Kärpillä huima kotisaldo tammikuun jälkeen – pystyykö HPK silti yllättämään oululaiset erikoisvahvuudellaan? iltalehti 11:28 20.04

Kärpät lähtee Liigan finaaleihin suurena ennakkosuosikkina. Avauspelissä oululaisilla on tukenaan 12 kotipelin voittoputki. Liigan ensimmäisen finaaliottelun ratkaisevia pointteja ovat maalivahtipeli, joukkueiden pelinopeus sekä erikoistilannepelaaminen. Myös kotiedulle kannattaa varata jokin rooli, sillä kotijoukkueet ovat tämän kevään pienten marginaalien otteluissa saanet sen ratkaisevan etunsa ehkä juuri kotikentän/yleisön tuomasta pelirohkeuden lisähipusta.


SM-liigan finalistit ovat selvillä! HPK ja Kärpät ratkovat Kanada-maljan kohtalon, tässä on otteluohjelma iltalehti 20:53 15.04

SM-liigan finaaleissa pelaavat kestomenestyjä Kärpät ja tämän kauden sensaatiojoukkue HPK. Oulun Kärpät kaatoi omassa välieräsarjassaan HIFK:n voitoin 4–2. Kärpillä on finaaleissa kotietu, sillä oululaiset voittivat runkosarjan. HPK voitti omassa välieräsarjassaan Tapparan niin ikään 4–2.


HIFK ja Tappara kuilun partaalla – Kärpillä runsaasti muutoksia MTV 13:21 15.04

Jääkiekon SM-liigassa pelataan maanantai-iltana välieräsarjojen kuudennet ottelut. Sarjat ovat katkolla Oulun Kärpillä sekä Hämeenlinnan Pallokerholla.


HIFK ja HPK pienin muutoksin tiukkaan iltaan ? Tappara luottaa Heljankoon jatkoaika.com 12:13 15.04

Liigan välieräsarjat ovat tänään ensimmäistä kertaa katkolla, kun Kärpillä ja HPK:lla on mahdollisuus edetä tämän kauden finaaleihin. Hämeenlinnalaiset saavat tärkeän keskushyökkääjän takaisin ja oululaisten nelosketjua sentteröi maajoukkeessa marinoitu konkari.


Näkökulma: Kärpillä mättää melkein kaikki – melkein kaikki hehkuttavat HIFK:ta iltalehti 12:06 15.04

Playoff-kevät on ollut yhtä Kärppien kritisointia ja HIFK:n hehkutusta, kirjoittaa Vesa Parviainen. Puolivälierissä Kärpät tiputti Ilveksen 4–0 ja HIFK Pelicansin 4–2. Kärpät ei pelannut vielä tasollaan, mutta HIFK nousi upeasti altavastaajan asemasta ja murensi huippukauden pelanneen Pelsun armottomalla hyökkäysalueen prässillään. Näistä lähtökohdista Kärpät-HIFK-välieräsarjaan, jossa HIFK on jatkanut siitä, mihin lahtelaisten kanssa jäi. Se avaa ja kääntää peliä nopeasti, on fyysinen, vie taklaukset loppuun ja pursuaa voitontahtoa.


Kärpillä huippupaikka – HIFK-puolustaja laukoi toistamiseen maalirautoihin MTV 19:44 12.04

Oulun Kärpillä oli mainio maalipaikka tehdä 1-0-johtomaalia Helsingin IFK:ta vastaan välieräsarjan viidennen ottelun toisessa erässä.


HIFK:n kokoonpanossa todellinen yllätys – Kärpillä suuria muutoksia MTV 13:54 12.04

Jääkiekon SM-liigassa pelataan perjantai-iltana yksi välieräottelu, kun Kärpät ja Helsingin IFK kohtaavat sarjan viidennessä osassa Oulussa.


Superpakin paluu antaa Kärpille vielä yhden elämän – riittääkö sekään nousuvireistä HIFK:ta vastaan? iltalehti 12:44 12.04

Perjantain viidennessä kohtaamisessa alkaa olla jo ratkaisun makua Kärppien ja HIFK:n koko välieräsarjaakin ajatellen. Kärpillä ei tänään ole varaa hävitä ja menettää kotietuaan. Kärpät–HIFK-välieräsarja on lukemissa 2–2. Pelillisesti painopiste on koko ajan siirtynyt enemmän helsinkiläisten suuntaan. Tänään ottelun merkittävin yksittäinen pointti on Kärppien tärkeimmän puolustajan Teemu Kivihalmeen paluu pelaavaan kokoonpanoon. Ilman Kivihalmetta Kärpät oli kolmannessa ottelussa ajoittain jopa aneemisen oloinen.


Kärpät-HIFK-sarja on edennyt pelkillä kotivoitoilla: ”Ensi pelissähän se muuttuu” iltalehti 22:54 08.04

HIFK:n 2-0-voitto Kärpistä oli koko joukkueen erinomaisen pelin tulos, mutta sen takaa on helppo nimetä kolme sankaria. Keskushyökkääjä Tommi Santala painoi kokemuksellaan kiekon rankkarista reppuun, kokoonpanoon palannut Sakari Salminen lämäsi 2-0-osuman ja maalivahti Atte Engren piti maalinsa puhtaana täydet 60 minuuttia. – Kärpillä on kova hyökkäys, ja ne lähtevät nopeasti. Meidän pitää olla koko ajan iholla. Hyvällä karvauksella ei päästetä niitä ylivoimahyökkäyksiin, mihin ne toivoo pääsevänsä, Santala tiivisti HIFK:n voittoreseptin.


