Apteekeista myyty useita pakkauksia särkylääkkeitä ilman reseptiä - asiakkaille vakavia haittavaikutuksia, yksi sairaalaan iltalehti 14:27 16.01

Fimea on huolestunut siitä, että asiakkaille on myyty apteekeista liian paljon itsehoitolääkkeitä vakavin seurauksin. Fimean mukaan osa tapauksista, joissa särkylääkevalmisteita on myyty apteekista asiakkaalle useita pakkauksia yhdellä kerralla, on johtanut vakaviin haittavaikutuksiin ja jopa asiakkaan sairaalahoitoon. - Sairaalaan joutunut lääkkeen käyttäjä oli ottanut joko vahingossa tai tarkoituksella liikaa särkylääkettä. Tämä on erittäin valitettavaa, ja se on selkeä virhe apteekilta, että lääkettä on myyty useita pakkauksia kerrallaan, sanoo Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler Iltalehdelle.


Maria Veitola tuli Venla-gaalaan suoraan Afrikan lomalta: perhe vietti kuukauden Tansaniassa iltalehti 10:06 13.01

Maria Veitola Yökylässä -ohjelman vetäjä kertoi nauttineensa yhteisestä ajasta perheen kanssa. Toimittaja—juontaja Maria Veitola saapui perjantaina Suomeen Tansanian Zanzibarille suuntautuneelta lomamatkalta. Illalla olikin sitten vuorossa Venla-gaala. - Kävin juuri kampaajalta uuden värin tukkaan, kun vanha jäi mereen. Olin, että apua, tukkani näyttää roskikselta, tee jotain.


Rebekah Shelton ei olekaan kuollut – Big Brother -tähti ilmoitti tunteikkaalla videolla olevansa elossa: ”Kävin tänään läpi helvetin” iltasanomat 01:19 13.01

Televisiosta tuttu Rebekah Shelton sanoo, että uutinen hänen kuolemastaan lähti leviämään Twitter-tilin hakkeroinnin seurauksena.


Putous-noviisi Alina Tomnikov loi sketsihahmon kaverinsa kuvasta - jännittää kauden alkua: ”Teen henkisiä harjoitteita” iltalehti 10:47 10.01

Putouksen yhdeksännellä kaudella tuttuun joukkoon liittyy kolme uutta näyttelijää. Kansainvälistä uraa näyttelijänä luonut Alina Tomnikov on tänä keväänä monessa mukana. Hänet nähdään Ylellä Donna-sarjassa sekä Downshiftaajat-ohjelmassa, Veljeni vartija -elokuvassa sekä omassa Alina idässä -ohjelmassa, jossa hän jakaa matkavinkkejä nuorisolle. Putous-pesti on naiselle unelmien täyttymys. Näyttelijä on seurannut aikaisempia kausia fanittavana rivikatsojana sekä ammatillisesta näkökulmasta. - Olen ihaillut sitä, kuinka monipuolinen ohjelma on näyttelijälle. Olen aina ajatellut, että toi olisi mun paikka ja nyt olen todella kiitollinen siitä, että aikani on tullut ja että saan olla osa näin mieletöntä joukkoa, Tomnikov taustoittaa Putouksen lehdistötilaisuudessa.


"Hän ei haluaisi näyttää alapäätään mieshoitajille" – läheiseltä hätähuuto HS:ssä MTV 10:52 08.01

Nimimerkki "Rinnalla kulkeva ystävä" pahoittelee Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa cp-vammaisen ystävänsä kohtelua hoitotilanteissa. Ikävintä on hänen mielestään se, että ystävä ei pysty vaikuttamaan siihen, kuka häneen koskee intiimihygienian hoidossa.


"Hän ei haluaisi näyttää alapäätään mieshoitajille" – läheiseltä pysäyttävä mielipidekirjoitus HS:ssä MTV 10:35 08.01

Nimimerkki "Rinnalla kulkeva ystävä" pahoittelee Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa cp-vammaisen ystävänsä kohtelua hoitotilanteissa. Ikävintä on hänen mielestään se, että ystävä ei pysty vaikuttamaan siihen, kuka häneen koskee intiimihygienian hoidossa.


"Hän ei haluaisi näyttää alapäätään mieshoitajille" – läheiseltä pysäyttävä mielipidekirjoitus HS:ssa MTV 10:35 08.01

Nimimerkki "Rinnalla kulkeva ystävä" pahoittelee Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa cp-vammaisen ystävänsä kohtelua hoitotilanteissa. Ikävintä on hänen mielestään se, että ystävä ei pysty vaikuttamaan siihen, kuka häneen koskee intiimihygienian hoidossa.


