Kansalaispuolue iloitsi käräjäoikeuden päätöksestä – nyt puhuu Väyrynen: ”Julkisuudessa ollut väärää tietoa” iltasanomat 14:31 19.06

Käräjäoikeus ei vielä tehnyt lopullista päätöstä siitä, onko kansalaispuolue Väyrysen vai Kilpeläisen hallussa – se ratkeaa oikeudenkäynnissä elokuussa.


Paavo Väyrynen yhä kovana: ”Kanteita ei hylätty – Oikeuden päätöksestä virheellisiä tulkintoja” uusisuomi 13:54 19.06

Konkaripoliitikko Paavo Väyrysen mukaan käräjäoikeuden tuoreesta päätöksestä on tehty virheellisiä tulkintoja, eikä hänen perustamansa Kansalaispuolueen riita-asia ole vielä selvä.


Paavo Väyrynen yhä kovana: ”Kanteita ei hylätty – Oikeuden päätösestä virheellisiä tulkintoja” uusisuomi 13:54 19.06

Konkaripoliitikko Paavo Väyrysen mukaan käräjäoikeuden tuoreesta päätöksestä on tehty virheellisiä tulkintoja, eikä hänen perustamansa Kansalaispuolueen riita-asia ole vielä selvä.


Kommentti: Turku osaa, Helsinki ei – Helsingin käräjäoikeuden sekoilu jatkui jo toista päivää iltasanomat 16:24 14.06

Helsingin käräjäoikeus ei MV-lehden jutussa kunnioita täysmääräisesti oikeudenkäynnin julkisuusperiaatetta, kirjoittaa Ilta-Sanomien rikostoimituksen tuottaja Rami Mäkinen.


Yli 70 kilon marihuanajutun päätekijälle kuusi vuotta vankeutta MTV 17:59 08.06

Yli 70 kilon marihuanan salakuljetus toi rikoskokonaisuuden päätekijälle kuusi vuotta vankeutta. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan hän toimi suunnitelmallisesti ja johti rikossarjan toteuttamisesta.


Muusikoiden riita ratkesi Lyly Rajalan hyväksi – juuret kiistalla jo 80-luvulla iltasanomat 15:11 07.06

Oulun käräjäoikeuden mielestä entinen kansanedustaja, muusikko Lyly Rajala ei syyllistynyt syrjintärikokseen estäessään muusikko Keijo Minervalta osallistumisen Oulu Sixties -tapahtumaan vuonna 2016.


Mies unohtui puoleksi vuodeksi vankilaan Vantaalla – sai lopulta 17200 euroa korvausta MTV 10:46 06.06

Helsingin hovioikeus hylkäsi Suomen valtion valituksen ns. unohtuneen vangin tapauksessa ja piti voimassa käräjäoikeuden päätöksen, jolla miehelle määrättiin noin puolen vuoden laittomasta vangitsemisesta 17200 euron korvaus.


70-vuotiaalle tuomio seksuaalirikoksista 16-vuotiaan kanssa – kaikki alkoi Facebook-viesteistä ja ”etäparantamisesta” iltasanomat 13:28 01.06

Itä-Suomen hovioikeus pysytti Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomion seksuaalirikoksista, joihin 70-vuotias kymenlaaksolainen mies syyllistyi ostaessaan seksuaalipalveluja 16-vuotiaalta tytöltä.


Viikin talkoosurmasta epäilty 34-vuotias mies vangittiin iltasanomat 11:39 01.06

Taposta epäilty 34-vuotias ei kavahtanut kuvaamista käräjäoikeuden vangitsemisistunnossa.


IL: Ilari Sahamiehen oikeudenkäynnissä emämoka – pokeritähti kohtasi häntä seksuaalisesta ahdistelusta syyttäneen naisen mtv 15:31 30.05

Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty Ilari Sahamies ja asianomistaja kohtasivat Helsingin käräjäoikeuden oikeussalissa, vaikka heidän ei pitänyt nähdä toisiaan.


Pariskunnan seksisekoilusta tuli hurja oikeussotku - Helsingin poliisille kritiikkiä asenneongelmasta, töppäys aiheutti jopa kymppitonnien laskun veronmaksajille iltalehti 13:25 30.05

Helsingin käräjäoikeus antoi sekavan vapaudenriisto- ja pahoinpitelyjutun tuomion kuukausitolkulla myöhässä. Poliisi vastaa nyt käräjäoikeuden kritiikkiin ”todella heikosti” tehdystä esitutkinnasta, joka saattoi maksaa valtiolle jopa kymmeniätuhansia euroja. Käräjäoikeus ratkoi viime viikolla kuukausien odottelun päätteeksi rikosasian, jossa huumeongelmaista pariskuntaa syytettiin törkeästä vapaudenriistosta ja erinäisistä väkivaltarikoksista. Uhreina olivat vuonna 1999 syntynyt nainen ja vuonna 1995 syntynyt mies, jotka olivat tuolloin seurustelusuhteessa. Tuomituista Raineri Armas Lindeman, 33, joutuu kärsimään kahden vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistuksen. Naisystävä tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen.


Tappoi ja heitti alas sillalta kivet painoina – hovioikeus kovensi surmaajan tuomiota iltasanomat 11:41 30.05

Surmaaja oli itse valittanut käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.


