Nokian käytössä ollut savusauna tuhoutui tulipalossa Kirkkonummella – ei henkilövahinkoja iltasanomat 21:10 18.06

Palo tuhosi saunan, ja puoli hehtaaria maastoa.


Hollywood-kaunotar nousi tähdeksi kielletystä alastonkohtauksesta: pidettiin yksinkertaisena bimbona – mullistikin koko maailman keksinnöllään iltasanomat 18:34 16.06

Hedy Lamarr oli päivätyössään glamourin ruumiillistuma. Vapaa-ajallaan hän teki keksintöjä, joista vallankumouksellisimman ansiosta meillä on käytössämme langaton verkko.


Äänestä: Onko VAR hyvä lisä MM-futikseen? MTV 16:20 16.06

VAR-teknologia (Video Assistant Referees) on ensimmäistä kertaa käytössä jalkapallon MM-kisoissa.


LIVESEURANTA: Jalkapallon MM – Uusi videotekniikka kovassa käytössä! Ranska ampuu yläriman kautta johtomaalin MTV 14:39 16.06

Jalkapallon MM-kisat jatkuvat Venäjällä lauantaina neljällä ottelulla. MTV Sport seuraa päivän kulkua hetki hetkeltä. Ranska-Australia-ottelu käynnistyi kello 13. Tulevat pelit: klo 16 Argentiina-Islanti, klo 19 Peru-Tanska, klo 22 Kroatia-Nigeria.


Tshekin presidentti poltti valtavat alushousut median edessä – ”Olen pahoillani, että saan teidät näyttämään pieniltä idiooteilta” iltasanomat 20:05 15.06

Housut olivat aiemmin olleet presidentti Zemania kritisoivan ryhmän käytössä.


Otkes: Duudsonien toimintapuiston katto romahti huonon hitsausliitoksen takia – rakennus oli käytössä, vaikka lopputarkastus puuttui MTV 15:02 15.06

Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) tutkinta Torniossa sijaitsevan Duudsonien toimintapuiston maaliskuisesta kattoromahduksesta on valmistunut.


Kaksi rajua keinoa torjua punkkien leviämistä – toimisivatko nämä Suomessa? Asiantuntija: ”Suhtaudun hyvin epäilevästi” MTV 09:39 07.06

Maailmalla punkkeja torjutaan mitä erilaisimmin keinoin. Käytössä on esimerkiksi peuroihin hankautuvia hyönteismyrkkyjä ja nurmikolle ruiskutettavia torjunta-aineita. Voisiko tässä olla ratkaisu myös Suomen punkkiongelmaan?


No nyt on meininkiä: HIFK:n kesätreeneissä hieman erikoisemmat metodit käytössä MTV 15:46 06.06

Tällä hetkellä kotimaisen SM-liigan eri seurat ovat kesäharjoitusten parissa. Näihin liittyy jos jonkinlaisia metodeja, joista Helsingin IFK julkaisi varsin hyvän esimerkin.


No nyt on meininkiä: HIFK:n kesätreeneissä hieman erikoisemmat metodit käytössä (video) MTV 15:46 06.06

Tällä hetkellä kotimaisen SM-liigan eri seurat ovat kesäharjoitusten parissa. Näihin liittyy jos jonkinlaisia metodeja, joista Helsingin IFK julkaisi varsin hyvän esimerkin.


NHL-tähdellä kaikki onnenkeinot käytössä – huoltaja pussaili mailan lapaa MTV 08:02 05.06

NHL:n neljännessä finaaliottelussa nähtiin erikoinen tapahtumasarja, joka päättyi Vegas Golden Knightsin James Nealin iskemään maaliin.


Professorin huomio sote-lausunnosta: ”Painava huomautus, että valtioneuvosto on mennyt toimeenpanovallan käytössään liian pitkälle” uusisuomi 09:42 02.06

Oikeustieteen professori Pauli Rautiainen arvioi, että oikeusasiamiehen tai oikeuskanslerin olisi hyvä tutkia sote-pilotointien valmistelussa tapahtuneita asioita perustuslakivaliokunnan perjantaina julkaiseman sote-uudistuksen valinnanvapausesitystä koskevan lausunnon perusteella.


Lauri Markkanen, Petteri Koponen, Sasu Salin... Kaikki parhaat mukana! Tässä Susijengin pelaajalista MM-karsintoihin MTV 13:39 29.05

Suomella on NBA-tähti Lauri Markkasta myöten kaikki kovimmat voimat käytössään, kun koripallon MM-karsinnat jatkuvat kesä-heinäkuun vaihteessa.


