Miksi Suomen puolustaja pääsee kentälle vain kovimmissa peleissä? Kylmä kuittaus heikkoon tilastoon: ”Meillä on neljä voittoa”

iltalehti 11:31 15.10

Huuhkajien toppari Sauli Väisänen unelmoi pelaamisesta toppariparina veljensä Leon kanssa. Suomen luottotoppari Paulus Arajuuri ei pelaa tiistain Armenia-pelissä. Pääluotsi Markku Kanerva kertoi maanantain infossa, että puolustajan polvessa on nivelkapselivamma. Ilmeinen korvaaja on Sauli Väisänen, joka pelasi tunnin verran jo lauantaina Bosniassa.


Muistatko, kun Turussa pelattiin edellisen kerran EM-lopputurnauspaikasta? Markku Kanervan yllätysveto tunnelmoi ikimuistoista iltaa: "Elämäni peli"

yle 09:04 15.10

Lähes päivälleen 11 vuotta sitten Turussa pelattiin yksi suomalaisen maajoukkuejalkapallon dramaattisimmista otteluista.


Kommentti: Huuhkajat täysin uudessa tilanteessa – Markku Kanervalla haastava tehtävä Bosnia-kylvyn jälkeen

MTV 08:30 15.10

Tappion syiden analysointi ja niistä oppiminen vaatii hektisissä jalkapallon EM-karsinnoissa täsmällisyyttä ja tehokkuutta sekä ajankäytöllisesti että sisällöllisesti. Myös silloin, kun takana on vuosikymmenen kivuliain selkäsauna suurten panosten ottelussa, kirjoittaa MTV Urheilun Anssi Shemeikka.


Valmennus haluaa lisää "äijämäisyyttä" Huuhkajien pelaamiseen – Armenia on vastahyökkäysjoukkue

yle 20:27 14.10

Suomen jalkapallomaajoukkueen valmentaja Markku Kanerva toivoo, että Suomi näyttää isännän otteet tiistaina Turussa. 


Huuhkajien valmentaja Markku Kanervalle päänvaivaa – Arajuuri sivussa Armeniaa vastaan, Sparvin pelikunto arvoitus

yle 17:54 14.10

Huuhkajien vastuuvalmentaja Markku Kanerva selvitti medialle suomalaispelaajien pelikuntoa maanantaina.


Pallokerho: Suomi jäi alusta asti Bosnian jyrän alle – Markku Kanervan vaihtojahkailu ihmetyttää: ”Valmentajan pitää tunnistaa tilanne”

iltasanomat 17:15 14.10

Pallokerhossa keskustellaan Suomen Bosnia-tappiosta sekä tulevasta Armenia-pelistä.


Puolustusvaliokunnan pj Ilkka Kanerva lyttää EU:n Turkki-kannanoton: ”Lepsu ja vaisu suoritus”

iltasanomat 17:03 14.10

Ulkoasiainvaliokunnan jäsenet Paavo Arhinmäki (vas) ja Kimmo Kiljunen (sd) väläyttävät Syyriaan hyökänneelle Turkille pakotteita.


Huuhkajille karmeita uutisia: Puolustuksen tukipilari ulkona Armenia-pelistä, myös kapteenin peli uhattuna

iltalehti 16:50 14.10

Suomen miesten A-maajoukkue joutuu elintärkeään EM-karsintaan ilman Paulus Arajuurta. Huuhkajien info Turussa käynnistyi ikävillä uutisilla. Päävalmentaja Markku Kanerva paljasti, ettei toppari Paulus Arajuuri ole käytettävissä Armeniaa vastaan tiistaina. –?Hänen vasemmassa polvessaan on nivelkapselivamma, jonka parantuminen vie 2–4 viikkoa. Hyvä uutinen on, etteivät hänen karsintansa ole ohi, Kanerva kertoi.


Huuhkajat laskeutui Turkuun – Bosnian suvereeni esitys sai Suomen valmentajan mietteliääksi: ”Nyt on peiliin katsomisen paikka”

iltalehti 06:59 14.10

Suomen valmennukseen kuuluva Mika Nurmela antoi kunniaa 4–1-kotivoiton ottaneelle Bosnialle, joka pakotti vieraansa peilin eteen. Huuhkajat lensi sunnuntaina Sarajevosta Turkuun, jossa odottaa tiistaina elintärkeä EM-karsintapeli Armeniaa vastaan. Irvistys oli kaikonnut Paulus Arajuuren kasvoilta. Tim Sparv piteli lentokentällä hieman selkäänsä, mutta vaihtoi hyväntuulisena ajatuksia päävalmentaja Markku Kanervan kanssa. Kanerva katseli apuvalmentajiensa Kari Martosen ja Mika Nurmelan kanssa tietokoneelta Liechtensteinin ja Armenian peliä, joka päättyi yllätyspaukkuun 1–1. Siihen nähden Suomen 1–4-tappio Bosniassa oli vain pieni tussahdus.


