Yhdysvallat siirtää Israelin-suurlähetystönsä Jerusalemiin toukokuussa iltasanomat 20:17 23.02

Suurlähetystön siirto on aiheuttanut laajalti paheksuntaa.


USA avaa kiistellyn lähetystön toukokuussa – siirtämisen myötä Trump tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupunkina MTV 17:30 23.02

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan USA on aikeissa avata lähetystönsä Jerusalemiin jo toukokuussa. Alunperin lähetystön siirtämiseen arveltiin kuluvan useita vuosia.


Floridassa aseistettu seriffin apulainen seisoi koulun ulkopuolella kesken joukkoampumisen iltalehti 03:35 23.02

Washington Postin mukaan seriffin apulainen oli palkattu suojelemaan oppilaita. Floridassa aseistettu seriffin apulainen seisoi Marjory Stoneman Douglas -koulun ulkopuolella, kun koulussa tapahtui joukkoampuminen. Asiasta kertoi torstaina yhdysvaltalaismedialle Floridan Browardin piirikunnan seriffi Scott Israel. Israelin mukaan seriffin apulainen Scot Peterson oli palkattu kouluun suojelemaan oppilaita, kertoo muun muassa Washington Post. Israel kertoo nähneensä videon, jossa seriffin apulainen seisoo koulun ulkopuolella, eikä tee mitään vaikka koulun sisällä on ampuja.


Iranin ulkoministerin mukaan Netanjahun puhe oli sirkusta, ei ansaitse vastausta iltasanomat 14:15 18.02

Israelin pääministeri syytti Irania maailman suurimmaksi uhkaksi Münchenin turvallisuuskonferenssissa.


Netanyahu Iranille: ”Älkää testatko Israelia” iltalehti 12:14 18.02

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu varoittaa Irania aiheuttamasta lisäjännitteitä Syyriassa. - Älkää testatko Israelia, Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu totesi lauantaina ja esitteli lennokin kappaletta. Netanyahu varoitti Irania vihamielisyyksien kylvämisestä, joita Iran hänen mukaansa toteuttaa yhdessä kannattajiensa kanssa Syyriassa. Netanyahu samalla esitteli lennokin kappaletta, jota hän välitti iranilaisten lähettämäksi. Lennokki ammuttiin alas Israelin ilmatilassa.


Netanjahu hyökkäsi rajusti Irania vastaan Münchenissä: ”Suurin uhka koko maailmalle” iltasanomat 12:14 18.02

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu hyökkäsi rajusti Irania vastaan puheessaan Münchenin turvallisuuskokouksessa.


Netanjahu hyökkäsi rajusti Irania vastaan Münchenissä – esitteli pudotetun lennokin palasta iltasanomat 11:55 18.02

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu hyökkäsi rajusti Irania vastaan puheessaan Münchenin turvallisuuskokouksessa.


Netanjahulta raju Iran-hyökkäys – esitteli palaa, joka on hänen mukaansa Iranin lennokista: "Israel on valmis taistelemaan" MTV 11:50 18.02

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on nimittänyt Irania kaikkein suurimmaksi uhaksi maailmalle. Netanjahu esitti mielipiteensä puheenvuoronsa yhteydessä Münchenin turvallisuuskonferenssissa tänään.


Netanjahulta raju Iran-hyökkäys – esitteli palaa, joka on hänen mukaansa Iranin droonista: "Israel on valmis taistelemaan" MTV 11:50 18.02

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on nimittänyt Irania kaikkein suurimmaksi uhaksi maailmalle. Netanjahu esitti mielipiteensä puheenvuoronsa yhteydessä Münchenin turvallisuuskonferenssissa tänään.


Israelin ja Palestiinan välit kiristyneet äärimmilleen iltalehti 10:40 18.02

Uutistoimisto AFP kertoo, että kaksi palestiinalaista kuoli Israelin asevoimien tulituksessa. Videolla CNN:n toimittaja kertoo, millaisia Hamasin tunneleita Israel tuhoaa. Kaksi palestiinalaista kuoli Israelin asevoimien tulituksessa. Asiasta kertoo sairaanhoidon lähde Gazassa. Ampuminen tapahtui sen jälkeen, kun neljä sotilasta haavoittui pommi-iskussa lauantaina raja-alueella.


Lahjusepäilyt eivät hetkauta Israelin Netanjahua: "Tutkinta on yhtä täynnä reikiä kuin sveitsiläinen juusto" MTV 16:49 14.02

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu jatkaa maan pääministerinä lahjusepäilyistä huolimatta.


Israelin pääministeri Netanjahu: Hallitus vakaa, ei eroaikeita iltasanomat 11:55 14.02

Israelissa pääministeri Benjamin Netanjahu vakuuttaa, että hänen hallituksensa on vakaalla pohjalla korruptiosyytteen uhasta huolimatta.


Israelin poliisi esittää korruptiosyytteen nostamista pääministeri Netanjahua vastaan iltalehti 00:18 14.02

Benjamin Netanjahu on toiminut Israelin pääministerinä 12 vuoden ajan, eikä hän ole aikeissa erota virastaan Israelin poliisi on esittänyt tiistaina korruptiosyytteen nostamista maan istuvaa pääministeriä Benjamin Netanjahua vastaan. Syytteitä ovat lahjonta, petos ja yleisen luottamuksen rikkominen. Netanjahu kommentoi esitystä televisiossa. Hän sanoo olevansa syytön eikä ole aikeissa erota.


Israelin pääministeri ei eroa vaikka lahjussyytteet uhkaavat MTV 22:31 13.02

Israelin poliisi suosittelee pääministeri Benjamin Netanjahun asettamista syytteeseen lahjonnasta kahdessa rikostutkinnassa. Asiasta päättää Israelin pääsyyttäjä.


Israelin poliisi ehdottaa korruptiosyytteen nostamista pääministeriä vastaan – Netanjahu sanoo olevansa syytön iltasanomat 22:28 13.02

Pääministeri Benjamin Netanjahu kertoi jatkavansa edelleen Israelin pääministerinä.


Marssijat vastustivat Israelin ja Jerusalemin jakamista iltasanomat 23:39 11.02

Israel-ystävyystoimikunnan järjestämä marssi vastusti sunnuntaina Helsingissä Israelin ja Jerusalemin jakamista ajavaa politiikkaa.


Sadat marssijat vastustivat Helsingissä Israelin ja Jerusalemin jakamista MTV 16:59 11.02

Israel-ystävyystoimikunnan järjestämä marssi vastusti tänään Helsingissä Israelin ja Jerusalemin jakamista ajavaa politiikkaa.


Järjestö: Israelin ilmaiskuissa Syyriassa kuoli kuusi ihmistä, joukossa myös muita kuin syyrialaisia iltasanomat 11:16 11.02

Kuolonuhrien määrä voi nousta.


Muhiiko Israelin ja Libanonin välillä uusi konflikti? Välissä olisivat suomalaiset iltasanomat 07:55 11.02

Rajamuuri ja kiistellyllä merialueella sijaitseva öljy- ja kaasukenttä kiristävät osapuolten hermoja. Suomalaisten rauhanturvaajien valvonta-alueelle kiista ei ole ulottunut.


Uutiset