Prinssi Harry ja herttuatar Meghanin asumiskuviot vielä epäselviä - monta vaihtoehtoa iltalehti 23:17 25.05

Sussexin herttua ja herttuatar saivat toisensa 19.5. Avioiduttuaan pariskunnalla voi olla edessään muutto. Prinssi Harry ja herttuatar Meghan muuttivat saman katon alle jo ennen häitä, aivan kuten prinssi William ja herttuatar Catherine aikoinaan. Tähän asti Sussexin herttuapari on asunut Kensingtonin palatsin lisärakennuksessa, Nottingham Cottagessa. Heillä on käytössään kaksi makuuhuonetta, kylpyhuone, kaksi vastaanottohuonetta, keittiö, olohuone ja pieni piha. Mikäli herttuapari saa lapsia, on hyvin todennäköistä, että he tulevat muuttamaan. Brittilehdet arvioivat, että muutto tulee tapahtumaan jo paljon ennen lapsia.


Suomen Pankin ainutlaatuiset taideaarteet yleisön nähtävillä: "Ei mikään pankkiholvikokoelma, vaan jokapäiväisessä käytössä" MTV 14:16 25.05

Suomen Pankin ainutlaatuinen taidekokoelma on avoinna yleisölle tästä päivästä maanataihin. 1200 teosta käsittävä kokoelma ei ole mikään pankkiholvikokoelma vaan elävässä käytössä.


Kimi Räikkösellä hyvää onnea: uhannut rangaistus poistui näköpiiristä! MTV 15:03 24.05

Kimi Räikkösen keskeytys formula ykkösten Espanjan GP:ssä ei ole näillä näkymin vaikuttamassa Ferrari-kuskin käytössä kauden aikana olevaan moottorikiintiöön.


Meneekö Räikkösen Monaco-ennätys heti rikki? F1-kuskit saavat alleen Pirellin uuden kumin iltalehti 11:36 24.05

Kuljettajat saavat Monacon GP-viikonloppuna ensimmäisen kerran alleen Pirellin tälle kaudelle lanseeraamat hyperpehmeät renkaat. Hyperpehmeää seosta on testattu viime kauden päätteeksi Abu Dhabissa ja Espanjan GP:n jälkeen Barcelonassa, mutta kisakäytössä seos nähdään nyt ensimmäistä kertaa. Rengasvalikoiman pehmein kumi osoittautui testeissä noin sekunnin per kierros ultrapehmeää seosta nopeammaksi.


Maailman tehokkain hävittäjä oli ensi kertaa taistelussa iltalehti 16:56 22.05

Israelin ilmavoimien käyttämä amerikkalainen F-35 iski kahteen kohteeseen Lähi-idässä. Maailman väitetysti tehokkain ja ainakin kallein hävittäjä, amerikkalainen F-35 on osallistunut ensimmäistä kertaa taistelutoimiin. Israelin ilmavoimilla on käytössään yhdeksän F-35 -häivehävittäjää, yhteensä se on tilannut niitä 50.


Tänään tv:ssä: Poliisi ennakoi rikoksia kuin tieteiselokuvissa - virheitäkin sattuu iltalehti 06:04 21.05

Ympäri maailmaa on käytössä erilaisia tietokoneohjelmia, joiden tarkoituksena on kartoittaa mahdollisia rikollisia. - Tervetuloa Matrixiin. Tähän toivotukseen päättyy pahaenteisesti Monika Hielscherin ja Matthias Heederin käsikirjoittama ja ohjaama tänään TV1:ltä tuleva dokumentti Ennen rikosta.


Venäjä esitteli ”maailman ensimmäisen” kelluvan ydinvoimalan iltalehti 15:44 19.05

Rosatomin valmistamassa laivassa on kaksi ydinreaktoria. Venäjä esitteli lauantaina kelluvan ydinvoimalan seremoniassa Murmanskissa. Alus hinattiin kaupungin satamaan torstaina ja paljastettiin yleisölle tänään. Laivaan on tarkoitus lastata Murmanskissa ydinpolttoainetta, ennen kuin se lähtee kohti itäistä Siperiaa, uutistoimisto AFP kertoo. Voimalalaiva Akademik Lomonosovin on rakentanut valtionytiö Rosatom. Se on kooltaan 144 metriä pitkä ja 30 metriä leveä. Kyydissä on kaksi ydinreaktoria, jotka pystyvät tuottamaan sähköä 70 megawatin teholla. Vertailun vuoksi esimerkiksi Olkiluodon käytössä olevat reaktorit tuottavat kumpikin sähköä 900 megawatin teholla.


Valko-Venäjän salaiset teloitukset: Edes vangeille ei kerrota teloituspäivää iltalehti 09:17 19.05

Valko-Venäjällä kuolemaantuomitulle ei kerrota edes teloitushetkeä. Presidentti Aljaksander Lukashenkan vuodesta 1994 itsevaltaisesti hallitsema Valko-Venäjä on ainoa Euroopan maa, jossa kuolemantuomio on yhä käytössä. Tuomitut eivät tiedä koskaan, milloin heidän viimeinen päivänsä koittaa. Teloituspäivää ei kerrota, se säilyy salaisuutena loppuun saakka.


juomaan ämpäristä kähvelsivät 30 Korvenojalla uusi Tyrannosaurus rex tyssää valittiin NHLn parhaaksi

Uutiset