Finavia: Eilisen lentokaaoksen aiheutti voimakas sivutuuli, ei niinkään lumisade iltasanomat 10:41 13.12

Hankalasta suunnasta puhaltaneen tuulen vuoksi Helsinki-Vantaalla oli eilen päivällä käytössä vain yksi kiitotie.


Jopa 4 500 asiakasta jäi ilman lentoa tiistaina - Finnairin tiedottaja: ”En osaa tällä hetkellä kommentoida päätöksiä korvauksista” iltalehti 09:03 13.12

Pitkät jonot, viivästykset ja peruutukset Helsinki-Vantaan lentoasemalla ovat vielä tänäänkin mahdollisia. Finnairin mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist kertoo Iltalehdelle, että suurin syy ruuhkautumiselle on ollut se, että useamman tunnin ajan tiistaina vain yksi Helsinki-Vantaan kiitoradoista oli käytössä. - Meidän toiminnat ja lennot ruuhkautuivat tämän vuoksi aamupäivästä saakka. Iltapäivä on meille kiireisintä aikaa kaukolentojen vuoksi, ja siihen mennessä myöhästymiset alkoivat kasautua niin, että meillä oli todella pitkiä viivästyksiä ja jouduimme myös perumaan useita lentoja, Tallqvist sanoo.


Puu kaatui radalle: Useita lähijunavuoroja peruttu pääkaupunkiseudulla MTV 15:51 12.12

Junaliikenteen ongelmat Helsingistä Turkuun kulkevalla rantaradalla jatkuvat. Rataliikennekeskuksen mukaan Kauniaisissa on ilmeisesti puu kaatunut sähköradan rakenteisiin, minkä takia vain toinen raide on käytössä Leppävaaran ja Espoon välillä.


Puu kaatunut radalle Kauniaisissa, junia peruttu Espoossa - Sisä-Suomen poliisi varoittaa erittäin huonosta ajokelistä - IL seuraa hetki hetkeltä iltalehti 15:36 12.12

Lunta sataa tiistain aikana jopa 20 senttiä. Videolla tiistain sääennuste koko Suomeen. 15.39: Liikennevirasto kertoo, että Kauniaisissa on ilmeisesti kaatunut puu sähköradan rakenteisiin. Tämän takia vain toinen raide on käytössä Leppävaara-Espoo välillä. Toistaiseksi E- , Y- ja X-junat perutaan.


Helsinki-Vantaalla käytössä vain yksi kiitotie – Finavia: "Kunnossapito tekee kaikkensa, jotta saadaan pidettyä auki" MTV 13:26 12.12

Helsinki-Vantaan lentokentällä voimakas sivutuuli viivästyttää lentoliikennettä kello 12 alkaen, tiedottaa Finavia.


Lumimyräkkä iski myös Helsinki-Vantaalle – vain yksi kiitotie käytössä, viivästyksiä luvassa iltasanomat 13:17 12.12

Lunta tulee erityisesti iltapäiväruuhkan aikaan.


Helsinki–Vantaalla vain yksi kiitotie käytössä – viivästyksiä lentoaikatauluihin iltasanomat 13:17 12.12

Sääolot aiheuttavat viivästyksiä Helsinki–Vantaan lentoaseman liikenteeseen, tiedottaa Finavia.


Erittäin vaarallisen huumeen epäillään aiheuttaneen Suomessa jo kaksi kuolemaa – tieto aineesta tuli poikkeuksellista tietä MTV 05:49 12.12

Pääkaupunkiseudulla liikkuu päihdekäytössä väärennettyjä lääketabletteja, jotka sisältävät erittäin vaarallista huumausainetta, kertoo A-klinikkasäätiön Huumehaitta-hanke.


Maanantaijää, viikko 49: KHL-pelaajat saapunevat Pyeongchangiin, mutta mitä tapahtuu Vaasassa? jatkoaika.com 12:00 11.12

Venäjä ei boikotoi olympialaisia, joten KHL-pelaajat lienevät maajoukkueiden käytössä. Keskustelu puhtaasta urheilusta venyi tällä kertaa jopa hieman ohi jääkiekkonäkökulman. Sportilla on vielä raskas talvi edessään, mikäli samat otteet kentällä ja sen ulkopuolella jatkuvat.


Hamiltonilla ja Vettelillä iso näkemysero F1:n tulevaisuudesta - kausi tarjosi vähiten ohituksia vuosiin: ”Mitä sitten?” iltalehti 07:54 11.12

F1-kausi 2017 tarjosi lajia seuraaville formulafaneille vähemmän ohituksia kuin yksikään kuudesta aikaisemmasta kaudesta. Lajin suuntaus jakaa kuljettajien mielipiteet. Rengasvalmistaja Pirelli julkaisi viime viikolla tiedon, joka sai monien F1-fanien niskakarvat nousemaan pystyyn: kausi 2017 oli ohitusten määrällä mitattuna liikuteltavien takasiipien DRS-aikakauden huonoin. DRS:t nähtiin käytössä ensimmäisen kerran kaudella 2011. Tämän kauden 20 osakilpailussa nähtiin kaikkiaan 435 ohitusta, mikä on peräti 431 ohitusta vähemmän kuin kaudella 2016, jolloin kisoja ajettiin yksi enemmän. Kisaa kohden ohituksia tuli siis 21,8, kun vastaava lukema oli viime kaudella 41,2.