Ex-työministeriltä toive Juha Sipilän hallitukselle: ”Epäreiluus ei vetele” uusisuomi 11:01 07.01

SDP:n kansanedustaja, entinen työministeri ja SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen sanoo, että työttömyys on edelleen vakavin suomalaisen eriarvoisuuden lähde.


MTV Kainuussa: Raskas lumi hämmästyttää – "Ei ole minun aikana ollut tämmöstä ja minä olen sentään ollut tässä 80 vuotta" MTV 17:01 06.01

Osa kainuulaisista on kärsinyt sähkökatkoista jo peräti pari viikkoa. Eikä loppua välttämättä näy, loppiaisviikonloppuna ongelmat vain pahenivat laajalla alueella. Ikävintä on epävarmuus.


Läpilasku, vuoden päästä uusiksi, kävinpähän kokeilemassa: Suomen mäkimiehet puhuivat kuin yhdellä suulla MTV 22:50 05.01

Suomalaiset mäkimiehet puhuivat kuin yhdellä pettyneellä suulla karsiuduttuaan mäkiviikon päätöskilpailusta Itävallan Bischofshofenissa.


Näkökulma: ”Keskinkertainen jööttibändi” poistuu näyttämöltä - HIMin saavutukset ovat kunnioitusta herättäviä iltalehti 12:18 31.12

Varmaa on, ettei Ville Valosta tule kotimaisissa tv-ohjelmissa pyörivää, Suomi-iskelmää levyttävää koko kansan velikultaa, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Olli Waris. Joulupäivänä tuli televisiosta Antti Tuiskun konsertti. Tuisku pyöritti takamustaan, heilui jättimäisen banaanin päällä ja jorasi taustatanssijat rinnallaan. Valoshow oli kansainvälistä luokkaa. Keinutaan-kappaleen aikana lavalla kävi fiittaamassa JVG:n VilleGalle. Tapaninpäivän jälkeisenä päivänä kävin katsomassa Helsingin jäähallissa HIMin keikan, joka oli kuin Tuiskun banaanispektaakkelin vastakohta.


Miljoonakonsernin johtaja otti asiakaspalvelun omiin käsiinsä pelastaakseen pojan joulun - ”Laitatko numerosi” iltalehti 21:15 23.12

Pienen pojan joulu pelastettiin, äiti vastasi pankinjohtajalle. Osuuspankin pääjohtaja Reijo Karhinen päätti näyttää Twitterissä esimerkkiä asiakaspalvelusta, kun pankin asiakas ohjasi negatiivisen palautteensa suoraan ylimmälle johdolle: - Joulun alla ikävä antaa negatiivista palautetta. Olisin avannut lapselle ekan oman tilin, kävin ennakkoon kysymässä ohjeet Osuuspankista, teimme valtakirjan ja äsken menin pankkiin. Olisi pitänyt varata aika! Ei enää ollut, lapsi jäi ilman lahjaa, nainen kertoi.


Jopa 12 turistia kuoli ja 20 loukkaantui bussionnettomuudessa Meksikossa - mukana ainakin kaksi ruotsalaista iltalehti 21:59 19.12

Turistibussi suistui tieltä vakavin seurauksin Jukatanin niemimaalla Meksikossa. Ainakin 11 turistia kuoli, kun heitä risteilyalukselta nähtävyydelle kuljettanut bussi suistui tiistaina tieltä Quintana Roon osavaltiossa Jukatanin niemimaan itäosassa. Bussissa oli yhteensä 31 matkustajaa, ja paikallisviranomaisten mukaan jopa 20 ihmistä loukkaantui. Uhrien määristä oli jonkin verran liikkeellä ristiriitaista tietoa. Uutistoimisto AP:n mukaan kuolleita on 12, meksikolaismedia ja uutistoimisto AFP puhuvat 11 kuolleesta.


