”Täällä on vain yksi riski: se, että lihotte” – Italia avaa rajansa eurooppalaisille, mutta tulevatko turistit?

iltasanomat 08:50 03.06

"Tulkaa Calabriaan. Täällä on vain yksi riski: se, että lihotte"


Herätys: Suomi päättää kantansa jättimäiseen EU-elvytykseen, eristäytyminen oli kriisi myös seksuaalisuudelle, Italia purkaa matkustusrajoituksia

yle 06:15 03.06

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.


Venetsialaiset toivovat koronakriisin pysäyttävän liikaturismin pysyvästi – Asiantuntija: “Entiseen palaaminen olisi suurin mahdollinen virhe”

yle 06:10 03.06

Italia purkaa tästä päivästä alkaen matkustusrajoituksia. Maahan pääsee matkustamaan nyt EU-maista ja Schengen-alueelta.


Ratamoottoripyöräilyn menestyspioneeri Carlo Ubbiali on kuollut

MTV 22:24 02.06

Ratamoottoripyöräilyn moninkertainen maailmanmestari Carlo Ubbiali on kuollut. Italialainen Ubbiali kuoli kotikaupungissaan Bergamossa 90-vuotiaana.


Jalkapallolegendan suuri suru – Francesca Gattuso, 37, on kuollut

iltalehti 18:48 02.06

Francesca Gattuso menehtyi sairauden uuvuttamana. Italialaisen jalkapallosuuruuden Gennaro Gattuson lähipiiriä on kohdannut suuri suru. Miehen sisko Francesca Gattuso on kuollut 37-vuotiaana. Tiedon Francesca Gattuson kuolemasta kertoi jalkapalloseura AC Milan, jonka sihteerinä hän toimi vuosia. Myös veli-Gennarolle seura on rakas, sillä tulisieluisena raatajana muistettava italialainen edusti joukkuetta 13 vuoden ajan 1999–2012.


Serie A:n paluuaikataulu varmistui – ensimmäiset ottelut juhannuspäivänä

iltalehti 15:48 02.06

Kautta on pelaamatta joukkueiden rästiotteluista riippuen 12 tai 13 kierrosta. Italian jalkapallon pääsarja Serie A ilmoitti eilen sivuillaan palaavansa koronaviruksen aiheuttamalta pitkältä tauolta. Ensimmäiset ottelut pelataan juhannuspäivänä 20. kesäkuuta, jolloin Torino kohtaa Parman ja Hellas Verona pelaa Cagliaria vastaan.


Italialaiselta ylilääkäriltä pysäyttävä väite: koronavirus on menettänyt tehoaan – maassa harkitaan jo Serie A -otteluiden avaamista yleisölle

MTV 14:36 02.06

Maailman terveysjärjestö WHO ja useat asiantuntijat ovat kiistäneet tiedon siitä, että koronavirus olisi muuntautunut kevään aikana entistä vaarattomammaksi. Näkemyksen esitti milanolaisen San Raffaele -sairaalan ylilääkäri Alberto Zangrillo.


”Hän saa kasvattaa elefantin nahan selviytyäkseen” – Ferrarin julman kääntöpuolen kokenut ex-pomo tietää hyvin, mihin Carlos Sainz joutuu italialaistiimissä

MTV 09:36 02.06

Ferrarilla vaativassa roolissa työskennellyt britti-insinööri Rob Smedley varoittaa F1-kuljettaja Carlos Sainzia italialaistiimin jatkuvasta paineesta, mutta muistuttaa, että onnistumisen hetkellä mikään paikka ei ole Scuderiaa parempi.


Serie A jatkuu neljän ottelun rästiviikonlopulla – taistelu mestaruudesta käy kuumana

MTV 08:22 02.06

Italian miesten jalkapallon pääsarjassa Serie A:ssa palataan tositoimiin koronaviruksen aiheuttaman reilun kolmen kuukauden tauon jälkeen lauantaina 20. kesäkuuta.


Italian Serie A:n jatkosuunnitelmat selvillä

iltasanomat 22:59 01.06

Avausviikonloppuna pelataan neljä ottelua.


Espanjassa ja Italiassa korona näyttää hiipumisen merkkejä – IS seuraa

iltasanomat 20:55 01.06

IS seuraa koronavirusepidemian kehittymistä hetki hetkeltä. Seurannan löydät artikkelin lopusta.


