Japanin rannikolle ajautui jälleen aave­laiva – se voi olla merkki pohjois­korealaisten kasvavasta epä­toivosta iltasanomat 23:42 13.12

Viimeksi tiistaiaamuna Kashiwazakin kaupungin rannikolle ajautui puinen alus, jonka kyydissä oli kuollut mies.


Naisleijonat aloitti Pre Olympic Cupin voitokkaasti jatkoaika.com 23:07 12.12

Naisten maajoukkueiden viiden maan välinen turnaus pelataan 12.-16.12.2017 Suomessa. Olympialaisiin valmistavan turnauksen avauspäivä alkoi Suomen ja Japanin kohtaamisella.


Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat yhteisen ohjuspuolustusharjoituksen MTV 14:41 11.12

Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat tänään kaksi päivää kestävän ohjuspuolustusharjoituksen, kertoo AFP. Etelä-Korean puolustusministeriön mukaan tarkoitus on harjoitella Pohjois-Korean ohjusten jäljittämistä. Ministeriön mukaan harjoitus käydään merellä Korean niemimaan ja Japanin tuntumassa.


Kiistelty päätös: Japani hankkimassa risteilyohjuksia Norjasta MTV 12:12 08.12

Japani suunnittelee hankkivansa ilmasta maahan suunnattavia keskimatkan risteilyohjuksia. Ohjuksilla olisi mahdollista iskeä Pohjois-Koreaan. Hankintapäätös aiheuttaa kuitenkin krtitiikkiä, sillä Japanin perustuslaki kieltää maalta hyökkäysaseet.


”Arabian Messi” ja ”Japanin Messi” – Milloin nämä kaverit nähdään Euroopan kentillä? suomifutis 14:31 07.12

Messi-lisänimi alkaa olla jo hieman kulunut juttu, mutta yhä edelleen jalkapalloihmiset ja media sitä viheriöiden taitureille jakavat. Omansa ovat saaneet myös "Arabian Messi" Omar Abdulrahman ja...


F1-mestari söi sanansa lopettamispäätöksensä suhteen: ”Vuosi poissa formula ykkösistä teki todella hyvää” suomiF1 16:27 05.12

Formula ykkösten kauden 2009 maailmanmestari Jenson Button palaa kilparadoille, kun britti siirtyy Japanin Super GT -luokkaan. Uutisoimme Buttonin päätöksestä hypätä Heikki Kovalaisen kilpatoveriksi sunnuntaina. Button...


F1-mestari Jenson Button palaamassa kilparadoille – samaan sarjaan Heikki Kovalaisen kanssa? iltasanomat 19:55 03.12

Brittikuski on jatkamassa uraansa Japanin Super GT -sarjassa.


Näin Yhdysvallat yrittäisi ampua Pohjois-Korean ydinohjuksen alas - Asiantuntija: ”En usko sen pelastavan nahkaamme” iltalehti 18:56 01.12

Yhdysvalloilla on kehittynyt ja kallis ohjuspuolustusjärjestelmä. Siitä ei kuitenkaan ole mitään varmuutta, pystyisikö se torjumaan Pohjois-Korean ydiniskun. "Olemme viimeinkin saavuttaneet suuren historiallisen tavoitteemme rakentaa ydinasevaltio", Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un julisti valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan ylpeänä keskiviikon ohjuskokeen jälkeen. KCNA:n mukaan kyseessä oli mitä voimakkain mannertenvälinen ballistinen ohjus Hwasong-15, joka pystyy iskemään supersuurella raskaalla ydinkärjellä Yhdysvaltain mantereelle asti. Ohjus saavutti 4 500 kilometrin korkeuden, ennen kuin se putosi 53 minuutin lentomatkan jälkeen mereen 210 kilometrin päähän Japanin rannikosta. Jos ohjuksen lentorata olisi ollut toisenlainen, Hwasong-15 olisi voinut lentää asiantuntijoiden mukaan peräti 13 000 kilometrin matkan. Yhdysvaltain puolustusministerin James Mattisin mukaan koe osoitti, että Pohjois-Korealla on käytännössä kyky iskeä kaikkialle maailmassa.


Japanin keisari aikoo luopua vallasta puolentoista vuoden kuluttua – ensimmäisenä 200 vuoteen iltasanomat 09:05 01.12

Yksikään Japanin keisari ei ole luopunut vallasta yli 200 vuoteen.


Japanin keisari Akihito luopuu vallastaan 2019 iltalehti 05:44 01.12

Japanin keisari Akihito on ilmoittanut aikeistaan luopua vallasta vuonna 2019. Asiasta kertoi pääministeri Shinzo Abe. Japanin parlamentti hyväksyi aiemmin tänä vuonna lain, joka sallii 83-vuotiaan keisarin luopua asemastaan niin halutessaan. Akihito oli ennen tätä kertonut tv-haastattelussa ikänsä ja kuntonsa tekevän keisarin tehtävien hoitamisesta vaikeaa. Keisarin kommentit tulkittiin yleisesti Akihiton toiveeksi luopua keisariudesta.


