Näkökulma: Patrian toimitusjohtajan piti uhrata joko itsensä tai alaisensa - kolme Patrian työntekijää sai lähteä Uganda-kohun takia iltalehti 21:09 21.02

Patrian toimitusjohtajan Olli Isotalon piti päättää, antaako hän potkut vai ottaako hän potkut, kirjoittaa Iltalehden politiikan ja talouden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen. Kaksi viikkoa jatkuneessa Uganda-kohussa kolhuja kilpeensä saanut Patria piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa valtionyhtiö kertoi oman näkemyksensä viime viikkojen tapahtumista ja niiden taustoista toimitusjohtajansa Olli Isotalon suulla. Keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessa kuultiin kaksi uutista. Ensimmäinen oli se, että Isotalo kertoi lukeneensa yhtiön Romania-kuviosta tiistaina Iltalehdestä.


Uganda-kohu: Miksi kolme alaistasi sai lähteä, mutta et sinä, Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo? iltalehti 21:07 21.02

Patrian toimitusjohtajan mielestä on toimittajien tehtävä selvittää, miksi ex-ministeri Suvi Lindén oli yhtiön esitteiden kanssa Afrikassa: ”En tiedä miksi meidän pitäisi”. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo järjesti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa yhtiö halusi tarkentaa kertomustaan markkinointitoimista Ugandassa ja Mosambikissa sekä avata enemmän yhteyksistään Ugandassa kuolleeseen liikemieheen. Patria väitti aluksi, että se ei tuntenut liikemiestä, joka oli yhtiön mukaan omatoimisesti printannut myyntiesitteet mukaansa. Keskiviikkona Isotalo kuitenkin kertoi, että liikemiehen ja Patrian välinen yhteydenpito oli alkanut jo vuonna 2016 - pitäen sisällään liikemiehen ja Patrian myyntipäällikön välillä ainakin 18 sähköpostiviestiä ja neljä tapaamista, mukaan lukien illallistapaamisen.


Lintilä: Luottamus Patrian toimitusjohtajaan ei ole mennyt MTV 18:23 21.02

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) ei katso, että Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalon luottamus olisi Uganda-jupakan seurauksena heikentynyt.


Patria julkaisi kuuden kohdan toimenpidelistan – näin yritys aikoo huolehtia, ettei Ugandan kaltainen virhe toistu iltasanomat 18:19 21.02

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo sanoi keskiviikkona että yhtiö aikoo ottaa opiksi Uganda-kohusta. Hän peräänkuulutti, että yhtiössä tarvitaan eettisyyskoulutusta.


Patrian toimitusjohtaja kuvailee yhteydenpitoa Ugandassa kuolleen liikemiehen kanssa: ”Hidastettua ping-pongia ajo-ohjeet mukaan lukien” iltasanomat 17:35 21.02

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo ei aio erota Uganda-kohun takia. Hän kokee kantavansa parhaiten vastuun laittamalla asioita kuntoon Patrian sisällä.


Lintilä: Luottamus Patrian toimitusjohtajaan ei ole mennyt iltasanomat 17:19 21.02

Ministeri Lintilän mukaan ei ole tullut julki mitään sellaista, joka olisi muuttanut Isotalon asemaa.


Lintilä: Luottamus Patrian toimitusjohtajaa ei ole mennyt MTV 17:11 21.02

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) katsoo, että luottamus Patrian toimitusjohtajaan Olli Isotaloon ei ole heikentynyt Uganda-jupakan seurauksena.


Kohukirjeen lähettänyt myyntipäällikkö ei jatka Patrian palveluksessa iltalehti 16:49 21.02

Kuolleelle suomalaiselle liikemiehelle valtuutuskirjeen antanut myyntipäällikkö ei jatka Patrian palveluksessa. Patrian toimitusjohtajan Olli Isotalon haastattelu tiedotustilaisuuden jälkeen. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa Helsingissä.


Patrian toimitusjohtaja myöntää: Ugandassa kuolleen kanssa keskusteltiin palkkiomallista uusisuomi 15:55 21.02

Ugandassa menehtynyt suomalaisliikemies ja Patrian myyntipäällikkö olivat alustavasti keskustelleet tuntiperustaisesta palkkiomallista, kertoo valtion enemmistöomistaman puolustustarvikeyhtiön toimitusjohtaja Olli Isotalo.


