Monet koululaiset korkkaavat tänään syysloman – esimerkiksi Lappeenrannassa ja Lahdessa joudutaan vartomaan ensi viikkoon MTV 05:59 15.10

Monissa peruskouluissa pulpetit jäävät tänään tyhjiksi, kun koululaiset viettävät syyslomaa. Joukossa ovat muun muassa Helsingin, Tampereen, Seinäjoen, Rovaniemen ja Kuopion koulut.


Ainakin 22 kuollut Turkissa, joukossa lapsia – auto syöksyi moottoritieltä 20 metriä alas kanavaan MTV 14:35 14.10

Turkin länsirannikolla ainakin 22 ihmistä on kuollut liikenneonnettomuudessa. Osa uhreista on lapsia.


Ainakin 19 kuollut Turkissa, joukossa lapsia – auto syöksyi moottoritieltä 20 metriä alas kanavaan MTV 12:42 14.10

Turkin länsirannikolla ainakin 19 ihmistä on kuollut liikenneonnettomuudessa. Osa uhreista on lapsia.


HIFK:n kauden ensimmäinen vierasvoitto varsinaisella peliajalla - KalPalle kolmas perättäinen tappio jatkoaika.com 21:55 13.10

HIFK pelasi vahvan kuusikymppisen. Anton Lundell kahdella maalillaan oli illan sankari. Atte Engrenille kauden ensimmäinen nollapeli. KalPa putosi pois kuuden parhaan joukosta.


Nelikon epäillään suunnitelleen iskuja kirkkoon ja discoihin Kosovossa – kohteena Nato-johtoiset Kfor-joukot iltasanomat 15:30 13.10

Kosovossa on nostettu syytteet neljää ihmistä vastaan useiden terrori-iskujen suunnittelemisesta, kertovat nimettömät oikeuslähteet.


Kommentti: Nyt tuli suurin skisma lähes tuhanteen vuoteen – ortodoksikirkkojen riita kiristää tilannetta Ukrainassa iltasanomat 16:33 12.10

Kun Kreml lupaa suojella Ukrainan venäjänkielisten ortodoksien etuja, on tilanne vaarallinen, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Prinsessa Eugenien häät täynnä julkkiksia – joukossa Robbie Williams, Naomi Campbell ja Demi Moore mtv 15:13 12.10

Britannian prinsessa Eugenie oli kutsunut häihinsä kuninkaallisten lisäksi esimerkiksi Robbie Williamsin, Demi Mooren ja Cara Delevingnen.


Kaksi pusua kirkon portailla! Vastavihityt Eugenie ja Jack astuivat hurraavan väkijoukon eteen iltasanomat 14:11 12.10

Britanniassa juhlitaan kuninkaallisia häitä.


Afrikan nuorin miljardööri siepattiin luksushotellin kuntosalilta iltasanomat 17:00 11.10

Kolme ihmistä on pidätetty sieppaukseen liittyen, ja turvallisuusjoukot ympäri maata ovat hälytystilassa. Ainakin kahden sieppaajan uskotaan olleen ulkomaalaisia.


Yhdysvallat uhkaa lopettaa jälleenrakennusavun, jos iranilaiset joukot eivät vetäydy Syyriasta MTV 10:52 11.10

Yhdysvallat kieltäytyy kaikesta ylimääräisestä jälleenrakennusavusta sodan repimään Syyriaan niin kauan kuin iranilaiset joukot ovat maassa, Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo sanoo.


Yhdysvallat uhkaa lopettaa jälleen­rakennus­avun, jos iranilaiset joukot eivät vetäydy Syyriasta iltasanomat 05:24 11.10

Yhdysvallat kieltäytyy kaikesta ylimääräisestä jälleenrakennusavusta sodan repimään Syyriaan niin kauan kuin iranilaiset joukot ovat maassa, Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo sanoo.


Vakuutusmies nousemassa Urheiluliiton puheenjohtajakisan suursuosikiksi – ”Harkitsen vakavasti” iltasanomat 16:50 10.10

Olli Lehtilällä on vankka tuki valitsijoiden joukossa.


Tuhoisa bussiturma Keniassa – ainakin 50 kuollut, joukossa seitsemän lasta MTV 15:04 10.10

Ainakin 50 ihmistä on kuollut bussiturmassa Pohjois-Keniassa. Asiasta kertovat maan viranomaiset Daily Nation -lehdelle.


Onko oma suosikkisi joukossa? Spotify julkaisi tilastot kymmenen vuoden ajalta – Suomen kuunnelluin artisti ei esittelyjä kaipaa iltasanomat 07:00 10.10

Spotifyn tilastot kymmenen vuoden ajalta paljastavat suomalaisten suosikit.


Häirintätutkimus paljasti karuja esimerkkejä jalkapallon ja jääkiekon maajoukkuepelaajilta – "Muutamat tarinat pysäyttivät" MTV 06:30 09.10

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) teettämä selvitys vahvisti, että kymmenet maajoukkuepelaajat ovat kokeneet seksuaalista häirintää jalkapallon ja jääkiekon parissa. Asia tuli ilmi keväällä MTV Sportin tekemän paljastuksen myötä. Selvitystä tekemässä ollut tutkija Johanna Hentunen kertoo, että esimerkkien joukossa oli myös vakaviksi määriteltyjä tapauksia.


New Yorkin turma­limusiinissa kuolleet olivat tiivis ystäväporukka – joukossa 4 siskosta, veljekset ja 2 tuoretta avioparia iltasanomat 17:41 08.10

Suurin osa traagisessa onnettomuudessa menehtyneistä oli kotoisin samasta New Yorkin osavaltiossa sijaitsevasta pikkukaupungista.


Conor McGregorilla läikkyi yli – taustajoukot joutuivat pysäyttämään UFC-tähden punnituksen jälkeen MTV 09:43 06.10

Vapaaottelutähti Conor McGregorilla läikkyi yli punnitustilaisuudessa ennen Las Vegasissa käytävää UFC:n kevytsarjan titteliottelua venäläistä Habib Nurmagomedovia vastaan. Lavalla olleet taustajoukot joutuivat pysäyttämään puolustavaan mestariin käsiksi pyrkineen irlantilaistähden.


Brittiläisillä on outo jäteongelma: Satojatuhansia kiloja ihmisjätettä lojuu käsittelemättömänä ympäri maata – joukossa esimerkiksi amputoituja raajoja MTV 21:21 05.10

Iso-Britanniassa on noussut kohu sadoistatuhansista kiloista leikkausjätteitä, joita on kertynyt ongelmajätepaikoille. Mukana on esimerkiksi amputoituja jalkoja ja poistettuja sisäelimiä.


Nyrkkeilyn odotetun megaottelun suunnitelmat umpikujassa? – "He eivät halua tavata" MTV 17:36 05.10

Nyrkkeilymaailma on odottanut jo pitkään Anthony Joshuan ja Deontay Wilderin välistä raskaansarjan titteliottelua. Nyt Joshuan taustajoukot ovat näyttäneet ottelulle vihreää valoa, mutta Wilderin taustatiimi pistää hanttiin.


Kommentti: Rauhanpalkinto oli tunnustus heikoille, jotka ovatkin vahvoja iltasanomat 15:38 05.10

Maailma tarvitsee sellaisia ihmisiä kuin Nadia Murad ja Denis Mukwege, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


kuulusteluissa” maksamaan presidentin Moskovan ortodoksikirkko pysäyttäjää! tasakentällisin ”Kemiat tuntuvat

Uutiset