Daniel Ricciardo ylivoimainen! Räikkönen kakkosriviin, Bottas viides - katso aika-ajojen tulokset iltalehti 17:23 26.05

Monacon GP:n aika-ajot tarjosivat jännitystä loppuun saakka. Red Bullin Daniel Ricciardo oli nopein jokaisella kolmella osiolla ja nappasi F1-uransa toisen paalupaikan ylivoimaisella erolla muihin. Ricciardo oli paalulla myös kaksi vuotta sitten Monacossa. Ferrarin Sebastian Vettel oli toinen ja Mercedeksen Lewis Hamilton kolmas. Kauden aiemmissa kisoissa kaikki paalupaikat olivat menneet joko Vettelille tai Hamiltonille.


Veikkausliigassa dramaattinen kierros: KuPS hävisi sarjajumbolle, alivoimainen RoPS nousi lisäajalla tasoihin - täyden kierroksen kaikki tulokset iltalehti 17:16 26.05

Lauantain täysi Veikkausliigan kierros oli värikäs. Sarjakakkosena lauantaihin lähtenyt Kuopion Palloseura nousi kahden maalin takaa tasoihin PS Kemiä vastaan, mutta pohjoisen jumbojoukkue iski vielä aivan ottelun lopussa. Vanha kunnon Juho Mäkelä napautti päivän toisella maalillaan Kemille arvokkaan vierasvoiton. Voitolla Kemi nousi TPS:n ohi sarjan tyvessä. KuPS taas putosi RoPSin taakse kolmanneksi, kun rovaniemeläiset nousivat yhtä dramaattisesti vierastasuriin Turussa. Inter meni Timo Furuholmin kahdella maalilla 3-2-johtoon, mutta lopussa tapahtui taas kummia.


Daniel Ricciardo ylivoimainen! Räikkönen kakkosriviin, Bottas viides iltalehti 17:03 26.05

Monacon GP:n aika-ajot tarjosivat jännitystä loppuun saakka. Red Bullin Daniel Ricciardo oli nopein jokaisella kolmella osiolla ja nappasi F1-uransa toisen paalupaikan. Ricciardo oli paalulla myös kaksi vuotta sitten Monacossa. Sebastian Vettel oli toinen ja Lewis Hamilton kolmas. Kauden aiemmissa kisoissa kaikki paalupaikat olivat menneet joko Vettelille tai Hamiltonille.


Kimi Räikkönen kimpaantui Valtteri Bottakselle, Monacon kaduilla hurja ruuhka - ”Aivan v**uiksi” iltalehti 16:32 26.05

Monacon aika-ajot alkoivat Monacolle tyypilliseen tapaan ruuhkaisina. Tältä näyttää Monacon kaduilla F1-tohinan keskellä Kapealla katuradalla oli ruuhkaa, kun lauantain aika-ajojen ensimmäinen sessio alkoi ja kaikki 20 autoa koettivat löytää omaa rakoaan nopealle aika-ajokierrokselle.


Max Verstappenin karmealla mokalla kova hinta: Ei pysty osallistumaan aika-ajoon - joutuu Monacon kisaan letkan perältä! iltalehti 16:19 26.05

Max Verstappenilla olisi ollut kaikki mahdollisuudet voittoon Monacon katuradalla. Tältä näyttää Monacon katuradalla. Hollantilaiskuljettaja kuitenkin pilasi itse omat ja Red Bullin mahdollisuudet. Verstappen rysäytti lauantain harjoituksissa autonsa suoraan seinään kohtalokkaasti.


Kiovassa pommiuhan vuoksi suljetut metroasemat avattu - uhka aiheeton iltalehti 15:50 26.05

Pommiuhkaukset tulivat tuntemattomalta mieheltä puhelimitse. Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa Dnipron, Hydproparkin, Heroiv Dnipran, Livoberezhnan ja Arsenalnan metroasemat suljettiin lauantaina iltapäivällä pommiuhkauksen vuoksi. Pommiuhkaukset tulivat tuntemattomalta mieheltä puhelimitse. Paikallisen Kiev Segodnja-julkaisun mukaan viranomaiset evakuoivat ihmisiä metroasemilta ja tutkivat asemat perusteellisesti. Asemat avattiin jälleen noin parin tunnin kuluttua. Kaikkien asemien pommiuhat osoittautuivat aiheettomiksi.


