Suurlähettiläs ja muut herrat odottivat tuskissaan hotellihuoneen ulkopuolella, Timo Soini katsoi vain jääkiekkoa: ”Sitten mennään, kun peli päättyy” iltalehti 12:00 23.02

Ulkoministeri seurasi intensiivisesti Korean olympiakisojen naisten pronssiottelua. Ulkoministeri Timo Soini on kova penkkiurheilumies. Niin kova, että hän laittoi muut herrat odottamaan hotellihuoneensa oven taakse. - Oli varttitunti aikaa, kun piti tavata Japanin ulkoministeri. Suurlähettiläs ja koko delegaatio seisoi hotellihuoneen ulkopuolella odottamassa, kunnes he soittivat kelloa. Sanoin, että tulen sitten, kun peli päättyy ja sitten lähdetään, Soini kertoo.


Suurlähettiläs ja muut herrat odottivat tuskissaan hotellihuoneen ulkopuolelle, Timo Soini katsoi vain jääkiekkoa: ”Sitten mennään, kun peli päättyy” iltalehti 12:00 23.02

Ulkoministeri seurasi intensiivisesti Korean olympiakisojen naisten pronssiottelua. Ulkoministeri Timo Soini on kova penkkiurheilumies. Niin kova, että hän laittoi muut herrat odottamaan hotellihuoneensa oven taakse. - Oli varttitunti aikaa, kun piti tavata Japanin ulkoministeri. Suurlähettiläs ja koko delegaatio seisoi hotellihuoneen ulkopuolella odottamassa, kunnes he soittivat kelloa. Sanoin, että tulen sitten, kun peli päättyy ja sitten lähdetään, Soini kertoo.


Niinistön kansliapäälliköksi nousee Jukka Siukosaari iltalehti 13:43 22.02

Tasavallan presidentin kanslian kansliapäälliköksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri, ulkoasiainneuvos Jukka Siukosaari. Ulkoasiainneuvos Jukka Siukosaari aloittaa uudessa virassaan kansliapäällikkönä 1. kesäkuuta 2018. Siukosaari on ulkoministeriön virkamiehiä. Hän on työskennellyt ulkoministeriössä vuodesta 1995. Parhaillaan Siukosaari on Suomen Japanin suurlähettiläs.


Kuvista nousi kohu: vaimon peli sai ex-kiekkoilijan ryyppäämään aamuvarhaisella olympialaisissa - ”En ole kännissä, olen vain kanadalainen” iltalehti 18:13 20.02

Ex-kiekkoilija Shawn Germain oli eilen seuraamassa vaimonsa otteita Pyeongchangin olympialaissa. Germainin vaimo Rachel Homan kuuluu Kanadan curlingjoukkueeseen, joka kohtasi eilen jännittävässä pelissä Japanin. Homan oli näkyvästi esillä, sillä juuri hän varmisti seitsemännessä päässä Kanadan 8-3-voiton. Germainille ottelu oli niin jännittävä, että hänen oli "pakko" rentoutua alkoholin avulla. Vaikka peli pelattiin aamuyhdeksältä, Germain oli katsojien mukaan kitannut pelin aikana ainakin neljä olutta.


Elina Risku olympiadebyytissään 28:s - japanilaisluistelija viiletti olympiaennätykseen iltalehti 15:15 18.02

Japanin Nao Kodaira luisteli ylivoimaiseen voittoon naisten 500 metrillä Pyeongchangin olympialaisissa. Kodaira voitti kilpailun ajalla 36,94, joka on uusi olympiaennätys. Toiseksi tullut eteläkorealainen Lee Sang-Hwa hävisi Kodairalle 0,39 sekuntia. Tshekin Karolina Erbanova (+0,40) luisteli pronssille. Elina Risku, 25, oli olympiadebyytissään 28:s. Eroa voittajaan kertyi 2,42 sekuntia.


Televisiojuontaja joutui jättämään olympialaiset loukkaavien kommenttien vuoksi mtv 13:01 16.02

NBC-kanavan toimittaja lähetettiin kotiin Etelä-Koreassa järjestettävistä olympialaisista tämän kommentoitua Japanin osuutta Etelä-Korean nousussa talousmahdiksi.


Järkyttävä onnettomuus veti olympiayleisön hiljaiseksi: 16-vuotias laskija vietiin paareilla pois - helpottava tieto kunnosta iltalehti 16:19 14.02

Miesten halfpipen olympiafinaalissa koettiin pelottava hetki, kun Japanin Yuto Totsuka kaatui todella pahasti. Video: Eurosport. Katso karmea kaatuminen videolta.


Kuvat: Halfpipen finaalissa pelottava tilanne – 16-vuotias laskija sairaalahoitoon MTV 05:47 14.02

Pyeongchangin olympialaisten miesten lumilautailun halfpipen finaalissa nähtiin pelottava tilanne, kun Japanin Yuto Totsuka kaatui toisella laskullaan.


Järkyttävä onnettomuus veti olympiayleisön hiljaiseksi: 16-vuotias laskija vietiin paareilla pois, Peetu Piiroinen: ”Pahinta, mitä voi käydä” iltalehti 05:41 14.02

Miesten halfpipen olympiafinaalissa koettiin pelottava hetki, kun Japanin Yuto Totsuka kaatui todella pahasti. Vasta 16-vuotias Totsuka jäi kourun pohjalle istumaan poissaolevan oloisena. Paikalle viitottiin nopeasti ensiapuhenkilöstöä, jotka veivät nuoren japanilaisen paareilla rinteestä alas. Yleisö antoi villit suosionosoitukset myötätunnon merkiksi. FInaalissa mukana ollut Suomen Peetu Piiroinen kommentoi pelottavaa loukkaantumista kisan jälkeen.


