Kurdinaiset tarttuivat aseisiin - myytin mukaan naissotilaan tappama ISIS- taistelija ei pääse taivaaseen iltalehti 06:11 14.12

Toimittaja Nina Rahkola tutustuu dokumentaarisessa Say What -ohjelmassa sodan runtelemaan Pohjois-Irakiin Suurin osa paikallisista ihmisistä kokee, että alue ei ole Irakia, vaan oma Kurdistanin valtionsa. Kurdistaniksi kutsutaan aluetta, joka levittäytyy neljän valtion, Turkin, Iranin, Irakin ja Syyrian maaperälle. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen kurdeille luvattiin oma maansa, mutta lupausta ei lunastettu ja nykyään kurdit kokevat, että rajat on piirretty väärin. Rahkola tutustuu matkallaan mustan tiikerin kurdisotilasjoukkoihin, jotka kokevat pelastaneensa maailman terroristijärjestö ISIS:in jihadistisotilailta. Yhteenotot alueella ovat rauhoittuneet, mutta yksittäisiä jihadisteja toimii alueella edelleen.


Voimakas maanjäristys ravisteli jälleen Iranin ja Irakin rajaseutuja iltasanomat 20:49 11.12

Voimakas maanjäristys on ravistellut Iranin länsiosaa tänä iltana.


Irak julisti lopullisen voiton Isisistä MTV 12:00 11.12

Irak julisti eilen sodan Isisiä vastaan päättyneen voittoon. Irakin hallituksen joukot valtasivat viimeiset äärijärjestö Isisin hallussa olleet alueet lauantaina. Voittoa juhlittiin eilen suurella sotilasparaatilla maan pääkaupungin Bagdadin vahvasti linnoitetulla turva-alueella eli niin sanotulla Vihreällä vyöhykkeellä.


USA suitsuttaa Irakin voittoa Isisistä: ”Ihmiset on vapautettu brutaalista vallasta” iltalehti 20:01 09.12

Yhdysvallat ilmoittaa tyytyväisyytensä äärijärjestö Isisin kukistumiseen Irakissa, mutta varoittaa jihadistien muodostavan edelleen uhan. Irakin pääministeri Haider al-Abadi julisti lauantaina voiton Isisistä ja kolme vuotta kestäneen sodan äärijärjestöä vastaan päättyneeksi. Yhdysvallat on ottanut tiedon Isisin kukistumisesta Irakissa tyytyväisenä vastaan.


Irakin pääministeri: Sota äärijärjestö Isisiä vastaan päättynyt Irakissa iltasanomat 14:40 09.12

Irakin pääministerin mukaan Irakin joukot ovat saavuttaneet täyden kontrollin Irakin ja Syyrian välisestä rajasta.


Irakin pääministeri julisti sodan Isisiä vastaan päättyneeksi iltalehti 13:53 09.12

Haider al-Abadi ilmoitti lauantaina, että kolme vuotta kestänyt sota terroristijärjestö Isisiä vastaan on ohi Irakissa. Al-Abdin mukaan Irakin armeija on saanut haltuunsa viimeisetkin Isisin miehittämät alueet lähellä Syyrian rajaa. - Siispä julistan sodan Daeshia (Isis) vastaan päättyneeksi, al-Abadi totesi tiedotustilaisuudessa Bagdadissa AFP:n mukaan.


Irakin armeija: Irak on vapautettu Isisistä kokonaan MTV 12:57 09.12

Irakin armeija kertoo lausunnossaan, että Irak on vapautettu täysin kapinallisen jihadistijärjestö Isisin hallinnasta.


Irakin armeija: Irak on vapautettu Isisistä MTV 12:57 09.12

Irakin armeija kertoo lausunnossaan, että Irak on vapautettu täysin kapinallisen jihadistijärjestö Isisin hallinnasta.


Näkökulma: Isisin jälkeinen tyhjiö on jo täyttymässä iltalehti 08:05 01.12

Terroristijärjestö Isis on pääosin lyöty, mutta sen raunioista nousee uusia ääriryhmiä, kirjoittaa toimittaja Nina Järvenkylä. Irakissa ja Syyriassa on kaduilla juhlittu terroristijärjestö Isisin kukistumista. Irakin hallinto on julistanut taistelun Isisiä vastaan voitetuksi. Joitakin terrorismin pesäkkeitä edelleen on olemassa, ja terrori-iskujen uhka on esimerkiksi Euroopassa todellinen. Ihmisiä palaa kotikaupunkiensa raunioihin kuten Mosuliin. Itsemurhaiskut, ansoitetut rakennukset ja alueet sekä Isisin niin sanotut nukkuvat solut ovat yhä uhkana. Isis ei siis ole kuollut eikä kuopattu, vaan sen rippeet ovat nyt ryhmittymässä uudelleen Pohjois-Irakissa.