AC Milan vahvisti Argentiinan maajoukkuemiehen loukkaantumisen suomifutis 19:48 10.12

AC Milan vahvistaa Twitter-tilillään keskikenttäpelaajansa Lucas Biglian loukkaantumisen. Argentiinan maajoukkuemies ei ole joukkueen käytössä tämän illan sarjaottelussa Bolognaa vastaan. Biglia sai nilkkavamman Milanin eilisissä harjoituksissa....


Leijonien pukukopissa neljä suihkua ja yksi vessa – katso koruton kuva olympiahallista iltasanomat 06:05 08.12

Leijonia odottaa olympialaisissa karu pukukoppi. Koko joukkueen käytössä on neljä suihkua.


Leijonien olympiapukukopissa karut pesutilat – joukkueenjohto esitti vaatimuksia: ”Jokainen ymmärtää, että se ei vetele” iltasanomat 06:05 08.12

Leijonia odottaa olympialaisissa karu pukukoppi. Koko joukkueen käytössä on neljä suihkua.


Puolustusvoimien järein tykki laukaistiin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi - katso video iltalehti 17:05 07.12

Helsingissä ammuttiin komeat kunnialaukaukset 100-vuotiaalle Suomelle itsenäisyyspäivänä. Kunnialaukaukset ammuttiin kaksoistykillä Helsingin Kuivasaaresta. Kyseessä on 305 millin Obuhov-kaksoistykkitorni, joka on puolustusvoimien järein käytössä ollut tykki. Samanlaisia on maailmalla säilynyt vain harvoja.


Tässä on VR:n tehokkain veturi - huippunopeus 200 km/h iltalehti 14:32 07.12

VR kertoo, että yhtiön uusin sähköveturi Vectron on aloittanut matkustajaliikenteessä Helsingin ja Oulun välillä. VR Group on ottanut käyttöön uuden tehoveturin. Yhtiö ylpeilee sillä, että sähköveturi Vectron liikennöi pääradalla Helsingin ja Oulun välillä. Kyseessä on VR Groupin tehokkain veturi, ja sen huippunopeus on 200 kilometriä tunnissa. Yhtiön tiedotteen mukaan energiaa säästävä sähköveturi on ollut aikaisemmin käytössä tavaraliikenteessä. VR Group kertoo tilanneensa Siemensiltä kaikkiaan 80 sähköveturia. Niistä kymmenen on saapunut tämän vuoden aikana. Loput toimitetaan vuoteen 2026 mennessä. VR Gropin liikennejohtajan Petri Aunon mukaan 70 veturin sarjavalmistus alkaa vuoden 2018 kesällä.


Asumaton rivitaloasunto tuhoutui tuhopoltossa Espoossa: ”Vandaalit ovat vain menneet sisälle” iltalehti 11:53 07.12

Tuhopoltto on tuhonnut asumattoman rivitaloasunnon Espoon Lippajärvellä. Päivystävä palomestari Mika Mäkelä sanoo, että tällä hetkellä ainut "järkevä" selitys on tuhopoltto. - Päätyasunto on sytytetty tuleen. Tilat eivät ole asuinkäytössä. Vandaalit ovat vain menneet sisälle ja sytyttäneet asunnon, Mäkelä sanoo.


Pankki hakee ovelilla työhaastattelukysymyksillä päättelykykyä - osaisitko vastata? iltalehti 07:25 06.12

Kun on haastateltavana Wall Streetillä, työnhakija voi joutua vastamaan kysymyksiin, joka saa rauhallisimmankin kandidaatin syöksykierteeseen. Suuret pankit käyttävät työhaastatteluissaan haastavia ja ovelia kysymyksiä, joilla pyritään löytämään parhaat osaajat. Näitä on myös tulee Goldman Sachs -pankilla. Yksi erittäin vaikea käytössä ollut työhaastattelukysymys kuuluu näin:


Venäläisen koneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa aamulla iltalehti 12:31 05.12

Venäläisen Tupolev TU-154 lentokoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa tiistaina aamulla. Puolustusministeriön viestintäjohtaja Max Arhippainen kertoo, että alueloukkauksesta epäilty kone on Venäjän valtion käytössä oleva matkustaja/kuljetuskone. Epäilty alueloukkaus tapahtui Suomenlahdella Porvoon edustalla seitsemän aikaan. Alueella on tapahtunut ilmatilaloukkauksia aiemminkin.


Jokerien ulkoilmaottelun järjestelyt pettivät: HIFK reagoi tapahtumiin välittömästi iltalehti 20:37 03.12

Jokerien ja SKA:n ulkoilmaottelu lauantaina ei sujunut järjestelyjen osalta täysin toivotulla tavalla. Ottelun sisäänkäynneille muodostui pelin alla pahoja ruuhkia, kun väkimassojen liikehdintä katsomoon ei sujunut riittävän järjestelmällisesti. Järjestyksenvalvojat eivät juuri ohjeistaneet väkeä katsomoiden täyttämisessä. Kuuluttaja kehotti jatkuvasti kansaa tiivistämään katsomossa, mutta silti ensimmäinen erä jäi useilta näkemättä ruuhkien takia. Kaisaniemen ulkoilma-areena on jälleen käytössä tiistaina, kun HIFK kohtaa SM-liigan ottelussa Kärpät. HIFK tiedottaa, että seura on tehnyt järjestelyihin muutoksia.


Uutiset