11 turistia kuoli ja 20 loukkaantui bussionnettomuudessa Meksikossa - mukana ainakin kaksi ruotsalaista iltalehti 21:59 19.12

Turistibussi suistui tieltä vakavin seurauksin Jukatanin niemimaalla Meksikossa. Ainakin 11 turistia on kuollut, kun heitä risteilyalukselta nähtävyydelle kuljettanut bussi suistui tiistaina tieltä Quintana Roon osavaltiossa Jukatanin niemimaan itäosassa. Bussissa oli yhteensä 31 matkustajaa, ja paikallisviranomaisten mukaan 20 ihmistä loukkaantui. Onnettomuus tapahtui paikallista aikaa aamukymmeneltä suoralla tieosuudella, jolla ei ollut paljoa liikennettä. Syystä ei ole toistaiseksi tietoa. Metsään ajautunut bussi kaatui El Universalin mukaan onnettomuudessa kyljelleen.


Kaksois­ministeri Lindströmillä alkoi kolme lääkitystä yhtä aikaa: ”Kävin syvissä vesissä” iltasanomat 18:02 16.12

Työministeri Jari Lindström valittiin tänään lauantaina Tampereella sinisen tulevaisuuden ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Hän kertoo IS:lle, miten nousi viime kevään romahduksesta ja miten hän voi nykyään.


Hanna, 99, on matkoillaan nähnyt, kuinka hyvää elämä Suomessa on: ”Parasta aikaa oli 1950- ja 60-luvuilla” iltalehti 06:03 08.12

Ensi kesänä 100 vuotta täyttävä Hanna Koistinen on kiertänyt maailmaa Kiinaa ja Intiaa myöten. Hanna Koistinen, 99: "Synnyin itsenäiseen, mutta juuri raskaan kansalaissodan käyneeseen Suomeen Sonkajärvellä, mutta kasvoin ja vietin koko nuoruuteni Lapinlahdella. Vanhemmillani oli maatalo, ja meitä oli seitsemän lasta. Piti miettiä, mistä elanto saadaan. Kävin kodinhoitajakurssin. Kaupungeissa oli tehtaita ja työtä, Tampere kutsui. Pääsin Suomen Trikoon tehtaan poliklinikalle töihin tekemään hoitajien apuna kotikäyntejä ja kaikkea sellaista hoitotyötä, mihin ei tarvittu hoitoalan koulutusta. Meilläkin oli oikein valkoiset takit.


Prinssi Georgesta tuli lammas iltalehti 17:43 07.12

Prinssi George sai lampaan roolin koulunäytelmässä. Ylpeä isä prinssi William kertoi BBC:n haastattelussa poikansa Georgen näytelleen koulunäytelmässä. - Kävin katsomassa näytelmän. Se oli hauskaa. Poikani oli lammas, William sanoi.


Poroa väistänyt autoilija törmäsi vastaan tulleen auton kylkeen - vastaantulija loukkaantui iltalehti 08:15 03.12

Loukkaantunut kuljettaja toimitettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin, kertoo Oulun poliisilaitos tiedotteessaan. Ranualaismies väisti autotielle juossutta poroa, osui lumipenkkaan ja menetti autonsa hallinnan ikävin seurauksin lauantai-iltana Pudasjärvellä. Penkkaan osunut ajoneuvo lähti kuljettajansa käsistä ja ajautui vastaantulevien kaistalle törmäten vastakkaisesta suunnasta saapuneen pudasjärveläisen miehen kuljettaman auton vasempaan kylkeen.


Tuomas Enbuske IL-blogissaan: Kristityt ja demarit, sairaiden ulkomaalaisten pahimmat viholliset iltalehti 17:45 01.12

Koko paperittomien hoito helsinkiläisten verorahoilla on oikeasti todella pieni homma, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Tuomas Enbuske. Helsinki päätti tällä viikolla, että ns. paperittomat saavat samat oikeudet terveydenhuoltoon kuin turvapaikanhakijat. Hienoa! Rakastan sinua, synnyinkaupunkini Helsinki. Siis henkistä synnyinkaupunkiani. Oulussa kävin syntymässä fyysisesti. Ja koska olen paennut barbariasta sivistykseen, tunnen sympatiaa pakolaisia kohtaan. Olenhan puhdasverinen elintasopakolainen. Mutta ne paperittomat. Harva edes tietää, mitä sana tarkoittaa. Ja vielä harvempaa kiinnostaa ottaa selvää.


Pökertyneen hevosen kyydistä lentäneen ohjastajan murtunutta solisluuta ei leikata – ”Kävin kolmen metrin korkeudessa” iltasanomat 19:14 28.11

Hurjaan ilmalentoon Jyväskylän raveissa joutunut Risto Tupamäki on loppuvuoden pois kilpakärryiltä.


Uutiset