Liisan, 91, häädöstä joulun alla ei ole päästy sopimukseen - ystäviltä kirje presidentille iltalehti 19:44 13.12

Taustalla on parisen vuotta jatkunut riita vanhuksen epäsiisteydestä talossa ja riita sai viimeisen käänteen, kun asunnosta löydettiin luteita. Liisa Tiukan, 91, häätö puhuttaa edelleen Tampereella, kun neuvotteluissa ei olla päästy sopimukseen. Vanhus häädetään asunnostaan käräjäoikeuden päätöksellä juuri joulun alla ja näillä näkymin ensi maanantaina. Taustalla on parisen vuotta jatkunut riita vanhuksen epäsiisteydestä talossa ja riita sai viimeisen käänteen, kun asunnosta löydettiin luteita. Tiukka omistaa Tampereen Hämeenpuiston varrella sijaitsevassa ns. Salmisen talossa kaksi asunto-osaketta, 100 neliön ja 50 neliön, missä Tiukka itse asuu.


Islamista luopunut todistaja suomalaisten terrorismioikeudenkäynnissä: ”Taistelemaan meneminen oli se juttu” iltalehti 00:03 12.12

Helsingin käräjäoikeuden terrorismirikosvyyhden todistajan mukaan hänen oli vaikea uskoa, että hänen kaverinsa olisivat niin pahoja, että he pystyisivät tappamaan ihmisiä. Kolmea suomalaista miestä syytetään Helsingin käräjäoikeudessa terroristisen rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan heidän oli tarkoitus lähteä Syyriaan vierastaistelijoiksi. Syytetyistä tiettävästi kaksi on käynyt Syyriassa. Kolmas kääntyi Turkissa takaisin. Käräjäoikeus kuuli maanantaina todistajaa, joka päätti luopua islamin uskosta ennen lähtöä. Hän sai tuomion kokonaisuuteen liittyvistä talousrikoksista, mutta terroristisen rikoksen valmistelussa hän on pelkästään todistajan roolissa.


Osteopaatti tuomittiin asiakkaansa hyväksikäytöstä – oikeus: Käytti hyväksi riippuvuussuhdetta MTV 12:57 11.12

Rovaniemen hovioikeus pysytti maanantaina käräjäoikeuden oululaiselle osteopaattihoitajalle antaman vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.


Lähestymiskieltojen määrä laskussa - suojatuista henkilöistä 70 prosenttia on naisia iltalehti 12:33 09.12

Tilastokeskuksen julkaisemien tietojen mukaan lähestymiskieltojen määrä on laskussa. Lähes 90 prosenttia lähestymiskielloista määrätään miehille. Lähestymiskieltojen määrä on vuonna 2016 vähentynyt kahdeksan prosenttia edellisvuodesta. Vuoteen 2009 verrattuna vuonna 2016 lähestymiskieltoja määrättiin neljänneksen vähemmän. Mukana tiedoissa ovat sekä poliisin määräämät väli-aikaiset lähestymis-kiellot että käräjäoikeuden määräämät lähestymis-kiellot.


Uusnatsijärjestö määrättiin lakkautettavaksi - Huhtasaari haluaisi kieltää myös antifasistien toiminnan iltalehti 18:13 08.12

Poliisihallituksen mukaan vasemmistoradikaalit eivät ole yhtä järjestäytyneitä kuln uusnatsit. Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi marraskuun lopussa lakkautettavaksi kaksi uusnatsijärjestöä eli Pohjoismaisen vastarintaliikkeen sekä Pohjoinen perinne ry:n. Käräjäoikeuden mukaan PVL on yhdistys, joka ajaa demokraattisten arvojen kanssa yhteen sopimattomia tavoitteitaan laittomin ja räikeästi hyvän tavan vastaisin keinoin. Oikeuden mukaan yhdistys lisäksi panettelee ja solvaa kansanryhmiä ja levittää vihapuhetta.


Lähes puoli miljoonaa euroa Uberin maajohtajan varoja takavarikoitiin kesällä – nyt hovioikeus kumosi päätöksen MTV 14:32 08.12

Helsingin hovioikeus on kumonnut käräjäoikeuden kesällä antaman päätöksen, jolla kyytipalvelu Uberin Suomen maajohtajan omaisuutta määrättiin takavarikkoon.


Tuomio pakkosterilisaatio-kirjoituksista ei muuttunut hovissa – perussuomalaisista erotetulle sakkoja MTV 10:15 08.12

Helsingin hovioikeus ei muuta käräjäoikeuden tuomiota, jossa perussuomalaisista erotettu helsinkiläispoliitikko Olli Sademies sai sakkoja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Sademies tuomittiin käräjäoikeudessa 50 päiväsakkoon vuoden 2015 Facebook-kirjoittelustaan.


IL-TV-live juuri nyt: Uusnatsien marssi lähtee matkaan - mukana käräjäoikeuden kieltämä Vastarintaliike iltalehti 16:47 06.12

Iltalehden toimittajat Antti Halonen ja Anna Egutkina seuraavat itsenäisyyspäivän mielenosoitusten etenemistä Helsingissä paikan päällä. Uusnatsien Kohti vapautta! -marssi liikkeellä. Helsingissä järjestetään useita mielenosoituksia Itsenäisyyspäivänä. Niistä isoimmat ovat: Helsinki ilman natseja -kulkue alkaa kello 15.15 Hakaniemen torilla. Uusnatsien Kohti vapautta! -marssi alkaa Narinkkatorilla kello 16.00. Äärioikeiston 612-soihtukulkue alkaa Töölön torilla kello 18.30.


