Räikkönen ja Vettel paljastivat Ferrarin uuden ulkoasun – tupakkabrändi tekee toisenlaisen tulemisen MTV 08:42 04.10

F1-talli Ferrari on esitellyt uuden pääsponsoritunnuksensa yhdessä pitkäaikaisen tukijansa Philip Morris Internationalin kanssa. Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel paljastivat auton ulkoasun Suzukan F1-viikonloppuna.


Etiopiassa ainakin 58 ihmistä kuollut verilöylyssä iltasanomat 18:39 19.09

Etiopiassa ainakin 58 ihmistä on tapettu viikonloppuna maan pääkaupungissa Addis Abebassa, Amnesty Internationalin tutkija kertoi AFP:lle keskiviikkona. Luku on yli kaksinkertainen verrattuna hallituksen arvioon.


Ruma julkinen salaisuus näkyy Suomenkin poliisissa - Belgiassa poliisi myöntää avoimesti harrastavansa kiellettyä etnistä profilointia iltalehti 07:32 16.05

Sen lisäksi, että Belgian poliisi pysäyttelee ja tekee henkilöön käyviä tarkastuksia etnisen profiloinnin perusteella, raportissa todetaan, ettei näistä tapauksista pidetä minkäänlaista rekisteriä. Suomessa poliisi on ilmoittanut tarkistavansa käytäntöjään. Vaikka etninen profilointi on laissa kiellettyä, belgialaiset poliisit myöntävät avoimesti harrastavansa sitä. Amnesty Internationalin Belgian osaston viime viikolla julkaisemassa raportissa kerrotaan, että käytäntö on varsin yleinen Belgiassa ja se on yleistynyt erityisesti vuoden 2016 Brysselin terrori-iskujen jälkeen. Raporttiin haastateltiin yli 50 belgialaista poliisia rivipoliiseista poliisijohtajiin, maan oikeusministeriön virkamiehiä, poliisikoulujen edustajia, tasa-arvojärjestöjä sekä poliisin toiminnan laillisuusvalvontaa suorittavan Comité P:n virkamiehiä. Kokiessaan tulleensa väärinkohdelluksi poliisin taholta, belgialaiset voivat valittaa kohtelustaan suoraan Comité P:hen. Tietoa puuttuu


Kuolemantuomiot ja teloitukset vähentyneet – "Väkivaltaisen kulttuurin tuote, ei ratkaisu" MTV 07:29 20.04

Amnesty Internationalin raportin mukaan teloitusten ja kuolemantuomioiden määrät ovat vähentyneet maailmassa. Euroopassa ainoastaan Valko-Venäjä langetti kuolemantuomioita.


Kuolemantuomiot ja teloitukset vähentyneet – ”Väkivaltaisen kulttuurin tuote, ei ratkaisu" MTV 07:29 20.04

Amnesty Internationalin raportin mukaan teloitusten ja kuolemantuomioiden määrät ovat vähentyneet maailmassa. Euroopassa ainoastaan Valko-Venäjä langetti kuolemantuomioita.


Irak teloitti kolmetoista ihmistä iltalehti 20:10 16.04

Teloitetuista 11 sai kuolemantuomion terrorismirikoksista. Irak on teloittanut 13 ihmistä, joista 11 sai kuolemantuomion terrorismirikoksista, maan oikeusministeriö ilmoitti maanantaina. Tehtyjen rikosten joukossa oli esimerkiksi autopommi-iskuja, sieppauksia sekä turvallisuusjoukkojen surmia. Ministeriö ei antanut tarkkoja tietoja siitä, missä tai milloin rikokset olivat tapahtuneet tai muita yksityiskohtia tapahtumista. Teloitukset olivat Irakin ensimmäiset tänä vuonna, uutistoimisto AFP raportoi. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Irak teloitti viime vuonna ainakin 111 ihmistä.


Viktor Orbánille EU on vihollinen ja rahasampo - näin Unkarin johto kahmii miljardit lähipiirinsä taskuihin iltalehti 05:59 07.04

Unkarin pääministerille Euroopan unioni on yhtä aikaa rahasampo ja tarpeellinen vihollinen. Unkarin pääkaupungissa, Budapestissa, voi jo aistia kevään, vaikka öisin katujen kuopissa lammikot vielä jäätyvätkin. Niitä kuoppia riittää. Unkarin pääkaupungin kadut ovat kummallisen huonossa kunnossa, vaikka Unkari on ollut vuosikausia yksi Euroopan unionin suurimmista rakennetukirahojen vastaanottajista. Korruptiota eri maissa monitoroivan Transparency Internationalin toimisto Budapestissa sijaitsee Falk Miksa -kadulla, vain kivenheiton päässä Tonavan rannassa sijaitsevasta Unkarin parlamentista, Országgyülésista.


ja Palve nautiskelivat Karri Kivi kuumeni ”toimittajaksi” venäläistabloidissa

Uutiset