Kansainvälinen Punainen Risti: työntekijämme ostivat seksiä iltalehti 15:35 24.02

21 järjestön työntekijää on saanut potkut tai eronnut. Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) kertoo, että 21 sen työntekijää on joko erotettu tai eronnut itse sen vuoksi, että he olivat ostaneet seksipalveluja. ICRC:n pääjohtaja Yves Daccord kertoi perjantaina, että päivä oli järjestölle vaikea, mutta tärkeä.


Kansainvälinen asiantuntija tylyttää syvällä rämpivää suomalaisyhtiötä: ”Odotan tilanteen heikentyvän” uusisuomi 11:20 24.02

Tunnettu teknologiaan, peliyhtiöihin ja mobiilipalveluihin erikoistunut riippumaton analyytikko Richard Windsor ennustaa peliyhtiö Rovio Entertainmentille vielä nykyistäkin synkempiä aikoja.


Trump vitsaili kaljuuntumisestaan: Yritän niin helvetisti saada sen piiloon iltalehti 19:31 23.02

Presidentti piti perjantaina pitkän puheen, jossa käsitteli myös kevyitä aiheita. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esiintyi perjantaisessa konservatiivien tilaisuudessa Washingtonin lähellä harvinaisen rentona. Presidentti otti esille jopa oman kaljuuntumisensa, josta kansainvälinen media vinoili hiljattain. - Voi, yritän niin helvetisti saada kaljun kohdan piiloon. Teen paljon töitä sen eteen, Trump veisteli.


Huima arvio Nokian brändistä: Arvo noussut kohisten 8,4 miljardiin dollariin - ”Nousee kuin feenikslintu tuhkasta” iltalehti 16:53 23.02

Brand Finance -sivuston mukaan Nokia on maailman nopeimmin kasvava televiestinnän merkki vuonna 2018. Suomalainen Nokia-brändi on tekemässä paluutta, arvioi kansainvälinen Brand Finance -sivusto. Sivuston raportin mukaan Nokia on maailman nopeitten kasvava televiestinnän merkki vuonna 2018. Sivusto arvioi Nokian brändin nousseen viime vuoden aikana 71 prosenttia, joka tarkoittaa brändin arvon olevan nyt 8,4 miljardia dollaria.


Huima arvio Nokian brändistä: Arvo noussut kohisten 8,4 miljoonaan dollariin - ”Nousee kuin feenikslintu tuhkasta” iltalehti 16:53 23.02

Brand Finance -sivuston mukaan Nokia on maailman nopeimmin kasvava televiestinnän merkki vuonna 2018. Suomalainen Nokia-brändi on tekemässä paluutta, arvioi kansainvälinen Brand Finance -sivusto. Sivuston raportin mukaan Nokia on maailman nopeitten kasvava televiestinnän merkki vuonna 2018. Sivusto arvioi Nokian brändin nousseen viime vuoden aikana 71 prosenttia, joka tarkoittaa brändin arvon olevan nyt 8,4 miljardia dollaria.


Venäjän suurlähetystöstä löytyi liki 400 kiloa kokaiinia Argentiinassa iltalehti 20:43 22.02

Suurlähettiläs teki ilmiannon poliisille. Argentiinan turvallisuusministeriö kertoo saaneensa kiinni kokaiinisalakuljettajat, jotka veivät ainetta maasta Venäjän suurlähetystön kautta. Tutkinta kesti reilun vuoden. Argentiinalaismedian mukaan Venäjän suurlähettiläs Viktor Koronelli löysi johtamaltaan lähetystöltä jo vuoden 2016 joulukuussa 12 diplomaattipostiksi merkittyä matkalaukkua, jotka sisälsivät huumeita. Hän ilmoitti asiasta Argentiinan turvallisuusministeriölle Buenos Airesissa. Tästä alkoi kansainvälinen poliisioperaatio, jonka tuloksista ilmoitettiin tänään.