Kuvat: Halfpipen finaalissa pelottava tilanne – 16-vuotias laskija raahattiin ahkiolla hoitoon MTV 04:22 14.02

Pyeongchangin olympialaisten miesten lumilautailun halfpipen finaalissa nähtiin pelottava tilanne, kun Japanin Yuto Totsuka kaatui toisella laskullaan.


Nyt puhuu olympialaisten ensimmäinen dopingkärähtäjä: ”En muista ottaneeni sitä” iltalehti 09:52 13.02

Japanilainen short track -luistelija Kei Saito vakuuttaa syyttömyyttään. Kei Saito sai kyseenalaisen kunnian olla Pyeongchangin olympialaisten ensimmäinen dopingista kärähtänyt urheilija. 21-vuotias kaukalopikaluistelija pudotettiin pikavauhtia Japanin ryhmästä ennen kuin hän ehti kilpailla Etelä-Koreassa. Saito antoi kiellettyä ainetta sisältäneen dopingnäytteen kilpailujen ulkopuolella. Näytteestä löytyi asetatsolamidia, jonka käytön avulla on mahdollista peittää dopinginkäyttöä.


Naisten mäkihypyssä norjalaisjuhlat - Julia Kykkänen jäi kauas kärjestä iltalehti 17:17 12.02

Maren Lundby voitti normaalimäen kisan. Naisten normaalimäen kisa päättyi norjalaisen Maren Lundbyn juhliin. Lundby siivutti toisellaan mahtavan 110-metrisen ja otti voiton 12 pisteen erolla ennen Saksan Katharina Althausia. Pronssia sai Japanin Sara Takanashi.


Tokiossa satoi ennätysmäärä lunta – somekuvat paljastivat upean seurauksen stara 12:30 12.02

Japanin Tokiossa satoi äskettäin ennätysmäärä lunta neljään vuoteen. Vaikka kaduille


Lasse Lehtisen kolumni: Suomi on Euroopan Japani iltasanomat 08:08 12.02

Iso ero Suomen ja Japanin välillä on valtionvelassa. Suomessa velanoton haamuraja on 60 prosenttia bruttokansantuotteesta. Japanissa velkaa on mätetty velan päälle jo pitkälti yli 200 prosenttia, kirjoittaa Lasse Lehtinen.


WEC-kisaa siirrettiin Fernando Alonson takia – kilpakumppani raivona: "Suuret kiitokset" MTV 21:20 09.02

Japanin Fujin kisaa World Endurance Championship -sarjassa on siirretty viikolla eteenpäin, jotta F1-kuski Fernando Alonso pystyisi osallistumaan siihen. Fujissa kisataan tänä vuonna 4. lokakuuta.


Mäkisankarit Masahiko Harada ja Kazuyoshi Funaki hurmasivat 20 vuotta sitten – tällaista japanilaistähtien elämä on nykyisin iltasanomat 20:42 09.02

Japanin mäkihypyn tähtihetkistä tulee kuluneeksi 20 vuotta. Ilta-Sanomat selvitti, mitä vuoden 1998 Naganon talviolympiakisojen superjoukkueelle kuuluu nyt.


Heikki Kovalaiselle uusi tallikaveri - tuttu mies F1-vuosilta iltalehti 15:47 08.02

Japanin entinen F1-toivo Kamui Kobayashi on nimetty Heikki Kovalaisen partneriksi Japanin Super GT -sarjaan. Heikki Kovalainen on sarjan mestari vuodelta 2016, jolloin hän ajoi Kohei Hiraten kanssa. Suomussalmelainen jakoi Lexuksen Hiraten kanssa myös viime vuonna, mutta japanilaisen taso ei enää tyydyttänyt emoyhtiö Toyotan päättäjiä. Nyt alkavalla kaudella Toyota panostaakin Super GT -sarjaan nimeämällä Kovalaisen kumppaniksi Toyotalla, Sauberille ja Caterhamilla formula ykkösiä ajaneen Kamui Kobayashin.


Japanin prinsessa päätti luopua kruunusta mennäkseen naimisiin – nyt lykkää häitä mtv 15:01 08.02

Viime keväänä Japanin prinsessa Mako ilmoitti menevänsä naimisiin ja jättäen samalla aatelisuuden taakseen, mutta häät lykkääntyvät vielä ainakin kahdella vuodella.


Kovalainen saa ajoparikseen entisen F1-kuskin MTV 14:32 08.02

Neljä kautta formula ykkösissä ajanut Kamui Kobayashi liittyy Heikki Kovalaisen ajopariksi Japanin Super GT -sarjassa.


Venäjältä yritettiin salakuljettaa 4,5 tonnia mammutin syöksyhampaita - arvo miljoonia euroja iltalehti 13:53 07.02

Primorjen aluepiirin tullin haaviin jäi arvokasta kulttuuriperintöä, jota yritettiin salakuljettaa Venäjän ulkopuolelle. Venäjän Kaukoidän eteläisimmässä osassa sijaitsevassa Primorjen aluepiirissä yritettiin salakuljettaa 4,5 tonnia mammutin syöksyhampaita ja 200 kiloa kuivattua Kaukoidän merimakkaraa, kertoo uutistoimisto Ria Novosti. Alue rajoittuu idässä ja etelässä Japaninmereen, lounaassa Pohjois-Koreaan ja lännessä Kiinaan Viranomaisten mukaan Primorjen aluepiirin tulli huomasi salakuljetusyrityksen ja esti sen.


Uutiset