Tampereen Classic salibandyn Suomen mestari uusisuomi 20:08 21.04

Salibandyn Suomen mestari ratkaistiin tänäkin vuonna superfinaalissa Helsingin Hartwall-areenalla. Tampereen Classic vei mestaruuden voitettuaan Jyväskylän Happeen 6-2.


Rautatieliikenteessä on häiriö – junat korvataan busseilla Jyväskylän ja Pieksämäen välillä iltasanomat 04:27 21.04

Sähkörata vaurioitui illalla Jyväskylän Vaajakoskella.


Kaupunki selvittää huoltajiensa pahasti laiminlyömän 10-vuotiaan tapauksen: ”Missä on se piste, jossa lapsi katoaa järjestelmästä?" MTV 11:30 19.04

Jyväskylän kaupunki on aloittanut selvityksen tapauksesta, jossa huoltajiensa kotiopetuksessa pitämä poika ei kymmenenvuotiaana osannut vielä lukea, ja tämän oli motorisesti jäänyt jälkeen ikätovereistaan.


Huovisen tilalle nousemassa Riitta Mäkinen iltalehti 10:21 18.04

Jos eduskunta myöntää Susanna Huoviselle vapautuksen kansanedustajan työstä, tilalle nousee Riitta Mäkinen. Riitta Mäkinen sai vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 3032 ääntä ja on ensimmäisellä varasijalla Keski-Suomen vaalipiiristä SDP:n ehdokkaista. Mäkinen toimii tällä hetkellä muun muassa Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Mäkinen on esitellyt itsensä viime vaalien yhteydessä yhteiskuntatieteilijäksi, jonka siviilityö on toimia pitkään työttömänä olleiden henkilöiden kanssa. - Olen kahden lapsen äiti ja yhteiskuntatieteilijä Jyväskylästä. Yhteiskunnallisten asioiden äärellä työskentely on minulle intohimo. Harrastan monipuolisesti liikuntaa ja nautin perheeni kanssa vietetystä vapaa-ajasta, Mäkinen kertoi HS:n vaalikoneen esittelytekstissään.


Vesisateita tiedossa Jyväskylän seudulle iltalehti 05:04 17.04

Tiistaina aamulla on monin paikoin myös sumua ja tihkusadetta. Etelässä on tiistaina aamulla sumua ja tihkua. Vesisateet hälvenevät, ja sadealue liikkuu kohti maan keskiosaa. - Jyväskylän korkeudella sataa tiistaina eniten, mutta vesisateet ovat kuuroluonteisia, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Anja Häkkinen kertoo Iltalehdelle.


Plagiointikohuun joutunut Laura Huhtasaari perehtyi monikulttuurisuutta käsittelevään graduunsa uudelleen: ”Olin kaksikymppisenä sinisilmäinen” iltalehti 21:32 16.04

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) pitää pro gradu -työhönsä kohdistunutta syynäystä kohtuuttomana. 15 vuotta vanhan työn lukeminen uudelleen ja uudelleen oli hänen mukaansa kuitenkin mielenkiintoista. Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työn ympärillä yli vuoden vellonut plagiointikohu on saanut päätöksen. Jyväskylän yliopisto linjasi maanantaina, että Huhtasaaren työ Kulttuuriset käytännöt monikulttuurisessa perusopetusryhmässä ei kaikilta osin noudata hyvää tieteellistä käytäntöä. Huhtasaari kertoo Iltalehdelle pitävänsä koko tapausta poliittisena pelinä ja lokakampanjana. Hän uskoo, että mitään kohua ei olisi syntynyt, jos hän ei olisi niin näkyvästi mukana politiikassa.


Vanhemmat kaltoinkohtelivat 10-vuotiasta kaikessa rauhassa vuosia – Asiantuntija vaatii neuvoloita reagoimaan iltasanomat 21:23 16.04

Jyväskylän kaltoinkohtelutapaus saa lasten hyvinvointia puolustavat toimijat vaatimaan muutoksia kuntien toimintatapoihin.


Laura Huhtasaari lyttää plagiointiselvityksen: "Koko jutun idea oli lokakampanja" MTV 21:23 16.04

Laura Huhtasaari kertoo blogissaan, että Jyväskylän yliopiston selvitys hänen gradustaan 15 vuoden jälkeen oli hänen mielestään kohtuuton. Huhtasaaren mukaan syy epäselvyyksiin oli viittauskäytäntöjen muuttuminen.


Laura Huhtasaari vastaa plagiointisyytöksiin: Koko jutun idea oli lokakampanja MTV 21:23 16.04

Laura Huhtasaari kertoo blogissaan, että Jyväskylän yliopiston selvitys hänen gradustaan 15 vuoden jälkeen oli hänen mielestään kohtuuton. Huhtasaaren mukaan syy epäselvyyksiin oli viittauskäytäntöjen muuttuminen.


Lukutaidottoman 10-vuotiaan tapauksesta käynnistetään sisäinen selvitys - Jyväskylän kaupunginjohtaja: ”Joku on epäonnistunut - eihän tällaista saisi tapahtua” iltalehti 21:00 16.04

Kaupunginjohtajan mukaan poliisi on jo tutkinut opetustoimen toimintaa ja todennut, ettei juridisen määritelmän täyttäviä laiminlyöntejä ole tapahtunut. Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto sanoo, että kaupunki aloittaa sisäisen selvityksen 10-vuotiaan lukutaidottoman lapsen tapauksesta. Kotiopetuksessa olleen lapsen vanhemmat olivat laiminlyöneet opetuksen ohella myös muun muassa lapsen terveydenhuoltoa. Vanhemmat tuomittiin lapsen pahoinpitelystä Keski-Suomen käräjäoikeudessa viime viikolla. Tapaus sattui Jyväskylässä.