Max Verstappen murskasi Red Bullinsa ratavalliin - hollantilaisen aika-ajo on vaarassa iltalehti 14:03 26.05

Monacon GP:n kolmannet harjoitukset on ajettu. Red Bull -kaksikko Max Verstappen-Daniel Ricciardo oli ruhtinaskunnan kapeilla kaduilla omassa luokassaan. Ricciardon ykkösaika 1.11,786 on jälleen uusi Monacon katurataennätys, ja Verstappen jäi tallikaveristaan vain yhden tuhannesosasekunnin. Energiajuomajätti oli sen verran edellä kaikkia muita, että näytti lähes varmalta, että paalupaikkataistelu käytäisiin Red Bullin jäsentenvälisenä. Kaikki muuttui kuitenkin vain kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun Verstappen pamautti autonsa suoraan seinään pienen kanttarihypyn saattelemana. Hollantilainen tarkasti heti auton etujousituksen vauriot, mutta tässä vaiheessa on vielä liian aikaista arvioida, ehtiiko auto kuntoon aika-ajon alkuun.


NHL:n sensaatiojoukkue on uhmannut todennäköisyyksiä – Veikkaus ei kuitenkaan tekisi yllätysmestaruudella isoa tappiota iltasanomat 13:38 26.05

Vegas Golden Knights rynnisti vastoin kaikkia ennakko-odotuksia aina Stanley Cupin finaaleihin asti.


Yllättävän moni palomies kokee työtehtävissään seksuaalista ahdistelua asiakkailtaan - ”Ymmärrettävää, mutta ei hyväksyttävää” iltalehti 11:39 26.05

Helsingin kaupunginvaltuustossa käsitellään aloitetta toimenpideohjelmasta seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi. Helsingin pelastuslaitoksen viime vuonna teettämässä henkilöstökyselyssä kävi ilmi, että moni palomies kohtaa seksuaalista ahdistelua suorittaessaan työtehtäviä. Kaikkiaan 164 vastaajasta 16 prosenttia kertoi kohdanneensa työtehtävissä häirintää työyhteisön ulkopuolisen jäsenen toimesta. Kuusi prosenttia sanoi kokeneensa häirintää kollegan toimesta.


Tänään tv:ssä: Aggressiivinen syöpä vei huippujalkapalloilijan vaimon alle 10 viikossa iltalehti 09:51 26.05

Rio Ferdinand menetti Rebecca-vaimonsa vuonna 2015. Ei haittaa, vaikkei Rio Ferdinandin nimi sanoisi mitään eikä jalkapallo kiinnostaisi. Palkittu dokumentti Rio Ferdinand ja kuolema kertoo entisen Manchester Unitedin huippujalkapalloilijan surutyöstä, jota sekä hän itse että hänen lapsensa tekevät. Jalkapallotuntemusta ei tarvita. Rio menetti vaimonsa ja Tate, Tia ja Lorenz äitinsä vuonna 2015. Rebecca oli sairastanut aggressiivisen rintasyövän jo kertaalleen ja selvinnyt, mutta toinen kerta koitui kohtalokkaaksi. Syöpä uusi vielä aiempaakin aggressiivisempana ja kaikki oli ohi alle kymmenessä viikossa. Rebecca kuoli 34-vuotiaana.


Suomalaiskiekkoilijan huima kevät: Olympiamitali, SM-pronssi ja nyt vielä ylioppilaslakki - ”kaikki kolme tavoitetta onnistuivat” iltalehti 08:51 26.05

Sara Säkkinen palasi helmikuisista olympialaisista naisten jääkiekon pronssimitalin kanssa. Syksyllä tuoreen ylioppilaan tie vie Yhdysvaltoihin. Kuortaneen jäähallissa hymyilee iloinen Sara Säkkinen, 20. Kuluva vuosi on hänen osaltaan sujunut mukavassa myötätuulessa, sillä helmikuussa kaulaan ripustettiin Etelä-Koreassa naisten jääkiekon olympiapronssi. Pronssia irtosi myös Naisten Liigassa Team Kuortaneen riveissä. Saran upean kevään kruunaa Kuortaneen urheilulukiosta tuleva valkolakki. Saavutusten arvojärjestys on nuorelle naiselle selvä.


