Näkökulma: Tiedän jotain Olof Palmen murhasta iltalehti 18:57 23.05

Miten Palmen murha voi yhä olla ratkaisematta? pohtii Iltalehden politiikan toimittaja Juha Keskinen. Ruotsin pääministeri Olof Palme murhattiin 28.2.1986. Palme ammuttiin Tukholman keskustassa lähietäisyydeltä järeällä revolverilla kun hän oli palaamassa elokuvista vaimonsa Lisbet Palmen kanssa. Menin itse töihin Ruotsin radioon Tukholmaan 1987. Palmen murha tuntui ja näkyi kaikkialla. Edelleen kirjoitettiin ja tehtiin juttuja murhasta ja sen tutkimuksista. Kirjoitettiin myös Ruotsin sosiaalidemokraattien yksityistutkimuksista, joista nousikin skandaali.


Suuri tulipalo riehuu leipomossa keskellä Kajaania - ”Heidän ruisleipänsä on klassikko” iltalehti 15:05 23.05

Pekka Heikkisen tunnettu leipomorakennus syttyi palamaan. Iltalehden lukija lähetti videon tulipalosta. Suuri rakennus palaa keskellä Kajaania. Iltalehden tietojen mukaan kyseessä on paikalla pitkään sijainnut Pekka Heikkisen leipomo.


Suuri tulipalo riehuu keskellä Kajaania: ”Sammutus on parhaillaan alkamassa” iltalehti 13:59 23.05

Palokunta on juuri saapunut palopaikalle. Suuri rakennus palaa keskellä Kajaania. Iltalehden tietojen mukaan kyseessä on leipomo. - Rakennuspalon sammutustyöt ovat juuri alkamassa. Tässä vaiheessa ei lisätietoja. Lisätietoja saa myöhemmin, sanoi paikan päältä päivystävä palomestari.


Suomen Bachelor-studiossa analysoidaan kulunutta kautta, noottia saa lähes jokaista suuteleva Joni: ”Täytyykö kaikkia pussata?” iltalehti 06:41 23.05

Suomen Bachelorina nähdään tällä kaudella Joni Lindlöf. Iltalehden toimittajat analysoivat kulunutta kautta finaalin kynnyksellä. Julia Aalto-Setälä ja Miia Vatka analysoivat kulunutta kautta. Iltalehden viihdetoimittajat analysoivat kulunutta Bachelor Suomi -kautta. Erityisesti naisten solidaarisuus saa kehuja. Musta ruusu ei aiheuttanut riitaa ollenkaan ja kotiin lähtenyt Mariakin nimesi finaalissa nähdyn Kaisan itselleen läheisemmäksi kanssakilpailijaksi.


Lomarahaleikkuriin joutuneille perheille alkava kesä on katkera: ”Itku on tullut monta kertaa, kun näen lapsen surun” iltalehti 06:27 23.05

Lapsiperheet kertovat, kuinka lomarahaleikkaukset aiheuttavat surua: Perinteiset huvipuistoretket on nyt pakko jättää väliin. Iltalehden haastattelemat perheet kertovat, että lomarahojen leikkaus on aiheuttanut suurta ahdistusta. Erityisen ikäväksi tilanne koettiin perheissä, joissa on pieniä lapsia. - Tällekään kesälle ei tule lomareissua. Lapset pettyvät taas. Menemme lähimmälle uimarannalle pillimehujen kanssa. Koulussa olevan lapsen on ikävä loman jälkeen vastata kysymykseen siitä mitä teimme kesälomalla. Olimme kotona, sen pituinen se, harmitteli yksi Iltalehden kyselyyn vastanneista.


Lukijoiden reaktiot lomarahaleikkauksiin: Ero kirkosta ja boikotti suomalaisille tuotteille iltalehti 06:25 23.05

Iltalehden kyselyssä moni lukija avautui siitä, kuinka perinteisiin kesälomareissuihin ei enää ole varaa. Iltalehti kysyi lukijoiltaan, miten lomarahaleikkaukset ovat vaikuttaneet perheiden lomasuunnitelmiin. Sadoissa vastauksissa toistui yksi seikka: Kun perheet suuntasivat aiemmin kesälomillaan kotimaan kohteisiin, jäävät kotimaan kylpylät ja huvipuistot nykyään käymättä.