Itä-Ghoutan tilanne kärjistynyt katastrofaaliseksi – SPR: Ylittää ymmärryksemme rajat ja pelkäämme, että tilanne pahenee MTV 13:50 22.02

Syyriassa miljoonat ihmiset ovat avun tarpeessa pian seitsemän vuotta jatkuneiden väkivaltaisuuksien vuoksi. Kansainvälinen Punainen Risti vetoaa konfliktin kaikkiin osapuoliin siviilien suojelemiseksi.


Olympialaisten dopingkäry varmistui MTV 11:11 22.02

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS totesi torstaina venäläisen curlingpelaaja Aleksandr Krushelnitskin syylliseksi dopingrikkomukseen. Curlingin parikilpailussa olympiapronssia voittanut Krushelnitski oli antanut Pyeongchangissa positiivisen dopingnäytteen meldoniumista.


Kuva: Dopingista kärynnyt olympiakiekkoilija toimitti lehdistölle selityspaperin - ”Minulla on ollut siihen resepti” iltalehti 12:35 20.02

Ziga Jeglic on antanut virallisen lausunnon positiivisesta dopingnäytteestään. Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin kertoi tiistaina, että Slovakian maajoukkuekiekkoilija Jeglic on kärynnyt kielletystä astmalääkkeestä. Jeglic ei ole kiistänyt käyttäneensä ainetta ja joutuu näytteen vuoksi jättämään olympiakisat saman tien kesken. Jeglic ei voinut osallistua Slovenian ja Norjan väliseen karsintaotteluun. Norja voitti 2-1 jatkoajalla.


Ex-liigapelaaja kärysi dopingista Pyeongchangissa MTV 09:50 20.02

Slovenian jääkiekkomaajoukkuetta Pyeongchangin olympialaisissa edustava Ziga Jeglic on jäänyt kiinni dopingin käytöstä. Asian julkisti urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS.


Lumi ja Pyry matkalla maailmanmaineeseen – kansainvälinen media ihastelee Ähtärin pandojen lumileikkejä iltasanomat 18:28 19.02

Fox News ja BBC hehkuttavat suomalaisia pandoja Twitterissä.


CAS vahvisti: Pyeongchangissa olympiamitalin voittanut venäläisurheilija dopingtutkinnassa MTV 09:13 19.02

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on käynnistänyt dopingtutkimuksen paricurlingissa pronssia voittanutta venäläisurheilijaa Aleksandr Krushelnitzkia vastaan. Tuomioistuin tiedotti asiasta maanantaina.


CAS vahvisti: Pyeongchangissa olympiamitalin voittanut venäläisurheilija doping-tutkinnan alle MTV 09:13 19.02

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on käynnistänyt dopingtutkimuksen paricurlingissa pronssia voittanutta venäläisurheilijaa Aleksandr Krushelnitzkia vastaan. Tuomioistuin tiedotti asiasta maanantaina.


CAS vahvisti: Pyeongchangissa olympiamitalin voittanut venäläisurheilija doping-tutkinnassa MTV 09:13 19.02

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on käynnistänyt dopingtutkimuksen paricurlingissa pronssia voittanutta venäläisurheilijaa Aleksandr Krushelnitzkia vastaan. Tuomioistuin tiedotti asiasta maanantaina.


Venäläistähti uhosi, ettei kukaan estä häntä edustamasta maataan - valmentaja ryttyilee nyt päin naamaa NHL:ssä: ”Eikös sinun pitänyt olla olympialaisissa?” iltalehti 05:42 19.02

Aleksandr Ovetshkin joutui syömään sanansa osallistumisestaan Etelä-Korean olympiakisoihin. Ovetshkinin pinna oli ennen kisoja kireällä useammastakin syystä. Kansainvälinen olympiakomitea on sulkenut Venäjän joukkueen ulos olympiakisoista valtiollisen dopingskandaalin takia, ja lisäksi NHL on kieltäytynyt pitämästä olympiataukoa tänä vuonna. Päätös tarkoittaa, että olympiaturnaus pelataan läpi ilman taalaliigan pelaajia. Ovetshkin uhkasi pitkään, että aikoo osallistua kisoihin kielloista huolimatta. Viime syksynä hän kuitenkin myönsi Washington Capitalsin verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa, että taistelu oli ohi.