Tylyt esimerkit maailmalta: Näin käy, kun alkoholimonopolista luovutaan - lisää kuolemia, sairauksia ja itsemurhia iltalehti 08:49 26.05

Iltalehti selvitti, mitä alkoholimonopolin purkamisesta on seurannut kansainvälisesti. Tulokset antavat suuntaa Alkon purkamisen vaikutuksista Suomessa. Alkon monopolin purkaminen ryöpsähti jälleen julkiseen keskusteluun, kun kokoomuksen puoluehallitus kertoi tukevansa yksimielisesti Alkon monopoliaseman poistamista. Puoluehallituksen mukaan kaikki alkoholijuomat voidaan siirtää luvanvaraiseen vähittäismyyntiin. Asiaa käsitellään kokoomuksen puoluekokouksessa kesäkuussa. Alkon kaltaisia alkoholimonopoleja on Euroopassa vain Ruotsissa, Norjassa, Islannissa ja Tanskalle kuuluvilla Färsaarilla. Myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa osassa osavaltioissa ja provinsseissa on alkoholimonopoleja, mutta alueiden välillä on suuria eroja siinä, mitä kaikkea monopolin piiriin kuuluu. Raha taustalla


Suojelupoliisi kommentoi uutista Nokian ex-pomon tiedustelutaustasta: ”Suhtaudumme vakavasti” iltalehti 08:00 26.05

Viestintäpäällikkö Jyri Rantala toistaa Suojelupoliisin yleisimmän lausunnon myös Stefan Widomskin tapauksessa: ”Otamme kaikki väitteet vakavasti.” Iltalehti kertoi lauantaina Nokian entisen huippujohtajan Stefan Widomskin vuosien takaisista kytköksistä Puolan tiedusteluun. Kerrottujen tietojen mukaan Widomski toimi 1970-luvulla hyvässä yhteistyössä Suojelupoliisin kanssa, mutta päästi tietoa myös Puolan suuntaan. Iltalehden tietojen mukaan Widomski sai Puolasta ohjeistusta ja koulutusta, ja hän muun muassa raportoi Puolustusvoimien liikkeistä.


Pääskyskannat romahtivat huolestuttavasti, ja nyt ne ovat pahassa pulassa helteen kanssa - jos haluat auttaa lintusia, toimi näin iltalehti 07:30 26.05

Suomen kaikki pääskylajit ovat vähentyneet merkittävästi. Pitkä helteinen jakso tuottaa vähentyneille pääskyille haasteita. Sopivaa pesänrakennussavea on huonosti saatavilla, kun lätäköt ja savikot ovat kuivuneet. Birdlife muistuttaa, että pääskyjä voi auttaa yksinkertaisesti kastelemalla eli tekemällä lätäköitä sopiviin avoimiin savisiin paikkoihin tai tuomalla pihapiiriin pesänrakennusaineeksi savea, joka pidetään kosteana.


Nokian ex-huippujohtaja Stefan Widomski kiistää olleensa Puolan sotilastiedustelun agentti: ”Nukun yöni rauhassa” iltalehti 07:03 26.05

Stefan Widomski kertoo Iltalehdelle olleensa ja olevansa edelleen puolalainen patriootti. Tapaamme entisen Nokian huippujohtajan Stefan Widomskin, 75, ravintola Kappelissa Helsingin Esplanadilla. Olemme kertoneet etukäteen, että haluamme keskustella Varsovan arkistosta löytyneestä mittavasta materiaalista, joka koskee häntä. Widomski on rennolla tuulella, hän haluaa vastata kaikkiin kysymyksiin. Sovimme, että sinuttelemme.


Toukokuun kaikkien aikojen helle-ennätys menossa reilusti rikki – ”Ennuste näyttää hellettä maan etelä- ja keskiosaan ja sillä sipuli” iltasanomat 06:00 26.05

Toukokuussa päästään todennäköisesti kirjaamaan yhteensä 15 hellepäivää. Koskaan aiemmin Suomessa ei ole mitattu näin monena päivänä hellettä.