Mitä SM-liigan seuroja Niklas Bäckström on edustanut? Pelaa keskiviikon 10 kysymystä! iltalehti 05:55 23.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa myös verkossa. Montako tiedät? 1) Mitä seuroja Niklas Bäckström on edustanut SM-liigassa ennen Tapparaa? 2) Mistä sanoista UFC on lyhenne?


Näkökulma: Lasten hankkiminen näyttäytyy Suomessa ansana, johon astumalla hukkaa itsensä ja parisuhteensa iltalehti 21:00 22.05

Suomalaisessa julkisessa keskustelussa ja sosiaalisessa mediassa lapsiperhearki ei ihan näyttäydy asiana, jota kannattaisi tavoitella, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Mari Julku. Väestöliiton perhebarometrin mukaan lapsettomilla nuorilla aikuisilla on hyvin vähän myönteisiä mielikuvia pienten lasten kanssa elämisestä: Perheelliset ovat niitä tylsiä tyyppejä, jotka metsästävät alennusjauhelihaa Prismasta, kun taas lapsettomat nauttivat elämästä ja matkustelevat ympäri maailmaa. Ei yllätä. Olen vähän yli kolmekymppinen nainen, eli olen ollut jo vuosia "tehkää tekin lapsia" -ihmisten kohderyhmää. Markkinointistrategia on kuitenkin varsin epäonnistunutta, sillä suomalaisessa julkisessa keskustelussa ja sosiaalisessa mediassa lapsiperhearki ei ihan oikeasti näyttäydy asiana, jota kannattaisi tavoitella.


Nyt puhuu Venäjän MM-joukkueen hotellin johtaja: Tyrmäsi totaalisesti tiedot viinanhuuruisista juhlista iltalehti 17:42 22.05

Kööpenhaminalaisen hotellin johtaja kiistää jyrkästi Iltalehden saamat tiedot Venäjän MM-jääkiekkojoukkueen toiminnasta kisojen aikana. Iltalehti kirjoitti MM-kisojen aikana, että Venäjän maajoukkue tehtaili kisojen aikana yli 300 000 euron laskun, johon kuului muun muassa reippaasti alkoholijuomia ja kaviaaria. Tiedot pohjautuivat hotellin sisäiseen lähteeseen.


Kommentti: SJK-johdon liipaisinsormi on äärimmäisen herkkä - yksi kohtalokas loukkaantuminen kaatoi Kautosen iltalehti 14:38 22.05

Huippuhyökkääjä Billy Ionsin loukkaantuminen koitui Tommi Kautosen tuhoksi, kirjoittaa Iltalehden jalkapallotoimittaja Ilkka Laitinen. Piirit ovat pienet ja bisnes bisnestä. Alexei Eremenko juniorin peliura päättyi SJK:n vaihtopenkille kaksi vuotta sitten. Sopimus purettiin, ennen kuin kausi oli päässyt kunnolla vauhtiin.


Päivän veto- ja vakiovihje: PS Kemi venyy iltalehti 11:21 22.05

Iltalehden vetovihje uskoo PS Kemin syttyvän omalle kotikentälleen Sauvosaareen pääsystä tänään niin paljon, ettei Ilves ainakaan voita illan PS Kemi-Ilves ottelua. Ei PS Kemiä tämän kauden (saldo 1-1-6 maalit 10-19) otteluista kauheasti toistaiseksi kehua voi, mutta ei se myöskään ole sillä lailla erottunut sarjassa ns. toivottamaksi tapaukseksi. Onnistuessaan - etenkin kotikentällään - siltä voi nykytasolla ihan hyvin odotella menestymistä lähes mitä joukkuetta vastaan tahansa. Tänään omalle kotikentälleen pääsyn voi laskea hieman nostavan onnistumisen mahdollisuuksia. Lisäksi ei Ilveskään ole tällä kaudella erikoisemmin vakuuttanut. Puolustus kyllä toimii, mutta maalinteko on ainakin toistaiseksi ollut kovin hankalaa.