Pohjois-Korea julkaisi kuvia uudesta superohjuksestaan - Tutkija: ”Se on todella iso” iltalehti 20:14 30.11

Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA on julkaissut kuva- ja videomateriaalia laukaistusta ohjuksesta. Asiantuntijat arvioivat, että maa on ottanut rakettiteknologiassaan valtavan edistysaskeleen. Yllä olevalla videolla näkyy KCNA:n julkaisema tallenne Pohjois-Korean ohjuslaukaisusta. Sulkeutunut Pohjois-Korea suututti jälleen maailman laukaisemalla mannertenvälisen ballistisen ohjuksen keskiviikkona. Kyseessä oli tiettävästi Pohjois-Korean historian kehittynein ohjus. Pohjois-Korean mukaan kyseessä oli uusi Hwasong-15 -ohjus, jolla pystyisi iskemään Yhdysvaltain mantereelle. Ohjus saavutti tiettävästi 4 500 kilometrin korkeuden ennen kuin se paiskautui mereen 210 kilometrin päähän Japanin rannikosta.


Lähes 140-kiloinen urheilutähti mursi nuoren kollegan kallon: Raivostui älypuhelimen katsomisesta iltalehti 16:46 30.11

Sumopainin supertähtiin lukeutuva Harumafuji joutui lopettamaan uransa ennenaikaisesti valtavan julkisen paineen alla. Harumafuji toimitti lopettamiskirjelmänsä Japanin sumoliitolle eilen. Päätöksen taustalla oli lokakuun lopun väkivallanteko, joka aiheutti Japanissa valtavan skandaalin. Harumafuji ja hänen nuorempi kollegansa Takanoiwa olivat yhdessä turnauskiertueella. Harumafujin kerrotaan raivostuneen Takanoiwalle, kun tämä katseli älypuhelintaan.


Japanin Abe keskusteli Trumpin kanssa: ”Pohjois-Korea heikentää omaa turvallisuuttaan” iltalehti 03:46 29.11

Valkoinen talo tiedottaa, että Donald Trump on keskustellut Pohjois-Korean ohjuslaukaisusta Japanin pääministeri Shinzo Aben kanssa. Valkoinen talo julkaisi Trumpin ja Aben keskustelun jälkeen lausunnon asiasta. - Nämä kaksi johtajaa ovat yksimielisiä siitä, että Pohjois-Korean provokatiiviset toimet heikentävät sen omaa turvallisuutta ja entisestään eristävät sen kansainvälisen yhteisön ulkopuolelle, lausunnossa todetaan.


Trump ja Abe ohjuskokeesta: Pohjois-Korea heikentää omaa turvallisuuttaan iltasanomat 01:23 29.11

Yhdysvaltain ja Japanin johtajat keskustelivat pian ohjuslaukaisun jälkeen.


Trump ja Abe keskustelleet Pohjois-Korean uusimmasta ohjuskokeesta iltasanomat 01:23 29.11

Yhdysvaltain ja Japanin johtajat keskustelivat pian ohjuslaukaisun jälkeen.


Pohjois-Korea laukaisi mannertenvälisen ohjuksen: kävi 4 500 kilometrissä ja lensi 53 minuuttia - ”yltäisi Washingtoniin” iltalehti 23:02 28.11

Pohjois-Korea ampui ballistisen ohjuksen, joka kävi korkeammalla kuin yksikään maan aiemmin testaama ohjus. Ohjus ammuttiin kohti itää ja se putosi Japaninmereen. Yonhapin ensitieto laukaisusta julkaistiin kello 20.21 Suomen aikaa. Etelä-Korean armeijan mukaan laukaisu tapahtui kello 20.17. Japanilaislähteiden mukaan ohjus putosi yhdeksän pintaan Japanin yksinomaiselle talousalueelle. Alue ulottuu 200 meripeninkulman (370 kilometrin) päähän rannikosta. Japanin mukaan ohjus lensi 53 minuuttia ja laskeutui 210 kilometrin päähän rannikosta.


Pohjois-Korea laukaisi mannertenvälisen ohjuksen - kävi 4 500 kilometrissä ja lensi 53 minuuttia iltalehti 22:40 28.11

Pohjois-Korea ampui ballistisen ohjuksen, joka kävi korkeammalla kuin yksikään maan aiemmin testaama ohjus. Ohjus ammuttiin kohti itää ja se putosi Japaninmereen. Yonhapin ensitieto laukaisusta julkaistiin kello 20.21 Suomen aikaa. Etelä-Korean armeijan mukaan laukaisu tapahtui kello 20.17. Japanilaislähteiden mukaan ohjus putosi yhdeksän pintaan Japanin yksinomaiselle talousalueelle. Alue ulottuu 200 meripeninkulman (370 kilometrin) päähän rannikosta. Japanin mukaan ohjus lensi 53 minuuttia ja laskeutui 210 kilometrin päähän rannikosta.


Pohjois-Korea laukaisi ballistisen ohjuksen - putosi Japanin merialueelle iltalehti 22:26 28.11

Pohjois-Korea on jälleen ampunut ballistisen ohjuksen. Ohjus ammuttiin kohti itää ja se putos Japaninmereen. Yonhapin ensitieto laukaisusta julkaistiin kello 20.21 Suomen aikaa. Etelä-Korean armeijan mukaan laukaisu tapahtui kello 20.17. Japanilaislähteiden mukaan ohjus putosi yhdeksän pintaan Japanin yksinomaiselle talousalueelle. Alue ulottuu 200 meripeninkulman päähän rannikosta. Japanin hallitus arvioi, että ohjus lensi noin 50 minuuttia. USA:n puolustusministeriön Pentagonin arvion mukaan ohjus putosi noin 1 000 kilometrin päähän laukaisupaikasta Sain-nistä. Etelä-Korean armeija antoi lentomatkaksi 960 kilometriä ja korkeudeksi ylimmillään 4 500 kilometriä.


Uutiset