Onko 15 euroa tunnissa hyvä vai huono palkka? Ainakin se on Suomen yleisin tuntiliksa iltalehti 22:04 25.02

Muun muassa kuorma-auton kuljettajat, sairaanhoitajat ja lastentarhanopettajat tienaavat lisineen noin 15 euroa tunnilta. Suomalaisten yleisin tuntipalkka vuonna 2016 oli mukaan 15 euroa, kun tuntipalkkaan lasketaan mukaan kaikki lisät, ylityöansiot ja luontoisedut. Noin 140 000 palkansaajan tuntiansiot osuivat 15-15,99 euron väliin. Yleisin palkka ei tarkoita keskipalkkaa tai mediaanipalkkaa vaan sitä, missä ansioluokassa on eniten palkansaajia. Jos työntekijä tekee 15 euron tuntipalkalla perinteistä 7,5 tunnin työpäivää työkuukauden verran hän tienaa noin 2 500 euroa, joka oli suomalaisten yleisin palkka vuonna 2016.


Poliisi: kolme miestä vangittu epäiltynä henkirikoksesta Lieksassa iltalehti 15:33 25.02

Poliisin mukaan tapaus liittyy tällä viikolla tapahtuneeseen pahoinpitelyyn ja kotirauhan rikkomiseen. Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan käräjäoikeuden sunnuntaina tekemästä päätöksestä, jossa kolme miestä on vangittu todennäköisin syin epäiltynä Lieksassa 21. - 22.2.2018 tapahtuneesta pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Poliisin mukaan tapahtumat liittyvät poliisilla esitutkinnassa olevaan samana yönä Lieksassa tapahtuneeseen henkirikokseen. Vangitseminen käsiteltiin viikonloppuna Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Vangitut henkilöt ovat kaikki lieksalaisia ja iältään 29-, 44- ja 45-vuotiaita.


Brother Christmas kiistää kaikki epäselvyydet ja väittää: "Henkilö on vannonut tuhoavansa toimintani hinnalla millä hyvänsä" MTV 13:33 25.02

Hyväntekijänä tunnettu Brother Christmas, eli Ari Koponen kiistää epäselvyydet, joita hänen hyväntekeväisyysyhdistyksen toimintaan kohdistettiin tänään Helsingin Sanomien artikkelissa. Hän nostaa esiin myös henkilön, joka Koposen mukaan "on vannonut tuhoavansa toimintani hinnalla millä hyvänsä".


Ravivihje: Toto4 Tornio 25.2.2018 iltasanomat 11:23 25.02

Kaikki Tornion Toto4-kohteet juostaan poikkeuksellisesti volttilähtöinä.


Kammottavan munauksen tehnyt itävaltalaishiihtäjä murtui kyyneliin - ”En todella tiedä” iltalehti 11:05 25.02

Itävaltalaishiihtäjä Teresa Stadlober taisteli upeasti 30 kilometrin hopeasta, mutta sitten kaikki muuttui. Video: Eurosport. Uskomaton moka! Itävaltalainen eksyi väärälle ladulle kesken mitalitaiston.


Kammottavan munauksen tehnyt itävaltalaishiihtäjä murtui kyyneliin - ”en todella tiedä...” iltalehti 11:05 25.02

Itävaltalaishiihtäjä Teresa Stadlober taisteli upeasti 30 kilometrin hopeasta, mutta sitten kaikki muuttui. Video: Eurosport. Uskomaton moka! Itävaltalainen eksyi väärälle ladulle kesken mitalitaiston.


NHL-kierroksen topit ja flopit: Barkov vietti kolmen tehopisteen iltaa, Raanta torjui nollapelin jatkoaika.com 10:52 25.02

Aleksander Barkov syötti kaikki Jevgeni Dadonovin kolme maalia. Antti Raanta puolestaan torjui nollapelin Coyotesin maalilla. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.


Kommentti: OAR toimi Neuvostoliiton opein iltalehti 10:15 25.02

Venäläisiä varmaan harmittaa, että maailmalla jääkiekon olympiakullan voittajaa kutsutaan aina nimellä OAR eikä Venäjä, kirjoittaa Pekka Jalonen. Mikään muu kuin olympiakulta jääkiekossa ei olisi riittänyt venäläisille. Kaikki muut sijoitukset olisivat olleet häpeällisiä. Isossa itänaapurissa muistetaan vielä liiankin hyvin, miten Suomi kukisti Venäjän supertähdet Sotshin olympialaisten puolivälierissä ja riisti kisojen isäntämaalta mahdollisuuden sen arvokkaimman mitalin saamiseen.


Uskomaton Marit Björgen! Norjalaisesta supertähdestä tuli kaikkien aikojen paras iltalehti 09:57 25.02

Marit Björgen nousi 30 kilometrin olympiavoitolla kaikkien aikojen kovimmaksi talviolympiaurheilijaksi. Norjan Marit Björgen voitti näytöstyyliin olympiakultaa naisten 30 kilometrillä. Mitali oli 37-vuotiaalle norjalaiselle jo kisojen viides. Hän voitti kultaa Norjan viestijoukkueen ankkurina, hopeaa yhdistelmäkilpailussa ja pronssia sekä pariviestissä että kympin vapaalla.


Pärmäkoski taistelee olympiakullasta, 3–2-johtoon siirtynyt Saksa on kiinni kaikkien aikojen kiekkoyllätyksessä – IS seuraa hetki hetkeltä iltasanomat 08:21 25.02

Historian 23. talviolympiakisat päättyvät tänään Etelä-Korean Pyeongchangissa. Ennen kello 13 alkavia päättäjäisiä mitaleista taistellaan vielä miesten jääkiekon loppuottelussa ja maastohiihdossa naisten 30 kilometrillä.