Kuopiolaismies tarjosi kannabista 14-vuotiaalle ja käytti hyväkseen - raiskaussyyte kaatui, koska tyttö ei vastustellut iltalehti 22:40 29.05

Itä-Suomen hovioikeus on kumonnut Pohjois-Savon käräjäoikeuden ratkaisun ja tuominnut nuoren kuopiolaisen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hovioikeuden tuore päätös merkitsee, ettei kuopiolaismies vältä vankilaa. Vuoden ja kymmenen kuukauden pituinen vankeusrangaistus on ehdoton. Käräjäoikeus tuomitsi viime lokakuussa saman miehen huumausainerikoksesta sakkoihin. Tuon tuomion perusteena oli se, että 22-vuotias tarjosi lapselle kannabista - vaikkakin vain pienen määrän.


Syyttäjä on tyytyväinen sarjakuristajan 2,5 vuoden rangaistukseen - Penttilän asianajaja: ”Liekö uudella teolla ollut vaikutusta tuomioon” iltalehti 16:43 29.05

Käräjäoikeuden ja hovioikeuden ratkaisut erosivat siinä, oliko Penttilä tunnistettu luotettavasti ja oliko Penttilä laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman. Syyttäjä Eija Velitski vaati sarjakuristajana tunnetulle Michael Penttilälle neljän vuoden vankeusrangaistusta. Syyttäjä on kuitenkin tyytyväinen kahden ja puolen vuoden tuomioon. - Syyte meni läpi nyt siten kuin sitä alun perin käräjäoikeudessa ajoin, Velitski toteaa.


60-kiloinen koira puri kolmea naista Vihdissä, järsi myös hihnat poikki - hovioikeus ei määrännyt lopetettavaksi iltalehti 21:18 28.05

Turun hovioikeus on kumonnut Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksen, jolla käräjäoikeus oli määrännyt vihtiläisen miehen kaukaasianpaimenkoiran lopetettavaksi. Turun hovioikeuden mukaan eläimen määrääminen lopetettavaksi ei ole rangaistus. Se on turvaamistoimi, jolla ehkäistään vaarallisia eläimiä vahingoittamista ihmisiä. Hovioikeus toteaa kyseisen koiran olevan suurikokoinen ja voimakas. Tällaisen koiran vartiointi edellyttää erityistä huolellisuutta.


15-vuotias poika kuoli portaisiin, käräjäoikeus hylkäsi kaikki äidin ja isäpuolen syytteet: ”Vanhemmat lausuivat shokkitilassa jotain ja siitä on jouduttu yli kaksi vuotta kestäneeseen oikeusprosessiin” iltalehti 17:05 28.05

Keski-Suomen käräjäoikeus antoi maanantaina tuomionsa 15-vuotiaan pojan kuolemantapauksessa. Käräjäoikeus hylkäsi äitiä ja isäpuolta vastaan nostetut syytteet heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta. - Käräjäoikeuden päätös oli oikea ja odotettu. Tämä on ollut hirveä tragedia vanhemmille, äidin ja isäpuolen asianajaja Mikko Tuomi sanoo.


Yksinäistä miestä vedätettiin härskisti: Nukahti ”treffikumppanin” viereen, rikolliset lypsivät 220 000 euroa - ”Pumpataan niin paljon kuin mahdollista” iltalehti 14:27 26.05

Rikollisjoukko vei seuraa hakeneelta mieheltä kuusinumeroisen summan. Hovioikeus on vahvistanut käräjäoikeuden vankeusrangaistukset, joista osa on raskaita. Turun hovioikeus on vahvistanut Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomion törkeässä maksuvälinepetoskokonaisuudessa, jonka uhriksi joutui Turussa asuva mies. Kaksi tuomittua valitti käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen, mutta valitukset peruttiin ja käräjäoikeuden tuomiot jäivät voimaan. Omaisuusrikosten pääsuunnittelijana toiminut Tenho Allan Nyman, 40, on tuomittu kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta ja kolmesta petoksesta.


Mies raiskasi ja tappoi 16-vuotiaan tytön Keravalla - syyttäjä valitti käräjäoikeuden tuomiosta iltalehti 15:07 25.05

Joulukuussa Keravalla tapetun 16-vuotiaan tytön tapaus etenee hovioikeuteen. Syyttäjä on valittanut käräjäoikeuden tuomiosta. Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi 32-vuotiaan Markus Kristian Kolehmaisen huhtikuussa 12,5 vuodeksi vankeuteen taposta, törkeästä raiskauksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Lisäksi Kolehmainen määrättiin maksamaan tytön vanhemmille kärsimyskorvausta 12 000 euroa ja sisarelle 5 500 euroa. Kolehmainen raiskasi ja tappoi itsenäisyyspäivän vastaisena yönä asunnossaan vieraana olleen 16-vuotiaan tytön. Kolehmainen raahasi ruumiin kerrostalon pihalle, josta sivullinen löysi sen aamulla.


Mies raiskasi ja tappoi teini­tytön Keravalla – syyttäjä valitti käräjä­oikeuden antamasta tuomiosta iltasanomat 13:56 25.05

Keravalla itsenäisyyspäivänä tapetun teinitytön tapaus etenee hovioikeuteen. Käräjäoikeuden tuomiosta ovat valittaneet syyttäjä ja uhrin omaiset.


Teinitytön tappo Keravalla itsenäisyyspäivänä menee hovioikeuteen – syyttäjä vaatii tuomiota murhasta MTV 13:53 25.05

Keravalla itsenäisyyspäivänä tapetun teinitytön tapaus etenee hovioikeuteen. Käräjäoikeuden tuomiosta ovat valittaneet syyttäjä ja uhrin omaiset.


hiljaisuuden – keskustelivat toimenpiteistä monen tytön perheestään erotettua siirtolaislasta Ronaldon pelipaitaa kesken sai tunnustusta tapaa kuningatar tasoihin Kuopiossa – valtuustoryhmän – kertoi villieläintuotteita

Uutiset