Lapsia joutunut jopa sairaalahoitoon energiajuomista - THL:n asiantuntija: Pitäisi olla samat ikärajat kuin alkoholilla iltalehti 20:14 15.01

THL:n suosituksen mukaan 15-vuotiaiden ei pitäisi käyttää energiajuomia lainkaan. Valitettavan monet nuoret eivät noudata suositusta. Suomessa lapsia ja nuoria on joutunut sairaalahoitoon juotuaan liikaa energiajuomia. Asiasta uutisoi . Myrkytystietokeskuksen erikoislääkäri Pirjo Tynjälä kertoo Iltalehdelle, että energiajuomista voi saada myrkytysoireita, mikäli niitä käyttää runsaasti. Yksi 0,33 litran energiajuomatölkki vastaa suurin piirtein yhtä kahvi kupillista.


Mies salakuljetti tonneittain viinaa Virosta - tuomittiin törkeästä alkoholirikoksesta, kuoli kesken hovikäsittelyn iltalehti 08:30 13.01

Mies oli tuomittu käräjäoikeudessa 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, johon hän vaati muutosta hovioikeudesta. Käräjäoikeus tuomitsi 80-vuotiaan suomalaismiehen törkeästä veropetoksesta, törkeästä alkoholirikoksesta ja teollisoikeusrikoksesta 11 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen joulukuussa 2016. Lisäksi mieheltä takavarikoitiin yhteensä 895 litraa eri vahvuista vodkaa. Juomat luovutettiin valtiolle. Mies oli salakuljettanut yksin sekä seitsemän muun ihmisen kanssa Viron kautta Suomeen alkoholijuomia suunnattomia määriä. Hän oli joko tuonut itse tai pyytänyt muita tuomaan Suomeen alkoholia yli 2 100 litran edestä. Määrästä väkevää alkoholia oli lähes 1 800 litraa. Juomat tuotiin Suomeen reilun vuoden aikana välillä 2012-2013. Mies toimi rikoksen päätekijänä Vältteli veroja


Suomen outo lonkerotilasto: Tölkeistä 53% haettu ulkomailta – Mullistaako uusi laki, Hartwall? uusisuomi 16:24 12.01

Noin joka toinen Suomessa kulutettu ginipohjainen lonkero on tuotu ulkomailla. Myyntipisteiden määrä Suomessa kuitenkin nousee nyt 335 Alkosta noin 15-kertaiseksi, kun uusi alkoholilaki tuo juomat myös ruokakauppoihin.


Panimon toimitusjohtaja tyrmää kauhukuvan: ”Oluen volyymi ei missään nimessä kallistu 5,5:een” uusisuomi 20:04 08.01

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka ei usko, että suomalaiset siirtyvät uuden alkoholilain myötä nelosolueen, kuten kriitikot ovat pelänneet.


Kauppalehti: Brittiläinen kauppaketju kieltää maassa ensimmäisenä energiajuomat lapsilta MTV 18:00 07.01

Brittiläinen kauppaketju kieltää energiajuomat lapsilta terveyshuolien vuoksi. Asiasta kertoo Kauppalehti.


Kauppalehti: Brittiläinen kauppaketju kieltää maassa ensimmäisenä energiajuomat lapsilta – kassalla voidaan kysyä papereita MTV 18:00 07.01

Brittiläinen kauppaketju kieltää energiajuomat lapsilta terveyshuolien vuoksi. Asiasta kertoo Kauppalehti.


Sven Hannawaldin hurjalla ennätyksellä kova uhkaaja – mäkihyppylegenda lupaa: ”Ilmaiset juomat sille, joka hänet lyö” iltasanomat 08:06 06.01

Puolan mäkihyppytähti Kamil Stoch on pysäyttämättömässä iskussa. Puolalainen on erittäin lähellä Sven Hannawaldin historiallista saavutusta.


Opettaja kaatoi kielletyt kokikset viemäriin - oppilas soitti hätäkeskukseen iltalehti 07:19 06.01

Kolmetoistavuotias poika suuttui, kun opettaja kaatoi tunnille tuodut juomat viemäriin. Hän soitti hätäkeskukseen. Käyttäytymishäiriöistä poikaa oli koulussa neuvottu soittamaan tarvittaessa kriisipäivystykseen tai 112:een. Poika otti neuvon tosissaan ja soitti hätänumeroon opettajan kaadettua kielletyt juomat viemäriin. Eri oikeusasteet joutuivat pohtimaan pojan kertomuksia kotioloistaan. Vaikka suuri osa puheista osoittautui keksityiksi, vanhemmat tuomittiin sakkoihin pahoinpitelystä. Käyttäytymisongelmainen poika oli saanut koulussa kriisityöntekijältä ohjeen soittaa tarvittaessa kriisipäivystykseen tai hätänumero 112:een. Alkoi viikkoja kestänyt vaihe, jolloin poika katsoi, ettei mikään sääntö koskenut häntä.


Näin neloskalja kiinnosti ensimmäisenä myyntiaamuna – yhden tuotteen uskotaan lyövän läpi iltasanomat 12:58 01.01

Aamulla kauppojen hyllyihin oli ilmestynyt vahvempia alkoholijuomia, kun alkoholilaki uudistui uudenvuoden päivänä. Asiakkaita uudet juomat eivät houkutelleet aamutuimaan.


