Kaksi isoa ammattiliittoa vaatii: Hallituksen peruttava lomarahaleikkaukset uusisuomi 11:52 20.08

Julkisen sektorin lomarahaleikkaukset on peruttava, vaativat palkansaajajärjestöt JHL ja Pardia ensi viikon budjettiriihen alla.


Orpo: Suomen velkaantuminen saatava pysähtymään kokonaan ensi vuoden aikana MTV 21:58 08.08

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) katsoo, että Suomen julkisen talouden velkaantuminen olisi saatava ”kokonaan pysähtymään ensi vuoden, tulevan vuoden aikana”.


Petteri Orpo Suomen velasta: ”Tässä tilanteessa ei voi elää tulevien sukupolvien piikkiin” uusisuomi 15:28 08.08

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) katsoo, että Suomen julkisen talouden velkaantuminen olisi saatava ”kokonaan pysähtymään ensi vuoden, tulevan vuoden aikana”.


Vain murto-osa suomalaisista kiinnostunut yhteiskäyttöautoista – "Koetaan hyvin henkilökohtaisena" MTV 20:23 30.07

Yhteiskäyttöautoilu on kasvava trendi suurkaupungeissa maailmalla mutta suomalaiset valitsevat mieluummin oman auton tai julkisen liikenteen. Nesteen toteuttaman kyselyn mukaan yhteiskäyttöautot kiinnostavat vain noin 15 prosenttia suomalaisista.


Maria Melinin kuolemasta 5 vuotta: seurapiirikaunottaresta kuoriutui älykäs bisnesnainen – ”Hän ei ollut mikään cocktailbimbo” iltasanomat 07:50 28.07

Viisi vuotta sitten kuollut Maria Melin tunnettiin seurapiirien kaunottarena. Julkisen kuvan taakse piiloutui kuitenkin työteliäs ja ahkera yksityisyrittäjä.


Juha Sipilä kuuli itseensä kohdistuneesta rajusta viestistä piispalta: ”Itsesuojelu lähtee siitä, ettei näitä hirveästi seuraa” iltasanomat 10:13 17.07

Juha Sipilä pohti SuomiAreenan ja Keski-Porin seurakunnan yhteisessä tilaisuudessa roolia ”julkisena kusitolppana”.


Senaatti tekemässä julkisen irtioton Trumpin Venäjä-lausunnoista: ”Presidentin on ymmärrettävä, ettei Venäjä ole liittolaisemme” iltasanomat 05:12 17.07


Karvasta kalkkia Brysselin työmatkaajille – metrossa soitettiin Ranskan jalkapallomaajoukkueen tunnussävelmää MTV 13:50 11.07

Jalkapallon MM-kisojen välierissä Belgia hävisi karvaasti Ranskalle 0-1 lukemin. Maiden julkisen liikenteen virastot olivat lyöneet ottelusta vetoa. 


Reijo Ruokasen kolumni: Lomarahavale iltasanomat 08:08 28.06

Lomarahaleikkausten vuoksi julkisen sektorin työntekijöiden elintaso on romahtanut niin, että lomareissut jäävät haaveeksi ja ruokailunkin kanssa on heikkoa. Näin väittää julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Väite on vale, kirjoittaa Reijo Ruokanen.


SK: Keva myi sijoituksensa tupakkateollisuudessa – julkisen puolen eläkeyhtiö teki miljoonien tilin MTV 05:34 26.06

Julkisen sektorin eläkkeistä vastaava Keva on luopunut kaikista suorista omistuksistaan tupakkateollisuudessa, kertoo Suomen Kuvalehti.


Eduskunnasta löytyi kummitteleva elefantti, joka ”pitäisi vielä ostaa säkissä” uusisuomi 18:55 25.06

Oppositio on ryöpyttänyt eduskunnassa hallituksen sote-laskelmia, jotka ovat nousseet sitkeästi esiin keskustelussa julkisen talouden suunnitelmasta.


Kansanedustajan raju syytös: ”Valiokunta ohitettiin täysin tylysti hiljentäen” uusisuomi 18:12 25.06

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Arja Juvonen (ps.) paheksuu valiokunnan sivuuttamista julkisen talouden suunnitelman käsittelyssä.


Julkisen sanan neuvostolta langettava päätös Savon Sanomille – syynä riittämätön oikaisu MTV 16:38 20.06

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut langettavan päätöksen Savon Sanomille riittämättömästä olennaisen asiavirheen oikaisusta.


Julkisen sanan neuvostolta langettava päätös Savon Sanomille iltasanomat 16:26 20.06

Lisäksi langettavan päätöksen sai Laukaa-Konnevesi-lehti.


Pelkkä hallituksen sote-vastine on liitteineen yhteensä 231 sivua – Krista Kiuru: ”Lukemista riittää juhannuksenkin ylitse” iltasanomat 09:57 19.06

Sote-valiokunta järjesti hallituksen vastineesta tänään julkisen kuulemisen.


Sosiaali- ja terveysvaliokunta järjesti julkisen kuulemisen iltasanomat 08:00 19.06

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta järjestää julkisen kuulemisen tänä aamuna kello 8 Eduskuntatalossa. Ilta-Sanomat näyttää kuulemisen suorana lähetyksenä. Suora lähetys on päättynyt.


SUORA LÄHETYS: Sosiaali- ja terveysvaliokunta järjestää julkisen kuulemisen iltasanomat 08:00 19.06

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta järjestää julkisen kuulemisen tänä aamuna kello 8 Eduskuntatalossa. Ilta-Sanomat näyttää kuulemisen suorana lähetyksenä.


Sosiaali- ja terveysvaliokunta järjestää julkisen kuulemisen kello 8 – suora lähetys iltasanomat 07:08 19.06

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta järjestää julkisen kuulemisen tänä aamuna kello 8 Eduskuntatalossa. Ilta-Sanomat näyttää kuulemisen suorana lähetyksenä.


Spice-huume kylvää tuhoa Britanniassa – pysäyttävä kuva kolmesta ”zombimiehestä” leviää somessa iltasanomat 01:47 17.06

BBC:n mukaan poliisi on esittänyt julkisen vetoomuksen.


mestareista Oilersin ”läskiryhmään” USAssa ”Hän

Uutiset