Patria tiukentaa prosessejaan Uganda-jupakan seurauksena – jatkossa päätökset tehdään johtoryhmässä MTV 15:49 21.02

Puolustustarvikevalmistaja Patria aikoo tiukentaa prosessejaan Uganda-jupakan seurauksena. Toimitusjohtaja Olli Isotalo sanoi kuitenkin, että koko asian läpikäyntiin menee vielä viikkoja ja kuukausia.


Patrian myyntipäällikkö ei enää yhtiön palveluksessa – "Tästä tuli iso lommo meidän panssariimme" MTV 15:26 21.02

Ugandassa kuolleen liikemiehen kanssa yhteyksissä ollut Patrian myyntipäällikkö ei ole enää yhtiön palveluksessa, Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo kertoo.


Patria kiistää kaikki Lindén-yhteydet - ”Salaliittoteorioita” iltalehti 14:47 21.02

Mies markkinoi Patrian osaomistamaa Nammoa ilman lupaa. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo kiistää yhtiön olleen missään tekemisissä Suvi Lindénin kanssa Uganda-asioissa. Isotalo kuittasi Lindén-spekulaatiota salaliittoteorioina. - Suvi Lindén ei ole ollut siellä meidän asiallamme. Meillä ei ole tietoa siitä, millä asialla hän on siellä ollut, sanoi Isotalo Patrian tiedotustilaisuudessa.


Patrian Isotalo: Suvi Lindén ei ole ollut Ugandassa meidän asiallamme MTV 14:43 21.02

Puolustustarvikevalmistaja Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo on kommentoinut suomalaismiehen kuolemaa Ugandassa. Isotalo on pahoillaan ja surullinen liikemiehen omaisten puolesta.


Patrian toimitusjohtaja: ”Kirje on meidän prosessien vastainen - voidaan tulkita toimeksiannoksi” iltalehti 14:43 21.02

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo kertoi keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessa kohutun valtuutuskirjeen taustoista. Isotalo myönsi tiedotustilaisuudessa, että Ugandassa kuolleelle suomalaiselle liikemiehelle annettu valtuutuskirje oli Patrialta selkeä virhe. - Kirje on meidän prosessien vastainen. Emme voi tällaisia antaa, Isotalo sanoi.


Patrian hallituksen puheenjohtaja Uganda-kohusta: ”Valitettava moka” iltalehti 10:53 17.02

Patrian hallituksen puheenjohtajan Christer Granskogin mukaan Uganda-kohu on kolaus Patrian maineelle. Granskogin mukaan Patrialla ei ole mitään tarvetta käydä kauppaa Ugandan kanssa. Patrian hallitus piti perjantai-iltana ”hätäkokouksen” Uganda-kohun takia. Lopputulos oli se, että Patrian Land-liiketoiminnan johtaja Mika Kari sekä myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola jättivät tehtävänsä. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo sai kuitenkin jatkaa nykyisessä tehtävässään.


Patrian kaksi johtajaa eroavat Uganda-tapauksen vuoksi iltalehti 19:33 16.02

Yhtiön hallitus on päättänyt asiasta tänä iltana pidetyssä kokouksessaan. Valtion aseyhtiö Patrian taisteluvaunuista vastaavan Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari ja myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola eroavat tehtävistään. Molemmat jättävät tehtävänsä välittömästi. - Mika Karin kanssa on yhdessä sovittu niin, että hän omalta osaltaan kantaa johdon vastuun Patrian kansainvälisissä markkinointikäytännöissä tapahtuneesta virheestä, Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo sanoo Iltalehdelle.


HS: Patrian kaksi johtajaa eroavat Uganda-tapauksen vuoksi iltalehti 19:00 16.02

Yhtiön hallitus on päättänyt asiasta tänä iltana pidetyssä kokouksessaan. Valtion aseyhtiö Patrian taisteluvaunuista vastaavan Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari ja myynti- ja markkinointijohtaja Juha simola eroavat tehtävästään, uutisoi . Asian on vahvistanut lehdelle Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo. Isotalon mukaan eroavat Kari ja Simola kantavat vastuuta "markkinoinnissa tapahtuneesta virheestä".


Uutiset