Toimittaja Johanna Vehkoo ei ota kantaa JSN-jäsenyytensä jatkoon – sai syytteen kunnianloukkauksesta MTV 18:07 15.10

Kunnianloukkauksesta syytteen saanut Julkisen sanan neuvoston jäsen Johanna Vehkoo ei halua kommentoida jatkoaan neuvostossa syytteen käsittelyn aikana. Vehkoo kommentoi lyhyesti sähköpostitse STT:lle syytteeseensä liittyviä asioita maanantaina.


MTV:lle langettava JSN:lta: Kanavajuonnoissa mainostettiin vierasta, joka ei ollut luvannut tulla kyseiseen ohjelmaan MTV 17:11 20.09

MTV3-kanava on saanut Julkisen sanan neuvostolta langettavan tuomion mainostettuaan keskusteluohjelmaansa laulaja Tomi Metsäkedon nimellä, vaikka mies ei ollut suostunut ohjelman vieraaksi.


JSN:ltä langettava päätös IS:lle iltasanomat 16:47 20.09

Ilta-Sanomat on saanut Julkisen sanan neuvostolta langettavan päätöksen koskien verkossa julkaistun jutun Facebook-päivitystä.


JSN:n langettava päätös iltasanomat 16:45 20.09

Lehti julkaisi Facebook-tilillään päivityksen, jossa oli olennainen asiavirhe. Päivityksessä näkyi jutun otsikko, jossa virhe oli. Lehti poisti päivityksen, mutta ei jakanut Facebookissa oikaisua, jonka se oli julkaissut verkkosivuillaan.


JSN: Tiedotusvälineiden pitää korjata virheitä myös sosiaalisessa mediassa – uutisen korjaus vain verkkosivuilla ei riitä MTV 14:56 20.09

Tiedotusvälineiden pitää korjata tekemänsä virhe myös sosiaalisessa mediassa, korostaa Julkisen sanan neuvosto (JSN).


Fani ihmetteli missä lapset ovat – Kourtney Kardashian vastasi kritiikkiin stara 07:20 17.09

Kardashianien sisarusten vanhin sisko Kourtney alkoi seurustelemaan häntä huomattavasti nuoremman


Viihdelehti Stara.fi stara 07:20 17.09

Kardashianien sisarusten vanhin sisko Kourtney alkoi seurustelemaan häntä huomattavasti nuoremman


JSN:n jäsenet Journalistille: Grundströmistä kerrotut asiat vaikuttavat JSN:n julkikuvaan, mutta neuvoston työ toimii hyvin MTV 16:04 31.08

Julkisen sanan neuvoston (JSN) työ on ollut hyvää ja tehokasta, eikä sen jatkumiselle ole sellaisenaan estettä, kertovat Julkisen sanan neuvoston jäsenet Journalistille.


JSN:ssä työskennelleet lehdelle: Lähtömme eivät liittyneet ilmapiiriin MTV 19:52 30.08

Kaksi Julkisen sanan neuvoston entistä työntekijää kiistävät, että heidän lähtönsä olisi liittynyt JSN:n toimiston ilmapiiriongelmiin. Kesällä 2016 Julkisen sanan neuvostoon palkattu valmisteleva sihteeri kirjoittaa torstaina ilmestyneen Suomen Kuvalehden Kirjeitä-osiossa asiasta toisen valmistelevan sihteerin kanssa.


Erimielisyys artikkelista kiihtyy – Suomen Kuvalehden päätoimittaja kumoaa JSN:n puheenjohtajan väitteet MTV 17:52 30.08

Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtajan ja Suomen Kuvalehden päätoimittajan välinen nokkapokka ehti hädin tuskin hälvetä ennen uutta vaihetta. Se alkoi torstaina, kun neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström lähetti medialle tiedotteen ja vastineensa Suomen Kuvalehden jutusta.


Kohu Elina Grundströmin ympärillä jatkuu – JSN:n kannatusyhdistys tyynnyttelee: "Neuvosto on toimintakykyinen" MTV 16:41 29.08

Julkisen sanan neuvosto on ollut viime aikoina pyörityksen keskellä. Nyt JSN:n kannatusyhdistyksen hallitus on selvittänyt julkisuudessa esitettyjä väitteitä neuvoston toimiston johtamisesta ja työilmapiiristä.


JSN:n puheenjohtaja pyytää anteeksi aiheuttamaansa närää – mutta kiistää työnhakijan väitteet jyrkästi: "Siteeraa keskusteluamme virheellisesti” MTV 18:40 24.08

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström kiistää väitteet, että hänen aikakaudellaan työnhakijalta oltaisiin evätty pesti perhetilanteeseen perustuen. Lisäksi Grundström pitää väitteitä JSN:n kokousten huonosta ilmapiiristä liioiteltuina.


JSN: Pelkät salassapitomerkinnät eivät estä tietojen julkaisua – toimittajilta vaaditaan tarkkaa harkintaa MTV 21:07 23.08

Julkisen sanan neuvosto JSN on julkaissut kannanoton siitä, miten toimittajien olisi suotavaa luovia Journalistin ohjeiden, lehdistönvapauden ja Suomen lakien välimaastossa.


SK: Puheenjohtaja Grundström itketti JSN:n työntekijöitä toimikautensa alussa – "Huutamista sai alituisesti pelätä" MTV 21:16 22.08

Julkisen sanan neuvoston toimiston työilmapiiri kiristyi pian sen jälkeen, kun Elina Grundström oli aloittanut neuvoston päätoimisena puheenjohtajana, kertoo Suomen Kuvalehti.


Julkisen sanan neuvostolta langettava päätös Savon Sanomille – syynä riittämätön oikaisu MTV 16:38 20.06

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut langettavan päätöksen Savon Sanomille riittämättömästä olennaisen asiavirheen oikaisusta.


Näin JSN:n paheksuma tapahtumaketju sai alkunsa - Sanna Ukkolan kohteeksi joutunut mies ilahtui sananvapauden puolesta iltalehti 15:43 18.05

Sanna Ukkola otti yhteyttä Tero Hannulan työnantajaan. Hannulan mukaan JSN painotti ratkaisussaan sananvapautta. Yle sai torstaina julkisen sanan neuvostolta (JSN) langettava päätöksen Sanna Ukkolan kolumnin julkaisusta. Kolumnissa Ukkola oli käsitellyt yhteyden ottamista aktiivisen Twitter-käyttäjän Tero Hannulan työnantajaan, kun tämä oli sosiaalisessa mediassa kommentoinut Ukkolan luotsaaman Pressiklubin jaksoa. Jaksossa käsiteltiin kulttuurista omimista, ja Ukkolalla oli päässään intiaanipäähine.


Näkökulma: Sanna Ukkolan tapauksen tärkein opetus uusisuomi 20:24 17.05

Ilmeisesti hauskaksi tarkoitettu intiaanipäähineen käyttö Pressiklubi-ohjelmassa johti Yleisradion kannalta noloon lopputulokseen, kun yhtiö sai tapauksen jälkimainingeista Julkisen sanan neuvostolta JSN:ltä langettavan.


Ylelle langettava päätös Julkisen sanan neuvostolta – toimittaja yritti puhdistaa maineensa yleisön edustajaa kritisoivalla kolumnilla MTV 17:15 17.05

Yle on saanut Julkisen sanan neuvostolta (JSN) langettavan päätöksen Pressiklubi-ohjelman juontajan Sanna Ukkolan kolumnin julkaisusta.


ay-liikettä valehtelusta F1-pomo kommentoi Ministeri väläytti kunnianhimoisia on mahdoton sen radiosta kuulee”

Uutiset