Napakymppi-parin hurja paluumatka voittomatkalta - lentokoneeseen yllättävä vika ja hätälasku iltalehti 21:01 21.01

Janin ja Sannan paluu Napakymppi-matkalta ei sujunut aivan ongelmitta. Herra X:n paikalla istui sunnuntain Napakymppi-jaksossa keravalainen yrittäjä, Jan, 41. Hän valitsi matkakumppanikseen neiti A:na istuneen 35-vuotiaan kouvolalaisen hankekoordinaattori Sannan. - Ensifiilis oli hyvä Sannasta. Tiesin jo kysymysten vastausten jälkeen, että hänet valitsen, Jan kertoo Iltalehdelle.


Teuvo Loman heitettiin ulos Burger King -ravintolasta täysin yllättäen: ”Nöyryyttävä kokemus” iltalehti 19:48 21.01

Teuvo Loman kertoo järkyttyneensä Burger King -ravintolassa kokemastaan kohtelusta. Stylisti Teuvo Loman oli sunnuntaina työkeikalla stailaamassa naisporukkaa heidän työpaikkansa pikkujouluihin. Työkeikan jälkeen Loman suuntasi Helsingin rautatieaseman Burger King -hampurilaisravintolaan syömään. Hän jäi pöytään istumaan, kun hänen ystävänsä suuntasivat tilaamaan ruokaa. - Menin suoraan pöytään istumaan. Siellä oli aika paljon jonoa. Aloin puhua puhelimessa erään ystäväni kanssa odottaessani jonossa olleita ystäviäni, Loman kertoo Iltalehdelle.


Japan Airlinesin lento joutui palaamaan pikaisesti Helsinki-Vantaalle - ”kierrellyt hetken aikaa ja lentänyt yhdellä moottorilla” iltalehti 19:18 21.01

Lennonjohdon edustajan mukaan lennon oli käännyttävä takaisin teknisen vian takia. Japan Airlinesin lento JAL414 joutui palaamaan Helsinki-Vantaan lentokentälle sunnuntaina alkuillasta. - Lento joutui palaamaan kentälle teknisen vian vuoksi. Se on kierrellyt hetken aikaa ja lentänyt yhdellä moottorilla, mutta tullut alas kahdella moottorilla, lähestymislennonjohdon päällikkö Tomi Hannuksela ANS Finlandilta vahvistaa Iltalehdelle.


Toni ja Heidi Niemisen poika sai nimen - ylpeät vanhemmat poseeraavat onnellisessa perhepotretissa iltalehti 16:21 21.01

Ex-mäkihyppääjä Toni Niemisen ja Heidi-vaimon pienokainen sai nimekseen Topias. Ex-mäkihyppääjä Toni Nieminen ja hänen Heidi-vaimonsa saivat marraskuussa ensimmäisen yhteisen lapsensa. - Hienompaa aikaa ei ole, kun saa tutustua uuteen ihmiseen ja ihmisenalkuun, Nieminen kommentoi vauva-arkeaan Iltalehdelle Urheilugaalassa.


Nordean lainaneuvotteluissa tapahtunut rasistinen kohtelu otetaan hyvin vakavasti - ”Tällaista periaatteidemme vastaista tapausta en ole kohdannut aiemmin” iltalehti 13:34 21.01

Nordean liiketoimintajohtajan Riikka Laine-Tolosen mukaan asia tutkitaan perin pohjin, minkä jälkeen henkilöstöjohto tekee arvioinnin mahdollisista seurauksista työntekijälle. Iltalehti uutisoi perjantaina, että Yle Puhe -kanavalle radio-ohjelmaa tekevä Yagmur Özberkan joutui kohtaamaan varsin rasistista kohtelua Nordean asuntolainaneuvottelussa. Ennen kuin lainaneuvottelut ehtivät kunnolla edes alkaa, pankin asiakasneuvoja oli kehottanut juontajaa palaamaan takaisin kotimaahansa. Nordean liiketoimintajohtaja Riikka Laine-Tolonen kommentoi sunnuntaina Iltalehdelle, että Nordean periaatteisiin kuuluu kohdella kaikkia asiakkaitaan yhdenvertaisesti.


Näyttelijä sai sairauskohtauksen kesken esityksen Tampereella - näytös keskeytettiin iltalehti 22:51 20.01

Tampereen työväen teatterin Viulunsoittaja katolla -musikaalin näytös keskeytettiin lauantai-iltana näyttelijän sairauskohtauksen vuoksi. Teatterinjohtaja Maarit Pyökäri vahvistaa asian Iltalehdelle. - Kyllä, näytös keskeytettiin sairaustapauksen takia. Näyttelijä toimitettiin ambulanssilla sairaalaan ja kaikki näyttää menevän hyvin, Pyökäri kommentoi.


