Denis Godlan nollapeli siivitti KalPan voittoon jatkoaika.com 09:17 19.09

KalPan kaksi tehtyä maalia riitti voittoon Lukkoa vastaan. Maalivahti Denis Godla seisoi välillä päällään pitääkseen KalPan pelissä mukana. Ottelun voittomaalista vastasi kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Jaakko Rissanen.


KalPan maestro palasi tehokkaasti: ”Ei ihan kroppa taipunut one-timeriin” iltasanomat 21:51 18.09

KalPan paluumuuttajat olivat vahvasti esillä, kun kuopiolaiset nappasivat kotijäällään täydet sarjapisteet alkukauden voitoitta pelanneen Rauman Lukon kustannuksella maalein 2–0.


Lukon viimeistely tökki Kuopiossa pahasti - KalPan paluumuuttajan maali käänsi pelin isännille jatkoaika.com 21:10 18.09

Kahden ensimmäisen erän ajan Kuopiossa niskan päällä ollut Lukko sai jääkylmää vettä niskaansa SM-liigassa jo kolmannen kerran putkeen. Kun raumalaiset eivät osuneet mistään, rankaisi KalPa armotta pitämällä pisteet Kuopiossa luvuin 2-0.


Maalimäärät kasvavat toisella Liiga-kierroksella, Kärpät näyttää mallia jatkoaika.com 11:35 15.09

Lauantain pitkävetokierroksella luotetaan maalimäärien kasvuun. Erityisesti Kärpillä on erinomaiset edellytykset aloittaa kautensa iskemällä siipirikkoisen KalPan verkkoon roppakaupalla maaleja.


Jukurit ryöstöretkellä –”Oltiin aika purjeissa” iltasanomat 21:49 14.09

Jukurit yllätti KalPan.


Analyysi: Kapasen toinen – meneekö syksy selviytymiseen? jatkoaika.com 10:01 12.09

Sami Kapasen johtaman KalPan uuden rakennusvaiheen ensimmäinen vuosi sujui lähtökohtiin nähden roimasti yläkanttiin. Nyt tunnelma Kuopiossa on odottava. Savolaisryhmä ei ole paperilla juuri heikentynyt, mutta lukuisat vammat ovat pilanneet koko harjoituspelikauden.


Sportin Naiset matkaavat Ouluun hyvillä mielin jatkoaika.com 08:05 07.09

Naisten Liiga alkaa kymmenen joukkueen voimin tänä viikonloppuna Oulussa. Avausottelussa lauantaina Sportin Naiset kohtaa KalPan ja heti seuraavana päivänä Lukon.


Mitä ihmettä Kuopiossa tapahtuu? KalPan raju loukkaantumisaalto hämmentää Sami Kapasta MTV 17:09 30.08

Uuden liigakauden alkuun on vielä pari viikkoa, mutta silti eteen on tullut varsin hämmentävä ilmiö. Kuopiossa KalPa on joutunut operoimaan jo tovin ajan hyvin vajaalla miehistöllä. Tällä hetkellä sairastuvan puolella on yli kymmenen pelaajaa!


Taipalus KalPan puolustuksen vahvistukseksi jatkoaika.com 16:17 24.08

KalPa hankki puolustukseensa runsaasti liigakokemusta, kun Lauri Taipalus teki sopimuksen kuopiolaisryhmän kanssa.


Wilson jatkaa KalPan takalinjoilla - "Raudanluja ammattimies ja erinomainen lisä puolustuskalustoon" jatkoaika.com 23:56 26.07

KalPan puolustus vahvistuu merkittävästi, kun Ryan Wilson teki jatkosopimuksen joukkueen kanssa.


KalPa julkisti jatkosopimuksen festareilla – huipputärkeä kanadalaispuolustaja jatkaa seurassa iltasanomat 22:40 26.07

Ryan Wilson teki jatkosopimuksen KalPan kanssa.


Jarmo Kekäläinen rustasi KalPan ranskalaiselle suurlupaukselle NHL-sopimuksen MTV 19:05 22.05

Jarmo Kekäläisen manageroima Columbus Blue Jackets on solminut kolmen vuoden tulokassopimuksen KalPan Alexandre Texierin kanssa.


KalPan 18-vuotias lupaus solmi NHL-sopimuksen - Jarmo Kekäläiseltä isot kehut: ”Erittäin fiksu ja taitava pelaaja” iltalehti 18:24 22.05

KalPassa viime kaudella pelannut Alexandre Texier on allekirjoittanut Columbus Blue Jacketsin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. - Alexandre on todella fiksu ja taitava pelaaja, jolla on erittäin hyvä laukaus ja erityinen pelikäsitys joka puolella jäätä, Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen kuvailee seuran verkkosivuilla. Ranskalaishyökkääjä on Columbuksen oma varaus kesältä 2017. Seura huusi Texierin nimen varaustilaisuuden toisella kierroksella numerolla 45.