Systemaattisesta dopingista epäilty Ruotsin valmentaja häärää muina miehinä olympiakisoissa: ”Toimin omantuntoni mukaan” iltalehti 05:26 19.02

Menestysluotsi Wolfgang Pichlerin ylle lankesi D-varjo jo toista kertaa lyhyen ajan sisään. Loistavaa tulosta olympiakisoissa tehneen Ruotsin ampumahiihtomaajoukkueen saksalaisluotsi Wolfgang Pichler häärää muina miehinä Koreassa, vaikka miehen yllä on dopingvarjo. Kansainvälinen olympiakomitea KOK laittoi Pichlerin jäähylle Venäjän maajoukkueen Sotshin olympiakisojen systemaattisen dopingohjelman vuoksi, mutta hieman ennen kisojen alkua Pichler vapautettiin ainakin väliaikaisesti. Hän sai täydet toimintaoikeuden viiden renkaan kisoihin, mutta tutkinta miehen toimista ei ole vielä ohi.


Media: Venäläinen olympiaurheilija antanut positiivisen dopingnäytteen iltalehti 14:22 18.02

Lukuisat venäläisviestimet kertovat, että venäläisurheilijan Pyeongchangissa antamassa dopingnäytteessä on epäselvyyksiä. Venäläisten olympiaurheilijoiden (OAR) joukkueenjohtoa on informoitu tapauksesta. Kansainvälinen olympiakomitea kertoo, että kyseessä on "dopingsääntöjen mahdollinen rikkomus". OAR ei ole kertonut kyseisen urheilijan nimeä. KOK odottaa B-näytteen valmistumista ennen tarkempia kommentteja.


Therese Johaug saa nyt harjoitella Norjan maajoukkueen kanssa - manageri innoissaan iltalehti 13:09 18.02

Mahdollisuudesta huolimatta Therese Johaug ei aio lähiaikoina liittyä Norjan maajoukkueen toimintaan. Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS vahvisti viime vuonna norjalaishiihtäjä Therese Johaug 18 kuukauden mittaisen kilpailukiellon, joka päättyy 18. huhtikuuta. Johaug saa kuitenkin jo nyt harjoitella Norjan maajoukkueen mukana, sillä sääntöjen mukaan kilpailukiellosta vapautumista odotteleva urheilija saa osallistua organisoituihin harjoituksiin kaksi kuukautta ennen kilpailukiellon päättymistä.


Kirjassa Virpi Miettisen värikäs elämä: Loistoa ja rahaa, mutta myös riippuvuuksia ja tuhoavia ihmissuhteita iltalehti 12:38 17.02

Kaikki aikojen kohumissi, Miss Suomi 1965 Virpi Miettinen kertoo toimittaja Tuula Niemisen kirjassa Tuhma prinsessa (Tammi 2018) kaunistelemattomasti värikkään elämänsä käänteet. Porvoolaissyntyinen Virpi Miettinen ponnisti mannekiiniksi ja missiksi legendaarisen Sanelma Vuorteen mannekiinikoulusta. Vaan ei skandaaleitta. Sutjakka, 172-senttinen vaaleaverikkö kruunattiin vuoden 1963 Mannekiinikuningattareksi. Kakkoseksi jäänyt kanssakilpailija nosti äläkän. Hän väitti saaneensa eniten yleisöääniä, koska oli myynyt tilaisuuteen eniten lippuja. Vuorre vei Virpiltä tittelin, mutta kilpailussa tuomaroinut Miss Eurooppa -komitean puheenjohtaja ja aikansa kansainvälinen missivaikuttaja Claude Berr kiinnitti tämän pitkälle muotikiertueelle Ranskaan ja Sveitsiin. Kiertue oli voittajan palkinto.


Kommentti: Aseteollisuus ei pääse irti kuoleman kauppiaan leimasta iltasanomat 12:48 16.02

Kansainvälinen asekauppa on aina ollut salamyhkäistä ja raadollista bisnestä, kirjoittaa IS:n erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Uutiset