Hurja kiinniottotilanne tallentui videolle - poliisi lamautti väkivaltaisen miehen Turussa iltalehti 09:25 22.05

Poliisi epäilee vuonna 1989 syntynyttä miestä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Videolla näkyy Iltalehden lukijan kuvaama kiinniottotilanne Turussa maanantaina. Turussa Lausteella tapahtui pahoinpitely maanantaina iltapäivällä. Poliisille tuli ilmoitus asiasta kello 16.20. Pahoinpitely oli alkanut yksityisasunnossa.


Kenelle Aleksandr Karelin hävisi olympiafinaalissa? Pelaa tiistain 10 kysymystä iltalehti 06:00 22.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa testaa tietouttasi. Pelaa tiistain kymmenen kysymystä. 1) Ketkä kaksi suomalaispelaajaa juhlivat Stanley Cupin voittoa keväällä 2015? 2) Kuka voitti Serie A:n maalikuninkuuden päättyneellä kaudella?


Kokenut Kaisa Mäkäräinen, 35, jatkaa taistelua nuorempiaan vastaan: ”Olin onnellinen, kun lähtölistoissa ei ollut syntymävuosia” iltalehti 15:05 21.05

Ampumahiihtotähti on yksi harvoja 1980-luvulla syntyneitä kilpailijoita maailmancup-kiertueella. Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, 35, on pysynyt lajinsa kirkkaimmalla huipulla jo kahdeksan vuotta. Taistelu maailmancupin sijoituksista on koventunut, kun kilpasiskot ovat nuorentuneet. Se näkyy myös IBU:n lähtölistoilla. - Ei siellä kauheasti ole niitä 1980-luvulla syntyneitä! Olin tosi pitkään onnellinen, kun lähtölistoissa ei ollut syntymävuosia. Jossain vaiheessa ne ilmestyivät, eikä se tunnu kovin hyvältä, maailmancupin kolminkertainen voittaja kertoo nauraen Iltalehden haastattelussa.


Päivän veto- ja vakiovihje: AC Oulu tuloksiaan parempi iltalehti 13:52 21.05

Iltalehden vetovihje pitää AC Oulua parempana Ykkösen joukkueena kuin sen sarjataulukon sija tällä hetkellä kertoo. AC Oulu on hävinnyt kauden kolmesta sarjapelistään nyt kaksi, mutta ei sen pelaamisessa suurta sanomista ole ollut. Lisäksi ainoassa kotipelissä tullut 3-1 voitto HIFK:sta kertoo potentiaalista. Kun vastaavasti en pidä tämän kauden KTP:tä kovin erikoisena joukkueena, pystyn AC Oulu-KTP pelissä nostamaan Oulun jopa Veikkauksen näkemystä suuremmaksi suosikiksi. Kupongille kelpaa AC Oulun (kohde 5575) voitto kertoimella 1,73.


Ilves yllätti mökkeilijät: ”Siinä se istui ja ihmetteli” iltalehti 13:05 21.05

Ilves tassutteli rauhallisesti Nina Lampisen mökin pihapiirissä. Iltalehden lukijat ovat bonganneet ilveksiä ennenkin. Viime juhannuksena Iltalehden lukija kuvasi ilveksen mökin pihapiirissä Jämsässä. Video ei liity nyt uutisoituun tapaukseen. Nina Lampinen vietti sunnuntai-iltaa mökillään Kiteellä itärajalla, kun iltakahvittelut keskeytti vähän harvinaisempi vieras.


21 jälkeen puolet 440 kilometriä – eivät saa maksujaan ensihoitajan pieksämisestä ja omakotitalo vaurioituivat jäädä ikuiseksi kaksi nuorta lupausta korvista Sipilä!” lääppi naismatkustajaa Mersulla mopoautoa mies kolaroi jättimäiseen neljän vuoden on sellainen idiotismin vaarallisia vaipoissa, vuoden käsittämätön piina

Uutiset