Edmonton-luotsi vertasi Puljujärveä NHL-tähteen - ”Hänellä on edessään valoisa tulevaisuus” iltalehti 10:26 21.01

Jesse Puljujärvi takoi viime yönä NHL-uransa ennätyspisteet Vancouveria vastaan. Suomalainen saldotti Oilersin 5-2-voitossa tehopisteet 1+2=3. Pelin jälkeen Oilers-luotsi Todd McLellan kehui estoitta suomalaisen esitystä. - Hän pelasi mahtavan pelin. Hän oli vahva molempiin suuntiin, fyysinen laitojen lähellä ja voitti paljon kaksinkamppailuja. Hän luotti itseensä syöttäessään ja laukoessaan, McLellan analysoi OilersTV:n haastattelussa.


Jääkiekkohistorian lehti havisi 1972: ”Se oli Kanadassa ihan totaalinen sokki” iltalehti 09:39 21.01

Hannu Kauhalan uutuuskirja avaa jääkiekon kaksijakoisen historian. - Pääteesini on se, että jääkiekko on pohjoisamerikkalainen laji, Kauhala sanoo. - Varmaan sillä on eurooppalaisia alkumuotoja, mutta kilpailullinen jääkiekko syntyi Montrealissa.


Maa vajoaa rivitalojen alta Pälkäneellä - kaatopaikalle rakennetut kodit romahdusvaarassa, asukkaat velkaloukussa iltalehti 09:09 21.01

Karmea totuus on paljastunut Takojanpolun rivitalojen asukkaille pikku hiljaa. Kolme 1980-luvun lopussa rakennettua rivitaloa uhkaa vajota Pälkäneellä Pirkanmaalla. Yksi kaatopaikan päälle rakennetuista rivitaloista on romahtamassa, kaksi muuta pysyy pystyssä tuettuna, paalutusten ansiosta. Asuinhuoneistojen omistajille tilanne on karmea: suurimmalla osalla on arvottomista kodeistaan yhä asuntolainaa ja korjausvelkaa.


NHL-kierroksen topit ja flopit: Esa Lindell vietti kolmen pisteen iltaa, Avalanche historiallisessa voittoputkessa jatkoaika.com 09:01 21.01

Esa Lindell teki maalin ja syötti kaksi kun Dallas Stars voitti vakuuttavan esityksen jälkeen Buffalo Sabresin. Colorado Avalanche puolestaan on seurahistoriansa toiseksi pisimmässä voittoputkessa kaadettuaan New York Rangersin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.


Kentän kingi! Puljujärvi mätti NHL-uransa ennätyspisteet iltalehti 07:36 21.01

Jesse Puljujärvi johdatti Edmonton Oilersin 5-2-voittoon Vancouver Canucksista. Suomalainen teki ottelussa maalin ja syötti kaksi, vaikka jääaikaa kertyi vain 12.28. Puljujärvi ei ole kertaakaan aiemmin tehnyt NHL:ssä kolmea pistettä yhdessä illassa. Pisteiden lisäksi nuorukaisen tehotilastoon merkittiin mehevä lukema +3.


Miss Suomi Pirkko Mannola antoi Göran Stubbille pakit vuonna 1958 – lempi leimahti 60 vuotta myöhemmin: ”Olin varovainen tyttö” iltasanomat 07:15 21.01

Göran Stubbin ja Pirkko Mannolan rakkaustarina sai alkunsa reilut kaksi vuotta sitten, kun Göran keräsi rohkeutensa ja pyysi Pirkkoa ulos. Edelliseen treffipyyntöön Pirkko vastasi kieltävästi vuonna 1958.


Luksushotelliin hyökättiin Kabulissa, vieraita kohti ammuttiin - kaksi hyökkääjistä kuollut iltalehti 01:17 21.01

Neljä asemiestä on avannut tulen luksushotellissa Kabulissa Afganistanissa. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, jonka tavoittaman afganistanilaisviranomaisen mukaan asemiehet avasivat tulen Intercontinental-hotellissa lauantaina. Hyökkääjien kerrotaan olevan edelleen hotellissa. Afganistanilaisten mediatietojen mukaan iskussa on kuollut useita ihmisiä. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet asiaa, eivätkä kommentoineet uhrien määrää.


Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut Turkin hyökkäyksessä Syyriassa - yksi kuolleista 8-vuotias lapsi iltalehti 01:15 21.01

Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut Turkin tekemässä hyökkäyksessä Afrinin kaupunkiin Pohjois-Syyriassa. Kaupungin kurdijoukkojen mukaan kuolleista suurin osa on siviilejä. - Seitsemän siviiliä kuoli, mukaan lukien yksi lapsi, ja lisäksi kaksi naispuolista taistelijaa ja yksi miespuolinen taistelija, kurdien YPG-joukkojen tiedottaja ilmoitti AFP:n mukaan.


Kabulin hotellihyökkääjistä kaksi on kuollut iltasanomat 01:14 21.01

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa tapahtuneen hotellihyökkäyksen tekijöistä kaksi on kuollut, kertoo Afganistanin sisäministeriön tiedottaja.