Aika Isisin jälkeen: Uudet aseryhmät valtaavat alueita Pohjois-Irakissa iltalehti 08:04 01.12

Pohjois-Irakiin syntyy uusia militanttiryhmittymiä samaan aikaan, kun taistelu terroristijärjestö Isisiä vastaan on loppusuoralla. Pohjois-Irakiin on kurdimedioiden mukaan syntynyt ainakin kaksi uutta aseellista militanttiryhmää. Toinen ryhmä kutsuu itseään Vapautusarmeijaksi, ja heidän pääasiallinen tehtävänsä on suojata tiettyjä alueita Irakin asevoimien kanssa yhdessä taistelevaa Hashd al-Shaabi -militiaryhmää vastaan. Vapautusarmeijaksi itseään kutsuva ryhmä operoi erillään perinteisistä kurdipuolueista ja sen edustajat kertovat olevansa poliittisesti sitoutumattomia. Kurdistan 24:n mukaan Tuz Khurmatun alueen asukkaiden ja Hashd al-Shaabi -militiaryhmän välillä on ollut yhteenottoja. Asukkaat kertovat, että militiaryhmä on pystyttänyt muun muassa tiesulun Qalkhanlun kylään johtavalle tielle, ja estää paikallisia liikkumasta vapaasti.


Irak aloitti suur­operaation Isisin rippeiden tuhoamiseksi iltasanomat 11:49 23.11

Irakin armeija on aloittanut torstaiaamuna suuren sotilasoperaation äärijärjestö Isisin viimeisten ryhmittymien poistamiseksi Irakin aavikolta.


Irakin parlamentti harkitsee lapsiavioliittojen sallimista iltasanomat 08:17 23.11

Irakin parlamentti harkitsee sallivansa muslimityttöjen lapsiavioliitot.


Irakin korkein oikeus pitää kurdien itsenäisyysäänestystä perustuslain vastaisena iltalehti 11:26 20.11

Kurdistanin itsenäisyysäänestys julistettiin laittomaksi ja sen tulokset mitätöitäviksi. Video: Eronnut presidentti Masoud Barzani sanoo, että itsenäisyys on kurdien oikeus. Irakin korkein oikeus totesi maanantaina autonomisen Kurdistanin alueen itsenäisyysäänestyksen laittomaksi. Syyskuussa järjestetty kansanäänestys oli oikeuden mukaan perustuslain vastainen.


Irakin armeija: Isisin hallussa ollut Rawa on vapautettu iltasanomat 15:50 17.11

Irakin armeija kertoi perjantaina vallanneensa maan viimeisen äärijärjestö Isisin hallussa olleen kaupungin.


Irak sanoo vallanneensa viimeisen Isisin hallussa olleen kaupungin - järjestö aloittanut jälleen terrorisodankäynnin iltalehti 13:44 17.11

Viimeinen terroristijärjestö Isisin hallussa Irakissa ollut kaupunki on vallattu takaisin, kertoo Irakin armeija. Irakilaisjoukot "vapauttivat Rawan kokonaan ja nostivat Irakin lipun sen rakennusten ylle", kenraaliluutnantti Abdelamir Rasheed Yarallah sanoi tiedotteessa uutistoimistojen mukaan. Rawa sijaitsee Eufrat-joen varrella lähellä Syyrian rajaa. Kaupungista on lyhyt matka Syyrian puolella sijaitsevaan Al-Bukamaliin, jota Syyrian armeija yrittää Hizbollahin ja irakilaisten shiiamilitanttien tukemana parhaillaan valloittaa.


Irakin joukot valtasivat viimeisen Isisin hallussa olevan kaupungin Irakissa iltasanomat 12:58 17.11

Syyriassa Isisin hallinnassa on vielä Abu Kamalin kaupunki sekä muutamia pieniä alueita maaseudulla.


Irakin ja Israelin huonot välit ulottuivat myös missikilpailuun - Miss Irakin ja Miss Israelin selfie herätti pahennusta iltalehti 01:38 17.11

Miss Universum 2017 -kilpailuun kokoontuneet osallistujat ovat ottaneet selfien, joka on herättänyt pahennusta. Miss Universum 2017 -kilpailun osallistujat ovat kokoontuneet Las Vegasiin. Missikilpailun edustajat Miss Irak Sarah Idan ja Miss Israelin Adar Gandelsman ovat ottaneet selfiet, jotka ovat suututtaneet ihmisiä sosiaalisessa mediassa, kertoo BBC. Miss Irak ja Miss Israel julkaisivat molemmat samanhenkiset kuvat, joissa he toivottavat muun muassa rauhaa ja rakkautta.


Uutiset