Vanki karkasi hurjaa vauhtia Helsingin oikeustalolta - pakoauto odotti kulman takana iltalehti 14:30 05.12

Vankilan johtajan mukaan vartijalla ei ollut mitään syytä epäillä miehen karkaamisaikeita. Poliisi etsii noin 30-vuotiasta miesvankia, joka karkasi tiistaiaamuna Helsingin käräjäoikeuden edestä. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


Poliisi ei voi estää uusnatsien kokoontumista itsenäisyyspäivänä - käräjäoikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen iltalehti 13:10 05.12

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti viime viikolla lakkauttaa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Suomen osaston ja sen alaosastot. Toistaiseksi poliisi ei kuitenkaan voi estää uusnatsien kokoontumisia, mielenilmauksia tai tunnusten käyttöä itsenäisyyspäivän tapahtumissa, koska oikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen. Asiasta kertoo Poliisihallitus tiedotteessaan. - Muuten poliisilla on oikeus puuttua niiden, kuten muidenkin tahojen kokoontumisiin ja mielenilmauksiin, mikäli yleinen järjestys ja turvallisuus vaarantuvat tai lakia muutoin rikotaan, tiedotteessa todetaan.


IS: Vanki karkasi vartijaltaan leffatyyliin – pakoauto odotti nurkan takana MTV 10:21 05.12

Ilta-Sanomat uutisoi, että vanki karkasi vartijaltaan tänään aamulla Helsingin käräjäoikeuden edestä ja on edelleen karkuteillä.


Vanki karkasi Helsingissä elokuvatyyliin – etsinnät käynnissä iltasanomat 10:06 05.12

Noin kolmekymppinen miesvanki karkasi vartijalta Helsingin käräjäoikeuden edestä. Silminnäkijän mukaan pakoauto odotti kulman takana.


Itsenäisyyspäivänä useita mielenosoituksia - myös uusnatsien marssi toteutumassa iltalehti 15:35 04.12

Käräjäoikeuden päätös Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnan lakkauttamisesta herätti keskustelua siitä, järjestetäänkö Kohti vapautta! -marssia ensinkään. Helsingin poliisin mukaan se on toteutumassa normaalisti. Helsingissä järjestetään itsenäisyyspäivänä isompia ja pienempiä mielenosoituksia ja kokoontumisia. Merkittävimmät ovat Kohti vapautta!,-marssi, Helsinki ilman natseja sekä 612-soihtukulkue. Itsenäinen Suomi täyttää keskiviikkona sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi monet haluavat jalkautua kaduille ilmaisemaan mielipiteensä maan tilanteesta ja suunnasta. Helsingissä järjestetään tänäkin vuonna useita mielenosoituksia ja vastamielenosoituksia.


IS: Kadonneen Leenan avopuoliso vangittu taposta epäiltynä iltalehti 21:34 01.12

Kolme viikkoa kateissa olleen Leena Pekkarisen avopuoliso on vangittu taposta epäiltynä, kertoo Ilta-Sanomat. Iltalehti kertoi aiemmin perjantaina, että Riihimäellä 10. marraskuuta kadonneen Leena Pekkarisen tapaus on muuttunut katoamistapauksesta henkirikostutkinnaksi. tietojen mukaan taposta epäilty 48-vuotias mies on nyt vangittu Hyvinkään käräjäoikeuden päätöksellä.


Uusnatsit osoittivat mieltään Suomen suurlähetystöllä Tukholmassa – protestoivat Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöstä iltasanomat 22:52 30.11

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti torstaina lakkauttaa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnan Suomessa.


Lakkautettavaksi määrätty Pohjoismainen Vastarintaliike aikoo marssia itsenäisyyspäivänä - poliisiylijohtaja ei vielä tiedä, miten virkavalta reagoi asiaan iltalehti 18:14 30.11

Uusnatsit voivat hakea Pirkanmaan käräjäoikeuden päätökseen muutosta Turun hovioikeudesta. Suomessa poikkeuksellinen, yli vuoden kestänyt oikeusprosessi tuli torstaina päätökseensä. Pirkanmaan käräjäoikeus hyväksyi Poliisihallituksen kanteen uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen osaston sekä siihen suoraan tai välillisesti kuuluvien alaosastojen lakkauttamisesta.


Puukotuksesta vangittu 19-vuotias tappoi jo teinipoikana - oli juuri päässyt vapaaksi vankilasta iltalehti 17:00 30.11

Yksi käräjäoikeuden vangitsemista epäillyistä on syyllistynyt henkirikokseen vain 16-vuotiaana. Poliisi tutkii Vaasassa perjantaina 24. marraskuuta tapahtunutta puukotusta tapon yrityksenä. Hiukan yli 20-vuotias mies sai hengenvaarallisia vammoja väkivallanteossa, johon osallistui epäilyn mukaan yhteensä kuusi miestä. Epäilty rikos tapahtui iltakymmeneltä kaupungin keskustassa kerrostalon pihalla.


Omistajat myivät alkoholia kirjanpidon ohi ruotsinlaivojen terminaalin ravintolassa - pimeästä viinasta tuloja 70 000 euroa iltalehti 12:31 30.11

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi ravintolan omistaneet kaksi naista puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Monet laivamatkustajat haluavat aloittaa risteilynsä Ruotsiin kohottamalla maljan satamaterminaalin ravintolassa. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, että osa on kippistänyt lähdön kunniaksi pimeällä alkoholilla Turun sataman Viking Linen terminaalin kahvilassa keväästä 2014 kevääseen 2015. Ravintolan nykyisellä omistajalla ei ole asian kanssa mitään tekemistä, eikä hän ole syyllistynyt rikokseen.


Uutiset