Opetusalan lakko laajenee Helsingin yksityisiin kouluihin ja lukioihin maaliskuussa - ylioppilaskirjoitukset vaarassa iltalehti 21:49 25.02

OAJ, JHL ja Jyty jättivät sunnuntaina illalla lakkovaroituksen. OAJ:n, JHL:n ja Jytyn tiedotteen mukaan työt keskeytyvät 15 helsinkiläisessä yksityisessä koulussa ja lukiossa 12.-16. maaliskuuta, ellei sovitteluun edenneessä työriidassa sitä ennen saavuteta sopua. Liittojen mukaan yksityinen opetusala ja ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset ovat olleet sopimuksettomassa tilassa helmikuun alusta lähtien.


Kultaloistoa! Iivo Niskasen yhteiskuva Marit Björgenin kanssa keräsi hetkessä kymmeniä tuhansia tykkäyksiä iltasanomat 20:34 25.02

Iivo Niskanen kaappasi Marit Björgenin kainaloonsa.


Kommentti: Nyt pitäisi hälytyskellojen soida ja lujaa – avoin kirje uudelle arkkipiispalle MTV 19:11 25.02

Ensi torstaina luterilaiselle kirkolle valittavan uuden arkkipiispan edessä on iso kivi käännettäväksi: mihin kirkkoa tarvitaan modernissa yhteiskunnassa, jossa ihmisiä kiinnostavat hengelliset kysymykset yhä vähemmän? Jos kirkko hukkaa lähivuosinakin aikansa riitelemällä homoparien kelvollisuudesta kirkkohäihin, myyntiin voidaan laittaa useampikin kylmenevä temppeli. Kirkon pitäisi tarjota toivoa ja lohtua ihmisen arkeen sekä olemassaolon kysymyksiin – kyselemättä uskon määrää.


Saksa ja Ranska kehottavat Venäjää patistamaan Syyriaa tulitaukoon iltasanomat 17:44 25.02

Turvallisuusneuvoston päätös ei tepsinyt - Syyria jatkanut ilmaiskuja Itä-Ghoutaan.


Kylie Jenner ja poikaystävä Travis Scott ensimmäisissä yhteiskuvissa synnytyksen jälkeen: ”Nauttivat toistensa seurasta” iltalehti 16:46 25.02

Seurapiirikaunotar Kylie Jenner, 20, synnytti kolmisen viikkoa sitten esikoistyttärensä Stormin. Julkkiskaunotar Kylie Jenner on viettänyt viime ajat hiljaiseloa julkisuudesta ja keskittynyt iloitsemaan vastasyntyneestä Stormi-tyttärestä. Lapsen isäksi on ilmoittautunut Jennerin poikaystävä Travis Scott. Pari valokuvattiin nyt lauantaina ensi kertaa yhdessä kodin ulkopuolella. Kylie Jenner ja Travis Scott kävivät lounastreffeillä Nobu Malibu-nimisessä ravintolassa ja näyttivät silminnäkijöiden mukaan viihtyvän keskenään.


Nuori nainen katosi yöllä Joensuussa – pariskunta näki apua huutavan ihmisen ajelehtivan Pielisjoessa iltasanomat 16:29 25.02

Nainen oli ravintolassa Ilosaaressa, mutta lähti yllättäen pois.


IS esittelee parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaat – Naiset jyräävät voittajasuosikeissa iltasanomat 15:37 25.02

Yhdysvaltain elokuva-akatemia jakaa Oscar-palkinnot sunnuntaina 4. maaliskuuta. Palkitaanko Oscar-gaalassa lajien välinen rakkaus vai Trump-maan sitkein nainen? IS esittelee ehdokkaat.


Poliisi pyytää yleisön apua: Hukkuiko joensuulainen Piia ravintolaillan jälkeen? iltalehti 15:29 25.02

Poliisi kaipaa yleisön havaintoja joensuulaisesta naisesta, joka on nähty viimeksi viettämässä iltaa Ilosaaressa sijaitsevassa ravintolassa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Itä-Suomen poliisin mukaan Piia Pietarinen on poistunut ravintolasta lauantaina aamuyön aikana, eikä häntä ole nähty sen jälkeen. Samana yönä Joensuussa kello 2.50 henkilö hukkui Pielisjokeen. Poliisin mukaan ilmoittajana ollut pariskunta oli kuullut Pielisjoesta avunhuutoja. Henkilö huusi apua virtaavassa joessa, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä hänen painuessaan pinnan alle. Ilmoittajat olivat tehneet havaintonsa Penttilänrannalta kävelytieltä ylävirranpuolelta Suvantosillasta katsottuna.