Kärppien valmentaja Mikko Manner ruoski itseään poikkeuksellisella tavalla: ”Selkeä niskalenkki oli kyllä Pikkaraisella” iltalehti 21:55 08.04

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner otti tappion omaan piikkiinsä. HIFK voitti Kärpät Helsingissä 2-0 ja tasoitti paras seitsemästä -välieräsarjan voitot 2-2:een. Manner sanoi suoraan HIFK:n olleen niskan päällä kaksinkamppailuissa ja Kärppien jääneen paineen alle, eikä ylivoima tuottanut vieläkään tulosta. Kärpillä on nyt ollut välieräsarjassa kymmenen yv-tilaisuutta eikä niistä vielä yhtään maalia.


HIFK:lle tärkeitä vahvistuksia, Kärpillä yksi iso menetys – oululaisten huippukaksikon aika herätä MTV 13:16 08.04

Jääkiekon SM-liigassa pelataan maanantai-iltana yksi välieräottelu, kun Helsingin IFK isännöi Oulun Kärppiä sarjan 4. ottelussa.


Kärpillä surkea ylivoimaprosentti – Mikko Manner silti luottavaisena: ”Uskon, että se alkaa kulkemaan” iltalehti 20:48 06.04

Kärpät on välieräsarjassa HIFK:ta vastaan niskan päällä, vaikka joukkue ei ole viimeistellyt sarjassa yhtään ylivoimamaalia. Ottelujen alut ovat olleet Kärpille usein vaikeita, mutta viime peleissä on ollut merkkejä paremmasta. – Saatiin hyvä alku, mutta sen jälkeen HIFK oli toiseen erään asti vahvempi. Veini Vehviläinen piti meitä pystyssä, ja lopussa marginaalit kääntyivät meille, Kärppä-luotsi Mikko Manner tiivisti ottelun kulun.


Vetovinkit: Kärpät kiristää ruuviaan ? Joko HIFK väsyy? jatkoaika.com 08:00 05.04

Kärpät kaivoi välieräavauksesta voiton vaikean alun jälkeen. Molempien joukkueiden pitää parantaa, mutta Kärpillä tähän on varaa huomattavasti enemmän.


Kissalla on yhdeksän henkeä, Kärpillä kymmenen – mölyt pysyivät mahassa, vaikka IFK:lla olisi varmasti ollut sanomista iltasanomat 22:33 03.04

Kärpät–HIFK-ottelusarja käynnistyi jännitysnäytelmällä. IS käy sarjaraportissaan avauspelin läpi.


Kärpät?HIFK: Puolivälieräsarja osoitti Kärppien haavoittuvuuden, HIFK:n mahdollisuudet lepäävät yksilöiden varassa jatkoaika.com 07:00 03.04

Kärpät ja HIFK kohtaavat Liigan välierissä. Ennakkokaavailuissa Kärpillä on jo toinen jalka oven välissä kohti finaaleita, mutta HIFK:lla on työkalut oululaisten riemukulun pysäyttämiseksi.


Kärpät varmisti runkosarjavoittonsa – HPK antoi taas tiukan vastuksen jatkoaika.com 21:08 27.02

Kärpät varmisti Oulussa yhdeksännen runkosarjavoittonsa, kun se kaatoi tiistaina HPK:n niukasti lukemin 3–2. Runkosarjaa on Kärpillä jäljellä viisi ottelua. Uuteen Liigan piste-ennätykseen tarvitaan vielä kahdeksan pistettä.


Liigakierros: Hämeessä taistellaan neljän pisteen sisällä - Kärpillä tappioputki, mutta vastassa häntäpään joukkue jatkoaika.com 09:49 09.01

Kahden ottelun kierroksella luvassa yksi tiukka kahina sarjakärjen takana ja yksi ääripäiden kohtaaminen. Tappara ja HPK ovat vain neljän pisteen sisällä. KooKoolla ei ole helppoa: pahoja loukkaantumisia, valmentajan potkut ja vastassa kahdesta tappiosta sisuuntunut suvereeni sarjakärki Kärpät.


Kärpillä menee lujaa – muut tulee kaukaa perästä uusisuomi 23:07 01.12

Jääkiekon Suomen mestaruutta puolustava Oulun Kärpät otti lauantaina toisen voittonsa kahden päivän sisään voitettuaan Lahdessa Pelicansin 3-2. Perjantaina Kärpät oli ottanut Kouvolassa 4-0 -voiton KooKoosta.


Kärpät maksoi kalavelat HIFK:lle jatkoaika.com 20:17 24.11

Kärpät kärsi eilen tappion kotonaan HIFK:lle johdettuaan ottelua kahdesti kolmella maalilla. Tänään Kärpät oli tehokkaampi joukkue. Puolustusalueen pelaaminen ja maalivahtipelaaminen oli Kärpillä selvästi HIFK:ta laadukkaampaa.


Uutiset