Legendaarinen Carlos Sainz Dakar-rallin ykkönen MTV 23:02 20.01

Kaksinkertainen rallin maailmanmestari Carlos Sainz on voittanut tämän vuoden Dakar-rallin. 55-vuotias espanjalaiskuski oli ykkönen ennen qatarilaista Nasser Al-Attiyahia.


Putouksen uusi sketsihahmo polkee duunareita Björn Wahlroosin kustannuksella - Timo Lavikainen lähettää terveiset pohatalle iltalehti 22:50 20.01

Timo Lavikaisen sketsihahmo Bjarne ”Mursu” Walrus muistuttaa ulosanniltaan yritysjohtaja Björn ”Nalle” Wahlroosia. Timo Lavikainen nähtiin lauantaina Putouksen ensimmäisessä livelähetyksessä tavallaan kaksiosaisena sketsihahmona. Tyylikkäästi silinterihattuun ja tummaan pukuun sonnustautunut hahmon "yläpää" istui sinisissä haalareissa ja työmaakypärä päässään olevan duunarin harteilla. Ohjelmassa selvisi, että Bjarne ”Mursu” Walrus on rahamiehiä, joka ratsastaa duunarilla. Sketsihahmon nimi viittaa tunnettuun suomalaiseen yritysjohtajaan, muun muassa Sampo-konsernin ja Nordean hallitusten puheenjohtajaan Björn Wahlroosiin, joka on yksi Suomen suurituloisimmista.


Dallas Stars takoi taululle murskalukemat - Esa Lindellille kolme tehopistettä! iltalehti 22:48 20.01

Dallas Stars takoi Buffalo Sabresin jäänrakoon NHL:ssä. Esa Lindell teki maalin ja jakeli kaksi maalisyöttöä, kun Stars voitti Sabresin vieraskentällä peräti 7-1. Näin ollen Lindell vietti NHL-uransa toista kolmen tehopisteen ottelua. Viime huhtikuussa Lindell kirjautti kolme syöttöpistettä Tampa Bay Lightningiä vastaan.


Ainakin kaksi kuollut ja yhdeksän loukkaantunut hotellipalossa Prahassa iltasanomat 22:10 20.01

Hotelli sijaitsee uutistoimiston mukaan Prahan keskustassa.


Prahassa hotellipalo - kaksi kuollutta, useita loukkaantuneita iltalehti 21:23 20.01

Tulipalo sattui alkuillasta lauantaina Eurostars David -hotellissa. Kaksi henkilöä on menehtynyt tulipalossa hotellissa Prahassa, mutta tässä vaiheessa ei ole tietoja siitä, olivatko kuolleet hotellin asiakkaita vai henkilökuntaa. Myöskään tietoa menehtyneiden kansallisuudesta ei ole.


Ainakin kaksi kuollut ja seitsemän loukkaantunut hotellipalossa Prahassa iltasanomat 21:07 20.01

Hotelli sijaitsee uutistoimiston mukaan Prahan keskustassa.


Poliisi tutkii: Murtautujat varastivat viisi moottorisahaa ja kolme ampuma-asetta Pudasjärvellä iltalehti 21:04 20.01

Murrot tapahtuivat lauantain vastaisena yönä. Oulun poliisi tutkii kahta murtovarkautta Pudasjärvellä. Varkaan tai varkaiden mukaan lähti kahdesta omakotitalosta kaksi kivääriä, haulikko, televisio sekä viisi kappaletta moottorisahoja.


Ainakin kaksi kuollut hotellipalossa Prahassa iltasanomat 20:46 20.01

Hotelli sijaitsee uutistoimiston mukaan Prahan keskustassa.


Ville Meskanen piti Ilveksen kauden hengissä: ”Kaksi isoa apua” iltasanomat 20:39 20.01

Ilveksen hyökkääjä nousi väkevästi esiin tärkeään aikaan.


Neljä maalia 16 minuutin sisään! Arsenal rökitti Crystal Palacen iltalehti 20:15 20.01

Molempiin suuntiin vellovien siirtohuhujen keskellä painiva Arsenal katkaisi kolme peliä kestäneen voitottoman putkensa komealla 4-1-voitolla Crystal Palacesta. Lontoon paikalliskamppailussa Arsenalin ja Crystal Palacen välillä ei tällä kertaa tarvinnut odottaa ratkaisua kovin pitkään. Nihkeästi kolmesta edellisestä ottelustaan kaksi pistettä napannut kotijoukkue pisti tällä kertaa pökköä pesään heti ottelun alusta, ja ratkaisi pelin jo ennen ensimmäisen puoliajan puoliväliä. Arsenal on viime kuukaudet kerännyt huomiota lähinnä siirtohuhujen kohteena - sekä ottavana että antavana osapuolena. Pakan purkautuminen tällä viikolla vaikutti mahdollisesti ottelun vapautuneeseen tunnelmaan, sillä Arsenal rullasi Palacen yli erittäin nopeasti.


Uutiset