Ikoninen F1-kisa jatkaa pitkään formulasarjassa – tämän vuoden GP:n kohtalo varmistui samalla

MTV 16:14 01.06

Italian Monza on osa F1-kalenteria vielä pitkään. Monzan pormestari Dario Allevi ja Italian autourheiluliiton presidentti Angelo Sticchi Damiani kertoivat, että Monza jatkaa F1-kalenterissa aina kauteen 2025 saakka.


Kimi Räikkönen sulkee ympyrän tyylillä? Ferrari-sisäpiiriläinen nostaa suomalaisen ratkaisevaksi palaseksi Mick Schumacherin nousussa

MTV 13:36 01.06

Michael Schumacherin poika Mick Schumacher saattaa hyvinkin olla F1-sarjassa jo ensi kaudella. Läheltä Ferraria formuloita seuraava italialaistoimittaja Leo Turrini pitää Kimi Räikköstä ratkaisevana palasena saksalaisnuorukaisen urakehityksessä.


Korona sai Dorothea Wiererin kääntämään päänsä – teki suuren uraansa koskevan ratkaisun

MTV 10:20 01.06

Italialainen ampumahiihtotähti Dorothea Wierer, 30, päätti jatkaa uraansa koronaviruspandemian käännettyä hänen päänsä, NRK kertoo.


Andrea Bocelli parani koronasta – luovuttaa nyt verta rokotetutkimukseen

stara 09:20 01.06

Italialainen oopperatähti Andrea Bocelli on paljastanut sairastaneensa covid-19 -taudin maaliskuussa.


Viihdelehti Stara.fi

stara 09:20 01.06

Italialainen oopperatähti Andrea Bocelli on paljastanut sairastaneensa covid-19 -taudin maaliskuussa.


Kaksi italialaisurheilijaa kuoli lentoturmassa - toinen julkaisi kuvia vain hetkeä ennen onnettomuutta

iltalehti 07:25 01.06

Kaksi italialaisuimaria menehtyi lentokoneonnettomuudessa sunnuntaiaamuna. Italialaiset uimarit Gioele Rossetti, 23, ja Fabio Lombini, 22, menehtyivät sunnuntaiaamuna, kun pieni lentokone putosi ja syttyi tuleen Rooman lähistöllä. Suru-uutisen on vahvistanut Italian uintiliitto.


Ravintolat auki tänään – Jyrki Sukula totisena ravintola-alan tilanteesta: ”Kukaan ei tiedä, miten ihmiset lähtevät liikkeelle”

iltalehti 07:00 01.06

1. kesäkuuta ravintolat voidaan jälleen avata asiakaskäyttöön. Ravintoloitsija ja keittiömestari Jyrki Sukula kertoo nyt, miksi koronakaranteenin jälkeenkin kotimaisiin ravintoloihin kannattaa edelleen panostaa. 4. huhtikuuta oli ravintola-alan väelle kylmäävä päivä. Hallitus sulki koko maan ravintolat koronaviruksen takia kahdeksi kuukaudeksi. Väkeä lomautettiin ja konkurssin uhka leijui monien yritysten yllä. Keittiömestari ja ravintoloitsija Jyrki Sukulakin, 54, pitää tilannetta huolestuttavana. Hän ei ole kuitenkaan halunnut vaipua synkkyyteen, vaan katsoa eteenpäin. Sukula on viimeksi nähnyt oman perheensä helmikuussa. Hän on viettänyt karanteeniajan yksin Helsingin keskustassa töitä tehden ja etäpuheluita Italiaan soitellen. Suomessa ollessaan hän on kuvannut Suomalainen Menestysresepti -tv-produktiota.


Kaksi kilpauimaria kuoli traagisessa onnettomuudessa – lentokone syttyi tuleen

MTV 06:16 01.06

Italialaiset kilpauimarit Fabio Lombini, 22, ja Gioele Rossetti, 23, kuolivat sunnuntaina, kun heidän ultrakevyt lentokoneensa putosi ja syttyi tuleen lentoonlähdön jälkeen.


Suru-uutinen: Kaksi nuorta italialaisurheilijaa kuoli lentoturmassa

iltasanomat 23:33 31.05

Kaksi italialaista kilpauimaria kuoli lento-onnettomuudessa.


Hot topics