostadioneille. Tähän epäkohtaan on vaadittu muutosta vuosia. Auttaisivatko MM-kisat?


MTV Uutisten kirjeenvaihtaja “kahden titaanin kohtaamisesta”: Miten Kim selittää takinkääntönsä kansalle? MTV 08:57 12.06

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste arvioi, että Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean Kim Jong-unin tapaamiselta on turha odottaa nopeita ja suuria ratkaisuja. Vain 45 minuutin tapaamisessa ei ratkaista ongelmia, joita on eletty 45 vuotta.


Pääkirjoitus: Hallitus ravistelee kansankotia hereille – ”Ruotsi ei antaudu koskaan” iltasanomat 21:00 22.05

Ruotsin valmiusviranomainen MSB julkisti maanantaina kriiseihin valmistavan tiedotuslehtisen, joka postitetaan pian 4,8 miljoonaan kotitalouteen – koko kansalle.


Helle palaa jo huomenna! iltalehti 18:42 20.05

Maanantai ja tiistai ovat aurinkoisia ja lämpimiä päiviä. Jatkossakaan ei näytä huonolta. Hyviä uutisia kesäkansalle: Helteet tekevät paluun alkuviikosta. - Valtaosassa maata on maanantaina aurinkoista, poutaa ja jopa helteisen lämmintä. Todennäköisesti ainakin joillakin havaintoasemilla tullaan mittaamaan hellerajan ylittäviä lukemia, Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr kertoi sunnuntaina illalla.


Pikkukuninkaalliset varastivat show’n: mutrusuinen prinssi George piilotteli – prinsessa Charlotte linttasi kasvonsa lasiin iltasanomat 21:55 19.05

Charlotte otti jälleen yleisön haltuunsa. Georgea ei kansalle vilkuttelu niinkään kiinnostanut.


Ruotsalaislehdessä ihmetellään Leijonien MM-katastrofia: Ensin unelmalätkää, sitten painajaisminuutit murskasivat kaiken iltalehti 07:00 18.05

Ruotsalaislehti Aftonbladetin kolumnisti oli ällikällä lyöty Suomen ja Sveitsin puolivälieräottelun jälkeen. Sveitsi pudotti Suomen jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa maalein 3-2. Aftonbladet-lehden kolumnisti Mats Wennerholm suomalaisten tunnelmia länsinaapurin kiekkokansalle ja kirjoitti, että tappio aiheutti Suomessa sokin ja epätoivon. Sveitsi tarvitsi MM-välieräpaikan varmistaneisiin maaleihin vain noin neljän minuutin mittaisen ohituiskaistan. Wennerholm kuvaili tuota ajanjaksoa neljäksi painajaisminuutiksi.


Hallitus vesitti soten veropykälät - ”pahasti torso” lakiesitys ei paljasta terveysjättien veronkiertoa ja vierittää vastuun kansalle iltalehti 11:17 13.05

Valtiovarainministeri Petteri Orpo vakuuttaa, että sote-yritysten veronkierto pyritään estämään lailla. Pepper-robotti ohjaa kysyjää Helsingin Kalasataman uudessa terveys- ja hyvinvointikeskuksessa. Neuvoja tulee mm. ilmoittautumisesta ja oikeasta odotustilasta. - Pepperin päähän voisi kyllä ohjelmoida muutakin tietoa. Kysyjiä kyllä riittää, aulaneuvoja Anu Koskinen naurahtaa.


Tallinnassa kadonneen Arin kohtalo uhkaa jäädä mysteeriksi - Ystävät eivät luovuta: Aikovat jatkaa etsintöjä tänä kesänä iltalehti 21:25 12.05

Saarilammin ystävä kertoo etsintöjen jatkuvan alkukesällä. Viime vuonna Tallinnassa kadonneen porilaisen Ari Saarilammin etsintöjä jatketaan virolaisin vapaaehtoisvoimin alkukesällä. Saarilammin läheinen ystävä Sakari Aalto kertoo Satakunnan Kansalle aikovansa matkustaa Viroon tekemään yhteistyötä paikallisen vapaaehtoisen vesietsintäyhdistyksen kanssa. - Odotan pääseväni esittelemään ryhmälle yksityiskohtaisempia tietoja, jotka saan Tallinnan poliisilta. Ryhmä toivon mukaan huomaa niissä jonkin uuden johtolangan, Aalto kertoo.


Jyväskylän yliopisto jälleen Laura Huhtasaaren gradun kimppuun: Näin Huhtasaari vastaa MTV 20:50 09.05

Jyväskylän yliopisto alkaa jälleen tutkia Laura Huhtasaaren gradua plagioinnin varalta, kun Yle julkaisi selvityksen, jonka mukaan työstä olisi kopioitu jopa 30 prosenttia. Huhtasaari kertoo Satakunnan Kansalle olevansa huolissaan oikeusturvastaan.


Huhtasaari plagiointi­kohusta Satakunnan Kansalle: ”Tuntuu ajojahdilta, mietin oikeus­turvaani” iltasanomat 17:04 09.05

Laura Huhtasaaren pro gradu -opinnäytetyöhön liittyvät plagiointiväitteet


MM-kisojen maanantai: Venäjä ja Kanada rutiinivoittoihin, Treutle piinasi Yhdysvaltoja jatkoaika.com 06:00 08.05

Maanantaipäivä Kööpenhaminassa ja Herningissä tarjosi kiekkokansalle suvereeneja voittoja ja nollapelejä. Yhdysvallat hakkasi päätään pitkään saksalaismuuriin nimeltä Niklas Treutle, Venäjä ja Kanada eivät jättäneet vastustajilleen ja Anders Nilsson nollasi Ranskan.


Vakoojasta valtiomieheksi – tällainen on Putinin harkittu brändi MTV 19:04 07.05

Entinen KGB:n vakooja, pääministeri ja Venäjän ikoniksi noussut Vladimir Putin aloittaa nyt neljännen virkakautensa maan presidenttinä ja on muokannut määrätietoisesti imagoaan kansalle sopivaksi.


Mäntsälän turmasta loukkaantuneita törmäsi ihmisiin työnhakuun kohdistuva syrjintäepäily

Uutiset