”Pitäisi ottaa kaikki keinot käyttöön” – ylilääkäri haluaa käyttäjille yliannostusten vastalääkkeen, jota harkitaan poliisille MTV 07:24 25.02

A-klinikan johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki toivoo, että huumeiden käyttäjille ja näiden lähipiirille voitaisiin hankkia opioidiyliannostuksen vasta-ainetta naloksonia. Poliisissa on alettu selvittämään, voisivatko konstaapelit kantaa naloksonisumutteita omana turvanaan.


”Pitäisi ottaa kaikki keinot käyttöön” – ylilääkäri haluaa käyttäjille yliannostusten vasta-lääkkeen, jota harkitaan poliisille MTV 07:24 25.02

A-klinikan johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki toivoo, että huumeiden käyttäjille ja näiden lähipiirille voitaisiin hankkia opioidiyliannostuksen vasta-ainetta naloksonia. Poliisissa on alettu selvittämään, voisivatko konstaapelit kantaa naloksonisumutteita omana turvanaan.


Veikkaus järjesti Loimaalla upean Eurojackpot-ilotulituksen – yksi teoria mysteeri­voittajista käy kuumana iltasanomat 21:58 24.02

Loimaalle osunut kaikkien aikojen suurin Eurojackpot-voitto sai Veikkauksen järjestämään upean ilotulituksen Loimaan torilla.


Niskaselle hävinneen venäläisen ratkaisu kisan lopussa yllätti kaikki – selittää nyt erikoista suksipäätöstään iltasanomat 21:31 24.02

Aleksandr Bolshunovin toiminta 50 kilometrin kisassa puhutti hiihtopiirejä.


Mika Kojonkoskelta iso ratkaisu: ”Kun viimeinen kilpailu on maalissa, kaikki selviää” iltalehti 20:22 24.02

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja kertoo sunnuntaina Pyeongchangissa, aikooko hän hakea pestiinsä uudelleen. Mika Kojonkoski lupaa tehdä suuren ratkaisun Pyeongchangin olympiakisojen loppuun mennessä. - Olen sunnuntaina valmis sen asian kanssa, että haenko nykyistä paikkaani vai en. En ole miettinyt asiaa yhtään kisojen aikana. Kun viimeinen kilpailu on maalissa, sen jälkeen kaikki selviää, Kojonkoski sanoo.


Iivo Niskasen pitkäaikaisin tukija herkistyi olympiakullasta: ”Se oli isälle kaikki kaikessa” iltasanomat 20:15 24.02

Ponssen perustaja Einari Vidgren alkoi tukea Iivo ja Kerttu Niskasta heidän ollessaan hyvin nuoria.


Kurikkalaisyrittäjä tarjosi viinayhtiö Altiasta 270 miljoonaa euroa, mutta kauppoja ei tullut - ”Pitääkö kaikki toiminta lyödä pörssiin?” iltalehti 19:24 24.02

Suomen valtio ilmoitti perjantaina, että se aikoo listata alkoholijuomayhtiö Altian Helsingin pörssiin. Pettynyt yrittäjä pelkää, että Altian toimintaa ei tulevaisuudessa pidetä Suomessa. Kurikkalaisen alkoholivalmistukseen erikoistuneen perheyritys Pramian yrittäjää Mikko Mäkistä harmittaa. Mäkinen olisi halunnut viime vuoden lopulla ostaa alkoholijuomayhtiö Altian 270 miljoonalla eurolla. Kauppoja ei kuitenkaan tullut. Eilen perjantaina Suomen valtio ilmoitti, että se aikoo listata Altian Helsingin pörssiin. Se tarkoittaa Mäkisen mukaan mahdollisesti sitä, että Altian omistus siirtyy pörssissä ulkomaille.


Karmivat kuvat: Suomalaisen kitaristin keskisormi irtosi yhtäkkiä kokonaan – kaikki tapahtui hetkessä iltasanomat 18:05 24.02

Kitaristi Anssi Kantolan keskisormi irtosi sormustapaturmassa. Jutussa olevat kuvat eivät sovi herkimmille.


Näyttelijämestari Daniel Day-Lewisin uskomaton ura - viimeinen rooli elokuvassa Phantom Thread iltalehti 17:04 24.02

Kolmella Oscar-patsaalla palkittu näyttelijänero Daniel Day-Lewis on jäänyt eläkkeelle. Hänen viimeinen elokuvansa Phantom Thread saa ensi-iltansa Suomessa perjantaina. Tällainen oli yhden kaikkien aikojen näyttelijäsuuruuden uskomaton ura. Kun brittinäyttelijä Daniel Michael Blake Day-Lewis, 60, ilmoitti viime vuonna jäävänsä eläkkeelle, monien elokuvan ystävien ensimmäinen ajatus oli suru ja seuraava toivo. Mies oli nimittäin ilmoittanut jo aiemminkin lopettavansa elokuvien teon ja palannut silti uudelleen rakastamansa työn pariin. Aiemmin Day-Lewis on kuitenkin ilmoittanut vain jäävänsä tauolle. Tällä kertaa päätös vaikuttaa ilmeisen lopulliselta.


Verohallinnolta hilpeä viikonloppukevennys tilaston muodossa: ”Kaikki asiakaspalvelijamme eivät ole varattuja” iltalehti 16:22 24.02

Verohallinto vastasi kommentoijan puujalkavitsiin huumorilla Twitterissä. Twitterissä nähtiin perjantaina hilpeä viestinvaihto, kun verohallinnon virallinen tili alkoi viljellä huumoria. Torstaina Twitterissä oli nimittäin ehditty pohtia sitä, miksi verottajan neuvontapuhelimesta saa usein vastauksen "Kaikki asiakaspalvelijamme ovat varattuja".


Uutiset