IPK kiinnitti A-nuorten mestarivahdin - kahdelle runkopelaajalle jatkosopimukset jatkoaika.com 17:18 09.05

IPK täydentää maalivahtiosastonsa KalPan A-nuorissa päättyneen kauden torjuneella Elmeri Metsävainiolla. Iisalmelaisjoukkue teki lisäksi jatkosopimukset Juuso Nevalaisen ja Aleksi Hämäläisen kanssa.


KalPan "lentokenttä" pian muisto vain – jääalue pienenee merkittävästi uudistuksissa MTV 12:47 04.05

KalPa pelaa ensi syksynä kapeammassa kaukalossa kuin tähän asti. Kaukalomuutokset liittyvät suurempaan rakennuskokonaisuuteen Kuopion Niiralan alueella.


Tappara on tekemässä kaikkien aikojen sensaatiota - NHL:ssä vain neljä vastaavaa tapausta iltalehti 09:14 26.04

SM-liigan finaaleissa yksikään joukkue ei ole noussut voittoon ottelusarjan tappioasemasta 0-3. NHL:n finaaleissa näin on tapahtunut kerran ja pudotuspeleissä yhteensä neljästi. Tappara on tekemässä kaikkien aikojen sensaatiota Suomessa, jos se nousee mahdottomana pidetystä pudotuspelisarjan tappioasemasta 0-3 voittoon 4-3. SM-liigassa tempun on tehnyt vain Blues, kun se kukisti KalPan vuonna 2012. Tuolloin pelattiin puolivälieriä. Finaaleissa tappiotilanteesta 0-3 ei ole koskaan noustu voittoon.


IPK kiinnitti kaksi runkopuolustajaansa ? Kinnunen ja Koponen kiekkoilevat jatkossakin Iisalmessa jatkoaika.com 16:50 23.04

Iisalmen Peli-Karhut on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Saku Kinnusen ja Janne Koposen kanssa. Kinnunen ja Koponen olivat viime kaudella IPK:n ja KalPan yhteistyöpelaajia, mutta tulevalla kaudella puolustajat kuuluvat ainoastaan iisalmelaisjoukkueeseen.


Muistatko tämän ihmeen, joka on tapahtunut SM-liigassa vain kerran? Tapparan tähti valaa uskoa: ”Kaikki on mahdollista” iltalehti 10:10 22.04

SM-liigan finaaleissa ei ole koskaan noustu kolmen tappion takaa mestariksi. 0-3-nousu on ylipäätään nähty SM-liigan pudotuspelihistoriassa vain kerran, keväällä 2012. Silloin Blues kiipesi runkosarjavoittaja KalPan yli sensaatiomaisesti. KalPa johti puolivälieräsarjaa jo 3-0, mutta veitsi kurkulla vääntäneet espoolaiset voittivat kerran, voittivat toisen kerran, vielä kolmannen ja neljännenkin kerran - ja livahtivat jatkoon.


Tappara-vahti Dominik Hrachovina uhoaa Kärpille: ”Meillä olisi varaa hävitä kolmaskin ottelu, mutta tappioita ei tule enää yhtään” iltalehti 12:28 21.04

Sujuvaa suomea puhuva tshekki Dominik Hrachovina oli viime keväänä Tapparan suuria sankareita ja mestaruusjuhliin kuului ajelu jääkoneella. Tänä keväänä vastaavat juhlat voivat taas toteutua. Vuosi sittenkin Tappara oli finaaleissa tappiolla 0-2, mutta voitti KalPan neljä kertaa peräkkäin. - En mieti nyt historiaa, elän tässä hetkessä. Tähän hetkeen kuuluu se, että minun pitää pelata paremmin jatkossa kuin olen tähän saakka pelannut, Hrachovina sanoo. Heikot prosentit


Lappalainen ja Gröndahl KalPan takalinjoille ? "KalPa tuntui parhaalta vaihtoehdolta kehittyä pelaajana seuraavalle tasolle" jatkoaika.com 16:20 20.04

Puolustajat Lasse Lappalainen ja Ari Gröndahl pelaavat KalPassa seuraavat kaksi kautta.


luottamus äänestyksen jälkeen paikalta katsoa hienoja parhaalta paikalta TPSn Petteri voittoa Mikkelistä

Uutiset