Yliopisto vahvistaa: Laura Huhtasaaren gradussa plagiointia MTV 21:00 16.04

Jyväskylän yliopiston selvitys Laura Huhtasaaren pro gradu -tutkielmasta on valmistunut. Gradussa on hieman plagiointia.


Nyt puhuu Laura Huhtasaari - näkee gradun syynäyksen ja plagiointipäätöksen lokakampanjana: ”Toivon, että yliopistokin vähän miettisi” iltalehti 20:35 16.04

Jyväskylän yliopiston rehtori päätti maanantaina, että kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työ ei ole kaikilta osin noudattanut hyvää tieteellistä käytäntöä. - Kohtuutonta, pettyneeltä kuulostava kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) tiivistää Iltalehdelle näkemyksensä Jyväskylän yliopiston rehtorin päätökseen, jonka mukaan Huhtasaaren pro gradu -työssä ei kaikilta osin ole noudatettu hyvää tieteellistä käytäntöä. Jyväskylän yliopiston johtava lakimies Sanna Anttilainen kertoi Iltalehdelle, että viitteet ja suorat lainaukset rajautuvat työn kirjallisuusosioon, josta ne muodostavat noin kymmenen prosenttia. Anttilaisen mukaan päätöksessä on arvioitu, että koska kyseessä on pro gradu -työ ja siinäkin vain rajattu osio, loukkaus ei ole kokonaisuutena luonteeltaan erityisen vakava.


Jyväskylän yliopisto teki päätöksen Laura Huhtasaaren gradusta – Yle: Plagiointia, mutta vain vähän uusisuomi 17:14 16.04

Jyväskylän yliopiston rehtori on tehnyt päätöksen liittyen perussuomalaisten kansanedustajan ja varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren pro gradu -tutkielman plagiointiepäilyihin.


Laura Huhtasaaren gradun plagiointisyytökset selvitettiin - johtava lakimies: ”Kaikilta osin ei ole noudatettu hyvää tieteellistä käytäntöä” iltalehti 16:36 16.04

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työ on osin hyvän tieteellisen käytännön vastainen. Jyväskylän yliopiston mukaan loukkaus ei ole kuitenkaan kokonaisuutena arvioiden luonteeltaan erityisen vakava. Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) Kulttuuriset käytännöt monikulttuurisessa perusopetusryhmässä pro gradu -työn ympärillä vellonut kohu on saanut päätöksen. Huhtasaari sai osakseen plagiointisyytöksiä, kun liberaalipuolueen puoluesihteeri Tuomas Tiainen syytti Huhtasaaren napanneen sanasta sanaan muiden kirjoittamia tekstejä työnsä osiin. Jyväskylän yliopiston johtava lakimies Sanna Anttilainen kertoo Iltalehdelle, että yliopiston rehtori on tehnyt maanantaina asiassa päätöksen.


Ravivihje: Toto4 Jyväskylä 15.4.2018 iltasanomat 11:24 15.04

Sunnuntain T4-rivi ratkeaa Jyväskylän Killerillä. Vihjesysteemit rakennetaan maksavan ideavarman varaan.


Happee marssi salibandyliigan finaaliin Jyväskylän jäähallissa iltasanomat 20:32 14.04

Jyväskyläläinen Happee eteni miesten salibandyliigan loppuotteluun lauantaina.


Tämä kummallisen ruma löllö ei ole kasvi - nyt se leviää idästä Suomen vesissä ja voi aiheuttaa ikävyyksiä iltalehti 07:18 13.04

Pectinatella magnifica -sammaleläintä ei voi kauniiksi sanoa, jos sen uimarannalla kohtaa. Jyväskylän yliopiston tutkijat ovat kiinnostavan näköisestä Pectinatella magnifica -vieraslajista. Ruma möllykkä leviää Suomen kaakkoisosien vesissä, ainakin Vuoksen vesistössä, johon kuuluu muun muassa Saimaa.


Tämä kummallisen ruma löllö ei ole kasvi eikä eläin - nyt se leviää idästä Suomen vesissä ja voi aiheuttaa ikävyyksiä iltalehti 07:18 13.04

Pectinatella magnifica -sammaleläintä ei voi kauniiksi sanoa, jos sen uimarannalla kohtaa. Jyväskylän yliopiston tutkijat ovat kiinnostavan näköisestä Pectinatella magnifica -vieraslajista. Ruma möllykkä leviää Suomen kaakkoisosien vesissä, ainakin Vuoksen vesistössä, johon kuuluu muun muassa Saimaa.


Pakettiauto ja rekka kolaroivat samalla kaistalla Tampereella - yksi kuollut iltalehti 18:44 12.04

Ennen iltapäiväkahta sattunut kuolonkolari katkaisi liikenteen iltapäivällä 9-tiellä Tampereen Linnainmaalla. Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui kello 13.43. Pakettiauto ja rekka kolaroivat samalla, Jyväskylän suuntaan menevällä kaistalla. Onnettomuudessa pakettiauto jäi rekan alle ja vaurioitui pahasti keulastaan.


ajatteli, heitä kirvestä kaivoon jo veitsi kurkulla kiemurat – näin löi uuden ”Ei hirveän moni

Uutiset