Markku Kanerva naulasi Huuhkajille ryhdistäytymislistan elintärkeää Armenia-ottelua varten

iltasanomat 12:05 13.10

Huuhkajien päävalmentaja luetteli pitkän listan, joissa pelaajien on terästäydyttävä.


Markku Kanerva heitti EM-karsintatilanteesta jylhän ilmailuvertauksen – Huuhkajilla pitkä kehityslista

MTV 10:46 13.10

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli erittäin pettynyt Huuhkajien esitykseen EM-karsintapelissä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Tiistain Armenia-otteluun on paljon parannettavaa. 


Historiallinen EM-kisapaikka on yhä Huuhkajien omissa käsissä, mutta lisämaali Bosniassa olisi tullut tarpeeseen – "Tiedostamme lähtökohdan"

yle 22:36 12.10

Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan Suomen pelissä eivät Zenicassa toimineet edes perusasiat.


Paulus Arajuuri kertasi kauhunhetkiään: ”Jalasta kuului joku ääni” – Markku Kanerva suunnitteli siirtyvänsä lääkärin rooliin

iltalehti 22:36 12.10

Paulus Arajuuri väänsi polvensa ottelun alussa ja sinnitteli kentällä puoli tuntia. Bosnia-kamppailun dramaattisimmat hetket koettiin jo alussa, kun Huuhkajien topparijärkäle Paulus Arajuuri satutti vasemman polvensa. Hän vajosi kentän pintaan viidennellä minuutilla, mutta tuli vaihtoon vasta puolen tunnin kohdalla 0–1-osuman jälkeen. – Polvi vääntyi, kun hyppäsi vastustajan kylkeen. En tiedä, mitä tapahtui, mutta jalasta kuului joku ääni. Koetin jatkaa, mutta siitä ei tullut mitään, Arajuuri kertasi kostein silmin.


Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva sanoi sen suoraan: "Olen pettynyt – ihan perusasioita"

MTV 22:18 12.10

Suomen tyly 1–4-tappio Bosnia-Hertsegovinalle jalkapallon EM-karsinnassa Zenicassa tuli vastaan sanomatta: kotijoukkue oli niin paljon vahvemmalla vauhdilla pelissä alusta alkaen, että Suomi jäi jalkoihin. Se oli päävalmentaja Markku Kanervan mukaan paitsi kotijoukkueen hyvyyttä, myös Suomen huonoutta.


Arajuuren tilanne kirvoitti kysymysmerkkejä – Markku Kanerva kertoi Viasatilla, miksi loukkaantunutta topparia ei vaihdettu heti

iltasanomat 21:49 12.10

Markku Kanerva myönsi, että Bosnia ansaitsi voittonsa.


Näkökulma: Huuhkajat joutui pahempaan pesukoneeseen kuin ikinä Markku Kanervan aikana – 90 minuutin ohjelmaan kuului 1400 kierroksen linkous

iltalehti 21:21 12.10

Ehkä Robert Prosinecki osaa sittenkin valmentaa, kirjoittaa Pekka Aalto Zenicasta. Kotiyleisö painoi nappia ja Boschnia-niminen pesukone käynnistyi. Kello oli paikallista aikaa 18. Koneeseen oli ladattu 90 minuutin ohjelma, jossa oli esipesu, sitten tehopesu ja vielä 1400 kierroksen linkous. Välillä Suomi pääsi Bilino Poljen stadionilla kemialliseen käsittelyyn, jonka tarjosi viereinen terästehdas. Zenican illassa myös huuhdeltiin suomalaisten toiveet varmistaa lopputurnauspaikka jo tiistaina Turussa.


Näillä miehillä Huuhkajat lähtee Bosnian kaatoon – Teemu Pukin kärkiparina Jasse Tuominen

iltalehti 17:45 12.10

Päävalmentaja Markku Kanerva ei yllättänyt kokoonpanollaan. Suomi näyttää lähtevän Bosnia ja Hertsegovinan kimppuun Zenicassa tutulla ryhmityksellä ja odotetulla kokoonpanolla. Kaksi hieman vähemmän vakiintunutta pelipaikkaa Huuhkajien miehityksessä ovat vasen laituri ja toinen hyökkääjä. Pyry Soiri (vasen laita) ja Jasse Tuominen (hyökkääjä) ovat niihin tutun turvalliset valinnat.


Huuhkajien avauskokoonpano julki – päävalmentaja Kanerva palasi menestysreseptin käyttöön

iltasanomat 17:43 12.10

Näillä pelaajilla Suomi lähtee kaatamaan Bosnia-Hertsegovinaa Zenicassa.


Barnier Sopimus Brexit-jännitys tiivistyy keskustaan” riidat Näin ”Aamu alkoi

Hot topics