Pitäisikö peltipoliisit maalata kirkuvan keltaisiksi? Poliisin ehdotukselle vastakaikua eduskunnasta: ”se ei ole mikään piilokamera” iltalehti 20:39 20.01

Eduskunnan liikennevaliokunnan puheenjohtaja pitää ajatusta huomiovärillä erottuvista valvontakameratolpista hyvänä. Eduskunnan liikennevaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (sin) ei tyrmää nykyistä värikkäämpiä valvontakameratolppia liikenteessä. Hän miettisi huomiovärityksen lisäksi muitakin keinoja parantaa tolppien huomioarvoa. - Ajatukset ovat hyviä. Tarkoitus on kontrolloida nopeuksia, joten se ei ole mikään piilokamera. Myös sijoittaminen on erittäin tärkeää, Jalonen toteaa Iltalehdelle.


Nasa julkaisi näyttävän kuvan galaksien törmäyksestä - tähtitieteilijä muistuttaa, että Linnunrataa vartoo sama kohtalo iltalehti 20:28 20.01

- Ne törmäilevät jatkuvasti toisiinsa ja syövät toisiaan, tähtitieteilijä kertoo rengasgalakseista Iltalehdelle. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa julkaisi Hubble-avaruusteleskoopin ottaman kuvan galaktisesta yhteentörmäyksestä perjantaina. Kuvassa pienempi galaksi syöksyy kärrynpyörägalaksin läpi. Nasan tuoreesta julkaisusta uutisoi Suomessa ensin Savon Sanomat. Iltalehden tavoittama tähtitieteen dosentti Heikki Oja kuitenkin toteaa heti alkuun, ettei näyttävä kuva ole varsinainen uutinen.


Vau, mitkä maisemat! Mentalisti Noora Karma Jani-miehensä kanssa häämatkalla - poseeraavat rakastuneina paratiisisaarella iltalehti 19:25 20.01

Mentalisti Noora Karma on aviomiehensä Jani Strömsholmin kanssa häämatkalla Malediiveilla. Mentalistina tunnettu Noora Karma avioitui syyskuussa miehensä Jani Strömsholmin kanssa. Pari suuntasi vasta nyt häämatkalle Malediiveille kiireisen syksyn jälkeen. Viime vuonna Nooran ohjelmassa oli paljon uusia taikaprojekteja sekä Selviytyjät-ohjelman kuvaukset Filippiineillä kesällä. Kohde valikoitui sukellusharrastuksen perusteella. - Se on paratiisisaari, missä pääsee sukeltamaan. Me molemmat harrastamme sukellusta. Suunnitelmana on löhöilyä ja aktiviteetteja sopivassa suhteessa, Noora kuvaili Iltalehdelle tammikuun alussa.


Sauli Niinistö ei yllättynyt kannatuksensa putoamisesta vaalien loppusuoralla: ”On vaan enteilty, että milloin sieltä tullaan alaspäin” iltalehti 19:15 20.01

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo Iltalehdelle, että korkeimmillaan yli 70 prosentin gallupsuosio oli yllätys hänelle itselleenkin. Sen sijaan galluplukujen lasku vaalipäivän lähetessä ei ihmetytä. Presidentinvaalien tunnelma sähköistyi hetkeksi torstai-iltana, kun Alma Median lehdet julkaisivat mielipidemittauksen, jonka mukaan tasavallan presidentin Sauli Niinistön kannatus on laskenut 12 prosenttiyksikköä 58 prosenttiin. Perjantaina Helsingin Sanomat julkaisi gallupin, jonka mukaan presidentinvaalien toinen kierros olisi yhä kaukana: Niinistön kannatus HS:n gallupissa oli 68 prosenttia.


Poliisia tarvittiin turvaamaan naisten uintivuoroa Jyväskylässä - uimareita kuvattiin iltalehti 22:37 19.01

Jyväskylän Vaajakoskella tarvittiin poliisia rauhoittelemaan naisille varattua uintivuoroa perjantaina illalla. Sisä-Suomen poliisiin mukaan muutama henkilö kuvasi Wellamo-uimahallille saapuneita naisia. - Siellä oli kolme aktiivista kuvaajaa, joita uimahallin henkilökunta pyysi poistumaan. Kun he eivät totelleet, poliisi meni paikalle puoli kuuden aikaan illalla. Ketään ei otettu kiinni ja tilanne rauhoittui, kun poliisi tuli paikalle, yleisjohtaja, komisario Ismo Nykopp kertoo Iltalehdelle.