Samoin kuin viime vuonna! Illallinen yhdelle on uudenvuodenperinne iltalehti 12:04 31.12

Kreivitär Sophie viettää taas 90-vuotissyntymäpäiviään. Siinä missä Lumiukko-animaatio kuuluu suomalaiseen jouluperinteeseen, ei uusivuosi tule ilman kreivitär Sophieta ja Illallinen yhdelle -ohjelmaa. On taas aika viettää vanhan rouvan 90-vuotissyntymäpäiviä. Hovimestari-parka joutuu koville palvellessaan vieraita "samoin kuin viime vuonnakin". Nämä ovat tosin näkymättömiä ystäviä, sillä sir Toby, amiraali von Schneider, herra Pomeroy ja herra Winterbutton ovat kuolleet jo kauan sitten. Lady ei silti ole valmis luopumaan merkkipäivän perinteestä. Siksi James saakin edustaa herranelikkoa ja nauttia myös heille tarkoitetut juhlajuomat kohtalokkain seurauksin.


Viinakaaos Helsingissä - Alkot ruuhkautuivat pahasti: ”Jäi uudenvuodenjuomat saamatta” iltalehti 20:31 30.12

Helsingissä sijaitseviin Alko-myymälöihin tulvi lauantaina illalla niin paljon väkeä, että asiakkaiden sisäänpääsyä jouduttiin rajoittamaan. Osa Helsingin Alkoista on ollut lauantaina pahasti ruuhkautuneita. Hektisiä ostoshetkiä koettiin Iltalehden saamien tietojen mukaan muun muassa Sokoksen, Helsinginkadun ja Töölöntorin myymälöissä. Kalliossa sijaitsevaan Helsinginkadun Alkoon pyrki Iltalehden haastatteleman helsinkiläisnaisen mukaan varttia ennen sulkemisaikaa niin paljon asiakkaita, ettei kaikkia lopulta voitu päästä sisälle.


Satoja uusia juomia kauppoihin, lonkero heti hyllyihin – AL: ”Myynti räjähtää ja hinta romahtaa” uusisuomi 12:04 29.12

Uusi alkoholilaki tuo kauppoihin heti tammikuun alussa kymmeniä uusia oluita, kertoo kaupan suurketju S-ryhmä. Kevään mittaan kauppojen valikoimiin ilmestyy ryhmän mukaan satoja uusia juomatuotteita.


KSML: Ministeriö lisää poliisien määrää alkoholilain uudistuksen takia iltalehti 07:31 29.12

Prosenttirajan noston on arvioitu lisäävän merkittävästi väkivalta- ja järjestyshäiriöitä. Sisäministeri Paula Risikko vahvistaa Keskisuomalaiselle, että poliisien määrää suunnitellaan lisättävän. Sisäministeriössä on alettu valmistella poliisien määrän lisäämistä uuden alkoholilain vuoksi. Laki tuo vuodenvaihteessa 5,5-prosenttiset juomat kauppoihin. Sisäministeri Paula Risikko (kok) vahvisti poliisien lisäämisen .


Kaupan oluthyllyillä käynnissä ”valtava säätö” – ”Miten kuluttaja reagoi?” uusisuomi 09:16 27.12

”Valtava säätö ja sählinki joka suunnassa.” Näin kuvaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka Kauppalehdessä panimoiden kiirettä alkoholilain voimaantulon kanssa.


Professori: ”Irvokas pikanäyttö uuden alkoholilain seurauksista - se niistä eurooppalaisista juomatavoista” uusisuomi 11:33 23.12

Kasvatustieteen emeritusprofessori Kari Uusikylä kommentoi suorin sanoi eduskunnan tiistaina hyväksymää uutta alkoholilakia.


Poika maistoi Coca-Colaa – sai aikaan sekavia tuntemuksia stara 14:30 22.12

Virvoitusjuomat ovat miellyttäviä janon sammuttajia, koska monien mielestä kurkun perällä


Alkoholilakiin jäi outo valuvika josta voi olla haittaa pienpanimoille - panimotehtailija: ”Virkamiehen keksintö” iltalehti 19:53 19.12

Ala ottaa uudistuksen vastaan housut kintuissa: Edes uusia tölkkejä ei heti saa. Alkoholilakiin on jäämässä kummallinen valuvika, joka saattaa jopa olla esteenä joidenkin panimojen liiketoiminnan kasvulle. Asian nostaa esiin Kukko-oluistaan tunnetun Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka. Laitilaa asia ei suoraan kosketa. Valuvika liittyy ulosmyyntiin, jota nyt vapautetaan.


Alkoholilain muutos pistää panimot koville: ”1. tammikuuta on varmaan kauppojen hyllyt vielä aika tyhjänä” iltalehti 19:28 15.12

Eduskunta sinetöi alkoholilain uudistuksen ensi tiistaina. Vahvemmat alkoholijuomat voivat uudistuksen myötä päästä kauppojen hyllyille jo parin viikon kuluttua. Eduskunnan suuri valiokunta äänesti alkoholin vähittäismyynnin prosenttirajan nostamisesta tänään perjantaina. Äänestystuloksen myötä 5,5 prosentin vahvuiset alkoholijuomat, kuten nelosoluet ja niin sanotut aidot lonkerot, tulevat kauppojen hyllyille uuden alkoholilain astuessa voimaan. Lain tarkat voimaanastumispäivät ja siirtymäajat ovat vielä auki, mutta vahvemmat oluet saattavat päästä kauppojen hyllyille jo niinkin pian, kuin ensi vuoden alussa: siis reilu kahden viikon kuluttua.


The View’n laulaja löi lentokoneessa matkustajaa, kaatoi juomat päälle ja kiroili – syy: Ei päässyt istumaan kihlattunsa viereen iltasanomat 22:34 14.12

Kyle Falconer jouduttiin poistamaan lentokoneesta väkivaltaisen ja loukkaavan käytöksen vuoksi.


Uutiset