Mika Kojonkoski empii: ”Katson keskiviikkoiltaan, lähteekö kirjekuori vai ei” iltalehti 13:42 25.02

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön pomo ei vielä kertonut tulevaisuudestaan. Video: Eurosport. Toni Roposen loppuanalyysi hiihdoista ja ampumahiihdoista näissä kisoissa. Mika Kojonkoski siirtää päätöstään työuransa jatkosta. Miehen pesti Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana on katkolla. Avoin haku paikkaan päättyy 1. maaliskuuta.


Paavi vaatii väkivallan lopettamista Syyriassa iltalehti 13:40 25.02

Paavi Francis vaatii väkivaltaisuuksien välitöntä lopettamista Syyriassa. Syyriassa ilmaiskut jatkuvat tulitauosta huolimatta. Paavi Francis vaatii väkivaltaisuuksien välitöntä lopettamista Syyriassa. Puheessaan sunnuntaina paavi vaatii, että etenkin Itä-Ghoutan alueelle on saatava apua. Alue on Syyrian hallinnon ilmaiskujen kohteena.


Venäjällä leviää hulvattomia vaalivideoita, joita kukaan ei myönnä tehneensä iltalehti 12:55 25.02

Meduza -verkkosivusto esittelee viraalina Venäjällä leviäviä vaalivideoita, joista kukaan ota kunniaa. Painajaiseksi nimetyllä vaalivideolla yhteiskunta menee sekaisin, jos ihmiset eivät äänestä. esittelee Venäjällä leviäviä vaalivideoita, joiden tekijöistä ei ole varmaa tietoa. Videot yrittävät saada ihmisiä vaaliuurnille 18. maaliskuuta, jolloin venäläiset äänestävät presidentinvaaleissa. Meduzan mukaan todennäköistä onkin, että videoiden taustalla on Kreml.


Riku Nieminen ja näyttelijäpuoliso harvinaisessa, hempeässä yhteiskuvassa - lomailevat Roomassa iltalehti 12:53 25.02

Näyttelijä Riku Nieminen lomailee puolisonsa Annika Poijärven kanssa Italiassa. Näyttelijäpariskunta Riku Nieminen ja Annika Poijärvi lomailee parhaillaan Roomassa, Italiassa. Pariskunta on harvoin poseerannut yhdessä, mutta tänään Riku Nieminen julkaisi Instagram-tilillään hempeän yhteiskuvan.


”Etelässä kylmimmät päivät ovat vasta edessä” - meteorologi povaa maaliskuusta talven hyisintä kuukautta iltalehti 12:46 25.02

Forecan meteorologi Markus Mäntykangas ennustaa blogikirjoituksessaan maaliskuusta talven kylmintä kuukautta. Sääennusteiden mukaan Suomessa on ensi viikolla luvassa kunnon paukkupakkasia. Forecan Meteorologi Markus Mäntykannas arvioi , että maaliskuusta voi tulla jopa talven kylmin kuukausi. - Tavanomaista selvästi kylmempi sää jatkuu pitkälle maaliskuuhun. Pohjois-Euroopassa on selvä signaali kylmempään suuntaan. Maan etelä- ja keskiosassa maaliskuusta voi muodostua tämän talven kylmin kuukausi, Mäntykannas ennustaa.


Riku Nieminen julkaisi harvinaisen yhteiskuvan näyttelijärakkaansa kanssa – hempeilevä otos lomamatkalta: ”Kullan kanssa reissussa” iltasanomat 10:59 25.02

Riku Nieminen lomailee parhaillaan Roomassa vaimonsa Annika Poijärven kanssa.


Järjestö: Syyria jatkaa ilmaiskujaan YK:n turvallisuusneuvoston päätöksestä piittaamatta iltasanomat 10:39 25.02

Macronin ja Merkelin on määrä keskustella Putinin kanssa Syyriasta.


Tarkkailijat: Syyriaan julistettu tulitauko ei pidä iltalehti 10:00 25.02

YK:n turvallisuusneuvosto päätti lauantaina tulitauosta Syyriaan, mutta hallituksen joukot ovat jatkaneet ilmaiskuja. Syyrian hallinnon joukot ovat tehneet uusia ilmaiskuja Itä-Ghoutan alueelle sunnuntaina, vaikka YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi lauantaina yksimielisesti tulitauon Syyriaan. Tulitauon piti astua voimaan välittömästi. Sunnuntaina tehdyistä iskuista raportoi Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.


Meteorologi: ”Näin kylmä helmi-maaliskuun vaihde toistuu vain kerran tai pari vuosisadassa” uusisuomi 09:08 25.02

Forecan meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa, että kylmimmät päivät ovat Etelä-Suomessa vasta edessä. Alkuviikolla eteläisen Suomen ylle koillisesta leviävä ilmamassa voi hänen mukaansa kylmimmillään olla -25 –asteista.


Uutiset