Suomalaislupaus taas avauksessa Ranskan liigassa - nyt vastassa on maailmantähtiä iltalehti 20:57 19.01

18-vuotias Timo Stavitski jatkaa Caenin avauksessa Marseille'ta vastaan tänä iltana. Timo Stavitski pelasi tiistaina 71 minuuttia Caenin voittaessa Bordeaux'n vieraissa 2-0. - Kiva harrastushan jalkapallo on. Nyt olen tosi hyvässä asemassa, mistä en voi olla kuin superonnellinen. Nyt tämä periaatteessa on minun työ, Stavitski kertoi Iltalehdelle keskiviikkona.


Harvinainen kömmähdys: Kansalaisuuden saanut oli jäädä ilman äänioikeutta presidentinvaaleissa iltalehti 20:13 19.01

Kansalaisuuden syyskuussa saanut saa sittenkin äänestää presidentinvaaleissa, päätti Korkein hallinto-oikeus (KHO) perjantaina. KHO purki äänioikeusrekisterin Uudenmaan maistraatin hakemuksesta pikavauhtia ja edellytti Väestörekisterikeskusta lisäämään nimen rekisteriin. - Osoittaa Korkeimman hallinto-oikeuden ripeyden tärkeissä asioissa, viestintäpäällikkö Päivi Musakka sanoo Iltalehdelle.


Metsurit leikkelivät raivaussahalla toisiaan käsivarteen ja pohkeeseen - kyseessä täysin poikkeuksellinen tapaus: ”Täytynyt olla kaikki tähdet päälaellaan” iltalehti 12:46 19.01

Metsurit ovat yhä sairaalahoidossa keskiviikkona tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Hämeenlinnalaisella metsätyömaalla tapahtui keskiviikkoiltana erikoinen onnettomuus. Tapahtumasarja alkoi, kun metsätyömiehen päälle kaatui vieressä olleen metsurin kaatama puu. Mies horjahti, jolloin hänen raivaussahansa terä osui vieressä olleeseen metsuriin. Iskun saanut metsuri kaatui niin, että hänen raivaussahansa osui vieressä olleeseen mieheen. Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Jari Uotila kertoo Iltalehdelle, että ensimmäisenä kaatuneen metsurin raivaussahan terä osui toista metsuria pohkeeseen.


Poliisilta lisätietoa Lohjan turmakolarista: menehtyneet 1,5- ja 3-vuotiaat lapset istuivat turvaistuimissa kasvot menosuuntaan päin iltalehti 09:54 19.01

Suositusten mukaan tuon ikäiset lapset tulisi sijoittaa turvaistuimiin niin, että he matkaisivat selkä menosuuntaan. Poliisi antoi Iltalehdelle uutta tietoa Lohjalla tapahtuneesta karmaisevasta liikenneonnettomuudesta, jossa 1,5 ja 3-vuotiaat tyttö ja poika menehtyivät auton ajauduttua vastaantulevien kaistalle ja osuttua vastaantulevan auton keulaan Lohjalla Valtatie 25:llä keskiviikkoiltana. Eilen torstaina varmistui se, että lapset olivat turvaistuimissa.


Poliisilta lisätietoa Lohjan turmakolarista: menehtyneet 1,5- ja 3-vuotiaat tytöt istuivat turvaistuimissa kasvot menosuuntaan päin iltalehti 08:48 19.01

Suositusten mukaan tuon ikäiset lapset tulisi sijoittaa turvaistuimiin niin, että he matkaisivat selkä menosuuntaan. Poliisi antoi Iltalehdelle uutta tietoa Lohjalla tapahtuneesta karmaisevasta liikenneonnettomuudesta, jossa 1,5 ja 3-vuotiaat tytöt menehtyivät auton ajauduttua vastaantulevien kaistalle ja osuttua vastaantulevan auton keulaan Lohjalla Valtatie 25:llä keskiviikkoiltana. Eilen torstaina varmistui se, että lapset olivat turvaistuimissa.


Suomalaisten lento Las Palmasista myöhässä jo yli vuorokauden - lähtöä yritetty kahdesti: ”Valot vilkkui ja piti kääntyä takaisin” iltalehti 21:29 18.01

Lomalennon Las Palmasista Ouluun oli määrä lähteä keskiviikkona puoli kahden aikaan iltapäivällä. Uusi lähtöaika annettiin torstai-illaksi kymmeneltä paikallista aikaa. TUIn lento Gran Canarialta Ouluun yritti lähteä matkaan Keskiviikkona alun perin aikataulun mukaan, mutta tekninen vika jätti matkustajat Las Palmasiin odottamaan paluuta Suomeen. Tyrnävältä kotoisin olevat Kauko Matinlauri ja Pasi Suotula kertovat Iltalehdelle, että Tuin lomamatkalaiset Las Palmasista Ouluun odottivat lentokoneessa Gran Canarian kentällä kolme ja puoli tuntia, kun lentokoneeseen tullutta teknistä ongelmaa puitiin.


Uutiset