Selvä enemmistö pitää kansaneläkettä liian pienenä – yllättävän moni tyytyväinen toimeentulotukeen MTV 00:01 26.05

Enemmistö suomalaisista pitää kansaneläkkeen tasoa riittämättömänä, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta. Tutkimuksessa vastaajilta tiedusteltiin kuinka riittäviä tai riittämättömiä ovat erilaiset sosiaaliturvaetuudet tai sen luonteiset etuudet. Arvioitavia etuuksia oli kaikkiaan kaksitoista.


Kuvat näyttävät hävityksen talossa Pirkkalassa: sisätilat tuhottu miltei täysin ja tavaroita varastettu - alueella nähty 15-vuotiaita poikia iltalehti 23:44 25.05

Talo sijaitsee Pirkkalassa Pirjolantien ja vilkasliikenteisen Naistenmatkantien risteyksessä. Vesilahtelainen mies sai maanantai-iltana ikävän puhelun. Hänen tuttavansa soitti ja kertoi, että tyhjänä olleeseen taloon oli murtauduttu ja sisätilat tuhottu miltei läpikotaisin. Kaikki alakerran ikkunat on rikottu, television ja tietokoneen näytöt lyöty hajalle, pesukone kaadettu lattialle, kirjahyllystä laseja rikottu ja ilmanpuhdistuslaite hajotettu. Talosta oli myös varastettu tavaraa, esimerkiksi vielä paketissa ollut pöytätietokone ja tulostin.


Kansanedustajat vaihtoivat vapaalle kesken istunnon, puhemies paukutti tyhjälle salille - Virkamies varasti vahingossa show’n: ”Tilulilulei!” iltalehti 22:36 25.05

Puhemies Paula Risikko (kok) kävi täysistunnon asialistan loppuun saakka keuhkoputkentulehduksesta huolimatta - virkamiehen saatesanat istunnon päätteeksi: ”tilulilulei!”. Kansanedustajat kokoontuivat kauniin aurinkoisena perjantaina viikon viimeiseen täysistuntoon yhdeltä iltapäivällä. Tosin hieman myöhässä kello 13.08 alkaneen täysistunnon päivälistalla oli kaikkiaan kahdeksan asiaa, muun muassa ”hallituksen esitys eduskunnalle laiksi laajakaistarakentamisen tuesta haja-asutusalueilla annetun lain muuttamisesta” sekä ”hallituksen esitys eduskunnalle laiksi laivaväestä ja aluksen turvallisuusjohtamisesta annetun lain muuttamisesta sekä laeiksi laivaväen luetteloimisesta annetun lain ja merityösopimuslain 1 luvun 3 §:n 5 momentin kumoamisesta”.


Johaugilta myrskyvaroitus! Tähtihiihtäjä pinkoi hirmuajan juoksukisassa ? olisi nöyryyttänyt lähes kaikkia Suomen huippujuoksijoita iltalehti 21:06 25.05

Therese Johaug on kovassa kunnossa. Dopingpannasta vapautuneen tähtihiihtäjän ensimmäiseksi kisaksi valikoitui katujuoksukisa Norjassa. Johaug osoitti heti olevansa hurjassa kunnossa, sillä hän pinkoi 10 kilometrin matkan aikaan 33.36. - Tämä oli ensimmäinen kerta, kun juoksen kymmenen kilometriä. Oli kivaa saada hyvä aika ja tuntea, että keho toimii, Johaug totesi kisan jälkeen NTB:lle.


- uhka aiheeton 24 miljoonan lottokuponkia Alonsosta kiertää Monacossa ei hyväksyttävää” jo kakarasta lähtien, Jürgen Klopp yrittää lukihäiriöistä Harkimoa kirjoitusvirheistä miestä vedätettiin härskisti moni palomies muhinoineen Näkökulma Unohtakaa kansanterveys postiluukusta sisään – Salahin tie huipulle SM-liigatähti aikoo pelata tavoitteet – ”Suomi uupumisesta ”Olin välillä ”Onko kokoomukselle tärkeämpää

Uutiset